Real Madrid – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 02.
2022. május 04. szerda, 21:00 Estadio Santiago Bernabеu
Real Madrid
vs
Man City

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Friss bajnokként fogadja a Real Madrid a Manchester City együttesét a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A múltheti meccsükről hamarosan bővebben olvashattok egy összefoglalót, aki azt kihagyná, pár szóban szeretném jellemezni az első meccsüket: Fantasztikus volt. Nem hiába be ez a két csapat a legjobb négy közé, remek támadó futballt mutattak, aminek köszönhetően hét gólt is láthattak a nézők. 4-3-ra nyert a City, így a visszavágón fog eldőlni, melyikük jut a párizsi fináléba.

Carlo Ancelotti a csúcsra jutott, most már minden nagy bajnokságban trófeáig vezette aktuális csapatát. Eddig csak a spanyol bajnokság aranyérme nem volt a zsebében, szombaton ez is meglett. Pep Guardiola pedig a Manchester Cityvel nyert meg mindent, amit csak lehet. Kivéve egyet: A Bajnokok Ligáját.

A tavalyi döntőn ugyan ők számítottak favoritnak, ám a Chelsea elhappolta a trófeát előlük. Idén minden bizonnyal a Liverpoollal kerülnek szembe – már, ha sikerül a Real Madridot kétvállra fektetni.

A szurkolók korábban azt mondták, inkább essenek ki az elődöntőben, mint hogy ismét egy helyi riválissal szemben szenvedjenek vereséget a fináléban…

Ha feleannyira jó meccs lesz ez, mint a múlt heti, akkor nem fogunk panaszkodni. Jöjjön a Real Madrid – Manchester City találkozó!

Az odavágó

Hazai győzelmet vártunk a Manchester City – Real Madrid találkozótól, ami be is jött. Ilyen jó mérkőzést nem vártunk, mindenesetre örültünk neki. Egy pillanatra sem lehetett unatkozni, folyamatosan tettek arról a felek, hogy fenntartsák az érdeklődésünket.

Mindkét oldalon voltak játékosok, akiknél kétséges volt, hogy tudják-e vállalni a játékot, végül John Stones és David Alaba is ott volt a kezdőben. De később mindkettejüket le kellett cserélni.

A spanyol játékosok az első negyedórában az öltözőben ragadtak, és ezt azonnal megbüntette a Manchester City. Még csak másfél perc telt el a meccsből, amikor Riyad Mahrez cselezett a jobboldalon, átfűzött több madridit is, majd bal lábbal középre ívelt, ahol az emberétől elszakadó Kevin De Bruyne jött, és estében fejelt Thibaut Courtois kapujába. Gyors akció, gyors gól, erős fejes, de talán ezt a belga védhette volna.

Tíz perccel később újra örülhettek a hazai drukkerek, a Real Madrid védelme másodszor is összehozott egy gólt. Most Toni Kroos és David Alaba hibáztak, egy lapos beadást nem sikerült kivágni. A labda ott maradt Gabriel Jesus előtt, a brazil támadó pedig jobbal a hálóba lőtt, 2-0.

Felsejlett a játékosokban és szurkolókban is a Barcelona elleni 4-0, amikor ellenfelüknek minden összejött, a Madridnak meg semmi. Kezdett arra hajazni a meccs, de nagyon nem úgy sült el, mint a Xaviék elleni bajnoki meccs.

Változtatni kellett a Realnak, és ezt meg is tették, de csak egy kapufáig jutottak Vinicius Jr. és Rúben Dias jóvoltából, de ott is lest jelzett a partjelző. A kitámadó Real Madridot könnyű kontrákkal lehetett zavarba hozni, és biztosak vagyunk benne, ha Riyad Mahrez lövése beakad, vége lett volna a meccsnek. Az algériai egy ilyen kontra végén futott el, passzolhatott is volna középre, ám inkább a rövid felsőt célozta meg. Oldalháló lett a vége. Pár perccel később – megint egy kontra végén – Phil Foden is lőhetett, de ő sem talált kaput.

Az első komolyabb madridi lehetőségre fél órát kellett várni, ekkor Karim Benzema beadását David Alaba bólintotta mellé.

Némiképp a semmiből jött össze a szépítés. A 33. percben Luka Modric küzdött meg egy labdáért, így került az Ferland Mendy elé, akinek baloldali beadását Karim Benzema kapásból lőtte a bal alsóba, 2-1.

Még az első félidőben le kellett cserélni Stonest, ami miatt a manchesteriek baloldala kissé meggyengült, Fernandinho állt be a helyére, aki minden, csak nem baloldali védő…

De a támadásban ugyanolyan aktív maradt a City, a második félidő legelején – újra egy védelmi hibát kihasználva – Mahrez került gólhelyzetbe, lövése a kapufáról kijött, de még ott volt Phil Foden, akinek csak az üres kapuba kellett volna passzolnia. Nem sikerült, Dani Carvajalban akadt el a labda.

De, ami késik, nem múlik, öt perccel később egy labdaszerzést követően Fernandinho adhatott középre, Phil Foden ezúttal tök üresen volt, és Courtois nem is tudott védeni.

Nem adta fel a Real Madrid, és a középkezdést követően azonnal szépíteni tudott másodszor is. Most Fernandinho kevésbé volt ura a helyzetnek, mint egy perccel korábban, Vinicius Jr. a saját térfelén csapta be egy csellel a honfitársát, és kapu felé iramodott. Sem Dias, sem Laporte nem támadta a fürge szélsőt, aki aztán Ederson eszén is túljárt, 3-2.

Nem volt még mindig vége, a 74. percben Kovács István alkalmazta jól az előnyszabályt, Zinchenko esése után ugyanis Bernardo Silva fordult kapura, és a meg-megálló madridiak mellett kilőtte a jobb felsőt, lövésére még Thibaut Courtois sem mozdult.

A végeredményt Karim Benzema állította be, miután Aymeric Laporte kezezett a tizenhatoson belül, a francia elegánsan, panenkázva emelt a kapuba, 4-3. Ez azok után volt nagyon tökös, hogy pár nappal korábban Benzema két tizenegyest is kihagyott…

Ez volt tehát a City – Real Madrid mérkőzés, a visszavágón is jó lenne hasonló futballt látni…

Real Madrid

A hétvégén meggyűlt Madrid ikonikus tere, a Cibeles, itt ünnepelt ugyanis a Real Madrid. Játékosok és szurkolók egyaránt kimentek, Marcelo felöltöztette a szökökútnál levő asszonyt, ahogy az mindig szokás, ha bajnoki címet ünnepel a csapat. Márpedig most azt ünnepeltek. Az Espanyolt tartalékos csapattal is sikerült 4-0-ra verni, Rodrygo duplázott, betalált még Marco Asensio, valamint Karim Benzema is. Meg Isco, akinek a gólját les miatt elvették.

Három fordulóval a vége előtt nem kell már aggódni a hazai bajnokság miatt, minden erejükkel készülhetnek a BL-re.

Győzni kell, nincs mese, egygólos hátrányt kell ledolgozni, és Juanito is megmondta, a Bernabeuban nagyon hosszú kilencven perc.

David Alaba az első mérkőzésen megsérült, hétvégén nem is játszott, de ő maga nyilatkozta azt, hogy bevethető lesz a City ellen. Ha mégsem, akkor Nacho ott lesz bevetésre készen. Szintén visszatérhet Casemiro, aki az első találkozót a kispadon ülte végig, a hétvégén belső védőt játszott az Espanyol ellen. A CKM-et még mindig a világ egyik legjobb középpályájának tartják, igaz, ami igaz, Casemiro könnyen zavarba hozható, sok labdát elszór, viszont védekezésben stabilitást adhat.

Fede Valverde szélsőként lesz a pályán, a dupla ellenére Rodrygo csak a kispadon fog kezdeni.

Eden Hazard nem épült fel, de kétlem, hogy egészségesen Ancelotti bevetette volna.

A várható kezdőcsapat:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Valverde, Benzema, Vinicius Jr.

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.26.Bajnokok Ligája
man city
4:3
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.08.07.Bajnokok Ligája
man city
2:1
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.02.26.Bajnokok Ligája
real madrid
1:2
man city
Bajnokok Ligája
2017.07.27.ICC
man city
4:1
real madrid
ICC
2016.05.04.Bajnokok Ligája
real madrid
1:0
man city
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

A bajnoki cím ünneplése a Citynél még várat magára. Magabiztosan haladnak felé, de még le kell hozniuk három meccset hibátlanul. Akkor biztosan az övék lesz a trófea. A hétvégén a Leeds United otthonában tudtak győzni, azt gondoltuk, hogy az edzőváltáson átesett fehérek az őszi kiütéses vereség után nagyobb erőt fognak kifejteni, de nem így lett. Gabriel Jesus ezúttal is betalált, Rodri szintén, valamint gólt lőtt még Nathan Aké és Fernandinho. Előbbi kettő most is ott lesz a kezdőben, utóbbi kettő már nem.

Merthogy a védelmi gondok megoldódtak, Joao Cancelo eltiltása letelt, így hiába kérdéses Kyle Walker és John Stones játéka, a széleket Oleksandr Zinchenko és Joao Cancelo megoldják.

Idén még nem szenvedett vereséget a City idegenben, decemberben a Leipzig otthonában kaptak ki 2-1-re, azóta 14 meccsük lement veretlenül.

Azt Guardiola is tudja, hogy ezúttal a védekezésre jobban oda kell figyelni, előfordulhat, hogy Bernardo Silvát egy sorral feljebb tolja (ennek valószínűleg Phil Foden látná kárát), és a középpályára beteszi Ilkay Gündogant, aki szintén tud a támadásban és a védekezésben is segíteni, de inkább labdaszerzésekben, ütközésekben lehet a csapat segítségére.

Elől nem igen van kérdés, Riyad Mahrez és Gabriel Jesus biztosan ott lesznek.

A várható kezdőcsapat:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Mahrez, G. Jesus B. Silva

Tippelde

Az odavágót nem lehet majd überelni, de lehet, hogy a felek ezúttal is meglepnek minekt gólerős futballal. A Realnak támadnia kell, a City pedig már múlt héten is megmutatta, hogy kontrából nagyon veszélyesek tudnak lenni.

Emiatt a két és fél gól feletti eredmény nálunk fix, emellett pedig azt is megtesszük, hogy mindkét csapat a hálóba fog találni. A mérkőzés maga háromesélyes, de láthattuk már idén többször is, hogy kár lenne leírni a Real Madrid együttesét…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.47 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.50 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.50 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső