Real Madrid – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 02.
2021. november 03. szerda, 18:45 Estadio Santiago Bernabеu
Real Madrid
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Csattanós választ adtak a kétkedőknek a Real Madrid futballistái, akik azt gondolták, hogy a csapat képtelen lesz Ukrajnában győzni. Megmondom őszintén, mi is ezt gondoltuk, a meglepetésre fogadtunk, de már egy félidőnyi játék után látszott, érezhető volt, hogy ebből nem lehet más, csak spanyol siker.

A királyi gárda azóta túl van egy El Clásicon, és bár a játék közel sem tökéletes, azért szépen gyűjtögetik a pontokat mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. Becsúszott egy vereség a Sheriff Tiraspol ellen – amire szó szerint senki, még a moldáv együttes sem számított -, így a Shakhtar elleni visszavágón ugyanúgy oda kell tenni magukat, hogy ezt feledtessék a szurkolóikkal, illetve, hogy ne engedjék közel az Intert, aki még mindig a legnagyobb ellenfél ebben a kvartettben, dacára annak, hogy csak a harmadik helyen állnak.

A csoportot továbbra is a Sheriff vezeti, hiszen a BL csoportkörében pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít, abban meg ugyebár jobbak a moldávok. Hiszem azonban, hogy ez szerda késő este már nem így lesz.

Ezzel elárultam, hogy ebben a négyesben spanyol, valamint olasz győzelmet várok. Bár, az Inter meccsén születhet meglepetés, ezekből a Sheriffes srácokból minden kitelik…

Maradjunk azonban most még a Real Madrid – Shakhtar Donetsk meccsnél! Az ukránok azon három csapat közé tartoznak, akik még nem tudtak gólt szerezni a sorozatban – a főtáblán legalábbis -, Roberto De Zerbi legénységéből többet néztünk ki. A brazilokkal megtűzdelt csapat játéka sem megfelelő, eddig talán az Inter elleni csatára lehetett azt mondani, hogy jól játszottak. De győzni ott sem tudtak.

Van még innen visszaút? Legalább az Európa-ligát elérhetik? Keressük meg együtt a válaszokat!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Shakhtar Donetsk – Real Madrid: 0-5

G.: Kryvtsov (ög), Vinicius Jr. (2), Rodrygo Goes, Benzema

Kapitális hiba volt a Shakhtar Donetsket favorizálni a Real Madriddal szemben, most már belátom. Roberto De Zerbi együttese egy félidőn keresztül tudta – nagyjából – tartani magát, de helyzetekig addig sem nagyon jutottak el. A szellős védekezés kedvezett a Real Madrid játékosainak, különösen a brazilok (Vinicius Jr. és Rodrygo), valamint a kreatív középpályások fickándoztak kedvükre, és ez ellen az olasz mester semmit sem tudott tenni. A vége kiütés lett, az ukránok helyzete egyre reménytelenebb. Egy újabb vereség Madridban, és vége a dalnak…

A kezdők:

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Kryvtsov, Ismaily – Maycon, Alan Patrick – Tete, Pedrinho, Solomon – Fernando

Real Madrid:

Courtois – L. Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Az összefoglalóban is megemlítettem anno, most is meg fogom, szimplán csak azért, mert ez egy érdekes és vicces tény. Adott egy spanyol, valamint egy ukrán csapat, akik Kijevben mérkőznek meg. És adott a két csapatban összesen 14 brazil játékos, akik pályára lépnek. Mondjuk, hogy a dél-amerikai ország futballistái domináltak. A számuk egyébként 15, mert Marlos ugyan ukrán állampolgár – és válogatott – már, de a napvilágot Brazíliában látta meg.

Bár voltak olyan hangok, miszerint a Real Madrid első félidei játéka gyenge volt, én ezt nem vettem észre. Remekül irányították a játékot, a Shakhtar támadásait remekül szűrték meg, lábról lábra járt közöttük a labda, csak a gól hiányzott.

A Real Madrid igyekezett átlövésekkel veszélyt teremteni, mert a hazaiak eléggé betömörültek, ami ellen az egyetlen jó megoldás, ha távolról tüzel az ellenfél. Így tett Karim Benzema, akinek távolija még mellé ment, ám Toni Kroos bombájánál már szükség volt Trubin kapusra, aki visszatért, és a veterán Andriy Pyatovot váltotta a kezdőben.

Tényleg csak a gól hiányzott, a Shakhtar talán egy veszélyesebb lehetőségig jutott el (ahol a védők fel tudtak még időben szabadítani). Erre a gólra a 37. percben került sor. Az ismét jobbhátvédként szereplő Lucas Vazquez futott el a jobb oldalon, középen egy íveléssel Karim Benzemát kereste, a hazaiak csapatkapitánya azonban repült, és elrúgta a játékszert a francia elől. Sergiy Kryvtsov olyan peches volt, hogy a labda Trubin felett átszállt, és a gólvonal mögött kötött ki.

Az első félidőben tehát még tartotta magát a hazai csapat, de a másodikra szétestek, ezt pedig a rutinos Real Madrid keményen ki tudta használni. Egy fantasztikus góllal nyitották a második félidőt. Egy bedobást Karim Benzema fülelt le a baloldalon, a középen érkező Luka Modric elé tálalt, aki kapásból passzolt a résbe, ahol Vinicius Jr. ugyan kicsit rosszul vette át a lasztit, de még át tudta pöccinteni Trubin mellett/felett, 0-2. Az egész akció szép volt, de Luka Modric játékintelligenciája ismét megmutatkozott, emiatt volt zseniális ez a találat.

A másodikat egy gyors harmadik követte, megint Vini Jr. ünnepelhetett, ezúttal nem kapott nagy labdát, hanem maga oldotta meg a helyzetet. Gyönyörű cselekkel szlalomozott végig az ukrán védelmen, majd, amikor már csak Trubin volt vele szemben, őt is mattolta.

Hihetetlen változáson ment keresztül a brazil fiú, aki volt már kerékkötő a madridi drukkerek szemében, volt már megmentő… Most meg csak futballozik. És már majdnem annyi gólt szerzett ebben a fél szezonban, mint az előző években összesen. 12-t rúgott az elmúlt három teljes szezonban, most kilencnél tart. És még csak novembert írunk.

A másik ifjú, Rodrygo Goes sem akart lemaradni társa mögött. A 65. percben Vinicius passzát lőtte fel a jobb felsőbe, ezzel már 0-4 volt az állás. A Shakhtar igazából már a harmadik gól után teljesen feladta, várták, hogy a játékvezető véget vessen a szenvedésüknek. A fociban viszont nem lehet technikai K.O.-val leállítani egy meccset, úgyhogy volt még 30 perc, ami alatt a királyi gárda még egyszer betalált. Ezt a gólt Karim Benzema szerezte, aki nagyon aktív volt az egész mérkőzésen, Marco Asensio beadását vette át a tizenhatoson belül, majd fordulásból lőtt a hálóba.

Parádés volt a Real Madrid, de ehhez szükség volt egy olyan Shakhtar Donetskre, aki hagyta őket játszani…

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.19.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:5
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.12.01.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
2:0
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.10.21.Bajnokok Ligája
real madrid
2:3
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2015.11.25.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
3:4
real madrid
Bajnokok Ligája
2015.09.15.Bajnokok Ligája
real madrid
4:0
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Real Madridnál ismét Vinicius Jr. volt a hős, az Elche elleni bajnoki mérkőzésen tudott duplázni a szélső, ennek köszönhetően nyertek a habfehérek 2-1-re. Az egy kapott gól a meccs végén esett, amikor a blancók már emberelőnyben játszottak. Mióta utoljára pályára léptek a BL-ben három meccset játszottak. Nyertek a Camp Nou-ban, ikszeltek hazai pályán az Osasuna ellen, majd jött az Elche elleni mérkőzés.

A tabella második helyét foglalják el, egy ponttal előzi őket a Real Sociedad. Sűrű a mezőny eleje, az első és a hatodik helyezett között mindössze öt pont a differencia.

A Shakhtar idén is nagyot harcol a Dinamo Kijevvel az ukrán bajnoki címért. Tavaly nem sikerült nyerniük, és idén is le vannak maradva Lucescuék mögött. A hátrány három pont, ami természetesen nem behozhatatlan. A szombati napon meccseltek a Deszna csapatával, a középmezőnybe tartozó ellenfelet nagyon könnyen, 4-1-re verték. Manor Solomon, Georgiy Sudakov, Tete és Fernando szerezték a hazai gólokat.

Otthon tehát jól megy Dodoéknak, de a Bl-ben már egészen más a helyzet…

Összefoglalás

Merthogy – mint bizonyára tudjátok – a Shakhtar eddig nemhogy pontot nem szerzett, de még gólt sem rúgott. Ellenben kapott hetet… A Sheriff Tiraspol már hat pontos, amennyiben mindhárom meccsüket elveszítik a harmadik hely úgy is meglesz nagy valószínűséggel, hacsak a Shakhtar nem szerez bravúrpontokat a nagyok ellen.

Ami nehéz lesz. Továbbra is tartom, hogy a Real Madrid nincs csúcsformában, viszont az esetek többségében tudják hozni a kötelezőt, amikor pedig nagy meccs van előttük, akkor előjön Carlo Ancelotti taktikai zsenialitása. Nem játszottak jól az Inter ellen, de nyertek. Nem játszottak jól a Barcelona ellen, de nyertek… Ezen nincs mit magyarázni.

A királyi gárdától egyébként többen hiányoznak, így mondhatni egy tartalékos kezdővel állnak majd fel a hazaiak. Nincs Karim Benzema (még ha jobban is van, nem fogják kockáztatni a szerepeltetését), Marianonak eltört az orra, meg kellett műteni, nincs Rodrygo és Marco Asensio, nincs Gareth Bale, Dani Carvajal és Isco. Így újra esélyt kaphat Luka Jovic és Eden Hazard, a Real Madrid szurkolóinak új közellensége. Szegény belga mekkora reményekkel érkezett. Most meg már az a hír járja, hogy Ancelottitól mehet, amerre akar. Szomorú, tényleg az.

A pálya többi részén adott a kezdő, egyesek a CKM összeállását valószínűsítik, de pont ezek azok a meccsek, ahol lehetne esélyt adni Eduardo Camavingának. No meg akkor Casemiro is pihenhetne.

A túloldalon Pedrinho mellett Lassina Traoré és Yevhen Konoplyanka sérültek. A csatár így ismét Fernando lesz, Pedrinho helyett Tete kezd majd. Van egy bevált kezdője De Zerbinek, a két sérült pótlásán kívül így más változást mi nem várunk.

Ez a tartalékosabb Real Madrid is jobb csapat, mint a legjobb Shakhtar. Az előző körös 5-0-ból nem szabad kiindulni, azt egy másik kezdővel követték el a királyiak, plusz a hazaiaknak is nagyon rosszul ment a játék. Viszont a Real Madrid győzelemnek most is meg kell lennie, a tartalékoknak be kell bizonyítani, hogy lehet rájuk számítani.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső