Red Bull Salzburg – Sevilla: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 07.
2021. december 08. szerda, 21:00 Red Bull Arena
Salzburg
vs
Sevilla

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Tenisznyelven szólva még mindig van egy meccslabdája az osztrákoknak, ám a levegő egyre fogy körülöttük. Remekül kezdtek, mégis lehet, hogy kiesés lesz a vége. A Bajnokok Ligája G csoportjában még minden nyitott, bárki tovább mehet a legjobb 16 közé, és bárki ki is eshet. Karim Adeyemiék számára nyilván a győzelem lenne a legjobb, de akár egyetlen pont is elég lehet a továbbjutáshoz, amivel a Salzburg történelmet írna, korábban még egyetlen osztrák csapatnak sem sikerült ez a bravúr. De könnyen lehet, hogy most sem fog…

Az ellenfél a Sevilla együttese, akik nagyon gyengén indítottak, három döntetlennel és egy vereséggel, majd aztán a Wolfsburg együttesét 2-0-ra le tudták győzni, aminek köszönhetően a továbbjutási remények egyre komolyabbá váltak.

Most úgy áll a helyzet, hogy a Lille vezet 8 ponttal, mögöttük a Salzburg 7-tel, aztán jön a Sevilla (6), és végül a Wolfsburg (5). Szép kis körbeverések voltak itt, és még mindig van egy forduló, ami a feje tetejére állíthat mindent, és ezt most valóban szó szerint lehet érteni.

Idegenben a Salzburg megcsípett egy pontot, a Ramón Sánchez Pizjuánban emlékezetes mérkőzésen játszottak 1-1-et, összesen négy tizenegyes volt ott egy félidő alatt… Abból kettő kimaradt…

Ne is késlekedjünk, először essen szó a Red Bull Salzburg – Sevilla mérkőzésről, majd természetesen a Lille – Wolfsburg csata is terítékre fog kerülni.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Lille – Red Bull Salzburg: 1-0

G.: David

Tippünket „tutiként” aposztrofáltuk, ami hiba volt. A sportfogadásban nincs olyan, hogy tuti tipp, ha valaki nem hiszi, itt van ez jó példaként. Nem mondjuk, hogy rossz tipp volt, hiszen ki hitte volna, hogy a Salzburg, amely négy meccsen hétszer talált be ezúttal nem lesz képes gólt rúgni. A játéknap talán legkevesebb helyzetét, izgalmát hozó mérkőzésén egyetlen találat döntött, Jonathan David gólja visszahozta a Lille-t a BL-be, konkrétan a továbbjutás legfőbb esélyesei a francia bajnokság címvédője lett.

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Djalo, Mandava – Weah, Sanches, Xeka, Bamba – Yilmaz, David

Salzburg:

Kohn – Kristensen, Onquene, Wober, Ulmer – Sucic, Camara, Aaronson, Seiwald – Sesko, Adeyemi

Talán egyetlen Lille, vagy Salzburg drukker sincs, akit megsértenék az alábbi mondatommal: ez egy nagyon rossz meccs volt. Nem az a problémám, hogy összesen egy gól volt, persze, a focinak a lényege az, hogy betalálj a másik hálójába, de annyi meg annyi jó egy vagy nullagólos mérkőzést láttam már életemben. Ha öregkoromban megkérdeznek, hogy melyek voltak ezek (nem fognak… miért kérdezne ilyet bárki is?), akkor ezt biztosan nem sorolom közéjük.

Egy támadó osztrák csapat volt a pályán, legalábbis a nevekből ezt szűrhettük le. Ott volt Adeyemi és Sesko, a középpályán Sucic és Aaronson… Bíztunk a saját tippünkben.

Ám ezen az estén a csapatok be voltak oltva még helyzetek ellen is. Bárcsak ki tudnék valamit emelni… De nem igazán. Gyenge lövések, izgalommentes negyvenöt perc, habár a Lille drukkerei erről talán másképp vélekednek.

Mert a csapatuknak sikerült egyszer betalálni, ez az egy gól pedig győzelmet ért a számukra. A találkozó 30. percében a kanadai Jonathan David talált be, ám a gól nem teljesen az ő érdeme, inkább a veterán Burak Yilmazé. A fiatalság és a rutin dolgozott össze ennél a gólnál, a török támadó nagy lendülettel indult meg egyedül a kapu felé. Kissé öngyilkos missziónak tűnt, tekintve, hogy ott tornyosult előtte a fél salzburgi védelem. Ám Buraknak valahogy mindig szerencséje volt, a labda ide-oda pattogott, azonban folyton folyvást visszakerült elé. Egészen az utolsó pillanatig, amikor viszont Jonathan David előtt landolt a játékszer. Ő meg a kapuba lőtte durván öt-hat méterről.

Vastagon benne volt ebben a találatban a Salzburg védelme, ilyen könnyen nem hatolhat át rajtuk egyetlen támadó sem…

A második félidő hasonlóan eseménytelenül telt, Jonathan Bambának volt egy nem rossz kísérlete, ami végül túlságosan is széles lett, az osztrákok támadásai azonban rendre elcsúsztak az utolsó passzokon.

Így végül a Salzburg valódi helyzet nélkül hozta le a meccset, nem volt reális esélyük a győzelemre.

Előző meccs eredménye
2021.09.14.Bajnokok Ligája
sevilla
1:1
salzburg
Bajnokok Ligája
2008.10.02.UEFA Kupa
salzburg
0:2
sevilla
UEFA Kupa
2008.09.18.UEFA Kupa
sevilla
2:0
salzburg
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla – Wolfsburg: 2-0

G.: Jordan, R. Mir

Helyesnek bizonyult a tippünk, valóban két és fél gólnál kevesebbet láthattunk a két csapat összecsapásán. A Sevilla ezzel egy négy mérkőzésen át tartó nyeretlenségnek vetett véget, és visszatért a BL vérkeringésébe. Az első győzelem a lehető legjobbkor jött (nem, jöhetett volna korábban is), ezzel esélye nyílt Julen Lopetegui együttesének a tavaszi folytatásra.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Montiel, Kounde, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Reges, Rakitic – Ocampos, El Haddadi, Papu Gomez

Wolfsburg:

Pervan – Lacroix, Guilavogui, Brooks – Baku, Vranckx, Arnold, Roussillon – Nmecha, Gerhardt – Weghorst

Mondhatni, keretbe foglalta a mérkőzést a spanyol együttes, hiszen a kezdés után nem sokkal, majd a lefújás előtt közvetlenül találtak hálóba. Furcsa, hogy a csoport legnagyobb esélyese csak az ötödik körben szerezte meg az első győzelmét, de ahogy a tabellán is látjátok, ez egy igazán őrült csoport lett.

Az edzőváltáson túlesett Wolfsburg győzelmét követően újra vereséget szenvedett, emiatt pedig csak az utolsó hely jut nekik. Egyelőre.

De hogy egy kicsit a mérkőzés eseményeiről is beszéljünk, a 12. percben jártunk, amikor Joan Jordan révén a hazaiak megrúgták az első góljukat. Pontosabban megfejelték, Ivan Rakitic beadását a középen egyedül érkező Joan Jordan fejelte Pervan mellett a hálóba. Lehet mondani, hogy a középre tartó fejes nem volt védhetetlen, de a Casteelst helyettesítő portás teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt…

Egyébként Ivan Rakitic az első mérkőzésen a 87. percben talált be, így alakult ki az 1-1-es végeredmény. Most egy assziszttal járult hozzá a Sevilla góljához.

A 23. percben Lukas Nmecha részéről jöhetett volna a válasz, a fellazult sevillai védelem egyetlen tagja sem támadta a csatárt, aki gondolt egy merészet, és egy nagyon erős löketet küldött Bono kapuja felé. A szitáló labdába a kapus csak a kezét tudta beletenni, azon lelassult a játékszer, a felsőkapufára hullott, és végül egy védő fel tudott szabadítani.

A második játékrészben komoly helyzetet nem tudott kialakítani a vendég együttes, a Sevilla viszont többször is megdolgoztatta Pavao Pervant. Először Papú Gomez, az Atalantától viharosan távozó támadó középpályás laposan csavart kapura, könnyű zsákmány volt ez a portás számára. Az argentin mellett érkező Munir a lövést követően kérdőn nézett társára, akár passzolhatott is volna Papú, talán többre ment volna vele.

Nem sokkal később Marcos Acuna fejlődött fel egy támadáshoz, lövését Pervan ezúttal nem lőtte, csak bokszolta.

Végül aztán jött a 97. perc, amikor a Sevilla pontot tett a meccsre, a kitámadó Wolfsburg csak nézte, ahogy Lucas Ocampos pazar labdát ad Rafa Mirnek, a spanyol pedig kapásból, négy méterről helyezett a bal alsóba.

Nem volt könnyű győzelem ez, de annyira nehéznek sem volt mondható…

Összefoglalás

Nagyon szimpatikus csapatot ismerhettünk meg a Red Bull Salzburg „személyében”, tele nagyravágyó, tehetséges fiatalokkal, akikről hamarosan nagyon sokat fogunk hallani. De idén lehet, hogy már többet nem. Legalábbis nem a BL-ben.

Merthogy piszok nehéz dolguk lesz a Sevillával szemben, akik ugyan sokat hibáztak a csoportkörben, de az előző győzelem beindíthatta azt a bizonyos szekeret. Talán botorság azt gondolni, hogy a Sevilla lesimázza a hazaiakat, látva az előzményeket, de látható, hogy valami most nem működik az osztrákoknál.

Ha már végig a tenisz kifejezéseit használtam, akkor most sem teszek másképp: Két meccslabdát rontottak eddig. Elég lett volna a Lille-t vagy a Wolfsburgot verni, ám mindkét meccsen kikaptak, így továbbra is nyitott a továbbjutás kérdése. Nem csak nekik, mindenkinek.

Nézzük a hiányzókat!

Hosszú a névsor a hazaiaknál, vannak régi sérültek, és viszonylag frissek is. Zlatko Junuzovic, Albert Vallci, Sekou Koita és Kamil Piatkowski régi motorosok, de Maximilian Wöber és Noah Okafor nemrég került az orvosi szoba környékére, ahogy Bernardo is.

A másik oldalon is akadnak nem bevethető spílerek, Youssef En-Nesyri és Jesús Navas ilyennek számít. Aztán hogy Erik Lamela és Suso tudják-e vállalni a játékot, az még nem tisztázott. Ahogy az sem, hogy a Villarreal ellen megsérülő Marcos Acuna ott lehet-e Julen Lopetegui kezdőjében.

A bajnokijukat mindketten nyerték, a Sevilla egy góllal verte a Villarrealt, míg a Salzburg a Hartberget múlta felül.

Az emlékezetes odavágó után emlékezetes visszavágót várunk. A hazaiak részéről bízunk Karim Adeyemiben, Benjamin Seskoban, a vendégeknél pedig a Rafa Mir vezette támadó trióban. Ezzel el is árultuk, hogy a mérkőzéstől gólokat várunk. Nincs már hova finomkodni a vendégeknek, a taktikázás ezúttal nem vezet semmire. A Salzburgnak pedig sodródni kell az árral. Így mindkét féltől gólt várunk ezen a ki-ki találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső