Royale Union SG – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 01.
2022. augusztus 02. kedd, 20:45 Den Dreef
St Gilloise
vs
Rangers

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

És ismét két új beszálló, melyek közül az egyik régi ismerős a Bajnokok Ligájában, ám van itt egy kakukktojás. A Glasgow Rangersszel korábban sokszor találkozhattunk, tavaly az Európa-ligában nagyot menetelt a skót együttes, végül a döntőben múlták őket felül. Szóval láthattuk már őket, ismerjük őket. De a Royale Union SG? Ez a belga kiscsapat tavaly mindenkit meglepve a belga bajnokságban a második helyet érték el. Nagy múlttal rendelkező együttes, hiszen 11-szer nyerték meg az első osztályú bajnokságot, de hosszú időre a másodosztályba kerültek, sőt, megjárták a harmdaosztályt is.

Visszajutásuk nagyban köszönhető annak, hogy 2018-ban az együttesnek új tulajdonosa lett, szereplésük azonban így is mesebelinek látszik. A csapat a Bajnokok Ligájában mutathatja meg magát Európában, itt is megismerhetik azokat a játékosokat, akik a Jupiler League-ben már kiharcolták maguknak az elismeréseket.

Egy kicsit a bukmékerek is óvatosan állnak a belga együttesnek. Az oddsokból az jön le, bizonytalanok a tippmesterek is, nagyon kicsit tartják esélyesebbnek a Rangerst, amely egyébként a tavalyi Bajnokok Ligája-selejtezőben bűnrosszul játszott, és végül a Malmö ki is ejtette őket. Erről is lesz majd egy sztorim.

A mérkőzést követően jön még egy Bajnokok Ligája-találkozó, aztán az Európa-ligába is átnézünk. Most azonban jöjjön a Royale Union Saint-Galloise – Glasgow Rangers találkozó!

Royale Union SG

Nagyon érdekes múlttal rendelkezik a Royale Union SG. Az 1900-as évek elején, a futball megjelenését követően élcsapatnak számítottak a belga bajnokságban, 11-szer nyertek az első húsz-huszonöt évben. Aztán egyre jobban kezdtek visszaesni, és végül búcsúztak is az első osztálytól. Eleinte ugyan még visszajutottak, de jött a liftezés, és végül annyira meggyengült az együttes, hogy nem csak az első-, de a másodosztálytól is el kellett búcsúzniuk. Sőt volt, hogy a negyedosztályban szerepelhettek csak.

2018-ban jött a felmentősereg, a Brightont is tulajdonló Tony Bloom lett a többségi tulajdonos, és a korábbi főnökkel – aki ugyanúgy tulajdonos maradt – elkezdtek építkezni. Feljutottak az élvonalba, ahol újoncként megnyerték az alapszakaszt (ami még korábban egyszer sem fordult elő, nem tudta újoncként senki megnyerni azt), a rájátszásban pedig csak a Club Brugge előzte meg őket.

Történetük során először játszhatnak a Bajnokok Ligájában, remek lehetőség a játékosoknak a kitörésre. Mert – és ezt gondolom azért mindenki tudta – nem világsztárok rúgják a bőrt a Saint-Gilloise csapatában.

Legértékesebb játékosuk Dante Vanzeir, aki a Transfermarkt szerint öt és félmillió eurót ér… A csapat összértéke 31 millió euró, az oldal szerint ennél a Fradi is többet ér.

A nyáron az együttes edzőt váltott, Felice Mazzu az Anderlechtet vette át, a Royale Union SG pedig kinevezte Karel Geraertset, aki korábban Mazzu segédje volt. Előnye, hogy ismeri a játékosokat, a klubot, hátránya, hogy komoly tapasztalata nincs, mivel most először fog egyedül irányítani egy csapatot.

Ahogy arra számítani lehetett, a Royale feladata az a nyáron, hogy a legjobbjait meg tudja tartani. Nyilván a gazdagabb belga klubok a legjobbakat kinézték magukat, szemet vetett például a Club Brugge Casper Nielsenre, nem is tudták megtartani, öt és félmillióért elhagyta az Uniont. Aztán távozott még Jonas Bager, Damien Marcq, Tibo Herbots, Kerian Atheba, Matthew Sorinola, Pedro Lubamba és Anas Hamzaoui.

Kacper Kozlowski visszatért a Brightonba, Álex Millán a VIllarrealba, Lazare Amani a Charleroi-ba.

Nagyon érdekes látni, hogy a belga bajnokság ezüstérmese mindössze 300 ezer eurót költött a nyáron, és olyan csapatokból igazol, mint a német vagy az angol harmadosztály. Ross YSykes az Accrington csapatából érkezett, Gustav Nilsson és Dennis Eckert Ayensa az FC Ingolstadtból. Arnaud Dony, Lazare Amani és Viktor Boone Belgiumon belülről.

Most is van kölcsönjátékos a Brightonból Simon Adingra személyében, illetve csatlakozott még Oussama El Azzouzi az Emmenből.

Amikor egy újonc az első évében remekel, akkor a második év mindig vízválasztó. Sok példát lehetne hozni, ott van a Premier League-ből a Sheffield United, akik remeklésüket követően kiestek, vagy a Leeds, akik szintén nagyon jó első év után majdnem búcsúztak.

Lehet, hogy most ez vár a Saint-Gilloise-ra is… Határozottan nem erősödtek, bár ki tudja, milyen kincseket találtak az alacsonyabb osztályokban.

A felkészülésük nem sikerült rosszul, sőt már két forduló lement a belga bajnokságból is. Elsőként a St. Truiden ellen 1-1-et játszottak (Adingra szerezte ekkor az Union gólját), míg a Charleroi-t 1-0-ra legyőzték (Ross Sykes talált itt be).

Egyelőre ez nem rossz, kétlem, hogy a Royale Union ebben az évben is kiemelkedőt alkotna, főleg, hogy egy európai kupában már mindenképp csoportkörösek, ergo dupla (tripla) terhelésnek lesznek kitéve.

Úgy tudjuk, nincs sérült a belgáknál, eltiltott meg még annyira sem lehet…

A várható kezdőcsapat:

Moris – Sykes, Burgess, Van der Hayden – Niuewkoop, Amani, Lynen, Teuma, Lapoussin – Adingra, Vanzeir

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Glasgow Rangers

Letaszították a trónról a Glasgow Rangers csapatát, Giovanni van Bronckhorst nem tudta megismételni Steven Gerrard teljesítményét. Igaz, hogy Gerrard az európai porondon nem jutott addig, mint holland utódja. A Rangers ugyanis Európa-liga döntőt játszott, sőt majdnem meg is nyerte azt. Az Eintracht Frankfurt elleni mérkőzésen végül a szétlövés döntött, Aaron Ramsey, a csapat kölcsönjátékosa hibázott. Már nincs a walesi Glasgowban…

A csapat így sem maradt trófea nélkül, májusban a Hearts elleni kupafinálét 2-0-ra megnyerték, a bajnokságban pedig a második helyet érték el. Összességében nem olyan rossz ez…

A BL-ben tavaly a Malmö okozta a vesztüket, pontosabban Antonio-Mirko Colak, aki mindkét találkozón gólt szerzett, és ezzel kiejtette a skótokat. Na most ez a Colak nemrég aláírt a Rangershez… Kíváncsi lennék, a szurkolók hogyan fogadták.

Hét játékost igazolt le van Bronckhorst, Ben Daviesért fizették a legtöbbet, majdnem ötmillió eurót. A védő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Liverpoolnál nem tudott még csak peremember sem lenni.

Ridvan Yilmaz sem került kevés pénzbe, őt a Besiktastól szerződtették. Rabbi Matondo ismerős lehet, walesi válogatott szélső/támadó, a Schalke adta el. Az említett Colak mellett érkezett még Tom Lawrence a Derby Countytól, illetve John Souttar a Heartsból. Malik Tillman az utolsó érkező, de ő csak kölcsönben csatlakozott.

A távozók között megtalálható Joe Aribo és Cedric Itten, Calvin Bassey és Jake Hastie, valamint Andy Firth és Glenn Middleton.

A skót bajnokság elkezdődött, a Rangers győzelemmel nyitott, a Livingston együttesét hátrányból győzték le. A 72., valamint a 74. percben találtak be, Arfield és Tavernier rúgták a gólokat.

A védelem és a középpálya nagyjából hasonló, mint tavaly, a támadóharmadban voltak nagyobb változások.

Ianis Hagi nem szerepelhet, ő már tavaly óta sérült, mellette Noah Ofoborh esett ki, illetve Alfredo Morelos sem bevethető.

A várható kezdőcsapat:

McLaughlin – Tavernier, Goldson, Souttar, Barisic – Kamara, Lundstram – Tillman, Lawrence, Kent – Colak

Tippelde

Nagy kérdés, hogy a tapasztalatlan Royale mit tud az első mérkőzésen kezdeni. Úgy gondoljuk, hogy a Rangers rutinja itt most sokat érhet. Láthatóan az Union ugyanolyan egységes, mint tavaly voltak, de most nem a Charleroi meg a St. Truiden az ellenfél, hanem az egyik legnagyobb skót együttes.

Esélyesebb a Rangers, de az Union hazai pályán nagyszerű volt tavaly, és eddig idén is megnyerték az első meccsüket. A legkézenfekvőbb talán a döntetlen, mellette pedig két és fél gól alatti eredményre tippelünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső