Salzburg – Bröndby: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 16.
2021. augusztus 17. kedd, 21:00 Stadion Salzburg
Salzburg
vs
Brøndby

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nocsak, nocsak! Két új beszálló? Bizony ám, a Salzburg – Bröndby csata résztvevői csak a playoffban szállnak be a buliba, nekik „mindössze” annyi dolguk van, hogy egy ellenfélen jussanak keresztül, és máris a főtáblán vannak.

A favorit Szoboszlai Dominik volt csapata, a fogadóirodák nagyon lehúzzák a Bröndbyt, semmi esélyt nem adnak nekik. A hazai győzelemre az odds nem éri el az 1.20-at a legtöbb helyen, ha pedig azt nézzük, hogy úgy en bloc ki az esélyes… Hát a helyzet akkor sem jobb a dánok számára.

Akik egyébként a Superliga címvédői – többek között azért szállnak be ilyen későn -, egy hosszú Köbenhavn – Midtjylland uralomnak vetettek véget 2020/2021-ben, amikor egyetlen pontocskával ugyan, de többet szereztek, mint Sistoék.

A Salzburg időközben jól megszedte magát anyagilag, előbb Szoboszlaitól váltak meg, majd a nyáron Patson Dakát is pénzzé tették, mégis utcahosszal nyertek a Rapid Wien ellen.

Hosszú ideje veretlenek, a felkészülési mérkőzéseik alapján pedig komolyan számolni kell velük, hiszen az Atletico Madridot és a Barcelonát is legyőzték. És nem, nem a B csapatukkal álltak ki a spanyolok. De erre hamarosan kitérek!

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Salzburg

Érték veszteségek az együttest, a nyáron nem csak pár játékostól, de a mesterüktől, Jesse Marschtól is meg kellett, hogy váljanak. Az amerikai vezetőedző a nagytestvérhez, az RB Leipzighez igazolt, tehát újra együtt dolgozik Szoboszlai Dominikkal.

A helyére egy rendkívül fiatal edzőt neveztek ki: Házon belül oldották meg a pótlást, Matthias Jaissle lett az új mester, aki addig a Salzburg fiókcsapatának, a Lieferingnek volt az edzője. Mindössze 33 esztendős, és ezen cikk írójánál pár hónappal még fiatalabb is. Ezen cikk írójának ez egy kicsit fáj, és munkálkodik benne egy egészséges irigység.

Ha a klubhoz sok szállal kötődő edzőt nevezel ki, annak megvan az az előnye, hogy töviről-hegyire ismeri az illető a csapatot. Legyen szó a játékosokról, a vezetőségről, a stáb tagjain át egészen az utánpótlásig.

A Salzburgnál pedig mindig fontos volt a fiatal játékosok pallérozása, az európai topfutball több tehetségét is ők nevelték ki, tőlük indultak el világhódító útjukra. Remélhetőleg, Szoboszlai Dominik is ezen játékosok közé fog tartozni.

Pozitív mérleggel zárták az átigazolási szezont, rengeteg játékosukat értékesítették. Közülük kiemelkedik a már fentebb említett Patson Daka, aki 30 millió euróért igazolt Leicesterbe, valamint Enock Mwepu – aki egyébként Dakához hasonlóan zambiai játékos -, ő 23 millióért szintén a Premier League-be szökkent, a Brighton játékosa lett.

Eladták még kisebb összegekért André Ramalhot, Peter Pokornyt, Cican Stankovicot, Masaya Okugawát, és kölcsönadtak egy rakás fiatalt ide-oda.

Szokásukhoz híven pedig fiatal játékosokat igazoltak, illetve a Lieferingből is megért pár játékos arra, hogy innentől a Salzburg mezét húzhassa magára.

Kezdem a legidősebbel: Bernardo 26 éves, a Brighton játékosa volt, de tavaly már a Salzburgban játszott. Érte nem tudni, mennyit fizettek, valószínűleg részét képezte a Mwepu-transzfernek. Roko Simic a jövő embere, horvát fiatalember, aki 17 esztendős. Egyből tovább is passzolták a Lieferingnek, bemutatkozó meccsén győztes gólt szerzett.

Jött még a csapathoz Nicolás Capaldo, a Boca Juniors 22 éves belső középpályása, valamint Kamil Piatkowski, a lengyel Rakow belső védője.

Jól erősítettek ismét, és akkor még a helyi fiatalokról alig esett szó. Például Karim Adeyemire, aki neve ellenére német állampolgár, 19 éves, tavaly már megvetette a lábát a csapatban – miközben lejátszott a Lieferingbe is -, idén négy bajnokin öt gólt rúgott.

De említhetnénk még Benjámin Seskot, Luka Susicot, Sekou Koitát, Brenden Aaronsont vagy Mohamed Camarát. Csupa-csupa olyan srác, akik nemrég még kiskorúak voltak.

Hálás dolog most a Salzburg edzőjének lenni…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bröndby

2005 után sikerült újra bajnoki címet szereznie a nagy múlttal rendelkező dán együttesnek, a Köbenhavn és a Midtjylland – de még az Aalborg is – elvitte a show-t az utóbbi évtizedben.

Nézzük, náluk hogyan alakult át a keret!

Nem igazán változott, legalábbis nem annyira, mint aktuális ellenfelüknél. Egy fontos játékosukat adták el a nyáron, Jesper Lindström hétmillió euró fejében lett az Eintracht Frankfurt játékosa.

Anthony Jung, Hjörtur Hermannsson, Marvin Schwabe, Lasse Vigen, Joel Kabongo ingyen távozott, a 35 éves Michael Törnesszel pedig nem számolt a vezetőség, nincs most csapata a kapusnak.

Szinte csak otthonról igazoltak: Thomas Mikkelsen és Kevin Tshiembe a Lyngbytől érkezett, Mathias Greve a Randerstől, Christian Cappis a Hobrotól, Yousef Salech pedig a másodosztályú Helleruptól. Az egyedüli légiós Rasmus Wikström, a szomszédos Göteborg belső védője.

Egy több mint 20 éves átkot törhetnének meg a mostaniak. A Bröndby a Bajnokok Ligája csoportkörében az 1998/1999-es szezonban játszott utoljára…

Összefoglalás

Ránézünk a bajnoki szereplésükre, hiszen mindkét csapat már elkezdte, sőt a skandinávok már eléggé benne vannak a sűrűjében, majd kitérünk a sérültekre, hiányzókra, valamint ahogy ígértem, megtekintjük a Salzburg két fontosabb felkészülési mérkőzését. Aztán pedig tippelünk.

Az osztrákok eddig hibátlanok, és a teljesítmény is főhajtást érdemel. Négyből négyet nyertek, amivel természetesen vezetik az Admira Bundesliga küzdelmeit. Ők lőtték a legtöbb gólt (tizenkettőt) és ők kapták a legkevesebbet (kettőt). Az ő játékosuk áll a góllövőlista élén (Karim Adeyemi – 5 gól), szóval panaszra nem lehet okuk.

Jaissle azonnal megtalálta a hangot a játékosokkal, és mivel tavaly a Lieferinget irányította, pontosan tudja, kire lehet számítani a nagyoknál.

A Bröndbynek NAGYON nem megy a játék. Öt forduló ment le a dán Superligából, az együttes pedig még nyeretlen. Igen, jól olvasod, a címvédő egyetlen meccsét sem tudta behúzni. Három döntetlenjük van és két vereségük, amivel a tizenkét csapatos bajnokság tizedik helyét foglalják el hat rúgott és kilenc kapott góllal.

Ami a félelmetes és a pesszimizmusra okot ad, az az, hogy az élcsapatok közül egyedül a Köbenhavnnal játszottak, a koppenhágai együttes 4-2-re győzedelmeskedett. Ó, és legutóbb a negyedik helyen álló Nordsjaelland került az útjukba, de ott is kikaptak 1-0-ra.

A Salzburg barátságos mérkőzéseit tehát nyerte az Atleti és a Barca ellen. 2-1-re intézték el a gránátvörös-kékeket, kvázi ez volt a katalánok főpróbája, így a teljes védelem kezdett szinte – Piqué kivételével -, elől a Depay és Griezmann is pályán volt, középen Frenkie de Jong és Busquets… Ezt nem lehet B csapatnak nevezni.

Az Atleticonál inkább a fiatalok kaptak szerepet, de azért ott is pályán volt Mario Hermoso, Saúl Niguez vagy Jan Oblak. A matracosokat 1-0-ra verték el Adeyemi góljával…

A dánokhoz sajnos betört a koronavírus, a hírek szerint hat játékosuk nem játszhat emiatt: Mathias Greve, Christian Cappis, Thomas Mikkelsen, Josip Radosevic, Tobias Börkeeiet és Sigurd Rosted. Fontos hiányzók…

A hazaiaknál Sekou Keita idén már nem léphet pályára, Albert Vallci és Mergim Berisha szintén hosszabb távra sérültek le, Zlatko Junuzovic meg most, a hónap elején.

Tippeljünk egy jót. Vagyis többet. Szerintünk nem kérdés, hogy a mérkőzést a jó formában levő Salzburg nyeri. A forma mellett a rengeteg hiányzó miatt is rájuk voksolunk. Itt bőven mehet a hendikep, indokolt is, mert a sima osztrák győzelemben sok érték nem található.

A másik tippünk pedig az over 2,5, ne feledjük, mennyire gólerős a Salzburg támadó sora. Hogy a Bröndby kapuba találhat-e?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső