Salzburg – Chelsea: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 18:45 Red Bull Arena
Salzburg
vs
Chelsea

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A múlt hét miatt elnézést kérek, a betegség miatt sokszor ahhoz is alig volt erőm, hogy átforduljak az ágyon egyik oldalról a másikra. Azonban hivatalos, már túl vagyok a covidon, így ezt a hetet megpróbáljuk megnyomni. Valahol jó, hogy arra a hétre estem ki, amikor nincs Bajnokok Ligája, az az oldalon mindig nagy figyelemmel volt követve.

Két forduló van hátra, és még mindig nagyon sok csapatról nem tudjuk, hányadán álljunk is velük. Ilyen az E jelű is, ahol még mind a négy csapatnak megvan az esélye arra, hogy a legjobb 16 közé kerüljön. És az is, hogy kiessen. Most a két éllovas harcol egymással, a remek formában levő Chelsea utazik Ausztriába, a csoport második – egyedüli veretlen – együtteséhez, a Salzburghoz.

Az odavágó volt Graham Potter első mérkőzése, a Stamford Bridge-en sikerült egy pontot elhoznia a Matthias Jaissle által irányított vendégcsapatnak. Egy döntetlen lehet, hogy most nem elég, sőt…

Hiszen a Salzburg az utolsó fordulóban a San Siroba látogat, az AC Milan pedig a Chelsea elleni vereségek miatt nagyon fog hajtani. Hiszen neki is a továbbjutása fog minden valószínűség szerint múlni azon a meccsen.

Itt lesz talán a legtöbb dráma, fordulat…

A fogadóirodák szorzóit megnéztük, a hazai győzelmet senki nem tartja valószínűnek, elég széles skálán mozog a hazai siker, van, ahol 4.20-ért fogadható, máshol már 5-szörös pénzt fizetnek. A döntetlen mindenhol 4-es körül mozog, míg a vendégek győzelme tűnik a legjobb megoldásnak, amire a szorzó 1.70 és 1.75 között van.

Következzen a Salzburg – Chelsea mérkőzés!

Az előző fordulóban történt

A Salzburg úgy utazott Zágrábba, hogy egy héttel korábban 1-0-ra nyertek. Számíthattak tehát egy szoros meccsre, és ez be is jött. A vezetést ők szerezték meg, miután Nicolas Seiwald 15 méteres lövése utat talált Dominik Livakovic mellett a hálóba. A mérkőzésen aztán jó ideig nem történt semmi igazán érdekes, a 40. percben egyenlítettek a hazaiak. Egy szögletet középre fejeltek a vendégek védői, ami nagy hibának bizonyult. Ott volt ugyanis Robert Ljubicic, aki kapásból lőtt, ráadásul a lövése egy védő lábán még meg is pattant, így Köhn nem tudott védeni.

A második félidőben a Dinamo többször is átvehette volna a vezetést, Luka Ivanusec volt nagyon aktív. A hajrában és a mérkőzés legvégén volt kapufa mind a két csapatnál, előbb Luka Sucic, majd Petar Bockaj találta el a felsőkapufát. Az eredmény már nem változott.

A Chelsea mérkőzésébe hamar belenyúlt a játékvezető, a 18. percben Fikayo Tomori rángatta meg ellenfelét, Mason Mountot a tizenhatoson belül. Szabálytalan volt, igen, de azért talán piros lapot nem ért, főleg, hogy még egy büntető is járt az angoloknak, amelyet aztán Jorginho be is rúgott. Alapjaiban rendezte át az erőviszonyokat a jelenet, és a Chelsea annál sokkal jobb csapat, minthogy hagyjon egy ilyen lehetőséget elveszni. Az angolok élvezték a játékot, míg a Milan szenvedett egyik legfontosabb játékosa kiállítása után.

Az első gólt hamar követte a második, Pierre-Emerick Aubameyang talált be, innentől kezdve pedig már csak az volt a kérdés, mennyivel fognak nyerni a vendégek? Kettővel nyertek, ezt követően annyira nagy iramot már nem diktáltak. Volt még két helyzetük, melyeknél Tatarusanu nagyot védett, de a győzelmük nem forgott veszélyben.

Salzburg

Azt gondolom, a Salzburg mindenkit meglepett idén is. A nyugati szomszédunk legjobb csapata pedig évek óta szerepel a Bajnokok Ligájában, tehát papíron nem kellett volna, hogy meglepjenek minket, tudjuk, hogy remek játékosokból áll, és Matthias Jaissle minden évben felhoz valakit a fiatalok közül, aki aztán később nyugati bajnokságban köt ki. Nem egy ilyen példánk van, kettőt említenénk a közelmúltból: Erling Haaland és Szoboszlai Dominik is itt kezdte…

A Salzburg épít a fiatal játékosokra, az átlagéletkor itt a legalacsonyabb, mégis felveszik a versenyt a legjobbakkal. A Salzburg hat pontot gyűjtött eddig, háromszor döntetlent játszottak, és egyszer nyertek.

Tehát hiába van itt a Chelsea és a Milan, mégis ők az egyetlen veretlen csapat ebből a négyesből…

Jaissle együttesének nem csak a BL-ben megy jól, szokás szerint a hazai bajnokságban is dominálnak.

Egyszer kaptak csak ki 13 meccs alatt, van 9 győzelmük és 3 döntetlenjük. A hétvégén a második helyezett Sturm Graz együttesével játszottak, és bár nem sikerült győzniük, legalább az előnyüket megőrizték velük szemben. A mérkőzés egyébként gól nélküli döntetlennel ért véget.

Jó formában vannak, még ha mostanában egy kicsit több is a döntetlen a megszokottnál, vereséget 2022 júliusában szenvedtek el.

A Salzburgnál most azért aggódnak, hogy Luka Sucic tudja-e vállalni a játékot? A fiatal irányító a hétvégi bajnokin jött le sérülten, Andreas Ulmer, a csapatkapitány azt nyilatkozta, a tehetség készen áll majd a holnapi mérkőzésre.

Így is sok a sérült a csapatban: Fernando, Ousmane Diakite, Dijon Kameri, Nicolas Capaldo, Justin Omeregie és Sekou Koita sem áll a mester rendelkezésére.

A kezdő összeállítása komoly problémát nem okoz. Amennyiben Sucic játszhat, úgy ő, Okafor és Sesko alkotják a támadó triót, ha nem, akkor Sesko és Okafor mellé Junior Adamu ugrik be. A többi csapatrészen nem lesz változás a múltkorihoz képest.

A várható kezdőcsapat:

Köhn – Dedic, Solet, Pavlovic, Ulmer – Kjaergaard, Gourna-Douath, Seiwald – Sucic – Okafor, Sesko

Egymás elleni meccsek:

A régi meccsükről nem hiszem, hogy komolyan szót kell ejteni, viszont a második fordulóban levő meccsüket egy kicsit bontogassuk. Ez volt Graham Potter első mérkőzése a csapat kispadján, mindenki győzelmet várt tőle, egyrészt a hazai pálya, másrészt az első fordulóban elszenvedett vereség miatt. A vendégek viszont remekül játszottak, és bár hátrányba kerültek a második félidő közepén, a hajrában Noah Okafor révén sikerült ezt a hátrányt semmissé tenni. Jó kis meccs volt a kevés gól ellenére, a Salzburg megmutatta, hogy bárki otthonában képes veszélyes lenni.

Előző meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
chelsea
1:1
salzburg
Bajnokok Ligája
2019.07.31.Barátságos Mérkőzés
salzburg
3:5
chelsea
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

A Potter által hozott lendület még ugyan tart, de kissé megrekedni látszik. A Chelsea a Dinamo Zagreb ellen elszenvedett vereség óta veretlen, viszont az utolsó két bajnoki meccsükön sem tudtak nyerni.

Előbb a Brentford fogta meg Kepáékat, majd a Manchester United. Ez utóbbi találkozó volt az utolsó, jól ki is szúrtak velünk a kékek. Ugyanis mi hazai győzelemre fogadtunk, amihez a csapat közel is állt, Jorginho a 87. percben szerezte meg a vezetést. Ám nem tartott ki a koncentráció a végéig, és Casemiro fejesével a vendégek egyenlítettek.

A Bajnokok Ligájában a Chelsea gyengén kezdett, gyengén is folytatták, de a Milan elleni győzelmeknek köszönhetően az első helyre ugrottak. Hátra nem dőlhetnek, a Salzburgnak hat pontja van, a Milannak és a Dinamonak pedig 4.

Az edzőváltás jót tett az együttesnek, sokan kaptak második esélyt, amivel láthatóan tudnak is élni. Ilyen például Ben Chilwell vagy Kepa Arrizabalaga, a világ legdrágábban megvásárolt kapusa Édouard Mendy sérülése óta kirobbanthatatlan.

A csapat veretlensége már nyolc meccs óta tart, és Graham Potter ezt kilencre szeretné növelni. Főleg, mivel még ki is eshet a csapata a BL-ből, ami azután, hogy 2021-ben nyertek, elég ciki lenne…

A mester számára majd a védelem összerakása jelenthet problémát, ugyanis két új védője is sérült. Kalidou Koulibaly nem játszott a MU ellen, fájdalmai voltak, és inkább mellőzték a szenegálit. Szintén nem volt ott Wesley Fofana, aki még a BL-ben sérült meg, a Milan elleni első találkozón. Reece James és N’Golo Kanté sem játszhat, valamint Mateo Kovacic is összeszedett egy sérülést.

Amennyiben egyik fent említett játékos sem tudja vállalni a játékot, úgy Potter 4-3-2-1-re válthat, Azpilicuetával és Chilwellel/Cucurellával a széleken.

A várható kezdőcsapat:

Kepa – Azpilicueta, Chalobah, Silva, Chilwell – Gallagher, Jorginho, Loftus-Cheek – Mount, Sterling – Aubameyang

Tippelde

Az odavágón nem sikerült győzelmet elérni, de Potter akkor még csak ismerkedett a kerettel. Az elmúlt hetekben nem jöttek a győzelmek, most viszont elengedhetetlen, ha ott akarják tudni magukat a legjobb tizenhat között. Elképzelhető, hogy ez már most meglesz…

A Salzburg kerete ezúttal sem annyira mély, és a hazaiaknak sem megy igazán mostanában. Ezért, valamint a Potter óta látható játék miatt mondjuk azt, hogy a vendégek fogják megnyerni a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső