Salzburg – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 04.
2022. október 05. szerda, 18:45 Red Bull Arena
Salzburg
vs
Dinamo Zagreb

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A fiatal kerettel rendelkező Salzburg eddig a két nagy torkán megakadt. Pontot tudtak szerezni a Milannal és a Chelsea-vel szemben is, szóval nem lehet azt mondani, hogy esélytelenek a továbbjutásra két fordulót követően. Az igazi vízválasztó a mostani, Dinamo elleni mérkőzés lesz. Amennyiben nyernek, az erőviszonyok, a status quo teljesen meg fog változni.

Matthias Jaissle együttese sokszor látványos, jó futballt játszik, és folyamatosan termelik ki a topcsapatoknak a nagy tehetségeket. Ez idén sincs másképp, hiába szedték őket szét a nyáron, mindig jönnek újabb játékosok, akik aztán ugyanazt a minőséget tudják hozni.

A Dinamo Zagreb eddig egy nagy tettet hajtott végre a BL-ben, legyőzték a Chelsea-t hazai pályán. A Milan elleni találkozó már nem sikerült ilyen jól, erről bővebben olvashattok majd lentebb.

A horvát együttes most a második helyen áll a tabellán, és minden esélyük megvan arra, hogy hat forduló elteltével továbbjutásnak örüljenek. Ez az egyik legkaotikusabb csoport, itt tényleg nem lehet kitalálni, hogy mi lesz a vége.

Lehet, hogy a favoritok innentől gőzerővel mennek előre, és a kicsik búcsúznak. De ugyanúgy benne van a meglepetés is. Sok múlik ezen a szerdai meccsen is…

A fogadóirodák szerint egyértelmű, hogy a Salzburg meg fogja szerezni a győzelmet, 1.70 körül fizetnek rá. A döntetlen és a vendégek győzelme pedig nyilván sokkal magasabb szorzóval fut, az iksz 4-es a horvát siker 5-ös.

Folytassuk a Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb mérkőzéssel!

Red Bull Salzburg

Matthias Jaissle csapatának másodszor is sikerült jó eredményt elérni a Bajnokok Ligájában. Miután az első fordulóban otthon ikszeltek az AC Milan ellen, a Stamford Bridge-re is hasonlóan bátran érkeztek. Ez volt Graham Potter első meccse, és az első fordulóban elszenvedett vereség miatt egy agresszív, győzelemre törő ellenfélre számíthattak. Amit meg is kaptak. A Chelsea támadott, volt is lehetőségük a gólszerzésre, de a Salzburgnak is, Benjamin Sesko lövését Kepa hárította.

A második félidőben a hazaiak úgy szereztek vezetést, hogy a Salzburg több játékosa is nagyot hibázott. Egy rossz beadást nem tudtak kivágni a védők, így került a játékszer Raheem Sterling elé, aki egy kis állítgatás után kilőtte a hosszút.

De a vendégek nem adták fel, és egy kis szerencsét segítségül hívva Noah Okafor révén egyenlítettek. Másodszor is pontot szereztek.

A döntetlenek nagyon mennek mostanában a Salzburgnál, az utolsó öt meccsük közül négy is így ért véget.

Az együttes most már lassan egy hónapja nyeretlen, hiszen utoljára szeptember 10-én győzték le a Riedet. Igaz, volt egy másfélhetes válogatott szünet. A Chelsea elleni iksz után 1-1-et játszottak a Rapid Wiennel, majd a szünet után a LASK Linz-cel is.

Ettől függetlenül nem kell őket félteni, remek csapatuk van, bár Jaissle fölött a viharfelhők a sérültek miatt gyülekeznek. Ezúttal is nagyon sok hiányzója lesz, összesen nyolcan nem játszhatnak, ha igazak a hírek. Fernando a nagy hiányzó, a Shakhtartól érkező csatár állandó kezdő az együttesben. Szintén sérült Dijon Kameri, Justin Omoregie és Oumar Diakité, illetve Nico Mantl nem valószínű, hogy szerepelni fog. A német U21-es válogatott a nemzeti csapatot idő előtt hagyta el, és ugyan már felgyógyult, de még a játékra nem biztos, hogy készen áll.

Bryan Okoh, Samson Tijani és Mamady Diambou biztosan nem lép pályára, ők nem kaptak helyet a BL-keretben.

Okafor párja így most megint Benjamin Sesko lesz, aki a szlovén válogatottban két gólt is szerzett a szünet alatt. Más érdekes döntés a kezdőt illetően nem valószínű.

A várható kezdőcsapat:

Köhn – Dedic, Bernardo, Pavlovic, Wöber – Capaldo, Seiwald, Gourna-Douath – Kjaergaard – Okafor, Sesko

Egymás elleni meccsek:

Ahhoz képest, hogy két kisebb csapatról beszélünk (ezt a helyén kell kezelni, nyilván óriások hazájukban), elég sokszor találkoztak egymással az utóbbi években. De így is már hatéves az utolsó összecsapásuk, amit egyébként a Bajnokok Ligájában vívtak meg. A selejtező döntőjében mindkétszer 1-1-es döntetlent játszottak, így következhetett a hosszabbítás, ahol a horvátok szerepeltek jobban, és egy góllal jobbnak bizonyultak. Korábban nem volt mindig ilyen szoros a két együttes közötti összecsapás, 2014-ben az EL-ben a Salzburg egyszer 4-2-re, egyszer 5-1-re győzte le ellenfelét…

Annyi kijelenthető, hogy 90 perc játék során a Dinamo Zagreb még sosem tudta legyőzni nyugati szomszédunk legjobb csapatát…

Előző 5 meccs eredménye
2016.08.24.Bajnokok Ligája
salzburg
1:2
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
2016.08.16.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
1:1
salzburg
Bajnokok Ligája
2014.11.06.Európa-liga
dinamo zagreb
1:5
salzburg
Európa-liga
2014.10.23.Európa-liga
salzburg
4:2
dinamo zagreb
Európa-liga
2009.08.04.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
1:2
salzburg
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb

Kevésbé sikeres BL-meccsen volt túl a második körben a Dinamo Zagreb, akik a San Siroban léptek pályára az első körben hibázó AC Milan ellen. A Dinamo megnyerte a Chelsea elleni találkozóját Mislav Orsic góljával, így magabiztosan léphettek pályára Milánóban is. Az első félidőben jól tartották magukat, de a lefújás előtt összehoztak egy ostoba tizenegyest, amit aztán Olivier Giroud gólra váltott.

A második félidőben hamar kétgólos hátrányba kerültek, és bár Mislav Orsic ismét betalált, ez csak az eredmény kozmetikázásához volt elég. 3-1-re kapott ki a Zagreb, azonban jól tartották magukat, emiatt jár a dicséret.

A vereség óta Ante Cacic együttese nem tud hibázni, nyertek a válogatott szünet előtt a Lokomotiv Zagreb ellen, majd a kupában négyet vágtak a Borincinek, és négyet a Slaven Beluponak. A kupában persze tartalékosan álltak fel, a bajnokin már nem annyira. A góljaikat – utóbbi találkozón – Luka Ivanusac, Petar Bockaj és Bruno Petkovic szerezték, valamint esett egy öngól is a meccsen.

A második félidő közepéig ez egy nagyon szenvedős meccs volt, és Cacic cseréi hozták meg az áttörést, Petkovic és Bockaj is a kispadról szállt be.

A Dinamo jó formában van, és abszolút lehet esélyük a Salzburg ellen is, amennyiben a legjobbjukat tudják nyújtani. De közben vigyázniuk is kell, mert azt a két pontot nem a szél fújta össze…

Egyetlen sérült játékos van a keretben, Bosko Sutalo, akit a nyáron igazoltak.

Ante Cacic a 3-5-2-es felállásán nem fog változtatni. A védelemben nem igazán van választási lehetősége, de a középpályán és a csatársorban igen. Mostanság kissé eltűnt Josip Drmic, Petkovic és Orsic lehetnek a kezdők, a középpályán pedig Ademi mellett vannak kiadó helyek, kezdhet Ivanusec, Baturina, bő a választék.

A várható kezdőcsapat:

Livakovic – Ristovski, J. Sutalo, Peric – Moharrami, Ivanusec, Misic, Ademi, Ljubicic – Petkovic, Orsic

Tippelde

Jobb képességű csapatnak a Salzburgot tartom, a hazai pálya is mellettük szól, viszont mostanság nincsenek nagy formában. Utolsó három meccsükön nem tudtak nyerni, pedig most nagyot léphetnek a továbbjutás felé. Ha győznek, és a Chelsea nyer a Milan ellen – amire megvan az esély -, úgy féltávnál a sógorok csapata lenne az első… Ezt a lehetőséget meg kell ragadniuk!

Nem számítok könnyű meccsre, véleményem szerint túl sok gól sem esik a találkozón. Maradunk annál, hogy két és félnél kevesebb találatot láthatunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső