Sevilla – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 04.
2022. október 05. szerda, 21:00 Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán
Sevilla
vs
Borussia Dortmund

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egyre biztosabbá válik, hogy Julen Lopetegui már nem sokáig lesz a Sevilla mestere. A gyenge igazolások, mondhatjuk, hogy az elrontott igazolások, a gyenge szereplés és a kilátástalan játék miatt egyre többen mondogatják, hogy a korábbi sikeredzőnek a Borussia Dortmund elleni mérkőzés lesz az utolsó, amit a piros-fehérek kispadján tölt. Már az utódját is tudni vélik: Jorge Sampaoli lesz, aki korábban már dolgozott Andalúziában, elég sikeres is volt, és jelenleg szabadon megszerezhető, miután a nyáron távozott a Marseille-től.

Nem mondom, hogy biztos a vereség a Dortmund elleni meccsen, de az utóbbi hetek kiábrándítóan gyenge, hibáktól hemzsegő játékát nézve elég valószínű.

A Borussia Dortmund nagy lehetőséget kapott a továbbjutásra. Alapjáraton a Sevilla ugyanis egy nagyon erős ellenfél is lehetne, és ki-ki meccseken dőlhetne el a második hely sorsa. Így azonban, hogy a spanyolok lábon lőtték magukat, könnyebb dolguk lehet. És egy sevillai siker nagyot dobna a terveiken, az biztos.

Bár tele vannak sérültekkel, és nincs olyan meccs, hogy a legjobb keretüket használhatná Edin Terzic, ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek. No nem sokkal, legalábbis a bukik szerint nem. A spanyol siker 2.80-ért, a német 2.60-ért fogadható meg, a döntetlen a legmagasabb, 3.40-et fizetnek érte a bukik nagyjából.

A nagy kérdés az, hogy össze tudja-e kapni magát a Sevilla? Hogy van-e még visszaút innen Lopeteguinek?

Ezekre is megpróbálunk válaszolni, jöjjön a Sevilla – Borussia Dortmund találkozó!

Sevilla

A bevezetőben kicsit már beszéltem a Sevilla aktuális helyzetéről, maradjunk annyiban, nem túl jók a kilátásai Lopeteguinek. A minap olvasgattam fórumokat, ahol a Sevilláról volt szó, és ugyanazt írták ott, könnyedén megmagyarázták, hogy miért is annyira gyenge az együttes: Diego Carlos és Jules Koundé távozása miatt. A brazil – francia páros a spanyol mezőny egyik legbiztosabb duója volt, tavaly a Sevilla alig kapott gólt, és ez javarészt nekik volt köszönhető. És mi van most? Rekik, aki az előbb említettek mögött csak epizódszereplő volt, Marcao, aki még nem is léphetett pályára sérülése miatt, Salas és Nianzou, akik tehetségesek, tény, de tapasztalat híján vannak, és nem lehet rájuk építeni a védelmet.

Szóval összességében, a fejétől bűzlik a hal, a nyári átigazolási időszakban szúrták ezt el. Halkan megjegyzem, még most is vannak free agentek, akiket le lehetne igazolni. De Lopetegui nem lép az ügyben. És ez lassan az állásába fog kerülni.

A Sevilla Koppenhága elleni fellépéséről nem nagyon lehet mit mondani. Unalmas meccs volt, kevés helyzettel, de legalább a spanyoloknak volt végre meccse, amin nem kaptak gólt. Viszont ők sem okoztak veszélyt az ellenfelük kapujára.

Lopetegui nagyon ragaszkodik Isco játékához, amit már a múltkor is említettem, az egyik kedvence a spanyol irányító, akinek viszont nem igazán van még helye. A széleken erőltetik, néha ékként számítanak rá, és nagy ritkán játszik csak tízes pozicióban. Neki időre volna szüksége, Lopeteguinek meg eredményekre. A kettő együtt nem fog menni…

A spanyol bajnokságban a hétvégén hazai pályán fogadták az Atletico Madridot, és a Sevilla ezúttal is majdhogynem kapura lövés nélkül hozta le a meccset. És most is összehoztak egy gólt az ellenfelüknek, Morata gólját megelőzően szerencsétlenkedtek össze egy találatot az andalúzok. Hatalmas füttykoncert közepette ért véget a meccs, amin kettőt kapott Bono.

Egy pont választja el őket a kiesőhelytől, ezért is került szóba az edzőváltás, Jorge Sampaoli visszahozatala. Ha nem láthatunk javulást tőlük holnap este, csütörtökön már nem Julen Lopetegui lesz az edző…

A mester négy játékost nem játszathat, Marcao már visszatért az edzőpályára, de még kell idő, amíg teljesen felépül. Karim Rekik elhagyta a pályát az Atletico ellen, valószínűleg ezúttal sem játszhat. Oliver Torres eltiltott, míg Jesús Corona továbbra is csak a pálya széléről figyelheti a többieket.

A várható kezdőcsapat:

Bono – Carmona, Salas, Gudelj, Telles – Delaney, Fernando, Rakitic – Lamela, Dolberg, Isco

Egymás elleni meccsek:

Nem is volt olyan régen, hogy ez a két együttes a Bajnokok Ligájában egymás ellen játszott. Két évvel ezelőtt az egyenes kieséses szakaszban futottak össze, és játszottak két nagyon jó meccset. Az elsőn – Erling Haaland vezérletével – a Dortmund 3-2-re nyert, majd a visszavágón megint a norvég gólgép duplázott, de a Sevilla felállt, és egy találatra megközelítették a németeket. Az már nem jött össze, így végül a spanyolok kiestek.

Ezt megelőzően a 2010-es Európa-ligában találkoztak, itt az andalúzok örülhettek, hiszen a csoportkörben a második helyen ők jutottak tovább, a Dortmund harmadikként kiesett. Ezzel most is ki lennének egyezve Iscoék… Csak épp nem annyira reális.

Előző meccs eredménye
2021.03.09.Bajnokok Ligája
dortmund
2:2
sevilla
Bajnokok Ligája
2021.02.17.Bajnokok Ligája
sevilla
2:3
dortmund
Bajnokok Ligája
2010.12.15.Európa-liga
sevilla
2:2
dortmund
Európa-liga
2010.09.30.Európa-liga
dortmund
0:1
sevilla
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund

Korábbi sztárja szomorította a Dortmundot az előző BL-körben. Megint megnehezítették a City életét, mint tették azt már többször is az elmúlt idényekben, és Jude Bellingham találatával még a vezetést is megszerezték.

De megint nem tudták kézben tartani a mérkőzést, aminek köszönhetően az angolok fordítani tudtak. John Stones szerzett hatalmas bombagólt a hajrában, aztán Erling Haaland akrobatikus mozdulattal juttatta hálóba a játékszert, így a sárga-feketék pont nélkül maradtak. Így is remek esélyük van a továbbjutásra, főleg, ha nyerni tudnak, vagy legalább pontot szerezni.

A Bundesligában megint egy meglepő vereségbe futottak bele, a Köln verte meg őket 3-2-re, és a szurkolók kicsit kezdhetnek aggódni, mert a legutóbbi öt találkozójukból hármat is elbuktak. A bakkecskék ellen amúgy Julian Brandt mellett Schmitz volt eredményes, aki a Köln játékosa…

Edin Terzic nincs irigylésre méltó helyzetben. Folyamatosak a sérülések, még soha nem tudta a legerősebb csapatát pályára küldeni. Amikor valaki felépül, tuti, hogy valaki más megsérül.

Most is van egy csapatnyi hiányzója: Sebastién Haller februárban térhet vissza, Mats Hummels és Gio Reyna kérdőjeles, miután az egyikük sérült, a másik meg beteg volt. Nem játszhat továbbá Jamie Bynoe-Gittens, Gregor Kobel, Mateu Morey, Mahmoud Dahoud és Marius Wolf sem. De a legfontosabb hiányzó a kapitány, Marco Reus.

Szóval megint egy felforgatott kezdővel kell pályára lépniük. Egy olyan csapattal, amely nincs összeszokva, és így esélyt kaphatnak a hazaiak egy jó eredmény elérésére.

A várható kezdőcsapat:

Meyer – Meunier, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro – Özcan, Bellingham – Hazard, Brandt, Malen – Modeste

Tippelde

Tartalékos összeállításban, a csoport eddigi állását ismerve a vesztfáliaiaknak egy pont is elég lehet a Ramón Sánchez Pizjuánban. Viszont a Sevillának nyernie kell, mese nincs.

A spanyolok támadólag fognak fellépni, a meccs sorsa pedig múlik azon is, hogy az első gól mikor születik meg. Ha már a találkozó elején, akkor egy gólzáporos összecsapás is lehet. A Sevilla nem igazán hoz le meccset kapott gól nélkül, így szerintem a legcélszerűbb, ha arra teszünk, hogy mindkét csapat a hálóba fog majd találni. Jobban kell drukkolni ezért a hazaiaknak, hiszen nekik nem csak a védelmük van válságban.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső