Sevilla – FC Köbenhavn: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 24.
2022. október 25. kedd, 18:45 Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán
Sevilla
vs
Copenhagen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A G csoport két kiesője következik. A Sevilla és a Köbenhavn is két pontot gyűjtöttek eddig, és most – valószínűleg – egymás ellen dől el, melyikük megy az Európa-ligába, és melyiküknek ér véget a kirándulás a nemzetközi kupákban.

A Sevilla és a Köbenhavn együttese is edzőt váltott az ősz során, egyiküknél sem voltak elájulva az addigi mesterek teljesítményétől. A Sevillán látni némi javulást, azonban ez még mindig nagyon kevés, a Köbenhavn szintén nem vett minket le a lábunkról, hiába érkezett Jacob Neestrup.

Az odavágós meccsük tömény unalom volt, a jó hír az, annál csak jobb meccset láthatunk. Miközben a másik találkozón a csoportelsőségről döntenek, addig itt egy egészen más mérkőzés fog zajlani. Teszem hozzá, hogy nagyon apró esélye van még mindkét együttesnek, hogy továbbjusson. Ehhez az kell, hogy a holnapi meccset megnyerjék, miközben a Dortmund veszít, majd a sárga-feketék az utolsó fordulóban kapjanak ki Dániában. Nem tűnik túl valószínűnek…

A hétvége egyiküknek sem sikerült túlzottan jól, értsd, egyikük sem tudott nyerni, de ez idén nem újdonság.

Jorge Sampaoli érkezése a bukik szerint meghozza a változást, ezen a mérkőzésen mindenképp. Toronymagasan az andalúz együttes a favorit, 1.50-et fizetnek a sikerükért, miközben a Köbenhavn sikere 6 és 7 között van. A döntetlen is meglepetés lenne, és az is jól fizet, 4.30-at adnak most a bukmékerek.

Következzen a Sevilla – FC Köbenhavn találkozó!

Az előző fordulóban történt

A spanyolok pár hete váltottak edzőt, és látszik, hogy jobban megy Jorge Sampaoli alatt. Míg Julen Lopetegui a Dortmund elleni első meccsen négyet kapott, addig idegenben egy pontot megszereztek. A vezetést ők szerezték meg, Ivan Rakitic szabadrúgását Tanguy Nianzou fejelte a hálóba. Ám még az első félidőben kiegyenlített a német csapat, Jude Bellingham talált a hálóba egy megpattanó lövést követően.

Nem hozott ezúttal sok helyzetet a meccs, a Sevilla igyekezett zártan védekezni, megfogni a gyors kontrákat, ami ebben a szezonban már rengeteg gólt eredményezett ellenük. A spanyolok számára volt még egy gólszerzési esély egy óra játék után, Erik Lamela azonban öt méterről nem tudta Gregor Kobelt átverni.

A másik meccsen ennyi gól sem esett, pedig a Koppenhága védelme nem túl stabil, a Manchester támadóit meg láttuk már, tudjuk, mire képesek. Ezúttal is megnyomták a meccs elejét, Rodri lőtt egy bombagólt, azonban azt Riyad Mahrez kezezése miatt nem adták meg. Ezután az algériai szélső egy tizenegyest hagyott ki, pár perccel később pedig a védelem stabilizálása miatt lecserélték, nagyon nem ment neki ezen a meccsen. És hogy miért kellett stabilizálni a védelmet? Azért, mert Sergio Gómezt, a vendégek balbekkjét kiállították, mivel utolsó emberként szabálytalankodott egy hazai támadásnál.

Az emberelőnyt nem tudta kihasználni a Köbenhavn, sőt, igazából inkább az angolok támadtak ezt követően is. Gólt viszont egyikük sem szerzett. A dánok elmondhatják, hogy pontot szereztek a csoport legjobbjától, egyelőre egyedüliként…

Sevilla

Mint azt már mondtam, Jorge Sampaoli jötte egy kicsit felrázta a Sevillát. De még nagyon messze vannak attól a szinttől, ahol tavaly jártak. Az biztos megvan nektek, hogy Julen Lopetegui borzalmasan kezdte meg a szezont, alig tudott meccset nyerni, és a vezetőség türelme a 4-1-es Dortmund elleni vereségnél fogyott el. Bár egyes hírek szerint ekkor már megállapodtak Sampaolival, az eredménytől függetlenül menesztették volna Lopeteguit. De a vereség sem segített.

Mióta az argentin megérkezett, a játék kicsit jobb lett, a védelem stabilabb, és egészen szombat estig nem szenvedtek el vereséget a fiúk. Ikszeltek a Bilbaoval, a Dortmunddal és a Valenciával, illetve megverték a Mallorcát.

Aztán jött a Real Madrid elleni meccs. A megint csak tartalékos Sevilla hamar hátrányba került, de a második félidőben Erik Lamela révén egyenlíteni tudott. A hajrá viszont a Realé volt, és bár a mezőnyben egyenrangú fél volt a Sevilla, 3-1-re kikapott.

A Bajnokok Ligájában számukra szerintem ez a legfontosabb mérkőzés. Ha most nem nyernek, akkor az Európa-ligáról is le kell majd mondaniuk, hiszen az utolsó körben a Cityhez látogatnak, ott pedig kinéz egy csúnya vereség…

Sampaolinak leginkább a védelemmel van problémája. Marcao ugyan felépült, de Tanguy Nianzou kiesett hónapokra sérülés miatt. Szintén nem játszhat Marcos Acuna, Karim Rekik, valamint Fernando és Jesús Corona. Egyes források José Ángel Carmonára is sérültet írtak, de ő a hétvégén pályára lépett, nem tudok róla, hogy akkor megsérült volna. Oliver Torres mostanában a bajnokságban sokat játszik, de a BL-ben nem fog, mivel anno nem nevezték őt a keretbe. A helyén minden bizonnyal majd Thomas Delaney lesz.

A várható kezdőcsapat:

Bono – Montiel, Gudelj, Marcao, Telles – Rakitic, Jordan, Delaney – Papú Gomez, Isco, Lamela

Egymás elleni meccsek:

Nem sokat lehet elmondani a két csapat eddigi egyetlen Bajnokok Ligája-meccséről. A második fordulóban találkoztak, amikor már látszott, hogy Julen Lopetegui nem fog kitartani a kispadon. Többek között azért sem, mert a csoport legrosszabb védelmét sem tudták bevenni, igazából közel sem jártak hozzá. A teljes mértékben eseménytelen meccsen helyzet is alig született, de ha a futball pontozásos sport lenne, akkor a Koppenhága nyert volna, hiszen nekik volt két kisebb lehetőségük…

Előző meccs eredménye
2022.09.14.Bajnokok Ligája
köbenhavn
0:0
sevilla
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Köbenhavn

Jess Thorupot a Midtjylland elleni vereség után menesztették, a helyére érkezett Jacob Neestrup, akinek az irányításával nem igazán javult a játék. A Köbenhavn ugyan csak egy vereséget szenvedett, azt is a Manchester Citytől, de a győzelmek sem nagyon jönnek.

Konkrétan az utolsó öt meccsén játszott ikszet a csapat, a Hobro elleni kupatalálkozót aztán végül megnyerték tizenegyesekkel. De ebből is látszik, hogy nincs minden rendben az együttesnél.

Az utolsó bajnoki találkozójukon 1-1-et játszottak a Midtjyllanddal, a csapat gólját Viktor Claesson szerezte, aki kiemelkedik az együttesből.

A bajnoki tabellán csak a nyolcadik helyet foglalja el a tavalyi bajnok, a címvédésre szinte semmi esély nincs.

A dán csapat az egyetlen, amelyik még nem rúgott gólt a Bajnokok Ligájában, még a Maccabi Haifa, sőt a Viktoria Plzen is szerzett gólt, de még a pofozógép Glasgow Rangers is betalált legutóbb.

Nem is feltétlenül a pontszerzés tehát az első lépcső, hanem hogy végre betaláljanak. Vannak jó csatárai a csapatnak, ott van Pione Sisto, Viktor Claesson, Mo Daramy, valahogy mégsem megy. És nem csak itt, úgy általában véve sehol.

Neestrup számára a kezdő összeállítása komoly problémákat fog okozni. Denis Vavro mellett Rasmus Falk, Andreas Cornelius, Akinkunmi Amoo, Zeca és Mamoudou Karamoko sem áll rendelkezésre.

A bajnokságban egyre többször láthatjuk a pályán a 16 esztendős tehetséget, Roony Bardghjit, azonban a BL-ben nem fogjuk, Daramy, Claesson és Haraldsson lesznek valószínűleg a támadó trió tagjai.

A várható kezdőcsapat:

Grabara – Jelert, Khocholava, Lund Jensen, Kristansen – Lerager, Stamenic, Mukairu – Claesson, Haraldsson, Daramy

Tippelde

Bár a Sevilla védelme hozott idén össze elképesztő gólokat, Sampaoli irányítása alatt valamennyire jobb lett a helyzet. Az eddig gólképtelen dánokat megfoghatják, a másik találkozót is lehozhatják kapott gól nélkül.

Ezúttal azonban támadásban több kell. Lamela elkezdett gólokat szerezni, de még sokan adósak a jó teljesítménnyel. Talán most kijön a lépés. Hazai győzelmet várunk, és azt, hogy Bono nem kap gólt a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső