Sevilla – Lille: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 01.
2021. november 02. kedd, 21:00 Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán
Sevilla
vs
Lille

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Amikor ez a cikk íródik Jocelyn Gourvennec még mindig a Lille edzője. Noha már többször kipenderítettem gondolatban a címvédő kispadjáról, a vezetőség egyelőre bízik benne. Pedig a mutatott játékkal, a szerzett pontokkal nem lehetnek elégedettek a csapatnál, a bajnokságban a nem túl előkelőnek mondható 12. helyen állnak, míg a Bajnokok Ligájában nyeretlenül harmadikok. Egyáltalán nem megy a játék, két 0-0-s döntetlen mellett egyszer kikaptak a Salzburgtól. Az, amit tavaly láthattunk tőlük mérkőzésről mérkőzésre már a múlt, ebből semmi nem köszön vissza idén. És ilyenkor szoktam feltenni a kérdést: Ennyit számított Christophe Galtier?

Nem szeretnék minden egyes Lille tippet úgy kezdeni, hogy Gourvennec mestert ekézem. Mert egyébként nem ez a cél, szimplán meglep, hogy a bajnoki címvédő még mindig ad időt neki. Nekem attól nem lesz sem jobb, sem rosszabb, ha őt kirúgják/megtartják, szimplán csak meglepődésemet fejezem ki.

A Sevillánál nincs edzőkérdés, bár a piros-fehérek sem nyertek még egyetlen meccset sem a BL-ben, de legalább a bajnokságban nagyon megy nekik. Az előző BL-kör óta három La Liga meccset játszottak le, melyeken hét pontot szereztek.

A harmadik helyen állnak, ugyanannyi pontjuk van, mint a Real Madridnak, és csak eggyel vannak lemaradva a listavezető Real Sociedadtól.

Nem ártana azonban az első sikert elkönyvelni a legrangosabb európai kupában, mert még akár szégyenszemre Julen Lopetegui csapata ki is pottyanhat. Talán most felhúztad a szemöldököd, pedig igenis benne van a pakliban.

Ha a Ramón Sánchez Pizjuánban nem tudják verni az egyébként szörnyű formában levő franciákat, akkor kezdhetnek aggódni.

Utolsó előtti mérkőzésünk a Sevilla – Lille lesz.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Lille – Sevilla: 0-0

Nem volt még egy olyan meccs a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, mint a Lille – Sevilla. Voltak gyengébb minőségű találkozók, de azokon is született legalább egy gól. Na, itt még az sem. Be kellett érnünk egy 0-0-s döntetlennel egy olyan meccsen, ahol az első félidőben sem született sok helyzet, a másodikban meg aztán egyáltalán semmi… Szomorú, de néha az ilyen meccseket is végig kell szenvedni.

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Djalo, Fonte, Mandava – David, Onana, André, Bamba – Sanches, Yilmaz

Sevilla:

Bono – Navas, Diego Carlos, Rekik, Acuna – Torres, Fernando, Delaney – Suso, Rafa Mir, Ocampos

Egyetlen dolognak örülhettünk ezen a meccsen: Hogy a tippünk bejött. Tudni lehetett, hogy nem lesz itt gólzápor, a kapott odds viszont egész jó volt, 1.60 körüli szorzót kaptunk a bukiktól.

Mindkét együttesnek nagyon szüksége lett volna a győzelemre, hiszen egyikük sem tudott még nyerni az idei kiírásban. Ez nem változott bő másfél órával később sem.

Ahogy említettem kicsit fentebb a második félidőben semmiféle helyzet nem született, ami megérné, hogy kibontsuk, így az első játékrész eseményei után ezt a szakaszt le is zárjuk. A Sevilláé volt az első helyzet, mivel Ivo Grbic – aki egyébként az Atletico Madrid kölcsönjátékosa – könnyelműen elszórakozott egy kirúgást. Annyira nem figyelt, hogy saját társa helyett Rafa Mir kapott tőle egy minőségi passzt. Egyedül mehetett a támadó kapura, de képes volt elpuskázni a lehetőséget, Reinildo Mandava mentett a gólvonalról.

A másik oldalon is egy eladott labda okozott zűrt. A balbekk, Marcos Acuna passzát fülelte le Renato Sanches, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt. Talán többre jutott volna, ha passzol, mert középen gólra éhesen várt Burak Yilmaz. Így viszont az egészből nem lett semmi.

Ivo Grbic a 30. percben azért megmutatta, hogy érti a dolgát, és nem hiába ő lett Mike Maignan utódja: Lucas Ocampos a pálya bal szélét húzta meg, visszahúzta a labdát, majd jobb lábbal csavart a bal felső irányába. A horvát kapus gyönyörűen védett, maradt a 0-0.

Az utolsó lehetőséget is a Sevilla dolgozta ki, Rafa Mir próbálkozhatott ismét átejteni Grbic kapust, de ez nem sikerült neki, a beadás utáni fejese a kapu mellé szállt.

Ez a döntetlen igazából egyik csapatnak sem megfelelő, pláne, hogy a Salzburg közben szépen meglépett…

Előző meccs eredménye
2021.10.20.Bajnokok Ligája
lille
0:0
sevilla
Bajnokok Ligája
2006.03.15.UEFA Kupa
sevilla
2:0
lille
UEFA Kupa
2006.03.09.UEFA Kupa
lille
1:0
sevilla
UEFA Kupa
2004.12.15.UEFA Kupa
lille
1:0
sevilla
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Pénteken lépett pályára a Lille együttese, mi pedig egy 88. perces Ángel Di Maria gól miatt bosszankodhattunk. No nem azért, mert a Lille-nek szorítanánk, hanem azért, mert két és fél gól alatti eredményt vártunk. Ez volt a bajnok ötödik veresége már 11 meccsen, a címvédés lehetetlen kategória, de még a jövő évi Bajnokok Ligája is hatalmas veszélyben. Egyébként a francia bajnokság tavalyi élcsapati közül szenved a Lille mellett a Lyon és a Monaco is (legalábbis a szezont egyikük sem kezdte jól), így most olyan csapatok vannak a PSG mögött, mint a Lens vagy az Angers…

A Lille egyetlen gólját péntek este Jonathan David szerezte, aki idén egyelőre a hátán viszi a csapatot. Csak hát mindent ő sem bír el…

A Sevilla az utolsó Bajnokok Ligája találkozó óta három bajnokit bonyolított le. Nyertek egy igazán gólgazdag mérkőzésen a Levante ellen (5-3), majd ikszeltek a Mallorca otthonában (1-1), végül pedig az Osasunát rendezték el, hazai pályán 2-0-s győzelmet arattak Julen Lopetegui fiai.

A pamplonaiaknak Diego Carlos és Lucas Ocampos talált a hálójába. A Sevilla továbbra is remekel, 11 meccsen csak egy vereség, három döntetlen, a többi hét találkozót nyerték a piros-fehérek. Ezzel pedig jelenleg bronzérmes helyen vannak.

Ha csak ennyiből indulunk ki, akkor a helyzet egyértelmű. Vagy nem?

Összefoglalás

De, eléggé annak tűnik. Hazai pályán a Sevillát nem olyan könnyű elkapni, ez utoljára 2021. májusában az Athletic Bilbaonak sikerült, idén tehát még senkinek. Mármint a 2021/22-es idényben. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Lille-nek van elég baja, a bajnokságban kell elsősorban összeszedniük magukat, különben jövőre lemaradnak a nemzetközi porondról. A BL-t lehet, hogy el kéne engedni. Ezt nyíltan egyetlen edző vagy játékos sem fogja bevallani, de talán ez lenne az észszerű…

Sérültek tekintetében jobban áll a Lille, náluk csak Sven Botman és Léo Jardim nem szerepelhet, míg a másik oldalon Papú Gomez mellett Karim Rekik sérült, valamint Thomas Delaney és Gonzalo Montiel.

Youssef En-Nesyrit a Lille ellen állították ki, több mint egy hónapja nem lépett pályára, az Osasuna elleni győzelem alkalmával Rafa Mirt váltotta. Van esély rá, hogy kezdjen a spanyol helyett, mellette Susoval és Ocamposszal.

A középpályán van választási lehetőség Delaney sérülése ellenére, ott van Rakitic, Fernando és Joan Jordan, akiknek a legnagyobb esélye van a kezdőbe kerülni. A védelem szintén adott.

A Lille kezdője nagy valószínűséggel megegyezik majd a PSG ellenivel, Jocelyn Gourvennecnek ez a legerősebb kezdője, esetleg egy Renato Sánches – Benjamin André cserét tudok elképzelni, utóbbi játékos eltiltott volt a párizsiak ellen.

No, tippeljünk. Nem játszott rosszul a PSG ellen a Lille, de ez nem azt jelenti, hogy a Sevilla ellen is jól fognak. Véleményem szerint megszületik a BL idei kiírásának második lille-i gólja, de ez kevés lesz a sikerhez. A BTTS mellett hazai győzelemmel számolok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső