Sevilla – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 22.
2021. november 23. kedd, 21:00 Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán
Sevilla
vs
Wolfsburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Tartozom egy vallomással nektek. Az elmúlt hetekben Wolfsburg-ügyben valamiféle barlangban élhettem, teljes mértékben átsiklottam afelett, hogy a farkasoktól kirúgták Mark van Bommelt. Nem tudom, mi történt, de teljesen lemaradtam róla. Amikor ennyi sorozatot, ennyi csapatot akar az ember összefogni, óhatatlanul jönnek elő hibák, én most egy ilyenbe futottam bele, amiért elnézéseteket kérem!

Szóval… Mark van Bommelt a rossz eredmények miatt október végén menesztették. A helyére Florian Kohfeldt került, aki előtte négy éven át a Werder Bremen együttesét irányította. Annyira nem jól, végig a kiesés ellen harcoltak a brémaiak, mígnem tavaly végül ki is estek. Érdekes választás, még akkor is, ha amúgy nem tartják tehetségtelennek az új vezetőedzőt.

Egyelőre a döntés bevált, hiszen a Wolfsburg kezd visszatérni, jövögetnek az eredmények, a BL-ben például legutóbb megszületett az első győzelem, a csoportot vezető Salzburgot verték hazai pályán Weghorsték.

Ellenfelük a Sevilla, akiknek ez az utolsó esélyük. Eddig három döntetlen mellett egy vereségük van, fene gondolta volna, hogy pont ők lesznek leginkább veszélyben, a csoport élére vártuk.

Ez az a kvartett, ahonnan még az utolsó is továbbjuthat, és az első is kieshet. Itt várnak ránk a legnagyobb küzdelmek. A folytatásban a Sevilla – Wolfsburg meccset vitatjuk meg.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sevilla – Lille: 1-2

G.: Ocampos ill. David, Ikone

Ki gondolta volna, hogy a Sevilla hazai pályán nem bír majd a Lille-lel? Hiszen a hazájuk pontvadászata egyértelmű képet nyújt arról, milyen formában is van a két együttes. A fogadóirodák is több mint hatszoros pénzt fizettek a vendégek sikerére, mi sem gondoltuk volna, hogy a hazai győzelmen kívül más is születhet. Emellett azért egy kis örömünk is volt a mérkőzésen, hiszen mindkét csapat betalált. Mi meg azt jól megfogadtuk.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – J. Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuna – Delaney, Fernando, Torres – Suso, R. Mir, Ocampos

Lille:

Grbic – Celik, Djalo, Fonte, Mandava – Sánches, B. André, Ikone – Weah, David, Bamba

Már-már megszokottnak mondható kezdőjével vonult pályára Julen Lopetegui együttese, magabiztosak lehettek, mert bár még idén nem sikerült nyerniük a BL-ben, most volt rá a legjobb lehetőségük a gyenge szezont futó Lille ellen.

Ennek megfelelően kezdődött a játék, a 15. percben Lucas Ocampos góljával meg is lett a vezetés. Az argentin támadó – aki nemrég a századik mérkőzését játszotta le a Sevilla színeiben – egy kipattanót vágott be közelről. Ivo Grbic hibáztatható a gólért, hiszen nem volt túl acélos Rafa Mir lövése, Ocampos ismétlésénél már tehetetlen volt.

Ugrunk a negyvenedik percre, ekkor a játék közben annyit vehettünk észre, hogy egy feketemezes játékos a tizenhatoson belül fekszik, és nagyon fáj a nyaka, valamint az arca. Van ez így, szeretnek szimulálni a játékosok, így egy idieg nem vett senki tudomást a dologról. Aztán jött a VAR, és kiderítette, hogy bizony Thomas Delaney egy egész szép kis „parasztlengőt” adott futtában Jonathan Bambának. Emiatt járt egy tizenegyes a Lille-nek, és egy sárga lap az ex-dortmundinak. A megítélt büntetőt Jonathan David a jobb alsóba lőtte. Bono eltalálta a sarkot, de a labdához nem tudott hozzáérni.

A franciák góllal zárták az első, és góllal nyitották a második félidőt. Az 51. percben a hazaiak képtelenek voltak felszabadítani a saját kapujuk elől, Zeki Celik a tizenhatoson belül lőtt (vagy passzolni akart?), a labda a kapufáról jött ki, a kipattanóra pedig érkezett Jonathan Bamba, 1-2.

A hátralévő időben kifejezetten nagy helyzet már annak ellenére sem volt, hogy a spanyolok kétszer annyit birtokolták a labdát. Egy-két kósza lövés, amit Ivo Grbic védett, vagy a játékszer elkerülte a kaput.

A játék képe alapján talán a döntetlen lett volna igazságos. Ezt nagyon elszúrta a Sevilla, a kiesés szélére sodródtak…

Előző meccs eredménye
2021.09.29.Bajnokok Ligája
wolfsburg
1:1
sevilla
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Red Bull Salzburg: 2-1

G.: Baku, Nmecha ill. Wöber

Túlságosan nagy kockázatot nem vállaltunk, amikor azt mondtuk, hogy mindkét fél fog legalább egy gólt szerezni, borítékolható volt. Ennek megfelelően nagyon kicsi volt az oddds, mégis úgy gondoljuk, hogy volt érték a fogadásunkban. A Salzburgnak egyetlen győzelemre volt szüksége a továbbjutáshoz, azonban ez még várat magára. Egyáltalán nem biztos, hogy megtörik a jég, és osztrák csapat kerül a legjobb 16 közé.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Lacroix, Guilavogui, Brooks – Baku, Vranckx, Arnold, Otávio – Nmecha, Weghorst, Gerhardt

Red Bull Salzburg:

Kohn – Kristensen, Onguene, Wöber, Ulmer – Seiwald, Camara, Aaronson, Sucic – Okafor, Adeyemi

Egy új edző érkezésekor a játékosok mindig nagyon akarnak bizonyítani, mivel ilyenkor új verseny kezdődik, tiszta lap. A fix cserék stabil kezdők lehetnek és fordítva… Szóval a Wolfsburg igyekezett nagy elánnal kezdeni, és a harmadik percben már meg is lett ennek az eredménye. Yanik Gerhardt szaladt el a balszélen, középre passzolt labdájára Bote Nzuzi Baku érkezett, a 23 esztendős játékos pedig közelről a hálóba gurított.

Négy perccel később egy rossz hazai felszabadítás okozott majdnem galibát, Luka Sucic, gyönyörű labdaátvétel után a jobb felsőt vette célba, repült is Casteels kapus, de végül nem volt rá szükség. Sucic kissé önzőnek bizonyult azzal, hogy elrúgta a labdát, voltak körülötte társak, jobban is meg lehetett volna ezt oldani.

A 30. percben egy másik osztrák, Maximilian Wöber lőhetett távolról, de ő szabadrúgásból, és ez már beakadt. Erre is repült Casteels, de mellé nyúlt a labdának, majd még a kapufának is nekiesett a belga, így duplán bosszankodhatott.

A félidő 1-1-es döntetlennel zárult, de lehetett érezni, hogy nem ennyi marad a meccs. A második félidő elején Karim Adeyemi hagyta ki a meccs talán legnagyobb ziccerét, amikor három védővel a nyakán rúgta mellé 14 méterről a labdát.

Büntetett aztán emiatt a Wolfsburg, tíz perccel később az egyre inkább beilleszkedő, egyre jobban és gólerősebben futballozó Lukas Nmecha nagy gólt ragasztott a bal felsőbe.

Több gól már nem született a mérkőzésen, elszalasztott egy meccslabdát – tenisznyelven szólva – a Salzburg, de még kétszer szerválnak…

Összefoglalás

Florian Kohfeldt egyik újdonsága, hogy átálltak a farkasok három védőre. Most ismét ezt láthatjuk majd, Lacroix-val, Brooksszal és Bornauw-val. Guilavogui vészvédőt játszott az elmúlt időszakban, így viszont rá újra a középpályán lehet szükség.

A védelemnél nagyobb problémát okoz a kapusposzt, Koen Casteels elkapta a koronavírust, így annak a Pavao Pervannak kell bizonyítani egy ilyen fontos mérkőzésen, aki idén még nem állt tétmeccsen a kapuban…

Hiányozni fog még egyébként Bartosz Bialek, Xaver Schlager és William.

A túloldalon Youssef En-Nesyri, Jesús Navas és Suso sérültek, illetve nem százszázalékos Gonzalo Montiel. Ami azért gond, mert összesen két jobbhátvédje van a csapatnak…

Újra a kezdőben találja majd magát Ivan Rakitic – Fernandoval párban – előttük pedig van merítési lehetőség, játszani fog Ocampos, Munir és Rafa Mir is.

A hétvégén a Wolfsburg a kiesőjelölt Arminia Bielefeld otthonában nem tudott nyerni, 2-2 lett a végeredmény, és a Sevilla is 2-2-t játszott, csak ők hazai pályán a Deportivo Alavés ellen.

Nehéz megmondani, ki nyerheti ezt a találkozót. Kohfeldttel a farkasok még veretlenek, de nincs olyan hosszú ideje a kispadon az edző, hogy ezt valami világraszóló szenzációként tálaljam.

A Sevilla hazai pályán kevés kivételtől eltekintve jól játszik, így alapesetben inkább őket favorizálnám. De nem merem, mert nagy a tét, és ez így is és úgy is hathat a játékosokra.

A feszültség és a nagy tét miatt hatalmas küzdelmet várok, ami magában hozdozza a kevés gól lehetőségét. Az under 2,5 az egyetlen tippem erre a mérkőzésre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső