Shakhtar Donetsk – Inter: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 27.
2021. szeptember 28. kedd, 18:45 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Inter

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Még mélyen él az Inter szurkolóinak elméjében a tavalyi Bajnokok Ligája, mert ott szégyenszemre az utolsó helyen estek ki kedvenceik, és bár a bajnokságot aztán sikerült behúzni, azért ez árnyékot vet a tavalyi esztendőre. Most itt a lehetőség megbosszulni a tavalyi kiesést, amelyet az ukrán Shakhtar Donetsk csapatának „köszönhettek”, egy majdnem százperces találkozón, 20 körüli hazai kapura lövési kísérlettel sikerült 0-0-ra menteni a meccset. Nem volt tétnélküli számukra sem a találkozó, így kvalifikálták magukat az Európa-liga kieséses szakaszába.

A mostani idényt mindketten vereséggel indították, egyiket sem lehet papírformának nevezni, még akkor sem, ha Carlo Ancelotti kegyetlenül összerántotta a Real Madridot. Győzelemre álltak, az első félidőben lefocizták a királyiakat, aztán mégis ők nevettek a végén.

Kimondhatatlanul nagyobb blamát ért el Roberto De Zerbi csapata, ők a Bajnokok Ligájában újoncnak számító moldáv Sheriff Tiraspol fékezte meg őket. Nem mondjuk, hogy ez volt a legnagyobb meglepetés az első fordulóban, de az biztos, hogy a top 3-ban benne van.

Itt az idő javítani, amire persze az Internek van nagyobb esélye. De tavaly is ők számítottak favoritnak… A Shakhtar Donetsk – Inter mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sheriff Tiraspol – Shakhtar Donetsk: 2-0

G.: Traoré, Yansane

A PSG pontvesztése mellett ez volt a játéknap másik igazi meglepetése. A mindenki által pofozógépnek gondolt Sheriff Tiraspol első Bajnokok Ligája mérkőzésén győzelmet ünnepelhetett, viszonylag simán verték meg az indiszponált játékot nyújtó ukrán ezüstérmest, a Shakhtar Donetsket.

A kezdők:

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo – A. Traoré, Kolovos, Castaneda – Jakshibaev

Shakhtar Donetsk:

Pyatov – Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily – Tete, Antonio, Maycon – Pedrinho, L. Traoré, Fernando

De Zerbi kezdőjében ismét a brazil játékosok domináltak, az ukránok mellett, viszont a Sheriffnél egyetlen egy moldáv játékos sem került a kezdőbe. Sőt a kispadon is csak négyen foglaltak helyet.

A Sheriff a selejtezők alatt sok ember szívébe belopta magát, nem is érdemtelenül, rendre szép focit játszottak, erős ellenfeleket vertek ki, és tudjátok, az underdog-sztorikra mindig vevők az emberek. Bevalljuk, mi is azok vagyunk.

És itt a tündérmese következő felvonását láthattuk, a Sheriff már az első félidő elején megmutatta, hogy nem szabad félvállról venni őket.

A meccs egyik legjobbja, Cristiano futott el a balszélen, félmagasan középre ívelt labdáját Adama Traoré lőtte kapura, Pyatov nem tudott időben reagálni, 1-0-ra vezetett a Sheriff.

Ennyi is maradt a félidő, hiába nyomott a Shakhtar, kaput eltaláló lövésük mindössze egy volt.

A játék képe a második félidőre sem változott, a Sheriff közel egy óra elteltével viszont kettőre növelte az előnyét: Megint Cristianot kell dicsérni, akinek elfutásai és beadásai rendre veszélyt teremtettek, most Momo Yansane fejét találta meg a brazil, a cserként pályára lépő támadó pedig a kapu jobb oldalába fejelt.

Kétségbeesetten támadtak a vendégek, hogy legalább a szépítés meglegyen, de majdnem kaptak egy harmadikat is, Andriy Pyatov viszont ezúttal védeni tudta Traoré kísérletét, a vége így is hatalmas meglepetés lett.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.09.Bajnokok Ligája
inter
0:0
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2020.10.27.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:0
inter
Bajnokok Ligája
2020.08.17.Európa-liga
inter
5:0
shakhtar donetsk
Európa-liga
2005.08.24.Bajnokok Ligája
inter
1:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2005.08.10.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:2
inter
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter – Real Madrid: 0-1

G.: Rodrygo

Akár győzelemmel is debütálhatott volna a Bajnokok Ligájában Simone Inzaghi az Inter élén, a lehetőségük bőven megvolt rá. Azonban a kihagyott helyzetek végül megbosszulták magukat, a Real Madrid egyetlen nagy helyzetét gólra váltotta, az Inter így zsinórban ötödik BL meccsén sem tudott nyerni…

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Dzeko, Martinez

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Alaba – Modric, Casemiro, Valverde – Lucas Vazquez, Benzema, Vinicius

Nagyon megnyomta az első játékrészt a milánói egyesült, a mérkőzés láttán azon gondolkoztam, vajon meddig bírja még a Real Madrid, mikor kapják meg az első góljukat? Mert az Inter nagyon ment, és nagyon akarta a győzelmet. Edin Dzeko a 9. percben veszélyeztetett először, nagyszerű labdával lépett ki a leshatáron, az ötös sarkáról sikerült lőnie, de Thibaut Courtois lábbal védeni tudott.

Nem sokkal később egy kontrából iramodtak meg a hazaiak, az akció végén Lautaro Martinez fejelhetett kapura, pechjére pont a kapu közepébe bólintott, ahol amúgy is ott állt Courtois, akinek így nem okozott gondot a védés.

A Real Madrid támadói eléggé gyengén muzsikáltak ekkor, nehezen tartották meg a labdát, alig töltöttek időt az Inter térfelén. Egyetlen helyzetük sem akcióból, hanem egy pontrúgás után született. Luka Modric beívelését Eder Militao fejelte meg jól, de nem elég jól, a labda mellé szállt.

A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, volt helyzete az Internek és a Real Madridnak is egyaránt. Edin Dzeko az indulás után nem sokkal hagyta ki a hazaiak legnagyobb helyzetét, úgy tűnt, Thibaut Courtois eszén azon az estén nem lehetett túljárni.

Mint kiderült, valóban nem lehetett. A meccs utolsó húsz percére a Real felpörgött, átvették az irányítást, és két csereember összehozta a győztes gólt. Fede Valverde a védők mögé játszotta be a labdát, Eduardo Camavinga kapásból középre passzolt, Rodrygo pedig szintén kapásból bombázott a bal alsóba.

Nagyon mérgesek voltak az Inter játékosai, méghozzá joggal. Ez egy nyerhető meccs lett volna.

Összefoglalás

Roberto De Zerbi nagyon reménykedik abban, hogy kedden már bevethető lesz kezdő balbekkje, Mykola Matviienko, aki a hétvégi, Veres Rivne elleni bajnoki mérkőzést kihagyni kényszerült. Egyébként rajta kívül majdnem teljes az ukránok kerete, Fernando és a régóta sérüléssel bajlódó Junior Moraes nem lesz majd ott a pályán.

Simone Inzaghi csapatában sincs változás, Stefano Sensire, Arturo Vidalra és Joaquin Correára nem számíthat majd a mester.

A két kezdőben így hatalmas változásokra nem számítunk, az Inter edzője szinte száz százalék, hogy ugyanazt a kezdőt küldi pályára, mint szombaton az Atalanta ellen.

Roberto De Zerbi a Veres Rivne ellen azért pihentetett, de így is magabiztosan sikerült nyerni, lesznek azért változások az ukránok csapatában.

A két csapat összesen ötször találkozott egymással, és a donyeckiek még sosem tudtak nyerni a kék-feketék ellen. Három döntetlen mellett kétszer szenvedtek vereséget, a Bajnokok Ligája mellett az Európa-ligában csaptak össze, azon belül is az elődöntőben, és ott súlyos vereséget szenvedett a Shakhtar, 5-0-ra nyertek az olaszok.

Nem kérdés, hogy az Intert jobb csapatnak tartjuk, a Shakhtar az ukrán Premier League-ben nagyon magabiztosak – a Dinamo Kijevvel együtt -, de a BL-ben eddig azért nem mondhatni, hogy csúcsformában lennének. De pont a BL az, ahol bármi lehetséges, teljesen nem írnánk le Lassana Traoréékat.

Ami viszont jobban tetszik, hogy mindkét csapat gólt szerez. Egyrészt a Lautaro – Dzeko kettős nagyon jól működik együtt, másrészt az ukránok április óta minden hazai meccsükön betaláltak a másik kapujába.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső