Shakhtar Donetsk – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 01.
2022. november 02. szerda, 18:45 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Leipzig

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az F csoport izgalmasabb meccse nem a Real Madrid és a Celtic közötti találkozó lesz. Hanem a másik. Ugyanis adott esetben a Shakhtar Donetsk még tovább is juthat, hiába vannak három ponttal lemaradva. A Leipzig két vereséget követően nagyon jól kezdett játszani, legyőzték kétszer a Celticet, és még a Real Madrid sem okozott nehézséget (azért de), bár Rose mester megköszönheti a spanyoloknak, hogy tartalékosabban álltak fel, és valószínűleg a motivációval is voltak kisebb problémák.

A Shakhtar gyakorlatilag úgy esélyes a továbbjutásra, hogy eddig csak egyetlen győzelmet arattak, azóta csak a döntetlenek meg a vereségek (egy vereség) jött. Az ukrán együttes ennek ellenére esélyes, nagyon is esélyes. Hiszen emlékezhetünk, idegenben verték meg nagyon a Leipziget, amely aztán edzőt is váltott.

Ez az a meccs, ahol a bukik döntése kicsit meglep. Hiszen nagyon egyértelműen a vendégek mellett tették le a voksukat. A Lipcse győzelme most 1.70-et ér, a döntetlen és a hazai győzelem pedig majdnem azonos szorzón fut, 4.30 körül van, bár akadnak olyan irodák, ahol eléri a Shakhtar győzelme az ötöt is.

Jöjjön a Shakhtar Donetsk – RB Leipzig mérkőzés!

Az előző fordulóban történt

Idézzük fel tegnapi összefoglalónkból, mi történt az ötödik körben!

Willi Orbánnal és a születésnapos Szoboszlai Dominikkel a kezdőben lépett pályára a Leipzig, amely gyengén kezdett, de fokozatosan lettek jobbak, mostanra pedig már ott álltak a második helyen a csoportjukban. Egy újabb győzelemmel egy lépéssel közelebb kerülhettek a továbbjutáshoz, és ezt el is érték. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű meccs ez a madridiaknak. Számukra majdhogynem tét nélküli volt a meccs, a Leipzig pedig már az odavágón is nagyot játszott, csak a hajrában lőtt gólokkal maradtak alul.

Itt nem szórakoztak, itt nem maradtak ki a ziccerek, negyedóra játékot követően már kettővel mentek a hazaiak. A 13. percben Josko Gvardiol fejesével szerezték meg a vezetést: Szoboszlai szöglete után André Silva bólinthatott, azt még Thibaut Courtois bravúrral védte, ám az üresen hagyott horvát védő befejelte a kipattanót.

Öt perccel később Christopher Nkunku növelte csapata előnyét, a Real védelme megint csak lézengett a tizenhatoson belül, Tchouaméni testéről Nkunku elé pattant a labda, aki jó 10 méterről a felsőléc segítségével talált a hálóba.

A Real viszont nem adta könnyen magát. A félidei szünetet megelőzően sikerült szépíteni, Vinicius Jr. most fejjel volt eredményes, pedig azért a fejjátéka a brazilnak nem a legerősebb. Ezúttal 11 méterről bólintott Marco Asensio beadását követően, és még a kapufa is segített neki.

A második félidőben sokáig csak a mezőnyben küzdöttek a felek, gól nem született. Egészen a 81. percig, ekkor egy kontrajáték végén Mohamed Simakan beadását az a Timo Werner lőtte be, aki a padról szállt be. A védelem megint nem volt a helyzet magaslatán, ketten is foghatták volna a németet, de az sikeresen elszakadt tőlük.

A Real erejéből futotta még egy szépítő gólra, Rodrygo tizenegyesből talált be (mint a Barcelona ellen), miután vele szemben szabálytalankodtak.

A Celtic most is nagyon erősen kezdte a félidőt, megint akadtak helyzeteik, viszont ismét nem tudtak ezekkel élni. Az állás a 34. percben változott, amikor a skótok vezetést szereztek – a BL-ben most másodszor -, egy baloldali beadás valahogy Georgios Giakoumakis elé keveredett, a görög csatár pedig a bal alsóba lőtt.

De – ahogy az első mérkőzésen – most sem tartott ki az előny az ukránok ellen, és ismét Mykhaylo Mudryk okozta a Celtic vesztét. A szélső, akiért sorban állnak az európai klubok egy kontra végén 18 méterről lőtt hatalmas gólt Joe Hart kapujába. Több nagy találat is esett kedden, ez a top 3-ban volt…

Még a vezetést is átvehette volna a Donetsk, azonban a játéknap legnagyobb bakiját követték el. Az egyre jobban kitámadó Celticet megint lekontrázták, Mudryk lépett meg a baloldalon, ezúttal azonban nem kapura lőtt, hanem a százszázalékos gólhelyzetben levő Danylo Sikant választotta, aki olyan furán ért bele a labdába, hogy az az üres kapu mellett csorgott ki. Mudryk, Zubkov és Sikan sem hitt a szemének, mindannyian a fejüket fogták.

Akár a továbbjutást is befolyásolhatja ez a kihagyott ziccer, a Shakhtar csak egy pontot szerzett. A Celtic biztosan kiesett, már az Európa-ligában sem bízhatnak…

Shakhtar Donetsk

Amikor a csoportkör elkezdődött, senki nem fizetett volna sokat arra, hogy a Shakhtar Donetsk továbbjuthat. Az ukrán együttes legjobbjai távoztak, lelépett az edző, és a keretet hazai játékosokkal töltötték fel. Vannak persze most is kivételesen jó futballisták, mint mondjuk Mykhaylo Mudryk vagy Taras Stepanenko, meg mondjuk még ki lehet emelni Anatolii Trubint, de a minőség azért romlott, ezt még a legfanatikusabb Shakhtar-szurkolók is bevallhatják. Ennek ellenére hat ponttal ott vannak egyetlen győzelemre a második helytől. Ha nyernek, akkor az egymás elleni mérkőzések miatt megelőzik a Lipcsét. Ha ikszelnek vagy kikapnak, akkor mehetnek az Európa-ligába. Ami szintén nem rossz…

A Shakhtar mostanában nincs annyira jó formában. A hétvégén sem tudtak nyerni, a bajnoki meccsükön 2-2-t értek el az Oleksandrijával szemben, góljaikat Mykhaylichenko és Mudryk szerezték. Tegyük hozzá, hogy Lucas Taylort kiállították, így fél órát kellett emberhátrányban játszaniuk, így sikerült egyenlíteni.

Oleksandr Zubkovot Ivan Petrjak váltotta, a Fradi egykori játékosa a hírek szerint kisebb sérülést szenvedett, és játéka nem biztos holnap.

Szintén nem szerepelhet majd Marian Shved, aki az első mérkőzésen a Leipzig ellen két gólt is rúgott.

Szintén kérdőjeles a fiatal Ocheretko játéka, valamint biztosan kimarad a régóta sérült Viktor Korniienko.

Amennyiben Zubkov tényleg nem játszhat, úgy a szélen Petrjak juthat szóhoz, de más változtatást a már megszokotthoz képest nem várunk, csatárposzton Lassina Traoré és Danylo Sikan szerepelhet, mi inkább az előbbit tartjuk reálisabbnak.

A várható kezdőcsapat:

Trubin – Taylor, Bondar, Matviienko, Mykhaylichenko – Stepanenko – Petrjak, Bondarenko, Sudakov, Mudryk – Traoré

Egymás elleni meccsek:

A Lipcse drukkerei és játékosai biztosan emlékeznek a két csapat egyetlen meccsére. Nem csak azért, mert nemrég volt, hanem azért is, mert nagyon csúnyán kikaptak hazai pályán Mudrykék ellen. Négy gólt kaptak, és csak egyet lőttek, magyar szempontból kiemelendő, hogy Gulácsi Péter az első gólnál hibázott, Orbán Willi a másodikban vállalt főszerepet, míg Szoboszlai Dominik gólpasszt adott. A gólokat egyébként Mohamed Simakan lőtte az egyik oldalon, Marian Shved, Mykhaylo Mudryk és Lassina Traoré a másikon, Shved kétszer is beköszönt.

Előző meccs eredménye
2022.09.06.Bajnokok Ligája
leipzig
1:4
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig

Marco Rose együttese két vereség után kapta össze magát, és most ott vannak a legjobb 16 küszöbén. Ehhez pontot kell szerezniük Lengyelországban, a Donetsk ellen. Ennyi a feladat.

Korábban katasztrofálisan játszottak ellenük, ez is dolgozhat mindenkiben, ezután rúgták ki Domenico Tedescot.

A Lipcse kapaszkodik a BL-ben, és kapaszkodik a Bundesligában is. A tavalyi harmadik helyezett Bayer Leverkusent meglehetősen simán győzték le, Szoboszlai Dominik ismét adott egy gólpasszt, Orbán Willi meg végigjátszotta a találkozót. Christopher Nkunku és Timo Werner találtak a hálóba. Werner kezdi megtalálni régi formáját, a Chelsea-s kirándulás nem volt jó ötlet, de a visszatérése óta elkezdett gólokat rúgni, és ismét főszerepet vállalni a győzelmekben.

Ami Marco Rosénak problémát okozhat, az a kapuskérdés. Pontosabban, az, hogy nincs kapuskérdés. Gulácsi Péter térdét nemrégiben műtötték, több hónap, mire újra játszhat. Most meg Janus Blaswich sérült meg, így bemutatkozhat a BL-ben is az az Örjan Nyland, akit vészmegoldásként szerződtettek. Fontos szerep hárul rá…

Nem Gula és Blaswich fog csak hiányozni. Nem játszhat még Lukas Klostermann, Konrad Laimer és Yussuf Poulsen sem.

A Lipcsének sokáig achilles-sarok volt az, amikor idegenben kellett fellépniük, és ezzel még most is akadnak gondok. Az utolsó öt meccsük alapján sokat ne várjunk tőlük, kikaptak a Real Madridtól és a Mönchengladbachtól, ikszeltek a Mainz-cal és az Augsburggal, csak a Celtic ellen tudtak nyerni.

Most viszont óriási a tét.

A várható kezdőcsapat:

Nyland – Gvardiol, Diallo, Orbán – Henrichs, Kampl, Schlager, Raum – Nkunku, Werner, Szoboszlai

Tippelde

A Shakhtar első fordulós győzelme után szkeptikusak vagyunk, hogy nyerhet-e a Leipzig. De nem is kell nekik feltétlen győzni. Az egy pont is tökéletes lehet a számukra.

A Shakhtar kiszámíthatatlan együttes, jól kontráznak, gyorsak, ami problémát okozhat ezúttal is a német védelemnek. A Leipzig játéka a biztos védekezésre és a kontrákra fog építeni, szerintünk nem lesz sok gól a meccsen, mi most a két és fél gól alatti eredményre fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső