Shakhtar Donetsk – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 18.
2021. október 19. kedd, 21:00 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kemény hét vár a Real Madridra, akik a válogatott szünet előtt léptek utoljára pályára. Az Atleti meccséhez hasonlóan az övék is halasztásra került ugyanazon okból kifolyólag. A héten pedig vár rájuk előbb a Shakhtar Donetsk a Bajnokok Ligájában, majd hétvégén az FC Barcelona elleni örökrangadó, az El Clásico. Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy a Real Madrid a legutóbbi Bajnokok Ligája fordulóban közröhej tárgya volt sok helyen, hiszen a Santiago Bernabeu Stadionban kaptak ki 2-1-re a BL-szűz Sheriff Tiraspoltól. A moldáv keret értéke tizedannyit sem ér, mint a Real Madridé, egy közepesebb labdarúgójukért többet fizettek, mint a keleti klub ötéves költségvetése…

Talán most túloztam, de szerettem volna szemléltetni, hogy mekkora különbség van a két csapat között – minden téren -, mégis előfordul, hogy Dávid legyőzi Góliátot.

Kicsit emlékeztet a szituáció arra, amikor tavaly a Shakhtar kétszer is elverte a királyiakat a csoportkörben, és Zidane-éknak még az utolsó körben is izgulniuk kellett a Borussia Mönchengladbach ellen.

Az ukránok ismét szeretnének meglepetést okozni, hiszen egy pontjuk van, de egy győzelemmel azonnal felugranának továbbjutó helyre. Nem mondhatjuk, hogy irreális elvárás a győzelem hazai környezetben. Egyrészt tavaly már sikerült, másrészt a Real Madrid sem tűnik rettenthetetlen ellenfélnek jelenleg…

A keddi BL-kört a Shakhtar Donetsk – Real Madrid mérkőzéssel zárjuk le.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Shakhtar Donetsk – Inter: 0-0

Az már most fix, hogy a következő olasz-ukrán összecsapáson teszek egy „buliszelvényt” a 0-0-ra, mert ez volt zsinórban a harmadik meccsük, ami gólnélküli döntetlenre végződött. A gólínség ellenére azonban nem volt ez egy rossz meccs. A játékosok lehet, hogy elégedetlenek voltak a végén, de a semleges szurkolók nem valószínű…

A kezdők:

Shakhtar Donetsk:

Pyatov – Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily – Stepanenko – Pedrinho, Maycon, Alan Patrick, Solomon – Traoré

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Vecino, Dimarco – Dzeko, Martinez

A találkozón először a Shakhtar került helyzetbe, Manor Solomon szólózott a baloldalon, egyre beljebb húzott, a védők behátráltak, így az izraeli válogatott egyik legnagyobb sztárja zavartalanul lőhetett kapura. A jobb alsót célozta meg, és nem sokkal tévedett.

A 15. percben szintén nem sokkal tévedett Nicoló Barella is, aki az este egyik legszebb gólját szerezhette volna. De nem szerezte, csavarása a bal felsőbe tartott, a felsőléc állta útját a gólnak.

A következő nagyobb helyzet is a nerazzurri előtt adódott, Edin Dzeko viszont közelről hibázott. A rutinos bosnyák csatárnak nagyon jól megy a játék az Interben, ennél sokkal nehezebb helyzetekben is remekül feltalálta magát, itt viszont egy kissé lecsúszott a lábáról a játékszer, ezért mehetett méterekkel fölé…

A fordulást követően egy nagyobb helyzete volt az ukránoknak, kettő az olaszoknak. Előbb a hazaiak veszélyeztettek Pedrinho révén, akinek gólba tartó labdáját blokkolta Milan Skriniar, majd a meccs legvégén aktivizálta magát az Inter és vezettek utolsó, nagy rohamokat Andriy Pyatov kapuja felé. Aki remekül állta a sarat, előbb Joaquin Correa távoliját védte ki, majd az este legnagyobb védését bemutatva Stefan de Vrijt is megakadályozta a gólszerzésben.

Mivel az első körben egyik csapat sem tudott nyerni, így ez az eredmény egyikük számára sem volt teljes mértékben kielégítő…

Előző meccs eredménye
2020.12.01.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
2:0
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.10.21.Bajnokok Ligája
real madrid
2:3
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2015.11.25.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
3:4
real madrid
Bajnokok Ligája
2015.09.15.Bajnokok Ligája
real madrid
4:0
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Sheriff Tiraspol: 1-2

G.: Benzema ill. Jakhshibaev, Thill

Mikor Carlo Ancelotti megérkezett sok Real Madrid szurkoló fellélegzett. Visszatér majd az a játék, amit az olasszal játszottak, hogy nem lesznek bérelt helyek a csapatban, hogy nem csak értelmetlen beadásokra épül a játék… És egy darabig ez így is ment, a királyi gárda viszont most hullámvölgyben van.

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Nacho, Militao, Alaba, Miguel – Valverde, Casemiro, Camavinga – Hazard, Benzema, Vinicius

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo – Traoré, Kolovos, Castaneda – Jakhshibaev

Nem elég a Sheriff Tiraspol elleni vereség, a blancók ezt követően a bajnoki meccsükön is vereséget szenvedtek, az újonc Espanyollal nem bírtak Benzemáék. De ennyire ne siessünk még előre, nézzük át, mi történt ezen a meccsen.

Az történt, hogy a Real Madrid jól kezdett, támadott, irányította a mérkőzést, pont ahogy azt mindenki várta tőlük. Még egyszer Georgios Athanasiadisnak is védenie kellett, Karim Benzema szabadrúgását tolta ki a görög kapus.

Aztán jött a hidegzuhany madridi oldalról, vezetéshez jutott ugyanis a moldáv kiscsapat. A gól szerzője az a Jasur Jakhshibaev volt, akiről körülbelül egy éve beszéltünk sokat, amikor a koronavírus miatti leállások alkalmával kicsit belemélyedtünk a belorusz futballba. Az üzbég támadó akkoriban ott nyomta, először az Energetik BGU-ban, majd a Shakhtar Soligorskban. Később a Legia Varsó vásárolta meg, ott azonban nem tudta beverekdni magát a kezdőbe, így kötött ki kölcsönben a moldáv rekordbajnoknál.

A Real Madrid az első félidőben 12-szer próbálkozott kapura lövéssel, a Sheriff kétszer. Az eredmény mégis 0-1 volt. Eden Hazard és Karim Benzema voltak a legaktívabbak a kapu előtt, de volt helyzete Viniciusnak is, a másik oldalon pedig ismét Jakhshibaev talált be majdnem Thibaut Courtois hibáját követően.

A második félidőben még jobban kezdett nyomni a Real, teljesen beszorultak a vendégek, de Athanasiadis ihletett formában védett. A 62. percben aztán csak megtört a jég, a csapatkapitány, Karim Benzema tizenegyesből talált be.

A vége mégis csalódás lett a királyiak számára. A nagy támadások közepette a Sheriff – bár holtfáradtak voltak a játékosok, de – kontrázni kezdett, melynek eredményeképp Bruno kapuba talált. Itt még nagy szerencséje volt a hazaiaknak, mert a támadó lesen állt, viszont Sebastién Thill góljától már sem a játékvezető, sem a VAR nem mentette meg őket. A meccs hosszabbításában jártunk, amikor egy álmos bedobáshoz készülődött a moldáv együttes. Adama Traoré mellre vette a labdát, majd kihúzta a tizenhatos előterében tartózkodó luxemburgi csapattárs elé, aki nem állítgatta a játékszert, hanem kapásból szétbombázta a jobb felsőt.

Vannak napok, amikor semmi nem jön össze… Ez egy ilyen nap volt a Real Madrid számára…

Összefoglalás

Carlo Ancelotti helyzete most nem könnyű. Van egy rakás sérültje, meg két kulcsembere, akik a kidőlés határán vannak. Nem utazik Ukrajnába Luka Jovic, Gareth Bale, Dani Ceballos, Dani Carvajal, Isco valamint Eden Hazard, míg Fede Valverde és Casemiro rendkívüli módon le lett terhelve az utóbbi időben, rájuk férne a pihenés.

A középpályán így felállhat egy Kroos – Modric – Camavinga hármas, elől pedig Benzemát a két brazil, Vinicius Jr. és Rodrygo segítheti.

De Zerbi ezzel szemben nem küzd sérüléshullámmal, csak az ukrán-brazil Júnior Moraes nem épült még fel.

Ahogy említettük a Real Madrid mérkőzése is elmaradt, viszont a Shakhtar jól hangolt, a tavalyi bronzérmes Zorya Luhansk együttesét intézték el 6-1-re.

Nem ízlik az ukránok játéka a Real Madridnak, tavaly kétszer is kikaptak tőlük. Formában igazán csak Karim Benzema van – és Thibaut Courtois is jól játszik -, de a védelem és a középpálya nem az igazi.

Épp ezért mi most a meglepetésre megyünk rá: Bízunk a Shakhtar győzelmében. A Real Madrid képes megrázni magát bárhol, bármilyen helyzetben, de tekintve, hogy hétvégén még vár rájuk egy El Clásico is… Nem adunk sok esélyt arra, hogy nyerni tudnak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső