Shakhtar Donetsk – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 10.
2022. október 11. kedd, 21:00 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Most már csak egyetlen meccsünk van a keddi játéknapból. Amely első látásra simának tűnik, aztán meg… Lehet, hogy nem az. A Shakhtar Donetsk eddigi fellépésein az látszott, hogy minden körülmény ellenére a csapat nagyon akar, és az akarás sokszor eredményekkel párosult.

Oleksandr Zubkovék most továbbjutó helyen állnak, amennyiben viszont nem nyernek Lengyelországban a Real Madrid ellen, szinte biztosan lecsúsznak onnan. És a múltheti mérkőzésből kiindulva, nem fognak nyerni…

A csoport másik mérkőzésén a Celtic és a Leipzig feszül majd egymásnak, utóbbi négy-, előbbi egypontos, ezért is írtam, hogy valószínűleg lecsúsznak a továbbjutó helyről az ukránok. Persze, van olyan forgatókönyvünk is, miszerint a Shakhtar kikap, mégis ott maradnak a második helyen, ehhez Szoboszlaiéknak ikszelniük kell…

A Real Madrid a továbbjutás kapujában, ami a címvédőtől minimum elvárás. Eddig három győzelmet arattak, egyszer tudták csak bevenni a kapujukat. Mégsem érzem őket annyira erősnek. Lehet, hogy én látom rosszul, de a riválisokhoz képest a madridiak nem tudtak annyit fejlődni, olyan, mintha egyhelyben topognának. Lehet, csak azért látom így, mert egyelőre Karim Benzema nem szórja a gólokat…

A királyi gárda olyan szempontból magabiztos lehet, hogy nagyon jó eredményeket érnek el, és bár az esetek többségében nem nyújtanak kiemelkedő futballt, mindig több gólt rúgnak – szinte -, mint az ellenfeleik.

A bukmékerek nem sokat fizetnek a madridiak sikerére, mindössze 1.40-et. A hazai győzelem már sokkal nagyobb, 8-szoros, míg a döntetlen 5.20-on áll.

A Shakhtar Donetsk – Real Madrid mérkőzéssel zárjuk a napot.

Az előző fordulóban történt

Meglepően jól szerepel a Shakhtar Donetsk a BL-ben, de arra azért nem számítottunk, hogy pontot tudnak szerezni a Real Madrid ellen. A szoros meccsre viszont igen, ezért is tippeltünk arra, hogy mindkét csapat gólt fog majd szerezni.

Jó félórán keresztül megkérdőjeleztük saját magunkat, ugyanis a madridiak elképesztően jól játszottak, a Shakhtar sokszor csak kereste a labdát. Kétszer meg is találták, a kapujukban volt.

A 13. percben talált be először a hazai csapat, Tchouaméni passzával Rodrygo fordult kapura, majd egy sikertelen passzt követően – a labda elakadt egy vendégjátékosban – estében, 16 méterről a bal alsóba tekert.

A 27. percben Rodrygo kiosztott egy gólpasszt is, a három támadó mérnöki pontossággal passzolta ki az ukrán védőket, a végén Vinicius Jr. állt szemben Trubinnal, és ellőtte mellette a labdát.

A 34. percben újra gólhelyzetbe került a brazil játékos, Benzemától kapott nagyszerű indítást, de ezúttal Trubin lábában elakadt a próbálkozás.

Karim Benzema az idei szezonban elég peches, a sérülése miatt ki is kellett hagynia, nemrég tizenegyest is hibázott, és valahogy a kapu előtt sem olyan hatékony, mint volt tavaly. A 36. percben közelről szerezhetett volna gólt, de a lövés elakadt Trubin testében.

Minden adott volt egy gólzáporos hazai győzelemhez, de a Shakhtar Donetsk a semmiből szépített. Még mindig az első félidőben jártunk, a 40. percben, amikor Mykhaylichenko baloldali beadását Oleksandr Zubkov, a Ferencváros korábbi játékosa akrobatikus mozdulattal lőtt be. Szép gól volt, viszont nem volt benne a meccsben, a vendégek először jutottak el Lunin kapujáig. Az ukrán játékos pont honfitársai ellen debütálhatott a BL-ben, miután Thibaut Courtois megsérült.

Többször nem jutottak már el a Real Madrid kapujáig, a második félidőben is a hazaiak uralták a meccset, és legalább négy gólt rúghattak volna. Betalálhatott volna Rodrygo, Fede Valverde, Karim Benzema és Marco Asensio is, de vagy Trubin védett, vagy a kapufa.

A győzelem megérdemelt, a statisztikát látva azon töprenghettünk, hogyhogy csak kettőt rúgtak…

Shakhtar Donetsk

Még mindig van esélye a továbbjutásra a Shakhtarnak, ami hatalmas tett lenne, ismerjük, mi van manapság az országban, és a játékosok milyen körülmények között kell, hogy készüljenek. A Donetsk az első fordulóban 4-1-re verte idegenben a Lipcsét, itt jöttünk rá, hogy nem teljesen esélytelen a csapat, majd a második fordulóban hazai pályán – majdnem hazai pályán – 1-1-et játszottak a Celtic csapatával.

Most a második helyen állnak négy ponttal, őket a Lipcse és a Celtic követi.

A Shakhtar a bajnokságban öt forduló után veretlen, négy győzelem követett egy döntetlent. A hétvégén nem játszottak, legközelebb majd a Dinamo Kijev elleni mérkőzést rendezik meg vasárnap.

Legutóbb 6-1-re győztek a Metalist Kharkiv ellen, de azért a BL-t a mostani – vagy akármelyik – ukrán bajnoksággal összehasonlítani nem lenne okos dolog.

A Real Madrid ellen kihozták a maximumot a meccsből, a spanyolok ennyivel jobbak, és lehetett volna ez egy sokkal csúnyább vereség is. Ha nincs Anatolij Trubin.

Semmiféle változásra nem számítok a csapat kezdőjében, nem is szükséges váltani, még mindig Viktor Kornienko az egyetlen sérült játékos.

A várható kezdőcsapat:

Trubin – Taylor, Bondar, Matviienko, Konoplya – Shved, Bondarenko, Stepanenko, Sudakov, Mudryk – Zubkov

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.05.Bajnokok Ligája
real madrid
2:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2021.11.03.Bajnokok Ligája
real madrid
2:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2021.10.19.Bajnokok Ligája
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.12.01.Bajnokok Ligája
real madrid
Bajnokok Ligája
2020.10.21.Bajnokok Ligája
real madrid
2:3
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

Míg több nagycsapat a végső esélyesek közül brillírozik, a Real Madrid hozza a pontokat, de nem látványos játékkal, nem nagy arányú győzelmekkel. Carlo Ancelotti rájött, hogy nem kell kiadni magukból mindent, annyira a keret nem bő, a pad nem hosszú, hogy fontos játékosok kidőlése esetén gond nélkül pótolhassa őket. Mikor legutóbb Benzema kidőlt, azért voltak problémák, még ha az eredmények jöttek is.

A Celticet és a Leipzig csapatát is a második félidőben mutatott játékuknak köszönhetően verték meg, akkor álltak neki focizni, amikor szükség volt rá… A Shakhtar ellen fordítva, az első félidőben tették magukat nagyon oda. Bár a másodikban sem játszottak rosszul…

A hétvégén újabb győzelmet arattak, bár itt sem nyitották meg a gólcsapot, a kis madridi derbin a Getafe együtteséhez látogattak, és Eder Militao korai találata döntött. Mivel a Barca legyőzte a Celtát, így a blancók a második helyen maradtak.

Thibaut Courtois arra gyúr, hogy a hétvégi mérkőzésre rendbe jöjjön, most rendezik ugyanis az El Clasicot, vagyis a Real Madrid – Barcelona találkozót.

Mivel a hétvégén nagyon fontos mérkőzés vár a vendégekre, némi rotáció előfordulhat. Eleve nem lesz ott Courtois, így megint Andriy Lunin kezd, a védelemben helyet kaphat Rüdiger és Nacho is, Lucas Vazquez is felépült, a középpályán esélyt kaphat Camavinga, elöl Marco Asensio és Eden Hazard is. Luka Modric is egészséges, de a Barca elleni meccs előtt őt biztosan nem fogják kockáztatni, ő azért már benne van a korban, ilyenkor lassabban gyógyul az ember.

Persze, ismerjük Pintust, aki képes olyan erőnlétet csinálni, hogy a pihentetésre nem lesz semmi szükség.

Ó, majdnem kiment a fejemből, hogy a belga mellett Dani Ceballos sem játszhat, combsérüléssel bajlódik a középpályás, de az előzetes többhónapos kihagyás téves volt, kb. 3 héten belül a pályán lehet ismét.

A várható kezdőcsapat:

Lunin – Vazquez, Militao, Rüdiger, Nacho – Camavinga, Valverde, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Tippelde

Ezúttal a játék minden elemében szorosabb találkozóra számítok, a vendégek fejében ott lesz a Barca elleni meccs, ami az első helyről dönthet. Nem csak most, a forduló után, hanem a végelszámolásnál is sokat jelenthet egy siker.

A Shakhtar számára a döntetlen is jó eredmény lenne, és szerintünk a kezdetektől bátran fognak futballozni. Szerintünk megint mindkét csapat a hálóba fog majd találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső