Shakhtar Donetsk – Sheriff Tiraspol: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 06.
2021. december 07. kedd, 21:00 NSC Olimpiyskiy
Shakhtar Donetsk
vs
Sheriff

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Egy tétnélküli találkozó, ahol a Shakhtar Donetsk azért küzd, hogy valamennyi megmaradjon a becsületéből. Senki nem gondolta volna, hogy tavasszal az ukránokat nem láthatjuk egyik kupasorozatban sem. Sejthető volt, hogy a csoportot elviszi a Real Madrid és az Inter, de az nem, hogy a Sheriff Tiraspol két nagy bravúrgyőzelemmel megszerzi a harmadik helyet. És az sem, hogy az ukránok ennyire tehetetlen, cél nélküli futballt mutatnak. Na jó, volt egy-két jobb meccsük, de pontot, pontokat akkor sem tudtak szerezni. Majd talán most, hazai pályán.

A Sheriff Tiraspol együttese valóságos csodát művelt, és megtehetik, hogy az utolsó fordulóra pihenjenek a legjobbak. Hogy Vernydub mester azoknak is lehetőséget biztosítson, akik nem tartoznak az alapcsapathoz. Merthogy a Sheriff minden egyes alkalommal ragaszkodott ugyanahhoz a kezdőhöz, csak kényszerűségből tértek el tőle, így a játékosok többsége nem tapasztalhatta meg, milyen érzés Bajnokok Ligája meccsen pályán lenni.

Remek alkalom ez tehát, Roberto De Zerbi csapata pedig egy győzelemmel búcsúzhat ezt kihasználva. Bár lehet, hogy emiatt ők is a fakót küldik pályára, hiszen közben hatalmas csatát vívnak az ukrán Premier League-ben a Dinamo Kijevvel. Akik egyébként szintén kiestek már a BL-ből, szóval innentől kezdve mindketten koncentrálhatnak a bajnoki pontvadászatra.

Jöjjön a Shakhtar Donetsk – Sheriff Tiraspol mérkőzés beharangozója!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Inter – Shakhtar Donetsk: 2-0

G.: Dzeko (2)

Sorozatban három 0-0-s mérkőzés után gólokat vártunk a két csapat mérkőzésétől. Kaptunk is kettőt, de az számunkra kevés volt, még egyre lett volna szükségünk a győztes tipphez. A milánóiak hozták a papírformát, és mivel a csoport másik mérkőzésén a Real Madrid nyert Moldovában eldőlt, hogy megvan a továbbjutás. Lehet, hogy ez nem nagy szó, szimplán a minimum, amit az olasz bajnoknak tennie kellett, de tavaly egy hasonló csoportban végül csak az utolsó helyen végeztek…

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, Ranocchia, Bastoni – Perisic, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Darmian – Martinez, Dzeko

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Vitao, Matviienko – Maycon, Stepanenko – Tete, Pedrinho, Solomon – Fernando

Az odavágó annak ellenére volt egy élvezhető mérkőzés, hogy gól nem született, oda-vissza voltak veszélyben a kapuk. És most is így indult a meccs, mindkét fél tudott veszélyes lövést bemutatni, érdekes módon a Shakhtar többet. Mondjuk Dodo mérkőzés eleji lövése nem okozott problémát Samir Handanovicnak, a portás a bal alsóba tartó labdát egy könnyed vetődéssel húzta magához. Aztán a másik oldalon Edin Dzeko közeli lövését védte Trubin, és ebből még meg tudtak iramodni az ukránok. Fernando a saját térfeléről indult el, végig a nyakán volt egy milánói védő, de a brazil nem hagyta magát.

Már a tizenhatoson belül járt a támadó, amikor lőtt… Nagyon messze a kaputól, valamelyik szurkolónak kellett gyors reflexekkel félre hajolnia. Borzasztó lövés volt. Egyébként ebben a lehetőségben több volt, a túloldalon érkezett egy társ, Fernando viszont vagy nem látta, vagy túlságosan nehéz szívvel adta volna le a játékszert.

Az első félidőhöz tartozik még egy Dzeko fejes, amit Trubin védett. Folytatták a sormintát a csapatok, gól nélkül mentek pihenni a szünetre.

A jég a 61. percben tört meg, ekkor egy baloldali beadás után Matteo Darmian lőhetett, az olasz próbálkozása lejött a blokkról, mögötte viszont érkezett Edin Dzeko és nagy gólt ragasztott a kapu jobb oldalába.

Hat perc múlva a bosnyák játékos megrúgta (pontosabban megfejelte) saját maga – és csapata – második találatát. Ivan Perisic húzta meg a labdát, lement egészen az alapvonalig, a hosszúra ívelt, ahol a csatár közelről, senki által nem zavarva fejelhetett az üres kapuba, Trubin a rövid oldalon ragadt.

A Shakhtar Donetsk szépítő gólja – és a győztes szelvényünk – körülbelül három-négy centin múlt, talán még annyin sem. Az ukránok részéről Dodo találta el a baloldali kapufát, a labda pedig a gólvonalon végig gurulva hagyta el a játékteret…

Több lehetőség már nem volt, az Inter kicsit nehezen, de végre legyőzte a Shakhtart, és ezzel elérte a célját: Kiharcolta a továbbjutást.

Előző meccs eredménye
2021.09.15.Bajnokok Ligája
sheriff
0:1
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
2003.08.06.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
0:2
sheriff
Bajnokok Ligája
2003.07.30.Bajnokok Ligája
sheriff
3:2
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheriff Tiraspol – Real Madrid: 0-3

G.: Alaba, Kroos, Benzema

Számítottunk arra, hogy a Real Madrid megpróbálja visszaadni a múltkorit, ugyanis a Sheriff a Santiago Bernabeu Stadionból vitte el a három pontot, és ezzel közröhej tárgyává tette a királyiakat. Persze, minden csoda három napig tart, szinte már senki nem emlékszik arra a kis fiaskóra. Kivéve persze a moldáv csapatot, akik hosszú éveken, évtizedeken fogják emlegetni Jashur Jakhshibaev és Sebastién Thill nevét… Jut eszembe, mi két és fél gól feletti eredményt tippeltünk, ami jött is. Nem ez volt a legnagyobb odds, de mindenképp a legreálisabb.

A kezdők:

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Cristiano, Arboleda, Dulanto, Fernando Costanza – Thill, Addo – Bruno, Kolovos, Traoré – Castaneda

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Alaba, Militao, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

Georgios Athanasiadis volt a mérkőzés legjobbja a Real Madrid elleni első mérkőzésen, bravúrt bravúrra halmozott, csak tizenegyesből tudták mattolni őt, és még majdnem azt is kifogta a görög. Most is jól kezdett, Toni Kroos lövését tornázta oldalra, és bár Karim Benzema a kipattanót a hálóba pofozta, akkor már fent volt a partjelző zászlaja. Támadtak tovább a vendégek, Carvajal passzát Rodrygo lőtte el 11 méterről, de a görög ezúttal is védett. Akaratlanul is felsejlett mindenkiben a korábbi mérkőzés, úgy tűnt, Athanasiadist ezúttal is nehéz lesz átjátszani.

Nehéz volt, de nem lehetetlen. David Alabának például sikerült. Az osztrák védő a márkőzés 30. percében végezhetett el szabadrúgást, a labdába a sorfalban álló Cristiano tette bele a spiccét, ami így irányt változtatott, és a kapuba vágódott.

A Real Madrid egyébként 2014. óta nem szerzett gólt szabadrúgásból a Bajnokok Ligájában…

Még az első félidőben növelték előnyüket a fehérmezesek, Toni Kroos lába sült el a hosszabbításban, a labda a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé, és bár onnan kijött, a moldávok pedig felszabadítottak a lengyel játékvezető gólt ítélt. A reklamáló hazaiakat egy mozdulattal rendre intette, az órájára mutatott, jelezvén, hogy a gólvonaltechnológia végezte a dolgát…

A második félidő legelején újabb gólt szereztek a királyiak, Karim Benzema is betalált, Ferland Mendy passzát 16-ról vágta a jobb alsóba a francia.

A hátralévő idő hozhatott volna még gólt, gólokat mindkét oldalon. Hazai részről volt egy remek Adama Traoré lövés, amit Thibaut Courtois védett, majd Sebastién Thill beadása pattant ki a kapufáról. A vendégektől pedig Marco Asensio szerezhetett volna gólt, az ifjú spanyol lövését Athanasiadis fogta nagy bravúrral.

A vége 3-0, a Sheriff számára a Bajnokok Ligája remények kialudtak, viszont az Európa-liga már biztosan megvan…

Összefoglalás

Sokan úgy gondolják, hogy a Sheriff és a Shakhtar is B csapattal áll majd fel, hiszen a meccsnek már nincs tétje. Valamennyi azért akad. A Shakhtarnak fontos lenne győzelemmel búcsúznia, ha már ilyen csúnyán leszerepeltek. Tavaly még az Európa-ligába nagy nehézségek árán – és hatalmas bravúrral – átverekedték magukat, most viszont a dicstelen búcsú jutott nekik.

Dicstelen lesz akkor is, ha ezt a meccset megnyerik, mégiscsak egy abszolút újonc, a futball európai térképén nem igen szereplő Sheriff előzte meg őket. Ne menjünk bele, hogy melyik csapatnak mekkora költségvetése van…

A Shakhtarnál négyen biztosan nem lesznek a pályán, konkrétan a csapat támadó nélkül maradt, az eddig Lassina Traorét helyettesítő Fernando is megsérült. Vagy előhúz valakit a kalapból De Zerbi, vagy Pedrinho lesz félig-meddig kényszerből előre tolva.

Nehéz ilyenkor a lehetséges kezdőcsapatokról beszélni, továbbra is tartjuk, hogy alaposan bele fog nyúlni mindkét mester a kezdőbe.

Alan Patrick és Ismaily a másik két sérült játékos egyébként.

A hétvége folyamán a két együttes lejátszott egy bajnokit, a Sheriff az éllovas Petrocub otthonában 0-0-ra végzett, de azt hiszem, a bajnoki cím miatt nem kell aggódniuk, három mérkőzéssel játszottak kevesebbet, mint az élen álló riválisuk, de a differencia csak egy pont…

A Shakhtar egy fölényes győzelemmel vette át a vezetést, a Lviv csapatát verték 6-1-re. Pedrinho itt egyébként már csatárt játszott, és a hálóba is talált.

Mindenkit sikerült meglepniük a Sheriff Tiraspolnak, amikor 2-0-ra megnyerték az ukránok elleni első Bajnokok Ligája összecsapásukat a főtáblán. Úgy gondoljuk, hogy megtették, amit meg kell, hogy ennél több energiát már nem akarnak belefektetni ebbe a sorozatba. Vár rájuk az Európa-liga, valamint a Divizia Nationalában is vissza kell szerezniük az első helyet.

Szóval, bármennyire is itt harsogják a leginkább, hogy meglepetés születik, szerintünk ez nem így lesz. A Shakhtar győzelemmel búcsúzik majd az idei Bajnokok Ligájától.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső