Sheriff Tiraspol – Alashkert FC: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 26.
2021. július 28. szerda, 19:00 Sheriff small Arena
Sheriff
vs
Alashkert

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Elérkezett egy újabb hét, és nincs szünet, folytatódik a Bajnokok Ligája, ezúttal sincs pihenő. Ezúttal arra vállalkoztunk, hogy mind a 13 mérkőzésről tippet írunk. Elsőként a Sheriff Tiraspol – Alashkert FC meccse jön, aztán szép lassan jönnek a többiek is.

Az első meccsen arra gondoltunk, hogy a moldávok megnyerik a találkozót, ebben igazunk lett. Abban nem, hogy több góllal győznek és eldöntik a továbbjutás kérdését. Egy szűk, egygólos siker lett a vége, de a Sheriff egyébként sokkal jobban játszott örmény ellenfelénél.

A szerdán este 19:00-kor kezdődő mérkőzésre a fogadóirodák álláspontja több mint egyértelmű: Sok oldalon még az 1,40-es oddsot se adják meg a Sheriffnek, azaz az ő győzelmüket valószínűsítik.

Hogy mi mit gondolunk? Egyetértünk velük, de ezt azért igyekszünk bővebben is kifejteni egy kicsit lejjebb. Kezdjünk is neki ennek a Bajnokok Ligája selejtezőnek!

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy az Alashkert FC – Sheriff Tiraspol találkozó hogyan alakult.

Alashkert FC – Sheriff Tiraspol: 0-1

G.: Luvannor Henrique

Amikor az első meccsre készültünk, akkor azért nem volt könnyű dolgunk, hiszen sem az örmény, sem a moldáv bajnokság nem a legismertebbek közül való, ám a csapatok próbálnak tenni azért, hogy megismerje őket a világ. A Sheriff gyakorlatilag állandó résztvevője valamelyik európai kupának, tele vannak kiváló – általában külföldi – labdarúgókkal.

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Alashkert FC:

Yurchenko – Kadio, Tiago, Voskanyan, James – Hovsepyan, Davidyan, Khurtsidze, Boljevic, Grigoryan – Embalo

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Julien, Arboleda Hurtado, Cristiano – Dular, Addo, Thill, Kyabou, Traore – Luvannor Henrique, Castaneda

Az örményeknél ezúttal négy hazai játékos kapott helyet a kezdőcsapatban, a moldávoknál viszont igazából egy sem. Rendben, ott volt a brazíliai születésű Luvannor Henrique, aki immáron moldáv állampolgár is

1.90-es odds volt a jellemző a Sheriff győzelmére, de az Alashkert eleinte nem adta magát könnyen. Igaz, a Sheriff sem pörgött úgy, ahogy kellett volna. A hazaiak nagyon lelkesen vágtak bele a meccsbe, és bár helyzetük nem igazán akadt, egyenrangú ellenfelei voltak az esélyesebb Sheriffnek. A kapusok közül csak Athanasiadisnak volt komolyabb dolga, egy lecsúszott beadás okozta a galibát, ám a görög portás még időben mentett. Nagyon nagy izgalmak nem voltak az első negyvenöt percben, de a hazaiak rendkívüli módon támogatták a sajátjaikat.

A félidőben minden bizonnyal elbeszélgettek Luvannorékkal, és ez a pályán látszott is, a folytatásban egy összeszedettebb vendégcsapatot láthattak a nézők. Aminek nyilván nem is örültek a stadionba kilátogató szurkolók. Ettől függetlenül nem igazán forgott veszélyben Yurchenko kapuja…

Egy esetben a játékvezetőre irányult minden szem, Addo, a moldávok ghánai jobbszélsőjét rántották le a tizenhatoson belül, de a bíró szerint nem történt szabálytalanság, nem kaptak tizenegyest a tiraspoliak.

A hajrában egyre jobban nyomott a Sheriff, ám tíz kapura lövési kísérletükből csak kettő ment kapura. És tegyük azt is hozzá, hogy az Alashkert egyszer sem találta el a kaput a második játékrészben.

No, mindegy is, kanyarodjunk vissza a hajrára, egészen pontosan a 84. percre: Ekkor Adama Traore vette észre a balszélen, hogy a túloldalon üresen áll Luvannor Henrique. A brazil – moldáv játékos tökéletes ívelést követően átvette a labdát, egy kicsikét vezette, majd távolról bombázott kapura. Yurchenko hiába vetődött, nem érhette el a labdát, Luvannor kegyetlenül eltalálta. A stadion elcsendesedett, a moldávok örültek, az örmények nem.

Azonban nem lehetnek elégedetlenek, nem sokan gondolták volna, hogy csak egy góllal kapnak ki.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Összességében moldáv siker, legalábbis a papírforma ezt mondatja velünk. Az első meccsen kicsit lassúak voltak, talán meglepte őket, hogy az Alashkert nem úgy lépett pályára, mint akiknek esélyük sincs. A második félidőben már látszott a két csapat közötti tudásbeli különbség, így nem lennénk meglepve, ha a visszavágón ez már az elejétől kezdve látszódna.

Idegenben az Alashkert a Connah’s Quay ellen két gólt is képes volt lőni, de a moldáv és a walesi csapatot kár összehasonlítani, sokkal erősebb játékosokból áll. Az Alashkert számára ez jelenti majd a végállomást, nagyon össze kellene szedniük magukat ahhoz, hogy megszorongassák ellenfelüket.

Az előző mérkőzésre azt mondtuk, akár összejöhet a többgólos győzelem. Nem jött, ennek ellenére most is ezt gondoljuk.

Tippünk szerint az Alashkert nem lesz képes kapuba találni, noha egyetlen gól már elegendő lenne ahhoz, hogy hosszabbításra mentsék a találkozót. De előfordulhat olyan forgatókönyv, miszerint a Sheriff Tiraspol nem talál hálóba? Mi nem hisszük.

A hazai győzelemre tehát 1,35 és 1,40 között adnak a bukik, ebben mi látunk értéket. Az, hogy nem talál be az Alashkert (Mindkét csapat szerez gólt: Nem) egy kicsit jobb, 1,50 körül adnak a fogadóirodák.

A harmadik opció egy kicsit necces, 2,50-ért vesztegetik épp a Bet365-ön. Ez az over 2,5 lenne, amire nem igazán számítanak, de mi nem látjuk annyira erősnek az örmény védelmet. Amennyiben a Sheriff húzóemberei tudásuk szerint játszanak, úgy meglehet az over.

Összességében nálunk tehát nincs kérdés, bízunk benne, hogy a Sheriff nem olyan napot fog ki, mint tette azt Jerevánban. Bár, mivel akkor is nyertek – és így mi is – egy rossz szót sem szólhatunk. Csak jobb lenne (nekik is meg nekünk is)nem majdnem egy teljes meccset végig izgulni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső