Sheriff Tiraspol – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 16.
2021. augusztus 17. kedd, 21:00 Sheriff Stadion
Sheriff
vs
Dinamo Zagreb

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ugorjunk is tovább, jöjjön az eddigi selejtezők abszolút meglepetése, a Sheriff Tiraspol együttese. Hazai pályán kezdik meg a playoff kört, és természetesen ők számítanak esélytelenebbnek. De ez már előfordult korábban is, mégis itt vannak. Kétségtelen, hogy most érkezik a legnagyobb nevű ellenfél, a Dinamo Zagreb, ám továbbra is kitartunk azon véleményünk mellett, hogy Damir Krznar együttese nem olyan egetrengetően erős, mint mondjuk tavaly, amikor szép menetelést hajtottak végre az Európa-ligában.

Ami azért is érdekes, mert a kulcsemberek, mint Petkovic, Orsic, Majer ugyanúgy a csapattal vannak, ám valami mégsem kerek, valami mégsem tetszik. Nekünk persze, valaki lehet, hogy egészen máshogy látja a dolgokat.

Moldovában nem lesz egyszerű dolguk, ahogy nem volt egyszerű dolguk Varsóban sem. Ott leginkább a Jóisten fogta meg a kezüket, valahogy csak begyötörtek egy gólt, aztán kivédekezték a maradék hetven percet.

Vágjunk is bele, következzen a Sheriff Tiraspol – Dinamo Zagreb mérkőzés előzetese.

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Sheriff Tiraspol

Bevalljuk férfiasan, mi nagyon megkedveltük a Sheriff együttesét. Attól persze nem kell majd tartani, hogy részrehajlók lennénk velük szemben, mert adott esetben magunkkal is kiszúrnánk. Továbbra is fejben dől el, az érzelmeket kizárva, hogy épp melyik csapat az, akire a tippünk kerül.

De tény és való, hogy megalkuvást nem ismerő játékuk, tehetséges légiósaik sok emberben szimpátiát ébresztettek.

Ők már a kezdetekkor – az eőselejtezőt leszámítva – beléptek és harcolnak, már három ellenfélen verekedték túl magukat.

Az albán Teuta még egyáltalán nem okozott problémát, 4-0-ra nyertek Albániában, a visszavágón elegendő volt egy 1-0-s siker is.

Ezt követően az örmény Alashkert FC következett. Az idegenbeli első mérkőzés keményebb csatát hozott, mint arra mi vagy a Sheriff játékosai számítottak, végül Luvannor Henrique fantasztikus bombájával csak megnyerték a találkozót. A visszavágón az Alashkert kicsit ráijesztett a hazai szurkolókra, de könnyed 3-1 lett annak a meccsnek a vége, újabb kettős győzelmet arattak a moldávok.

A harmadik körben pedig az addigi legnehezebb ellenfél, a szerb Crvena zvezda következett, akiknek a presztízsen túl azért is fontos lett volna bekerülni a BL főtáblájára, mert akkor rendkívül nagy összeghez jutottak volna, ami a klub ingatag pénzügyi helyzetén sokat javított volna.

Volna, mert a Belgrádban lejátszott 1-1-et követően a Sheriff hazai pályán 1-0-ra nyert sokak meglepetésére. Mi nem lepődtünk meg egyáltalán, bár azon igen, hogy végül 90 perc alatt rendezték le a Red Start.

Itt tartunk most a menetelésben, a Sheriff szurkolói pedig már most boldogok lehetnek, hiszen a csapat az Európa-liga csoportkört már elérte.

Legnagyobb erényük a csapategység, a támadók a szerbek ellen folyamatosan kisegítették a társakat, Luvannor és Yansane, Traoré vagy Frank Castaneda ugyanúgy visszajártak védekezni. Jól jött még az, hogy az AEK Athéntól kölcsönkapták Georgios Athanasiadist, aki stabilitást hozott hátra.

Egyáltalán nem tudjuk leírni őket az esélyek ellenére sem.

Előző 5 meccs eredménye
2013.08.07.Bajnokok Ligája
sheriff
0:3
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
2013.07.30.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
1:0
sheriff
Bajnokok Ligája
2012.08.08.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
4:0
sheriff
Bajnokok Ligája
2012.08.01.Bajnokok Ligája
sheriff
0:1
dinamo zagreb
Bajnokok Ligája
2010.08.04.Bajnokok Ligája
dinamo zagreb
5:6
sheriff
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb

És most egy kissé tanácstalanok vagyunk. Azért legfőképp, mert a Dinamo tavaly kilóra megvett minket a csupaszív játékával, idén ezt a tüzet nem látjuk bennük.

Az izlandi Valur ellen kezdték meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában, a hazai 3-2 után egy kicsit ráncolták a szurkolók a homlokukat, ám a tűz és jég zöld szigetén – micsoda oximoron – már nem volt gond, ott 2-0-ra nyertek Orsicék.

Következett az Omonia Nicosia, azaz Lang Ádám klubja. A ciprusiak az első meccs elején egy kicsit ráijesztettek a horvátokra, ám a Dinamo lassan átvette az irányítást és végül 2-0-ra nyert. A visszavágót szintén hozták, Cipruson nyertek 1-0-ra.

Az igazi gondok a harmadik körben jöttek el, a jó erőkből álló Legia Varsó volt az ellenfél, és egy kínszenvedős 180 percet hozott a zágrábiak számára.

Maguknak köszönhetik, mert az első mérkőzésen számtalan helyzetet puskáztak el Petkovicék, a Legia pedig kihasználta kevés helyzetei egyikét, 1-1-gyel fordultak a lengyelországi meccsre a fiúk.

Ahol hamar vezetést szereztek, aztán valahogy kibekkelték a hátralévő időt. Nagyon nyomott a Legia, szerintünk megfosztották őket egy jogos tizenegyestől is, valamint Livakovic is sokat hozzátett ahhoz, hogy kapott gól nélkül megússzák azt a varsói meccset.

Hiába gondolják sokan, hogy a Dinamonak a legkönnyebb ellenfél jutott. Szerintünk ez egyáltalán nincs így.

Összefoglalás

A Sheriff és a Dinamo gyakori ellenfelek a BL-selejtezőkben, hiszen már háromszor is összefutottak, azaz volt hat mérkőzésük. Mindegyik régebben, a 10-es évek elején, amikor a Sheriff még nem volt olyan erős, mint most. 2010-ben azért sikerült kiütni a horvátokat, 1-1-es hazai mérkőzést 1-1-es idegenbeli meccs követett, a végén büntetőpárbaj döntött.

Az utáan következő meccseken megemberelte magát a Zagreb, és 2012-ben és 2013-ban is ők jöttek ki győztesen a párharcból.

Az elmúlt nyolc évben viszont nem futottak össze…

A Tiraspol a hétvégén nem játszott bajnokit, ott eléggé le vannak maradva a BL miatt, csak három meccsük volt, míg a többieknek már 5-6.

A Dinamo viszont hazai pályán fogadta a Gorica együttesét, 1-0-ra győzedelmeskedtek egy öngóllal, és Krznar tett róla, hogy a fiúk frissen és üdén várják a playoff mérkőzést. Majer, Jakic, Theophile-Catherine és Livakovic játszott ezen a meccsen.

A múltban játszott meccsekből sok tanulságot nem tudok levonni, túl rég voltak. A bukik is látják és érzik, hogy a Sheriffet nem szabad lebecsülni, ezért adnak 1.90 körüli oddsot a horvátok győzelmére.

Mi nem hinnénk, hogy győzni fognak. Igen, ők az esélyesek, igen, talán ők a képzettebbek – nem talán, hanem biztos -, mi mégis arra szavazunk, hogy nem nyernek. Akik nem szeretnének nagyobb kockázatot vállalni, azoknak ajánljuk az 1X-et, ami a Bet365 oldalán jelenleg 1.83-as oddson fut, a bátrabbaknak viszont meleg szívvel ajánljuk a döntetlen eredményt, valamint azt, hogy 2,5 gólnál kevesebbet láthatunk majd a meccsen.

A Sherifftől azt várjuk, mint a Red Star ellen. Stabil védekezés, a gyors szélsők kihasználása, valamint meg kell találni Luvannort, aki meg tudja majd bolondítani a védelmet. Illetve bízhatnak még a pontrúgásokban, Frank Castaneda ezekben egész ügyes.

Nem azért voksolunk a Sheriff meglepetésére, mert szimpik. Ha nem lennének azok is ugyanígy látnánk a sztorit. Összegezve: Nem nyer a Dinamo (vagyis döntetlen vagy 1X), illetve 2,5 gólnál kevesebb gólszám. Ez a mi tippünk mostanra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső