Sheriff Tiraspol – Inter: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 02.
2021. november 03. szerda, 21:00 Sheriff Stadion
Sheriff
vs
Inter

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ennyi lett volna? Kipukkadt a lufi? Ne értsetek félre, amit a Sheriff Tiraspol együttese elért a Bajnokok Ligájában eddig az elképesztő, bárcsak egy magyar csapattól látnánk olyat, hogy hazai pályán legyőz egy Shakhtar Donetsk-kaliberű gárdát, majd nyer a Santiago Bernabeuban egy utolsó perces bombával… Olyan futballáz törne ki Magyarországon, amilyet a 2016-os meg a 2021-es EB-n láthattunk.

Az Inter ellen már nem úgy ment a játék, a milánóiak akár több góllal is nyerhettek volna, és ezúttal nem volt ott Athanasiadis kapus, hogy bosszantsa az ellenfelet. Jelen állás szerint a moldáv kiscsapatnak nagyszerű esélyei vannak, ha nyernek, akkor a továbbjutás karnyújtásnyira kerül, ha kikapnak, akkor még mindig ott az Európa-liga… Vagy ne legyünk ennyire kishitűek? Nyerhetnek hazai pályán az Inter ellen Kolovosék? Miért ne nyerhetnének? Már három nagycsapatot elintéztek, az Inter sem verhetetlen, ott is csak emberek játszanak, akik kelhetnek bal lábbal…

Az viszont tény, hogy annál több kell, mint amit a Giuseppe Meazzában csináltak. Ugyanazt a stratégiát követték, mint a Real Madrid ellen, csak akkor tényleg minden egyes lövést ki tudott fogni a görög kapusuk, Milánóban ez nem így történt.

Az Inter számára a Bajnokok Ligája minden bizonnyal prioritást élvez, még egyszer nem tehetik meg azt a szurkolóikkal, hogy kiesnek. Tavaly az utolsók lettek, de legalább jóvá tudták ezt tenni és behúzták a scudettót. Idén nem akarnak jóvá tenni semmit, tovább akarnak jutni.

Ehhez egy moldáv újoncon keresztül vezet az út. Utolsó előtti tippünk a Sheriff Tiraspol – Inter találkozóról szól.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Inter – Sheriff Tiraspol: 3-1

G.: Dzeko, Vidal, de Vrij ill. Thill

Kicsit átverve éreztük magunkat, mert szó sem volt arról, hogy Georgios Athanasiadis nem lesz pályán, végül azonban nélküle futott ki a gyepre a Sheriff csapata. Talán apróságnak tűnhet, merthogy egy fecske nem csinál nyarat. De Madridban csinált, valóságos falat képezett Benzemáék és a kapu között. Az Inter komolyan vette a találkozót – még szép! -, és megszerezték első győzelmüket, minket pedig a bukásba taszítottak, hiszen ők maguk három gólt rúgtak. Mi meg két és fél gól alá tippeltünk…

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Dimarco – Dumfries, Barella, Brozovic, Vidal, Perisic – Dzeko, Martinez

Sheriff Tiraspol:

Celeadnic – Fernando Costanza, Dulanto, Arboleda, Cristiano – Thill, Kolovos, Addo – Traoré, Bruno, Castaneda

Fél órán keresztül a milánóiak nem tudták feltörni a moldáv védelmet, de aztán végül kapituláltak. A 33. percben a görögöt helyettesítő kapus, Dumitru Celeadnic még egy hatalmas védést mutatott be, de az ebből következő szögletnél ő is tehetetlennek bizonyult. Tehetetlennek, mert Edin Dzeko akkora gólt rúgott a jobb felsőbe, hogy azt ember nem érhette volna el. Ezzel megvolt a vágyott előny, és a Sheriffet kimozdították a komfortzónájából. A stabil védekezés, egy-két kontra már kevés volt.

Tudtak váltani Yuriy Vernydubék, és a második félidő elején betaláltak váratlanul. Sebastien Thill, a csapat luxemburgi középpályása 25 méterről végezhetett el szabadrúgást, csodálatosan csavart a kapu bal oldalába, Handanovicnak esélye sem volt. Thill ezzel elmondhatja magáról, hogy egy idényen belül rúgott bombagólt a Real Madridnak, valamint az Internek is.

Ezúttal azonban nem jött a happy end, nem sikerült még egy nagy skalpot szereznie a Sheriff Tiraspolnak. Az Inter szinte azonnal (öt perccel később) visszavette a vezetést Arturo Vidal révén, a győztes gólt pedig az a Stefan de Vrij rúgta, aki egy szöglethez húzódott előre, Denzel Dumfries átadását pofozta a kapuba.

Az összefoglalóban azt mondtam, hogy a moldáv álom véget ért, legalábbis egyelőre. Van azonban még három meccsük, hogy álleejtésre kényszerítsék a világot. Kétszer már megtették, miért ne jöhetne össze ez harmadszor is?

Előző meccs eredménye
2021.10.19.Bajnokok Ligája
inter
3:1
sheriff
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

A Sheriff a Divizia Nationalában még mindig három mérkőzéses mínuszban van, mégis ott van a harmadik helyen, mindössze három pontra van az első helytől. Ne legyenek kétségeink, hamarosan visszaáll a rend, és újra ők lesznek az elsők. És ne legyenek kétségeink, aztán meg is nyerik majd a bajnokságot.

Most vasárnap idegenbe látogattak, a második helyen álló Petrocub csapatához, akik hatmeccses győzelmi sorozattal büszkélkedhettek. Hát, nem lett belőle hét… Sebastien Thill ismét betalált, a második vendég gólt pedig Khalid Basit szerezte. A ghánait a Bajnokok Ligája keret leadása után igazolták, így ott nem láthatjuk a csatárt, de a bajnokságban azért szerepelget, és lám, a gólszerzés sem áll távol tőle.

Az Inter is két góllal győzte le ellenfelét, a San Siroba az Udinese látogatott, akik nincsenek kirobbanó formában. Az első félidőt még megúszták kapott gól nélkül, ám a másodikban Simone Inzaghi egyik kedvence, Joaquin Correa duplázott, erre pedig nem volt válasza a vendégeknek.

Inzaghi igyekezett pihenőt adni a legjobbaknak, kezdő volt Andrea Ranocchia, játszott egy keveset Alexis Sánchez, Stefano Sensi és Federico Dimarco is, hogy az alapcsapat tagjai tudjanak pihenni.

Nehéz dolguk lesz, ha címet akarnak védeni, a Napoli – AC Milan páros ugyanis már most hét ponttal elhúzott. Persze, hosszú a szezon, és emlékeim szerint tavaly is nagyon meglógott a Milan, de a rövid kispad miatt tavasz közepére kifulladtak, és az Inter előzött. A piros-feketék védelmében mondom: A végére azért alaposan összekapták magukat újra. Nem ez a lényeg, csak nem szeretném, ha a rossoneri drukkerei megsértődnének.

És ha már szóba került Milánó másik csapata. A hétvégén a divat fővárosában városi rangadót rendeznek, ez jó lehetőség lehet a Napolinak meglógni egy kicsit… Illetve persze az Internek, hogy közelebb zárkózzon az élen állókhoz. Ezzel persze nem zárom ki, hogy a Milan nyerhetne, sőt…

Összefoglalás

Ezúttal is a Sheriff alapcsapatát várjuk a kezdőbe. Visszatérhet a Real Madrid elleni mérkőzés két hőse, vagyis Georgios Athanasiadis, valamint az üzbég Jasur Jakhkhsibaev is. Nem lesz viszont a Fehérváron is megfordult Boban Nikolov – Momo Yansane – Lovro Bizjak trió, mindhármuknak sérülés miatt kell kihagyni a meccset.

Az Internél jelen pillanatban nincs hiányzó, egyedül a még a klub kötelékeibe tartozó Christian Eriksen nem játszhat, de ő már az Inter színeiben nem is fog pályára lépni a szigorú szabályok miatt. Viszont valószínű, hogy szép gesztust tesz a játékosnak, elengedik őt ingyen, hogy olyan országba szerződhessen, ahol nem tiltják, hogy pacemakerrel játsszon valaki. Ilyen például Hollandia, Daley Blind, az Ajax futballistája egy ilyen eszközzel éli mindennapjait.

Meg tudja kavarni alaposan a kártyákat Simone Inzaghi, de valószínűleg nem fogja. A védelem teljes mértékben adott (Bastoni, Skriniar, de Vrij) a középpályán szintén megvannak a favoritok (Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic), elől pedig majd Edin Dzeko és a nemrég szerződést hosszabbító Lautaro Martinez kezdhet.

Benne van a meglepetés most is a játékban, egy picit kockáztatunk is meg nem is. Azt mondjuk, hogy a Sheriff hazai pályán is be tud találni, kontráik életveszélyesek, játékosaik szélvészgyorsak. És ott lesz a fent említett két úriember is, mellettük Thill, Adama Traoré és Dimitrios Kolovos is… Bízunk a moldáv gólban. Meg persze az olaszban is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső