Sheriff Tiraspol – Maribor: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 25.
2022. július 26. kedd, 19:00 Sheriff Stadion
Sheriff
vs
Maribor

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Most már végérvényesen ki merem azt jelenteni, hogy ez a Sheriff Tiraspol már nem a tavalyi Sheriff Tiraspol. Lejátszottak három mérkőzést a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és még nem rúgtak gólt. 270 perc alatt. Igen, a Zrinjski elleni visszavágót 1-0-ra megnyerték, de ott egy öngóllal sikerült a bosnyákok fölé kerekedni, tehát ez nem egy jó ellenpélda. A moldávok lehet, csak szezon eleji formában vannak, illetve az új játékosoknak sok idő kell a beilleszkedéshez, de a BL-ben, főleg a selejtezőben nincs idő. Hetente jönnek a meccsek, elég egyszer rosszul játszani ahhoz, hogy kipottyanjanak.

Az elvárások megnőttek a csapattal szemben, és a szurkolók idén is csoportkört szeretnének a legrangosabb európai kupában. Ha így folytatják, ez nem lesz meg.

Ellenfelük a szlovén bajnok, akik szintén nem alkottak eddig maradandót, egy jó meccsük volt, a Soligorsk elleni idegenbeli találkozó. Épp azon meccs miatt gondoljuk úgy, hogy Baturináéknak lehet esélyük.

Gólszerzésben egyik csapat sem jeleskedik, ezért is várható egy érdekes dinamikával megáldott meccs.

A fogadóirodák Tomas Stjepan együttesét favorizálják, de valószínűleg a tippmesterekben még mindig dolgozik a tavalyi esztendő. Máskülönben ezek az oddsok enyhén szólva is túlzásnak vehetők.

Mondom, nagyon érdekes mérkőzés lesz, és egyelőre egy kicsit mi is tanácstalanok voltunk, de sikerült kitalálni egy – véleményünk szerint – megfelelő tippet a Sheriff Tiraspol – Maribor mérkőzésre.

Az előző mérkőzésen történt

Nem gondoltuk, hogy sok gól fog esni majd a két gárda találkozóján, meg is tettük a két és fél gól alatti eredményt. Nagy kockázatot nem vállaltunk, és valóban, a meccsen egyetlen találat sem született. A Maribornak és a Sheriffnek sem megy a gólszerzés, ezen sürgősen változtatniuk kell, a következő körben még keményebb ellenfél érkezik majd.

A meccs egészéről elmondható, hogy a Sheriff diktálta a tempót, és az is, hogy több lehetőségük volt a gólszerzésre, mint a szlovéneknek. Mondanám, hogy kiegyenlített volt a találkozó a labdabirtoklás alapján, és ez igaz is, de csak ebben volt partner a Maribor, mindenben jobbnak bizonyult a Sheriff. Ja, meg a gólok számában is ugyanolyanok voltak, ami egy komoly kritika a moldávok számára. Mert mentek előre, és most volt a csapatnak tartása, elképzelése, a támadók csíptek, a védők haraptak, jobbak voltak, na.

Mindent elárul az is a meccsről, hogy a Maribornak egyetlen kaput eltaláló lövése volt, míg a Sheriffnek kilenc. Meg is van a meccs embere, Menno Bergsen több fontos védést is bemutatott.

Az első félidőben háromszor kellett megállítania a vendégek rohamait, a legnagyobb védést akkor mutatta be, amikor Regi Lushkja vállalkozott lövésre 20 méterről. A félmagasan szálló labdát vetődve tolta szögletre a holland.

Ezen kívül Pernambuconak is volt egy távoli lövése, az állítottból, és kevésbé volt veszélyes, mint albán társáé, ez a lövés pont oda ment, ahol Bergsen állt.

Az egyetlen szlovén lövést, amely el is találta a kaput, Roko Baturina hajtotta végre, de a Fradi kölcsönjátékosának kísérletét Abalora könnyen védte.

A második játékrészben is két veszélyesebb lehetősége volt a vendégeknek, előbb egy baloldali szögletet Stjepan Radeljic fejelt nem sokkal mellé, később Cedric Badolo lapos bombája halt el Bergsen kezében.

Az első meccs alapján a Sheriffnek hazai környezetben simán tovább kell jutnia, de a Maribor előző ellenfele, a Soligorsk is úgy léphetett pályára, hogy bőven van esélyük. Aztán tudjuk, mi lett belőle…

Sheriff Tiraspol

Egyelőre a gólszerzés nagyon nem megy a csapatnak, a tavalyi támadó trióhoz képest van is különbség szerintünk. A régiek közül egyedül Momo Yansane maradt, aki hol kezdett, hol a kispadon ücsörgött még Vernydub irányítása alatt. A sok kritika mellett viszont meg kell jegyezni, hogy gólt sem igazán kap a Sheriff Tiraspol, a Zrinjski nem tudta bevenni a kapujukat 180 perc alatt, és a Maribornak sem jött össze az első meccsen.

A moldáv bajnokság még mindig nem kezdődött el, tehát a Sheriff tudott készülni a visszavágóra. Amit szerintünk illene megnyerniük hazai közönség előtt. Bánhatják, hogy Szlovéniában kimaradtak a helyzetek, kényelmes előnyből is várhatnák a mérkőzést, ha jobb a helyzetkihasználásuk.

Az újak közül két középpályás, Lushkja és Badolo nyerte el eddig a tetszésünket, viszont a támadóknál kicsit csikorognak a fogaskerekek…

Egyikük most sérült, Iyayi Atiemwen nem tudta vállalni a játékot az odavágón, most a visszavágón sem fog tudni játszani, a helyére minden bizonnyal Ouattara kerül, a másik oldalon Yansane, középen pedig Pernambuco fog rohamozni.

Stjepan Radeljicnek vigyáznia kell, egy lapra van attól, hogy a harmadik kört – amennyiben a Sheriff Tiraspol továbbjut – kihagyja.

A várható kezdőcsapat:

Abalora – Guedes, Radeljic, Kiki, Kpozo – Badolo, Kyabou, Lushkja – Ouattara, Yansane, Pernambuco

Előző meccs eredménye
2022.07.20.Bajnokok Ligája
maribor
0:0
sheriff
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Maribor

A címvédő súlyos vereséggel kezdte az új bajnokságot, a Sheriff elleni első meccs előtt 3-0-ra hazai pályán szenvedtek vereséget. Ezen a hétvégén már jobban játszottak, és sikerült is nyerni, ami talán egy kis önbizalmat ad a játékosoknak a kemény moldáv kirándulás előtt. Nem volt könnyű meccs, a Gorica ellen csak 3-2-re tudtak nyerni. Roko Baturina megint betalált, mellette Nino Zugelj és Ivan Brnic találtak még a hálóba.

A Maribor a Soligorsk elleni idegenbeli találkozón jól játszott, sőt, akkor játszottak szinte egyedül jól a Bajnokok Ligájában, ez megint bizakodásra adhat okot.

Az azonban probléma, hogy Martin Milec még mindig nem épült fel. A cséká a Sheriff elleni meccsen szedett össze sérülést, és lehet, hogy elővigyázatosságból nem játszott a Gorica ellen, játéka úgy hírlik, nem valószínű.

Ahogy Azbe Jug és Marko Bozic sem szerepelhet, mindkét játékos alapembernek számít.

Ignacio Guerrico helyettesítette Milecet, noha ő balhátvéd, megoldotta a feladatot.

A Maribor védekező szellemben fog majd kimenni a pályára, nekik akár egy gól is elég lehet, amennyiben a Sheriff folytatja ezt a teljesítményét a kapu előtt, emiatt nem fognak a falnak rohanni. No meg… Az első meccsen sem igazán tudták irányítani a játékot, akkor is minden erejükkel azon voltak, hogy megakadályozzák az ellenfelük gólszerzését.

A várható kezdőcsapat:

Bergsen – Guerrico, Watson, Mitrovic, Sikosek – Antolin, Repas; Zugelj, Kronaveter, Brnic – Baturina

Tippelde

A nyertes majd a HJK – Plzen párharc győztesével fog játszani, az sem tűnik megoldhatatlan feladatnak, szóval ismét elérhető közelségbe kerülhet a csoportkör a Sheriff Tiraspol számára. Mert szerintünk ők fognak továbbjutni, a különbség egyértelmű, csak a kapu előtt kellene összeszedniük magukat.

Ha sikerül korán betalálniuk, nyert ügyük van, de ha a Maribor az első félidőt kihúzza kapott gól nélkül, akkor kezdhetnek aggódni a hazaiak. Sheriff győzelmet és két és fél gólnál kevesebbet tippelünk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.62 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.58 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.58 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső