Sheriff Tiraspol – Plzen: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 01.
2022. augusztus 02. kedd, 19:00 Sheriff Stadion
Sheriff
vs
Plzen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ez a hét már azért teljesen más lesz, mint az elmúlt másfél hónap. Megindul a nagyüzem, rengeteg nagyszerű meccs vár ránk, és végre nem a skandináv bajnokság mérkőzéseiről kell majd olvasnotok, hanem valódi nagy bajnokságok meccsieről. Mondom még egyszer, hálás vagyok, hogy az uborkaszezonban is tudtunk színvonalasabb futballt nézni, és azzal játszani, de köszönjük, most már kérnénk szépen vissza a topbajnokságokat.

Meg is kapjuk azokat, ahogy megkapjuk a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körét. Nagyon kiszámíthatatlan az idei sorozat egyelőre, több nagy meglepetés is volt már mind az első, mind a második körben. Legutóbbról az maradt meg, mennyire simán esett ki a svéd bajnok Malmö a litván Zalgiris ellen. Ma a zöldekről nem fogunk beszélni, ők majd holnap jönnek.

De így is van nekünk öt BL-meccsünk, amiket gyorsan meg kéne nézni közelebbről, mivel holnap este a csapatok már pályára lépnek. Kiegészítettem a napot még egy EL-mérkőzéssel is, két BL-ből ismerős csapat találkozik majd.

Holnap ugyancsak jön 5 BL + 1 EL-találkozó, és aztán erősen ráfekszünk a hétvégére. Bundesliga, Premier League, Ligue 1, Championship… Lesz miből válogatni…

Arról nem is szóltam, hogy melyik mérkőzéssel kezdünk most, én balga. A Sheriff Tiraspol – Plzen találkozó lesz az első. A moldávok tavalyhoz képest eléggé meggyengültek, ezt már többször fejtegettem, eddig is csak szenvedve jutottak el, nyoma nincs annak a gólra törő, agilis, jó játéknak, amit tavaly mutattak.

Ellenfelük a Viktoria Plzen a második körben szállt be, és a HJK elleni odavágón még csak takarékon mozgott, a visszavágón már alaposan belehúztak, és megmutatták a finn címvédőnek, hogy hol a helye. Mindezekről részletesen írunk lentebb, valamint tipp is lesz a lap alján.

Sheriff Tiraspol

Eddig fel sem tűnt – elnézést érte -, hogy a Sheriff hazai mérkőzéseit nem saját stadionjában játssza. Nem lehet ezzel takarózni a gyenge teljesítmény miatt, de enyhítő körülménynek elmegy. A Sheriff Tiraspol együttese a tavalyi szezon legnagyobb szenzációja volt. Ötletes, jó focit játszottak, pofás támadásaik voltak, mellette keményen védekeztek, mindig tudták – vagy inkább sokszor -, hogy az ellenfél játékát hogyan lehet a leginkább kinyírni. Emlékezetes győzelmet arattak a Real Madrid ellen a Santiago Bernabeu Stadionban, legyőzték a Shakhtar Donetsket is, joggal végeztek akkor a BL-csoportkörében a harmadik helyen.

A bajnokság megnyerése nem kunszt, az viszont igen, hogy közben a csapat szépen kicserélődött. A legjobbakat elvitték, vannak kulcsemberek, akiknek a kölcsönszerződése lejárt, és az edző személye is megváltozott. Stjepan Tomasnak nincs könnyű dolga, az alapoktól kellett kábé építkeznie. Ez egyelőre így jött össze.

A Sheriff már az első körben is játszott, akkor a Zrinjski csapatát verték 1-0-s összesítéssel. Idegenben 0-0-t értek el, hazai pályán egy öngóllal voltak jobbak. Szűk…

Aztán következett a Maribor, ahol szintén 0-0 lett az első – idegenbeli – meccs, amit egy hazai 1-0 követett. Itt Momo Yansane talált be a hajrában. Ez sem nevezhető túlságosan meggyőző eredménynek.

A hétvégén a Zimbru Chisinau ellen léptek pályára a Super Liga első fordulójában. Keston Julien góljával övék volt az előny, de két perccel később ők is gólt kaptak, az eredmény 1-1 lett. A támadó játék esett vissza a leginkább, hiányzik Sebastien Thill a középpályáról, aki fazont szabott a játéknak, a támadók közül csak Momo Yansane számít régi motorosnak, Adama Traoré, Bruno, Zapata, Yakhshibaev, Kolovos, Castaneda, Dago, Gadze, Samiev, Luvannor, Bizjak mind-mind leléptek. Veretes névsor…

Az újaknak már megvolt a lehetősége a bizonyításra, eddig azonban nem éltek vele. Talán csak idő kell nekik, de a BL-ben az pont nincs. Ha hibáznak, akkor befejezik az utazást, és nem lesz csoportkör.

Ez a gyengébb kiadású Sheriff őszintén szólva nem is érdemli meg, de még tudnak javítani, még van lehetőségük megváltoztatni az emberek véleményét.

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a négy BL-meccs alatt egyetlen gólt sem kaptak, tehát a védelem rendben van. Ám így nem feltétlenül lehet bejutni a csoportkörbe.

Iyayi Atiemwen, az egyik nyári érkező, felépült, a Chisinau ellen pályára is léphetett csereként. Honfitársa, Rasheed Akanbi szintén bevethető, ahogy Momo Yansane, Pernambuco és Kay Tejan is. Közülük kerül majd ki azok, akik végül a támadó hármast alkotják.

Regi Lushkja és Stjepan Radeljic egy lapra vannak az eltiltástól, vigyázniuk kell. Most kissé megborul a status quo, mivel az első két fordulóban a Sheriff idegenben kezdett, most viszont otthon. A szakértők azt szokták mondani, hogy jobb idegenben kezdeni, és ezzel a Sheriff rendre élt is. Most már az első meccsen bizonyítaniuk kell, egy hazai rossz eredmény a továbbjutásukba kerülhet.

A várható kezdőcsapat:

Abalora – Guedes, Kiki, Radeljic, Kpozo – Badolo, Kyabou, Lushkja – Yansane, Pernambuco, Akanbi

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Plzen

A Viktoria Plzen együttese a második körben csatlakozott be a Bajnokok Ligájába, és bár az első meccsükön nem voltak túlzottan meggyőzők, a második találkozón feledtették a HJK elleni nehézségeket. A cseh bajnok egy impresszív 5-0-val küldte haza Roope Riskiéket, bebizonyítva, hogy tévesen ítélték meg őket egy meccs alapján. Pernica, Sykora, Heyda és Kliment találtak a hálóba, Sykora kettőt rúgott.

Jan Kliment játéka lehet érdekes, a támadó a HJK ellen csereként állt be, míg a hétvégi, Teplice elleni bajnokin szintén betalált. Egyébként az a mérkőzés 2-2 lett, ez volt a 1. Liga első fordulója.

Lehet, hogy a HJK nem olyan erős, mint mondjuk tavaly volt, de akkor is aggódásra adhat okot a Sheriff számára, hogy a két meccsen hétszer találtak a kapuba.

A hétvégén a csapatkapitányt, Lukas Hejdát kiállították, ettől függetlenül természetesen a Sheriff ellen ott lehet a pályán. Petr Pejsa nem, ő még mindig épülget fel a térdsérüléséből.

A várható kezdőcsapat:

Stanek – Reznik, Pernica, Hejda, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic, Sykora, Mosquera – Kliment

Tippelde

Mindkét fél bizonyára fáradt, a héten elkezdődött mindkettejüknek a bajnokság, BL is hetente van, és hát az alapozás nem múlik el azonnal. Lehet, hogy a Sheriff eddig nem mutatott sokat támadásban, de a védekezésük kiváló. Igaz, nem is játszottak olyan szintű ellenféllel, mint a Plzen.

Idegenben jó az iksz, a Plzen nem fog fejjel a falnak rohanni, ahogy a HJK ellen, úgy most is a hazai visszavágóra tartalékolhatnak. Nem számítunk gólgazdag mérkőzésre, két és fél gól alatti eredményt tartunk reálisnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső