Sheriff Tiraspol – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 21:00 Sheriff Stadion
Sheriff
vs
Real Madrid

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Folyamatosan csak arról cikkezett a világsajtó, hogy van egy moldáv kiscsapat, amelyik bámulatos teljesítménnyel halad előre a selejtezőben. Aztán arról, hogy a kiscsapat történelmet írt, és bejutott a csoportkörbe. Utána meg arról, hogy a kiscsapat legyőzte a 13-szoros BEK/BL-győztes Real Madridot a saját stadionjában, a Santiago Bernabeuban. Ha csak ennyit értek volna el a Sheriff Tiraspol játékosai, akkor is elégedetten térhetnének haza, hogy simán megnyerjék a Divizia Nationalát. De ennél most már éhesebbek Thillék, és a továbbjutást célozták meg. Ha azt nem, akkor az Európa-ligát. Teljesen mindegy, mindkettő bámulatos eredmény lenne.

Csak van itt egy kis bökkenő, amit úgy hívnak, hogy Real Madrid. Az odavágón közel harminc kapura lövési kísérlete volt a királyiaknak, és csak Athanasiadis, valamint a Jóisten mentette meg a vendégeket egy komoly zakótól. Viszont dicséri őket, hogy három lehetőségükből kettőt gólra váltottak.

Ezzel a kis nagyon rövid összefoglalóval annyira akartam csak kilyukadni, hogy a spanyolok bizonyára égnek a bizonyítási vágytól, meg akarják mutatni a világnak, hogy az csak egy kis kisiklás volt.

Akár egy komolyabb, nagy különbségű Real Madrid győzelem is lehet ebből. Vagy Cristianoék megint felszívják magukat? Kiderítjük, jöjjön a Sheriff Tiraspol – Real Madrid találkozó beharangozója.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sheriff Tiraspol – Inter: 1-3

G.: Traoré ill. Brozovic, Skriniar, A. Sánchez

A mérkőzésre csak egy tippünk volt, mégpedig az, hogy mindkét csapat betalál. Erre egészen a végéig várnunk kellett, de így egy kettes feletti oddsot sikerült elcsípni. Az Inter volt az első csapat, amelyik a BL-ben meg tudta verni a moldávokat, ezt pedig két héttel később megismételték, ismét 3-1-re múlták felül Athanasiadisékat.

A kezdők:

Sheriff Tiraspol:

Athanasiadis – Fernando Costanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano – Thill, Addo – Traoré, Kolovos, Castaneda – Jakhshibaev

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Vidal, Dimarco – Dzeko, Martinez

A Sheriff ezúttal nem volt olyan éles, mint mondjuk a Real Madrid ellen, sorra követték el a nagyobbnál nagyobb hibákat, amiket eleinte az olaszok nem tudtak kihasználni, később azonban igen, emiatt sima siker lett a meccs vége.

Az első félidő első fele túlzottan nagy izgalmakat nem tartogatott, de azért rossznak sem volt mondható a találkozó. A 31. percben Matteo Darmian lövése után tapsolhattak a nézők – bár nem tették, vagy csak gúnyosan -, az olasz kísérlet messze elment a jobboldali kapufa mellett.

Aztán a félidőben még egyszer villant az Inter, Lautaro Martinez csavarása jött ki a baloldali kapufáról, a félidő így gólnélküli döntetlennel zárult.

Az 54. percben aztán megtörtek a moldávok, és összehoztak egy gólt Simone Inzaghi csapatának. Szó szerint, mert annyi hiba előzte meg Marcelo Brozovic találatát, hogy azt leírni is hosszú lenne. Többször szabadíthattak volna fel, legalább két olyan alkalom volt, amikor ők indíthattak volna támadást, de túlságosan gyámoltalanok és zavarodottak voltak a feketemezesek. Brozovic köszönte szépen, egy lövőcsel után a jobb alsóba lőtt.

Bő tíz perccel később Milan Skriniar góljával el is dőlt a három pont sorsa, a védő egy szöglet után háromszor is próbálkozhatott közelről. Kétszer Athanasiadis mutatott be emberfeletti bravúrt, harmadszorra már neki sem sikerült… Tegyük hozzá, a védők ismét nem segítették a görög társukat.

A harmadik találatban ismét csak benne volt a moldáv védelem, pontosabban Gustavo Dulanto, aki a saját tizenhatosán belül volt figyelmetlen és vesztett labdát. Alexis Sánchez épp akkor lépett pályára, megszerezte a bogyót és irgalmatlan nagy gólt rúgott a Sheriff kapujába, 0-3.

Szerencsénkre a Tiraspol küzdött legalább a szépítésért, és a hosszabbításban ezt meg is kaptuk: Sebastién Thill szabadrúgását Adama Traoré fejelte be a hosszúba. Ezzel kialakult a végeredmény, 3-1-re nyertek Dzekoék, és ezzel már ők állnak továbbjutást érő helyen. A Sheriff még nem szállt ki a buliból, de van olyan forgatókönyv, amivel minden esélyük elszáll a folytatásra.

Előző meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
real madrid
1:2
sheriff
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid – Shakhtar Donetsk: 2-1

G.: Benzema (2) ill. Fernando

A Real Madrid a hazai visszavágón is sikeresen elintézte az ukránokat, bár most nem volt olyan könnyű dolguk, mint Kijevben, amikor 5-0-ra sikerült nyerni. Az állításunk mindössze csak annyi volt, hogy a spanyolok nyerik a találkozót. Néha kell ilyen is…

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – L. Vazquez, Benzema, Vinicius Jr.

Shakhtar Donetsk:

Trubin – Dodo, Marlon, Matviienko, Ismaily – Stepanenko – Tete, Maycon, Alan Patrick, Mudryk – Fernando

Madridi szempontból remekül indult az összecsapás, egy szép Lucas – Modric összjáték végén a horvát karmester közelről tehette próbára a Shakhtar kapusát, Trubin azonban állta a sarat, és jobb kézzel nagy védést mutatott be.

Ekkor azt hihették a Real Madrid szimpatizánsai, hogy egy újabb könnyed csata vár rájuk. Öt perccel később Alan Patrick megmutatta, hogy ez egyáltalán nem biztos. A brazil támadó középpályás 20 méterről lőtt kapura, amelyet Courtois nem is ért el, azonban a kapufáról a labda kijött, maradt a 0-0.

Egészen négy percig volt még ennyi az állás, ekkor a Shakhtar egy komikus gólt hozott össze a Realnak. Militao indítása egy kicsit hosszú volt Benzemának, Dodo szelidítette meg a labdát, majd haza passzolt. Trubin Marlont választotta, aki viszont elaludt a tizenhatoson belül, így Vini Jr. gond nélkül lophatta el tőle a játékszert. Önzetlenül középre passzolt, Karim Benzema pedig meglőtte a Real Madrid történelmének ezredik Bajnokok Ligája gólját. Ebbe persze beletartoznak azok a találatok is, amiket még akkor lőtt a királyi gárda, amikor a sorozatot Bajnokcsapatok Európa Kupájának hívták.

A Shakhtar most nem esett össze, veszélyes támadásokat is vezettek, de mindvégig ott volt az esélye annak is, hogy Viniék újabb gólt szereznek. Nem szereztek, de a Donetsk igen. A 39. percben Alan Patrick lekészítését Fernando vágta a kapuba, 1-1.

A fordulást követően főként a mezőnyben zajlott a játék, de néha-néha azért a kapusoknak is volt dolga. A 61. percben a házigazda visszavette az előnyt, ismét Vinicius Jr. szállította a gólpasszt, egy szép összjáték után tálalt ismét Benzema elé, aki ezúttal is pontosan célzott. A mérkőzést követően Vinicius Jr. egyébként azt nyilatkozta, a célja az, hogy gólkirályt csináljon Benzemából. Eddig jó úton haladnak, a válogatottba visszakerülő csatár élete formájában játszik, szinte minden találkozón betalál, 16 mérkőzésen 14-szer talált a hálóba.

Roberto De Zerbi a meccs után elmondta, többet érdemelt volna a csapata, amely most sokkal egységesebb volt, mint az odavágón. Nem tudunk nem egyetérteni vele.

Összefoglalás

Semmiféle változtatásra nem számítunk a Sheriff kezdőjét illetően. Nincs is rá szükség, hiszen Lovro Bizjak továbbra is az egyetlen maródi játékos a csapatban. Athanasiadis és Jakhshibaev az Inter elleni első meccsen nem voltak keretben, most viszont ilyen probléma nincs.

A moldávok minden mérkőzésre – ha tehették – ugyanazzal a csapattal álltak fel, nehéz elképzelni, hogy ez a Real Madrid ellen megváltozzon.

A királyiaknál Dani Ceballos és Gareth Bale sérültek, illetve kisebb problémával küzd Eden Hazard és Federico Valverde.

Nem tervez Ancelotti sem nagy rotálást, Rodrygo kerülhet be Asensio helyére, habár a spanyol most kezd formába lendülni, kár lenne ezt megszakítani.

A középpályán a CKM ismét dübörög, noha az Inter elleni mérkőzés előtt Casemirot le kéne ültetni a padra, egy lapra van az eltiltástól.

Egy sor játékos van távozóban, szépreményű játékosok, akiknek karrierje akár máshogy is alakulhatott volna Madridban. Itt van például Isco, aki már csak elvétve kerül pályára, de említhetném Marianot vagy Jovicot.

Ezek a játékosok már nem is olyan elánnal szállnak be a meccsekbe, nekik kijelenthető, hogy nincs jövőjük habfehérben.

A múltkori égést kompenzálandó egy teljes erőbedobással küzdő Real Madridot láthatunk majd a pályán, a Sheriff pedig megpróbálja majd ugyanazt játszani, mint a Bernabeuban. Stabil védekezés, szoros emberfogás, betömörülő védelem, és kontrák minden mennyiségben. Ami az Inter ellen nem sikerült, viszont az ilyen kaliberű csapatok ellen máshogy játszani nem lehet.

Bízunk a gólokban, illetve a Real Madrid sikerében. Utóbbi 1.20 körül mozog, nagy érték nincs benne, viszont az over 2,5 eléri az 1.40-et, ami szintén nem egy gigászi odds, mégis ez a legjobb, amit erre a találkozóra mondhatunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső