Sheriff Tiraspol – Shakhtar Donetsk: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 14.
2021. szeptember 15. szerda, 18:45 Sheriff Stadion
Sheriff
vs
Shakhtar Donetsk

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Jön az egyik legizgalmasabb mérkőzés, amire lehet, hogy most sokan felkapjátok a fejetek, de hisszük, hogy a Sheriff Tiraspol – Shakhtar Donetsk találkozó egy élvezetes, izgalmas meccs lesz. A Sheriff nem veti meg a támadó futballt, ezt már láthattuk jó párszor a selejtezők során, a Shakhtart pedig azért ismerjük, ráadásul a kispadon egy olyan offenzív vezetőedző ül, mint Roberto De Zerbi.

Mindkét együttes a selejtezőn keresztül jutott be a legjobb 32 közé, a moldávoknak ez először sikerült, de nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül, jó csapatok sorát ütötték ki Adama Traoréék.

Nem érdemtelen a Shakhtar ittléte sem, az ő útjuk a Monacon keresztül vezetett a főtáblára, egy nagyon izgalmas párharcot játszottak a francia liga bronzérmesével.

A csoport nem könnyű, a kvartett másik két résztvevője az Inter és a Real Madrid. Azt azonban ne feledjük, hogy az olaszok tavaly csak a csoportjuk utolsó helyén végeztek, és akkor az ukránok meg tudták őket előzni. Erre tudnak most építeni, de első körben a Sheriff Tiraspolt le kell győzni.

Mindjárt megmondjuk, hogy szerintünk sikerül-e vagy sem…

A csapatokról

Ismerjük meg csapatainkat egy kicsit közelebbről, szóba kerül többek között a keretek erőssége, illetve az eddig mutatott forma is.

Sheriff Tiraspol

Bizonyára sokan vannak, akik a moldáv rekordbajnok játékát és eredményeit látva egy picikét elkezdtek szurkolni nekik, ez teljesen normális, az emberek szeretik az efféle sikertörténeteket. Merthogy ez siker a javából, a Sheriff mindig ott volt a tűz közelében, hol közelebb, hol távolabb, de belenyúlni sosem tudott. Na, ez de buta hasonlat volt, a lényeget viszont értitek: Sosem sikerült a főtáblára jutás, mindig elhasaltak a célvonal előtt.

A mostani sorozatban viszont rendkívül taktikusan játszottak, sőt lehet azt is mondani, hogy szépen. Az albán Teuta és az örmény Alashkert FC még nem okozott problémát, nagyon könnyen jutottak túl ezeken a csapatokon, ezután jött a keményebb falat.

Előbb a szerb Crvena zvezda, és sokan már itt azt gondolták, hogy Vernydub együttese elbúcsúzik. De nem így történt. Belgrádban 1-1-et játszottak, a hazai visszavágót pedig 1-0-ra megnyerték, így jöhetett a play-off kör, ahol a Dinamo Zagreb várt rájuk, akik nem túl jó focival jutottak el eddig. És a Bajnokok Ligája selejtezők egyik legnagyobb meglepetését produkálva a moldávok hazai pályán szó szerint kiütötték horvát ellenfelüket, három gólt is rúgtak, a visszavágón pedig hősiesen kivédekezték a 90 percet, megtörtént a csoda, BL főtáblára került a Sheriff Tiraspol.

A bajnokságban sincs okuk szomorkodásra, ahogy az elmúlt hat évben sem volt, meg előtte sem sokszor.

Igaz, jelenleg csak a tabella negyedik helyét foglalják el, de három mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az éllovas. Ha ezeket a meccseket hozzák, azonnal az élre ugranak.

A Sheriff egyébként 19-szer nyerte meg a Divizia Nationalát, idén is ők a top favoritok.

A nyáron próbálták megerősíteni a keretet lehetőségeikhez mérten, nyilván akkora pénzeket nem tudtak megmozgatni, mint mondjuk mostani ellenfelük, ahol a Pedrinhoért kifizetett összeg több, mint amit a Sheriff az elmúlt három évben el tudott költeni…

Mindenkit ingyen igazoltak, többen közülük azonnal a kezdőben kaptak helyet. Mint például Georgios Athanasiadis, aki kölcsönben van a gárdánál vagy Momo Yansane, de említhetnénk Edmund Addot és Dimitrios Kolovost is.

Valamint ne felejtsük el Boban Nikolovot, aki korábban éveken át játszott a MOL Fehérvár FC csapatában, most a Leccét hagyta el a Sheriff kedvéért.

Sokan lebecsülik ezt a csapatot, és igen, benne van a pakliban, hogy boxzsáknak lesznek csak jók, de azért az első fordulót megvárnánk, mielőtt ítéletet mondanánk felettük.

Előző meccs eredménye
2003.08.06.Bajnokok Ligája
shakhtar donetsk
2:0
sheriff
Bajnokok Ligája
2003.07.30.Bajnokok Ligája
sheriff
0:0
shakhtar donetsk
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Shakhtar Donetsk

Ők sem lehetnek ismeretlenek a számotokra, hiszen az idény kezdete óta követjük a tevékenységüket, az összes BL meccsüket, kitértünk korábban a múltjukra, jelenükre és a lehetséges jövőre is.

Nagy reményekkel vágtak neki a szezonnak, ambiciózus terveket fogalmaztak meg, ennek első lépése az volt, hogy megszerezték a Sassuolo csapatának fiatal mesterét, Roberto De Zerbit, aki a zöld-feketékkel tavaly és tavalyelőtt jó szezont futott, de valami mindig hiányzott a nagy áttöréshez. A mester el is mondta, hogy szeretne Bajnokok Ligájában részt venni, ekkor jött a megkeresés az ukránoktól.

Az új edző nem is tétlenkedett, vitte magával egyik kedvenc játékosát, Marlont, a brazil védőt, de itt még nem állt le, megszerezte Lassina Traorét az Ajaxtól, valamint Pedrinhot a Benficától. Az átigazolási időszak végén még Vinícius Tobias is beesett, így lett teljes a Shakhtar kerete.

Kell is az erősítés, tavaly elbukták a bajnoki címet a Dinamo Kijevvel szemben, idén szeretnének a legfőbb riválisnak visszavágni.

Nehéz lesz, mert a Dinamo veretlenül vezeti a bajnokságot, míg a donyeckieknek becsúszott egy vereség rögtön az elején, így lépéshátrányba kerültek, most a második helyen állnak.

A hétvégén a Dnipro ellen léptek pályára, 2-0-ra nyertek Fernando és Lassina Traoré góljaival.

A Bajnokok Ligájában a Genk legyőzése után már egyből a play-off körben találták magukat, ahol a Monaco együttese várt rájuk. Az első meccset a II. Lajos Stadionban 1-0-ra nyerték, így a visszavágón mindenki azt várta, hogy bebiztosítják a továbbjutást, győzelemmel kerülnek a főtáblára, ám Wissam Ben Yedderék máshogy gondolták, 2-1-re nyertek, jöhetett a hosszabbítás, ahol Rubén Aguilar öngólja döntött, a jobbhátvéd 2-2-re módosította az állást, ami a házigazda továbbjutását jelentette.

Tavaly az együttes a harmadik helyen végzett a csoportjában, melynek akkor is résztvevője volt az Inter és a Real Madrid. A királyi gárdát kétszer is verték, most egy hasonló bravúr elegendő lehet akár a továbbjutáshoz is…

Összefoglalás

Nagyon nehéz megjósolni a találkozó kimenetelét szerintünk, és a fogadóirodák is hasonlóan gondolkoznak, bár ők azért természetesen a vendégeket tartják esélyesebbnek. Mi ebben nem vagyunk annyira biztosak.

A Sheriff ugyanis hazai pályán minden meccsét megnyerte ebben az idényben, legyen szó bajnokiról vagy Bajnokok Ligája selejtezőről. És ne feledjük, ők már most történelmet írtak, így igazán felszabadultan játszhatnak, nincs veszítenivalójuk.

Nem vetik meg a támadó futballt, ahogy az ellenfél sem, ebből pedig valami igazán izgalmas is kisülhet.

A hazaiaktól a támadó, Lovro Bizjak fog hiányozni, Luvannor Henrique távozása miatt így Momo Yansane kerülhet a kezdőbe.

A másik oldalon Anatolii Trubin esett ki, méghozzá hosszabb időre, így a veterán Andriy Pyatov kap bizonyítási lehetőséget.

Marlon visszakerül a védelem közepére, a hétvégén keretben sem volt a játékos.

Bár sokan sima vendég győzelmet prognosztizálnak, mi maradunk az eredeti elképzelésünknél. Ami az, hogy bár a találkozó megnyerésére valóban nagyobb esélye van a Shakhtarnak, a Sheriff nem fogja könnyen adni magát. Ezért a tippünk az, hogy mindkét csapat a hálóba talál ezen a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső