Slavia Praha – Ferencváros: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 19:00 Eden Arena
Slavia Praha
vs
Ferencváros

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem nagyon hagynak pihenőt a srácoknak a Bajnokok Ligájában, ezen a héten kedden következik az összes visszavágó, így dolgos nap áll előttünk, ha mind a tíz mérkőzésről be akarunk számolni. Márpedig ezt szeretnénk, így nem is lehet vesztegetni az időt.

A Slavia Praha – Ferencváros mérkőzéssel indítunk, hiszen számunkra ez a legfontosabb mind közül. Peter Stöger fiai a Groupama Arénában meglepetésre 2-0-ra tudtak nyerni egy szürreális öngóllal, valamint Igor Haratin tizenegyesgóljával, ám megnyugodni nem lehet.

Látva, hogy a Slavia milyen erőket mozgósított, kőkemény visszavágó előtt állnak a zöld-fehérek. Ha ez a meccs megvan, akkor már csak a play off kör van hátra, az Európa-liga csoport pedig már attól a mérkőzéstől független.

Eddig a Bajnokok Ligájában – ellentétben az Európa-ligával – elég jól megy a tippelde, bízzunk benne, hogy a lendület kitart, és jelentős haszonnal zárhatjuk majd a kedd estét. Annyit megígérhetünk, hogy mi mindent beleadunk. Ahogy remélhetőleg a Fradi játékosai is.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Ferencváros – Slavia Praha: 2-0

G.: Kacharaba (ög), Haratin

Kemény meccs várt Uzuniékra a cseh bajnok ellen, ám a lehető legjobban jöttek ki belőle a srácok, 2-0 arányban tudtak nyerni. A stabil védekezés mellett egy kis szerencsére is szükség volt, lássuk az összefoglalót.

A csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Ferencváros:

Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Haratin – Tokmac, Zachariassen, Uzuni – R. Mmaee

Slavia Praha:

Kolar – Bah, Kacharaba, Zima, Dorley – Masopust, Sevcik, Holes, Stanciu, Plavsic – Kuchta

Majd’ 20.000 ember előtt játszottak a csapatok, a hangulat tehát adott volt, a mérkőzés pedig felnőtt a szurkoláshoz.

A Slavia részéről láthattuk az első kapura lövést, a dán Alexander Bah éles szögből az oldalhálót találta el. Alapjáraton a meccset a csehek irányították, ám a Fradi is eljutott Kolar kapujáig. Azonban ahogy telt-múlt az idő, a Fradi beszorult saját tizenhatosára, a vendégek pedig egyre többször dolgoztatták meg Dibusz Dénest. A 21. percben leadott Nicolae Stanciu lövést még simán védte a válogatott hálóőr, a második kísérlet a romántól már sokkal erősebb és jobb volt, itt már bravúrt kellett bemutatni Dibusznak.

Egy ellentámadás alkalmával Tokmac Nguen gólt rúghatott volna, de tőle szokatlan módon tán megijedt az előtte kínálkozó helyzettől, rémesen találta el a labdát gólhelyzetben, így a lehetőség kimaradt.

Közeledtünk a félidőhöz, amikor egy egészen komikus – tragikomikus – jelenetnek lehettünk szemtanúi. Támadott a Fradi, Kristoffer Zachariassen futtatta meg Uzunit, azonban a labda hosszú volt, Taras Kacharaba ért oda előbb, és hazaadta a labdát Kolarnak. A hazai pálya úgy gondolta, szüksége van a zöld-fehéreknek egy kis segítségre, és egy göröngyön megpattant a játékszer, ami így Kolar lábát kikerülve a kapuba csorgott. Minden cseh fogta a fejét, a Fradi játékosai érthető módon nagyon örültek, nem volt benne a félidőben az, hogy ők fognak vezetést szerezni.

Góllal zárták tehát az első félidőt, és góllal nyitották a másodikat. Ismét Kacharaba segítette hozzá a Ferencvárost a gólhoz, mert Uzunit egy csel után megakasztotta a tizenhatoson belül, jogos büntető következhetett.

Igor Haratin a jobb alsó sarkot választotta, az volt a szerencséje, hogy jól helyezte a labdát, így az ugyancsak jobb oldalt választó Kolar nem tudta elérni a labdát, 2-0.

A hátrány miatt számítani lehetett egy nehéz félidőre, de a csehek kissé összezavarodtak, amiből megszülethetett volna a harmadik gól, Tokmac Nguennek azonban ezen az estén nem ment a góllövés, nagy ziccerben a kapus lábát találta el.

A hátralévő időben a védekezésé volt a főszerep, a Slavia Praha mindent megtett azért, hogy legalább egy gólt tudjanak rúgni. Stöger remekül összerakta a védelmet, és Fortuna is megfogta újra a hazaiak kezét. Sokan már gólt láttak, amikor a hajrában egy megpattanó labda közelített a kapu felé, Eldar Civic – akin megpattant a labda – is fellélegezhetett, a kapufa segített a csapaton.

Ezen az estén a Slavia nem tudta feltörni a Fradi-reteszt, és remélhetőleg ezzel el is vették a kedvüket a további próbálkozásoktól. Sajnos ez csak egy álom, a Slavia minden eszközt be fog vetni a kedd esti mérkőzésen.

Előző meccs eredménye
2021.08.04.Bajnokok Ligája
ferencváros
2:0
slavia praha
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Pokoli nyomás, az biztos. A kétgólos előny jól hangzik, ám nagyon nehéz lesz megőrizni az előnyt, mert az már az első meccsen is látszott, hogy könnyedén áthámozzák magukat a középpályán a csehek, gyakran megfordultak Dibuszéknál.

A peches mérkőzés után sem várható, hogy Taras Kacharaba kikerül a kezdőből, de más változtatásra lehet és kell is számítani. Petr Sevcik csak 25 percet tudott játszani az első mérkőzésen, sérülés miatt le kellett őt cserélni, és bármennyire is össze akarták toldozni-foltozni, nem valószínű, hogy játékra alkalmas állapotba kerül keddre. Így az ő helyét Ibrahim Traoré veheti át.

Ondrej Kudela folytatja eltiltását, amit még a botrányos Rangers elleni EL-találkozón „harcolt ki” magának, rasszista kijelentései miatt kell bűnhődnie, míg David Hovorka épülget fel műtétje után.

Támadásban Kuchta nem volt meggyőző, Így inkább Petar Musa és Ivan Schranz támadhat majd, mellettük pedig számítunk még a szintén csere Sima – Olayinka páros kezdetésére is.

Stögernek viszont nincs szüksége arra, hogy váltson. Talán egy Laidouni – Loncar cserét tudunk elképzelni, de a védelemben biztos nem most fog debütálni Marijan Cabraja, továbbra is Eldar Civic vagy Csontos Dominik lesz a pályán, mi inkább előbbire számítunk.

Lehet, hogy ezen az estén a Fradi vereséget szenved, de ha 1-0-ra vagy 2-1-re kap ki, hát legyen. Az továbbjutást fog érni. Elképesztő nyomás alatt fogják tartani majd Dibusz kapuját, a kezdetektől letámadnak, így észnél kell lennie a Blazic irányította védelemnek, és a középpályásoknak is ugyanúgy vissza kell járniuk segíteni, mint az első meccsen.

A kontrákban bízhat a Fradi, Uzuni, Tokmac és Ryan Mmaee van olyan gyors, hogy a védőket maguk mögött hagyva veszélyt jelentsenek.

Kelleni fog egy gól, ami letöri a csehek lelkesedését, rúgott gól nélkül nagyon nehéz lesz. Mi pedig bízunk abban, hogy akár akcióból, akár pontrúgásból, de sikerül egyet rúgni.

Cseh győzelemre számítunk ezen az estén, de arra is, hogy mindkét együttes kapuba fog találni. Fontos, hogy ne a meccs elején kapjanak gólt a fradisták, a harmadik tippünk az, hogy a félidőben döntetlen állás lesz, míg a végén a hazaiak győzelmével – de Fradi továbbjutással – zárul a mérkőzés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső