Slovan Bratislava – Ferencváros: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 26.
2022. július 27. szerda, 19:00 Tehelné pole
Slovan Bratislava
vs
Ferencváros

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A múlt héten a sok szájkarate után a valóságban is megküzdött egymással a Slovan Bratislava és a Ferencváros. Nem csak a játékosok harcoltak, hanem a szurkolók is, a mérkőzés előtt a rohamrendőrök bevetésére volt szükség. Aztán lement a 90 perc, és másnap a szlovák újságok azt írták, hogy Vladimir Weiss együttese elhallgattatta egész Budapestet. És igaza volt. Mindenki azt gondolta, hogy ez a Slovan nem jelenthet problémát az első fordulóban meggyőző játékot bemutató Ferencvárosnak. És a mérkőzés képét nézve nyerniük kellett volna a magyaroknak, ám saját góljukat követően elaludtak. Minden szempontból problémás volna, ha kiesnének a magyarok. Rengeteg pénzt tesznek bele évről évre a Fradiba, egy egykori szövetségi kapitány ül a kispadon, a keret pedig sokkal erősebb, mint a szlovákoké. És valljuk be, az Európa-konferencialiga nem igazán feküdne az Üllői útiaknak.

Weiss óvatos, nem lefutott ez a párharc, és ebben tökéletesen igaza van. A Slovan még a Dinamo Batumival szemben is megszenvedett hazai pályán…

Sok kritika érkezett azzal kapcsolatban, hogy az egy magyarral a kezdőben felálló Fradi nem volt elég motivált, hogy a külföldiek nem érzik át ennek a meccsnek a jelentőségét. Nem hinném, hogy igazuk van. Mármint, igen, ők tényleg nem értik a magyar-szlovák ellentétet, viszont a Bajnokok Ligájában akarnak szerepelni, sokaknak ugródeszka csak a magyar együttes. Szóval de, motiváltak, és motiváltak lesznek szerdán is.

Ahogy a szlovákok is, megint egy feszült hangulatú, őrületesen kemény meccs várható a Slovan Bratislava – Ferencváros találkozótól.

Az előző mérkőzésen történt

Mindössze tehát egy magyar volt a Fradi kezdőjében, Dibusz Dénes, Vécsei Bálintot megint Esiti váltotta, Botka Endrét meg Henry Wingo. A kezdőcsapat nem változott a Tobol elleni visszavágóhoz képest, akkor a Fradi nagyon simán nyert. Itt nehezebb melóra számíthattak, ezzel Cherchesov is tisztában volt. Mi vártuk a hazai győzelmet, mert úgy gondoltuk – most is úgy gondoljuk -, hogy a Fradi egyszerűen jobb csapat, és a Slovan eddig amúgy sem váltotta meg a világot.

Ahogy az várható volt, tényleg őrületesen jó volt a hangulat, feszült, mégis élvezetes, olyan igazi rangadó-érzése volt az embernek. Ebből a Ferencváros annyira nem tudott táplálkozni, és az első lehetőséget, az első komolyabb lövést nem is a hazaiak eresztették meg, hanem a Slovan, Ivan Saponjic rövid alsóba tartó kísérletére Dibusz Dénes ért le.

Három perccel később hatalmas lehetőséget hagyott ki a vendégcsapat: Vladimir Weiss végezhetett el szabadrúgást 18 méterre a hazai kaputól, a sorfalon túljutott a labda, Dibusz nagy bravúrral hárított, ám a kipattanóra ott termett Yuri Medvedev, a jobbhátvéd előtt ott tátongott a kapu, Dibusz verve, a védők sehol, mégsem tudta gólra váltani a lehetőséget.

Ébredezett a Fradi is, a 10. percben Civic beívelését Kristoffer Zachariassen a felsőlécre fejelte, majd az ide-oda pattogó labdát végül Civic bombázta legalább tíz méterrel fölé.

A 21. percben ismét tapsra lendülhetett a magyar szurkolók keze, egy röviden kifejelt labdát Tokmac Nguen vett át, majd állítgatás nélkül bombázott kapura, Chovan vetődve mentett szögletre.

A következő tíz percben sok izgalmas nem történt, volt két tizenegyesgyanús szituáció, a bíró egyiknél sem fújt a sípjába. A 35. percben Adama Traoré kapáslövése kísértetiesen hasonlított Tokmac bombájára, a végeredmény is ugyanaz volt, Chovan védett.

Az első félidőben javarészt kiegyenlített játékot láthattunk, többet támadott a Fradi, de látszott, hogy nagyon hajt a Slovan is. Így történt minden a második félidőben is, néha az egyik kapu előtt volt lehetőség, néha a másik előtt, a fiúk nem sajnálták magukat, csúsztak és másztak a pályán.

Aztán valami megtört a vendégekben, alábbhagyott a lendület, és a Fradi abszolút átvette az irányítást. Voltak kisebb lehetőségek meg egy Sammy Mmaee bomba, ami gólt érdemelt volna, ám az első találatra sokáig várni kellett. A 63. percben egy szépen kijátszott akció végén Kristoffer Zachariassen passzolt az üres kapuba, 1-0-ra ment a Fradi.

És innentől meg ők vettek vissza, vagy a Slovan szedte össze magát, ezt nehéz eldönteni. Mindenesetre sokkal támadóbbak lettek – megint – a szlovákok, és a hajrában öt perc alatt két góllal lepték meg ellenfelüket. Először közelről bólintott a hálóba a 35 éves Guram Kashia, majd öt perccel később az egész mérkőzésen jól játszó örmény, Tigran Barseghyan csavart a jobb felsőbe.

Sok volt a hiba, az eladott labda, a kapu előtti bizonytalanság, ez okozta a Fradi vesztét. De még nincs veszve semmi.

Slovan Bratislava

A múltkoriban a Slovannak a felkészülés nem sikerült, a bajnokságban vereséggel hangoltak a Fradi elleni meccsre. Akkor rosszul sikerült a főpróba, jól az előadás. Most fölényesen nyertek a Trencsény ellen… Szóóóóval, ha ezt a logikát követjük, akkor… Ha érted, mire gondolok…

Idősebb Vladimir Weiss a nagy siker után sem volt elégedett, mármint a Fortuna Ligában aratott fölényes siker ellenére sem. Külön kiemelte, hogy például Holman Dávidtól is többet vár. Betalált a meccsen Hrncar, Green és Kucka, előbbi kettőt vállalt, amivel így feladta a leckét Weissnek, egy ilyen teljesítmény után a kezdőbe kerülhetne a jobbhátvéd.

Különösebb oka nincs a változtatásra egyébként, a Ramirez – Saponjic csatát egyelőre utóbbi nyeri, így szinte biztosan ő fog a kezdőbe kerülni. Sérültről nem tudok, a Trencin ellen mindenki bevethető volt.

A várható kezdőcsapat:

Chovan – Medvedev, Kashia, Abena, De Marco – Barseghyan, Kucka, Kankava, Pauschek – Weiss, Saponjic

Előző meccs eredménye
2022.07.20.Bajnokok Ligája
ferencváros
3:2
slovan bratislava
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros

Nem kérdés, csalódást okozott a Fradi, főleg a saját szurkolóinak. De ilyenkor minden magyar szurkol az aktuális nemzetközi kupában indulónak. Szóval nekünk is csalódást okoztak. Főleg a játékkal nem lehettünk kibékülve, a körítés viszont csillagos ötös volt. Kár érte.

De még nincs vége a meccsnek, lehet fordítani, ugyanazt a bravúrt kell végrehajtani, amit a Slovan megtett. Az biztos, hogy több pontosságra és higgadtságra lesz szükség, a rengeteg elszórt labdából többször is veszélyesen indulhatott meg a Pozsony.

A Ferencvárosnak a bajnokság még nem kezdődött meg, csak a mostani hétvégén rendezik az első fordulót. Úgy gondolom, előny lehet, hogy a játékosok pihenhettek.

Új sérültről nem tudunk, nagyon szükség volna Ryan Mmaee játékára elől, így most Cherchesov Franck Boli és Fortune Bassey közül választhat. Ők is jó csatárok, de kiemelkedik közülük Mmaee. Ezúttal is Franck Bolit sejtjük a kezdőbe, ami pedig a középpályát illeti, szerintünk Vécsei vagy Stjepan Loncar helyet kap majd a csapatban.

A védelemben Kovacevic helyén Knoester kaphat szerepet, de az is benne van a pakliban, hogy az orosz egyáltalán nem változtat a múlthetihez képest.

A várható kezdőcsapat:

Dibusz – Wingo, Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni, Loncar – Nguen, Zachariassen, Traore – Boli

Tippelde

A Ferencváros eddig minden alkalommal kiszúrt velünk, a mérkőzés kimenetelére most nem tippelnénk. Kemény mérkőzésre van kilátás, őrületes hangulatra és két megszállott csapatra. A Fradi a kezdetektől előre fog menni, nincs értelme kivárniuk. A Slovan szintén nem fog beállni védekezni, az még hazai pályán is buta döntés volna.

Szóval szerintünk a legjobb döntés, ha arra fogadunk, hogy mindkét fél betalál majd a hálóba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső