Slovan Bratislava – Shamrock Rovers: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 05.
2021. július 07. szerda, 18:30 Národný futbalový štadión
Slovan Bratislava
vs
Shamrock Rovers

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Áttérünk a szerdai napra, mert nem csak kedden rendeznek Bajnokok Ligája mérkőzéseket. Négyet már olvashattok, terveink szerint további három lát még napvilágot a blogon. Elsőként a Slovan Bratislava – Shamrock Rovers találkozóról fogunk írni, azaz Holman Dávid csapata következik. Nem Holman az egyetlen ismerős arc a magyar futball szerelmeseinek, egy bizonyos Ezequiel Henty is a szlovák csapatban futballozik. Ő ugyebár a MOL Fehérvár FC-t és a Puskás Akadémiát erősítette, mielőtt tovább állt.

Ellenfelük tehát az ír Shamrock Rovers, az esélyek pedig elég egyértelműek, mindenki a Slovant várja a következő körbe.

De az írek kellemetlen, hajtós, harcos és erőszakos játékstílusa nem kevés gondot okozhat.

Május óta „Szlovákia legjobb edzője” ül a Slovan kispadján, Vladimir Weisst maga az elnök nevezte így a kinevezését követően. Szórakozott egy darabig a pozsonyi együttes, és egy DAC elleni vereség után Darko Milanic mester elküldték, ezután jött a szlovák válogatottat három évig irányító Weiss.

A Shamrock számára már megy a bajnokság, az pedig nem jön rosszul, hogy ők játékban vannak. De lehet-e esélyük Szlovákiában? Megpróbáljuk megtippelni…

A csapatokról

Lássuk, északi szomszédaink bajnokcsapatánál, és a tíz év után bajnokságot nyerő íreknél milyen nélkülözhetetlen – vagy csak érdekes – információkat találunk!

Slovan Bratislava

Ha már szóba került a tavalyi bajnokság hajrája, akkor fejezzük is be, amit elkezdtünk. Szóval, miután Schafer Andrásék 1-0-ra megverték Holman Dávidékat jött az edzőváltás, jött Vladimir Weiss. A Slovan előnye négy pont volt, és összesen két forduló volt hátra, tehát igencsak rosszul kellett volna játszani ahhoz, hogy ne sikerüljön megnyerni a bajnokságot.

Az utolsó előtti meccsüket 4-0-ra nyerték Weissék, majd a zárófordulóban 2-1-re nyertek. Már a 4-0-s diadal után megvolt a bajnokság, hiszen a DAC botlott…

Most még csak készülődnek a Fortuna Liga csapatai, a Bratislava barátságos mérkőzései alapján a megkezdett munka Weiss részéről továbbra is jó, hiszen három osztrák ellenfelüket simán verték, és csak most, a Zlin ellen játszottak egy döntetlent. A felkészülési meccseken David Hrncarnak ment nagyon a játék, ő három gólt szerzett.

Hrncar a tavalyi évet egyébként a Moravce csapatánál töltötte, lehetséges, hogy most már megmarad a Slovanban. Új igazolás a georgiai Guram Kashia, aki már nem fiatal legény, de a tapasztalata a védelemben sokat segíthet a csapatnak. Mellette még a szintén grúz és szintén nem fiatal Jaba Kankava jött (Valenciennes), Jaromir Mrzhal az olasz Serie B-s Bresciából jött, végül pedig egy kapust is igazoltak, a 25 esztendős Adrien Choven személyében.

A csapatból páran távoztak is, a számunkra érdekes részt emelnénk ki: A Slovan Bratislavából igazolta le a Budapest Honvéd a spanyol Nonót, akiről nemrégiben a Honvéd vezetőedzője nagyon elismerőn beszélt, azt mondta, ritkán látni ilyen technikai képzettséggel megáldott játékost… Lehet, hogy kár volt elengedni?

A tavalyi BL-szezonban nagyon hamar, az első körben kiestek, ami eleve negatív, de az ellenfél sem volt egy Bayern München: Az izlandi Klaksvíkkal szemben maradtak alul. Átkerültek az EL-be, ahol szintén egy északi csapat jutott nekik, a finn Kuopio. Annak is vereség lett a vége…

Idén a szurkolók sokkal jobb menetelésben bíznak.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Shamrock Rovers

Az ír Shamrock bajnoki címet utoljára tíz évvel ezelőtt ünnepelhetett, ez tavaly úgy sikerült, hogy a Rovers közben egyetlen vereséget sem szenvedett. Igaz, hogy a koronavírus miatt a bajnokságot 22 forduló után lefújták. Idén is ott van az élmezőnyben, 38 pontjával konkrétan az első, de ugyanennyi pontot gyűjtött a Sligo Rovers is. Nagyjából a bajnokság közepén járnak, meg is lehet lépni az üldözők elől, meg el is lehet bukni az újabb bajnoki címet.

Formájukat tekintve elég hektikusan teljesítenek. Nem is olyan rég a Bohemians ellen vereséget szenvedtek, a Drogheda és a Finn Harps elleni ikszekre sem lehetnek büszkék…

A Rovers a tavalyelőtti bajnokot, a Dundalkot verte az utolsó fordulóban három napja, nagyon sima 3-1 lett az eredmény a Hoopsnak.

A csapat egyik legeredményesebb játékosától, Jack Byrne-től megváltak, ő Cipruson játszik azóta, viszont Graham Burke még most is velük van, és most is szórja a gólokat.

A Rovers a védelmét szerette volna megerősíteni, ketten is érkeztek: Sean Hoare és Sean Gannon is egyből a kezdőben találták magukat, valamint ne feledkezzünk meg az ír – román kettős állampolgárságú középpályásról, Daniel Mandroiuról, aki már a felnőtt válogatott kapuján dörömböl.

Összességében nem rossz kis csapat ez a Shamrock, de nem arról híresek, hogy Lionel Messit meghazudtoló technikával rendelkeznek. Marad helyette a hagyományos brit futball, amit valaki vagy szeret vagy kifejezetten nem, de az biztos, hogy semlegesnek nem lehet vele szemben lenni.

Összefoglalás

Minő meglepetés, a Slovan Bratislava és a Shamrock Rovers sem találkozott még soha egymással, ahogy az a BL-selejtezők első körében lenni szokott nagyon sokszor.

A Slovannál azért még egy gólerős támadó elférne, valamint egy szervezőt is elbírna a csapat…

A tavalyi kudarc mély nyomot hagyott a játékosokban, ezt most orvosolni kellene. Nem is megoldhatatlan a feladat, bár Írországban azért lehet, hogy nehezebb dolguk lesz Holman Dávidéknak.

Hazai pályán viszont kötelező a győzelem. Gyengébb képességű játékosokból áll az írek kerete, így részünkről adott a tipp: A Slovan győzelmét várjuk, dacára, hogy a Shamrock már egy ideje játékban van.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső