Sparta Praha – Monaco: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 02.
2021. augusztus 03. kedd, 19:00 Stadion Letná
Sparta Praha
vs
Monaco

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Megyünk is tovább, mert nagyon sok meccsről kell ma még beszámolnunk. Köztük a Sparta Praha – Monaco találkozóról. A prágaiak nagyon küzdelemben jutottak tovább a harmadik körbe, az idegenben elért 2-1-es vereséget követően otthon 2-0-ra sikerült nyerni a Rapid Wien ellen. Nem rossz csapat a bécsi alakulat, meg is szenvedett vele a cseh bajnokság ezüstérmese. Most pedig egy jóval erősebb gárda utazik majd a cseh fővárosba, az előző szezonban a Ligue 1-ben bronzérmet szerző Niko Kovac-legénység, a Monaco.

A tavalyi Ligue 1 iszonyatosan izgalmas volt, telis-tele nagyon jó meccsekkel, nagyon jó teljesítményekkel – és nem mellesleg a végén egy meglepetéssel. A Monaco számára még az is pakliban volt, hogy végül a bronznál többet érhetnek el, nagy sorozatban voltak, de a lehető legrosszabbkor vereséget szenvedtek.

Lassan építkeztek a hercegségben, ennek pedig most szüretelik a gyümölcsét.

Nem titkoljuk, mi a Monacot gondoljuk a párharc toronymagas esélyesének, ám bennünk motoszkál valami, valami baljós a párharc első meccsével kapcsolatban. Egyelőre még mi sem tudjuk megmagyarázni, hogy miért…

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

Sparta Praha

A cseh bajnokságban most már harmadik éve szorult a Slavia mögé a Sparta Praha, és látva a két csapat közötti különbséget, idén meglesz a negyedik is zsinórban, amikor a Spartának meg kell elégednie a dobogó második fokával, de ez egyáltalán nem a mostani állást tükrözi, szimplán a Slavia Prahát tartjuk ennyivel jobb csapatnak.

Most, jelen pillanatban két forduló után a Sparta jobb gólarányának köszönhetően az első helyen van. Mindkét meccsüket nyerték, impozáns játékkal, 8 gólt szerezve és csak kettőt kapva. Mi aztán igazán boldogok lennénk, ha a Slavia Praha gyengült volna a nyáron…

De kanyarodjunk vissza a Bajnokok Ligájára. Az első – és eddigi egyetlen – ellenfél a Rapid Wien csapata volt. Jól kezdtek Bécsben a csehek, mert Ladislav Krejci II. fejesével övék volt a vezetés, ám a második félidőben az osztrákok fordítani tudtak Christoph Knasmüllner duplájának köszönhetően.

A visszavágó kegyetlen cseh fölényt hozott, a Rapid nem tudott mit kezdeni az agresszív letámadásokkal, és ha nehezen is, egy hajrában szerzett gólnak köszönhetően már a Sparta Praha volt továbbjutást érő pozícióban, mivel az első félidőben egyszer már kapuba találtak. Az első gólt Moberg Karlsson tizenegyesből szerezte, a mindent eldöntő találatot pedig Jakub Pesek.

A visszavágó alapján erős csapat benyomását kelti a Prága, kérdés, mennyire tudják ezt állandósítani, és hogy mennyit fog érni a sztárokkal teletűzdelt Monaco ellen…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Monaco

A francia bronzérmes eddigi szerepléséről nem tudunk beszámolni, ugyanis ők most kezdenek a Bajnokok Ligájában. Arról viszont be tudunk, hogy mi történt velük a rövidke szünet alatt. Jelentős változások nem voltak, de van egy játékos, aki elhagyta a csapatot, és tavaly volt szerepe a bronz kiharcolásában. Sztevan Joveticsről van szó, aki ugyan legtöbbször kispadra szorult Wissam Ben Yedder és Kevin Volland mögött, de így is jutott neki azért játékperc, és ezt meg is hálálta a montenegrói: 33 meccsen 7-szer talált kapuba. Joveticset egyébként a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC szerezte meg.

A többi játékos többségében kölcsönben szerepelt, Benjamin Henrichs például a Lipcsében, meg is vásárolták őt 15 millió euróért. Vagy ott van még Gil Dias, aki a Benficához távozott, de elhagyta a hercegséget Jorge (Palmeiras), Arthur Zagre (Utrecht), Jean-Eudes Aholou (Strasbourg) és Fodé Ballo-Touré (AC Milan). Utóbbi játékosért pénzt is kaptak, ötmillióért passzolták el.

Beszéljünk az érkezőkről is, igaz, sokat nem kell, mert összesen hárman csatlakoztak a piros-fehérekhez. Egyrészt a Kölntől leigazolták Ismail Jakobsot, a kecskék saját nevelését, aki balbekként és balszélsőként is bevethető, elképesztően gyors, de a kapu előtt még nem az igazi. Érte 6 és fél millió eurót tettek le a Köln asztalára. Ugyancsak a Bundesligából jött Alexander Nübel, a német futball egyik nagy reménysége, aki a Schalkétól igazolt a Bayern Münchenbe, de Manuel Neuer mögött nem sok szerep jutott neki. Fejlődése érdekében igazolt a hercegségbe, valószínűleg ki fogja tudni szorítani majd Lecomte kapust. Főleg, hogy a francia fiú jelenleg sérült…

A harmadik érkező nem más csapatból, hanem az utánpótlásból érkezett, Valentin Decarpentrie 19 esztendős, a széleken bevethető.

Ó, és bár nem szó szerinti igazolásról beszélünk, de szerintünk erősítés lehet Keita Baldé is, aki a tavalyi esztendőt a Sampdoria együttesében töltötte.

A felkészülési meccsek közül csak egyet bukott el a Monaco, a Real Sociedad ellen kaptak ki 2-1-re. Egyébként verték a Wolfsburgot (2-1), a Salzburgot (3-1), a Cercle Bruges-t (3-1) és ikszeltek az Antwerpen ellen.

Összefoglalás

A keretek értékén már látszik, hogy vajon melyik lehet az erősebb csapat. A Monaco fiataljai kezdenek beérni, gondolok itt Badiashile-ra, Disasira Tchouménire vagy Sofiane Diopra. Mellettük ott van még a rutin Maripán, Fabregas vagy épp Wissam Ben Yedder személyében, remekül vegyül a fiatalság és a tapasztalat.

Gólerős védelem jellemzi a csapatot, a chilei Maripán például öt gólt szerzett tavaly, de sem Disasi, sem Badiashile nincs elveszve az ellenfél kapuja előtt. És nincs elveszve Ben Yedder sem, aki a tavalyi bajnokságban 3. lett a góllövőlistán. Megjárta az EB-t is, de ott Didier Deschamps nem számolt vele. Lecomte mellett Marcelin és Bongiovanni nem bevethető sérülés miatt.

A Sparta Praha sérültjei: Ladislav Krejci I. és Casper Höjer, mindenki másra számíthat Pavel Vrba mester. A hétvégén gálaelőadást tartottak, a Liberec otthonában öt gólig jutottak. Betalált Pesek, Hlozek, Krejci és Filip Soucek is kétszer.

Ezzel vezetik a bajnokságot, de csak jobb gólarányuknak köszönhetően.

A Rapid ellen meggyőzően játszottak a visszavágón, illetve voltak pozitívumok a bécsi találkozón is. Most a Monaco ellen ez mire lehet elég? – Tesszük fel a mindenkit foglalkoztató kérdést.

Mondjuk a mi véleményünk:

Először is, a formából kiindulva nem fogunk unatkozni. A Monaco nem rest gólokat szerezni a mérkőzésein, idegenben sem áll vissza bekkelni, ezúttal sem erre számítunk tőlük, és a Diop – Ben Yedder – Volland hármas is jó ajánlólevél, ha gólokról van szó. De ugyanez a helyzet a Prágánál is, akik megmutatták, hogy hazai pályán képesek feltörni az ellenfél védelmét.

A másik tipp az volna, hogy szoros meccs lesz. A Spartának a II. Lajosban nem sok esélye lesz, ott jellemzően nagyszerűen szerepel a Monaco, így otthon kell valamiféle előnyre szert tennie. Mi most a kimenetelt nem mernénk megfogadni, sok függ attól, hogy mennyire tudja ráerőltetni a Sparta Praha az akaratát a vendégekre.

Hogy mindkét csapat szerez-e gólt? Szerintünk igen! A felkészülés során a Monaco egy kivételével minden meccsén kapott egy gólt, míg az tényleg elvárható, hogy a vendégek támadói mattolni tudják a cseh védelmet.

Szóval, ezúttal két gondolatunk van: Az over 2,5, illetve az, hogy mind a Sparta Praha, mind a Monaco kapuba talál majd. Remélhetőleg, egy izgalmas mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső