Sporting CP – Besiktas: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 02.
2021. november 03. szerda, 21:00 Estádio José Alvalade
Sporting
vs
Beşiktaş

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Végül kerüljön terítékre a Sporting CP – Besiktas mérkőzés is. Nem mostohagyerek ő a számunkra, de valakit utolsónak kell hagyni. Bevallom, nem tölt el akkora izgalommal a mérkőzés, noha fantáziát látok benne, de kizárólag sportfogadási szempontból, a találkozó élvezeti értéke lehet, hogy nem lesz olyan nagy. Kívánom, hogy cáfoljanak rám a játékosok.

A Besiktas – hasonlóan a Lipcséhez, a Dinamo Kijevhez, a Shakhtar Donetskhez és a Malmöhöz – utolsó helyen áll a csoportjában, egyszer sem tudtak pontot szerezni, pedig ez a csoport nem annyira kemény. Mármint, persze, itt van a holland meg a portugál bajnok, valamint a Bundesliga harmadik helyezettje, de mégsem egy A csoport…

Ennek ellenére egyszer sem sikerült jó eredménnyel zárni, három meccsen nyolcat kaptak eddig Destanogluék. Az előző körben négyet, a Sporting talált magára, és Isztambulban verte el alaposan a török bajnokot.

Miben reménykedhet három fordulóval a vége előtt a Besiktas? Először is egy győzelemben, ami újra nyílttá tenné a csoportot minden tekintetben. De mennyi esélyük van erre a José Alvalade Stadionban? Szerintünk nem sok.

A bukik szerint sem, alig 1.40-es szorzó jár a hazai győzelemre. Ráadásul a törökök elvesztették három alapemberüket is sérülés miatt. Lehet, hogy az este legsimább meccse előtt állunk?

Lehet, a Sporting utolsó hat meccsét zsinórban megnyerte, a vendégek ötből hármat elbuktak…

Zárjuk a napot, köszi, ha elolvastátok a cikkeinket, bízunk benne, hogy sikeres BL-kört zárhatunk, és persze nézzetek vissza holnap is (meg azután és azután), minden nap kikerül jó pár tipp a tollunkból.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Besiktas – Sporting CP: 1-4

G.: Larin ill. Coates (2), Sarabia, Paulinho

Ez a mérkőzés hozta az egyik legnagyobb sikert számunkra, hiszen mindkét tippünk megvalósult. Egyrészt gólt szerzett a Besiktas, valamint a Sporting is, illetve a portugálok meg is nyerték az összecsapást. Nem panaszkodhattunk, ahogy a luzitán szurkolók sem, csapatuk valósággal átgázolt a török bajnokon, akik – úgy látszik – nem ütik meg a Bajnokok Ligája szintjét.

A kezdők:

Besiktas:

Destanoglu – Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala – Josef – Ghezzal, Teixeira, Pjanic, Larin – Batshuayi

Sporting CP:

Adán – Inacio, Coates, Feddal – Porro, Matheus, Palhinha, Reis – Sarabia, Paulinho, Perdo Goncalves

Három nagy visszatérőt köszönthettek a hazaiak, Teixeira, Cyle Larin és a Barcelonától kölcsönkapott Miralem Pjanic is a kezdőbe került. De segíteni ők sem tudtak, a fekete-fehérek súlyos vereséget szenvedtek.

Négyig meg sem állt a portugál bajnok, a játékosok között pedig volt egy duplázó. Egy olyan játékos, akitől nem vártuk volna, hogy két gólt is tud szerezni: Sebastien Coates, vagyis a csapat belső védője.

A fickó egészen hihetetlen volt, kétszer is teljesen ugyanolyan gólt szerzett, igazán sokat gyakorolhatták a vendégek ezt a kombinációt.

Először a 15. percben fejelt a hálóba, egy jobboldali szögletet Inacio, a védőtárs csúsztatott meg, Coates elszakadt az emberétől és közelről bólintott, 0-1.

Szűk tíz perccel később a Besiktas válaszolt, Miralem Pjanic beadására remekül érkezett a kanadai Cyle Larin, és fejjel egyenlítette ki az állást.

Viszont Coates tarthatatlan volt, három perccel a Besiktas gólja után a védő lekopírozta első találatát, de szó szerint, az előny ismét a portugál csapatnál volt.

Ebből már nem tudott felkelni a Besiktas, noha majdnem sikerült nekik. Bár Pablo Sarabia tizenegyesből betalált (előtte a horvát válogatott Domagoj Vida kezezett), aztán a lefújás előtti pillanatokban Alex Teixeira fifikás góljával visszajöttek a remények. Vagyis csak jöttek volna, mert a brazil lesen volt.

A Sporting a második félidőre sem vett vissza, bár tény, hogy a területet átadták a Besiktasnak. Akik ezzel semmit nem tudtak kezdeni. A Sporting türelmes volt, és végül, a 90. percben a kitámadó törökök még egyszer kapitulálni kényszerültek. Pedro Goncalves és Paulinho léphettek ki gólhelyzetben, simán kipasszolhatták volna az ellenfelet, de előbbi játékos önzőnek bizonyult. Szerencséjére a labda Paulinho elé került, aki nem szórakozott, kapásból kapura csavart. Ezzel pedig a forduló egyik legszebb gólját szerezte.

Ha a visszavágón a Sporting nyerni tud, míg a Dortmund ikszel vagy kikap az Ajax ellen, akkor vár ránk majd egy nagyon finom Sporting CP – Borussia Dortmund meccs, ahol akár a továbbjutásról is dönthetnek a felek…

Előző meccs eredménye
2021.10.19.Bajnokok Ligája
beşiktaş
1:4
sporting
Bajnokok Ligája
2015.12.10.Európa-liga
sporting
3:1
beşiktaş
Európa-liga
2015.10.01.Európa-liga
beşiktaş
1:1
sporting
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Nem sikerült kilábalni a Besiktasnak a válságból, szombaton a második helyezett Hatayspor ellen szenvedtek 1-0-s vereséget, utolsó tíz meccsükből hat ért véget vereséggel, egy döntetlennel, és csak háromszor tudtak nyerni. Nagyon érdekes egyébként a török Süper Lig állása. A tavalyi dobogósok közül senki nincs a tűz közelében, a Galata hatodik, a Fener hetedik, a Besiktas szerepel a legjobban, ők a negyedik pozíciót foglalják el.

Sergen Yalcin helyzete a BL-ben nem túl rózsás, és ugyanez mondható el a bajnokságról is, bár ott még lehetnek változások. A Bajnokok Ligájában már kevésbé elképzelhető ez…

A Sporting viszont nagyon menetel, minden sorozatot egybe véve (Bajnokság, BL, Ligakupa) zsinórban hat győzelmet arattak, a Dortmund elleni vereség óta nem találtak legyőzőre. Most hétvégén a Guimaraes látogatott hozzájuk, és ismét Sebastien Coates bizonyult nyerőembernek, az ő góljával sikerült kétvállra fektetni az ellenfelet.

Ahogy már az AC Milan – FC Porto találkozóról szóló tippben említettem: A portugál bajnokság rendkívül érdekfeszítően alakul, 26-26 pontja van a Portonak és a Sportingnak, de ott van a tavalyi bronzérmes is a nyakukon, a Benfica eddig 25 egységet szerzett meg.

Összefoglalás

Ruben Amorim vezetőedző számára a sérülések nem okoznak hatalmas problémákat, egyetlen játékost kell nélkülözniük, Tiago Tomást, aki egyébként sem számít alapembernek, ebben a szezonban nyolcszor cserélték be a 19 esztendős támadót. De amíg ott van Pablo Sarabia, Paulinho és Pedro Goncalves, addig nincs félnivaló… Márpedig ott vannak, és a Besiktas ellen mindhárman a pályán lesznek majd. Semmi egetverő meglepetésre nem kell számítani portugál oldalról.

A Besiktasnál sem kéne, csak az élet egy kicsit közbe szólt. Ismét nincs Miralem Pjanic, aki nem először sérül meg, mióta Törökországba szerződött, illetve most a sztárcsatáruk, Michy Batshuayi is kiesett, a Hatayspor elleni mérkőzésen sérült meg a támadó. A belga játékára van minimális esély, de fel kell készülni a hiányára. Ebben az esetben Kenan Karaman léphet a helyére.

Valentin Rosier, illetve Georges-Kévin Nkoudou szintén nincs bevethető állapotban, ahogy Ajdin Hasic sem. Egyes oldalak még a védekező középpályást, Josefet is a sérültek közé sorolják, ha igaz, ha nem, van gondja bőven a mesternek.

Én ezt a tippet nagyon nem húznám túl, nem éri meg a forró kását kerülgetni: Sporting győzelmet várok. Az odds az a kategória, amit még megéri megpakolni. Most nem állítom, hogy a törökök is betalálnak majd, sok a hiányzó, nem tartom valószínűnek, hogy gólt tudnak szerezni. Így hát ezzel a két tippel készülünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső