Sporting CP – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 21:00 Estádio José Alvalade
Sporting
vs
Borussia Dortmund

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ha jobban belegondolunk, a Sporting CP – Borussia Dortmund mérkőzés lehet a legizgalmasabb a szerdai játéknap meccsei közül. Két hatpontos csapat, akik a továbbjutásért küzdenek. A második helyért, mert az elsőt már kisajátította magának az Ajax, egyszer sem hibáztak, mindkét mostani alanyunkat elverték, de nagyon. A Dortmund két meccset hetet kapott Antonyéktól, a Sporting meg egy meccsen ötöt…

A sárga-feketék nem élik épp legjobb napjaikat, rengeteg a sérültjük, hiányzik a legfőbb gólvágójuk, belefutottak pár kellemetlenebb meglepetésbe, míg a portugál bajnokság címvédője elkapta a fonalat, utolsó kilenc mérkőzésüket egyaránt megnyerték.

Az odavágón a Dortmund hazai pályán szűken ugyan, de nyerni tudott. A nagy kérdés, hogy Rúben Amorim legénysége vissza tud-e vágni? Ha igen, akkor ebből még akár egy második hely is kisülhet. Ha nem, akkor minden valószínűség szerint csak az Európa-liga marad nekik…

Ne feledjétek, a Bajnokok Ligájával végeztünk erre a hétre, de holnaptól már jönnek az Európa-liga mérkőzések is, érdemes lesz akkor is visszatérni.

Vágjunk bele!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sporting CP – Besiktas: 4-0

G.: Pedro Goncalves (2), Paulinho, Sarabia

Könnyed meccset játszott Rúben Amorim együttese, a gyengén kezdő Sporting mára már a továbbjutásért küzd. Ebben nagy szerepe van annak, hogy a török bajnokot, a Besiktast kétszer is csúnyán elpáholták. Az idegenbeli kiütéses sikert egy hazai követte, kifejezetten jó oddson lehetett elcsípni a luzitán sikert. És mi meg is tettük. Ahogy azt is megcsíptük, hogy a találkozón a Besiktas nem fog tudni gólt szerezni.

A kezdők:

Sporting CP:

Adán – Feddal, Coates, Inácio – Porro, Palhinha, Matheus, Reis – Sarabia, Paulinho, Pedro Goncalves

Besiktas:

Destanoglu – Uysal, Welinton, Montero, Yilmaz – Topal, Josef – Ghezzal, Hutchinson, Larin – Karaman

Borzasztóan szerepel mostanság a Besiktas, botladoznak a BL-ben, és botladoznak a török Süper Ligben is, amelynek címvédői. Ez a meccs sem úgy alakult, ahogy azt ők remélték. Alaposan bekezdett ugyanis a Sporting, az első tíz percben kétszer is betalálhattak volna. Mindkétszer Paulinho próbálkozott, és mindkétszer Pablo Sarabiától kapta a forintos passzt. Először egy zúgó kapufát lőtt a 9. percben, majd a 11.-ben Destanoglu lábbal tornázta szögletre a csatár kísérletét.

A kapu előtt ezt követően kicsit kevésbé volt veszélyes a portugál gárda, de ettől függetlenül uralták a találkozót. Ez a fölény aztán góllá érett, a 29. percben Pedro Goncalves esett egy nagyot a tizenhatoson belül, mégpedig nem magától, Ridvan Yilmaz volt a bűnös, hátulról lökte őt fel a török válogatott játékos.

Hiába minden reklamáció, a játékvezető tizenegyest adott, amit a sértett be is lőtt, 1-0.

Nyolc perccel később Pedro Goncalves újfent gólnak örvendhetett, Matheus kiugratása után a törökök lescsapdája felsült, a csatár meg 14 méterről csavart a hálóba, Destanoglut ezúttal sem lehet hibáztatni.

Beindult a szekér, és három perc elteltével jött a harmadik találat, amit most Paulinho szerzett. A támadónak kijárt már egy gól, most nem közelről, hanem legalább 22-23 méterről próbálkozott. Lapos lövése gyorsan suhant a bal alsó felé, és nem volt egy védő sem, amelyik megállíthatta volna. Destanoglu sem ért oda, a félidőre így háromgólos előnnyel mentek a luzitánok.

Akik nem lassítottak a második félidő kezdése után sem, a 48. percben Pablo Sarabia is majdnem betalált, igaz, véletlenül. Baloldali beívelése lecsúszott a lábáról, a labda így a felsőlécen pattant meg, majd került vissza a mezőnybe. De, ami késik, nem múlik, az 55. percben már sikerült a gól a PSG-ben létszámfelettivé váló játékosnak, egy kipattanót kotort be a vendégek kapujába.

Ennél simább meccs nem nagyon volt ezen a játéknapon, teljesen megérdemelt sikert arattak a portugálok, a győzelmükkel – és a Dortmund vereségével – újra megnyílt az esély arra, hogy a legjobb tizenhat csapat közé jussanak.

Előző meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
sporting
Bajnokok Ligája
2016.11.02.Bajnokok Ligája
dortmund
1:0
sporting
Bajnokok Ligája
2016.10.18.Bajnokok Ligája
sporting
1:2
dortmund
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Ajax: 1-3

G.: Reus ill. Tadic, Haller, Klaassen

A Dortmund ezer sebből vérzik, már egy ideje komoly sérüléshullám sújtja őket. Most is egy viszonylag furcsa, de mindenképpen tartalékos kezdővel tudtak kiállni az Ajax elleni visszavágóra. A találkozó most sem sült el sokkal jobban, igaz, most megúszták a németek három kapott góllal. Amszterdamban négy jutott nekik…

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Akanji – Wolf, Witsel, Bellingham, Hazard – Reus, Brandt – Tigges

Ajax:

Pasveer – Mazraoui, Timber, Martinez, Blind – Alvarez, Berghuis, Gravenberch – Antony, Haller, Tadic

Ki tudja, hogy alakult volna a meccs, ha nincs Mats Hummels és az a szabálytalanság, amit Michael Oliver piros lappal jutalmazott. Merthogy igen, volt egy kiállítás a mérkőzés első félidejében. Előtte kiegyenlített csata folyt a pályán, a Dortmund egyszer jutott el Pasveer kapujáig, akkor az említett kapus mentett egy nagyot, majd utána Jude Bellingham fejelt mellé. Kellett egy kis szerencse ahhoz, hogy a hollandok megússzák, de Fortuna mellettük volt.

A mérkőzés 29. percében volt a piros lap, ami alapjaiban változtatta meg a mérkőzés kimenetelét. Legalábbis szerintünk. Antony nagyon elemében volt, hihetetlen csellel csapta be ellenfelét, majd egy nem kevésbé elegáns és szép mozdulattal akarta továbbítani a labdát a csapattársának, amikor érkezett Mats Hummels, és megpróbálta szerelni a brazilt. Nem sikerült, Antony a földre zuhant és pörgött jobbra-balra, a bíró pedig egyből a piros lapot mutatta fel. Még a VAR is visszanézte az esetet, ők is egyetértettek a játékvezetői ítélettel. Mi azért nem annyira…

Megfogyatkozott tehát a hazai csapat, de még így is sikerült vezetést szerezniük. A félidő végén Mazraoui és Jude Bellingham lába akadtak össze, ami után az angol futball reménysége elesett. Oliver most nem sípolt, de a VAR kisegítette, jöhetett a tizenegyes az amúgy valóban egyértelmű szabálytalanság miatt. Marco Reus a jobb alsót vette célba, és bár Pasveer is így tett, a labda végül a kapuba került.

Jól bírta a tempót és a nyomást a Borussia, a második félidőben aztán elkezdtek fáradni, ami persze törvényszerű. Pláne, hogy az Ajax tele van fiatalokkal, akik még úgy futnak – és annyit -, mint a nyúl.

Az utolsó húsz percben törték fel a vendégek a dortmundi reteszt, ebben pedig főszerepet játszott Antony. Gólt ugyan nem szerzett, mégis mindhárom gólban vastagon benne volt. Először egy jobbról beküldött labdájába csúsztattak bele, amit aztán a hosszún érkező Dusan Tadic váltott gólra, majd ismét egy jobboldali beadás után Sebastién Haller már a vezetést hozta el a hollandok számára.

A slusszpoén a hosszabbításban jött, Antony passzát Davy Klaassen pöccintette a gólvonal mögé.

A Dortmund nagyot küzdött, a véleményes kiállítás után is egyenrangú partnerei voltak az éllovasnak. De azért 90 percet kibírni ellenük nem egy könnyű meló. Bele is tört Marco Rose bicskája…

Összefoglalás

Elképesztő szerencsétlen Marco Rose, újabb játékosai estek ki, ami miatt még nehezebb helyzetben lesznek majd holnap Lisszabonban. Az eddigi sérültekhez (Marcel Schmelzer, Nico Schulz, Erling Braut Haaland, Mateu Morey, Gio Reyna, Dan-Axel Zagadou) csatlakozott Marius Wolf és Youssoufa Moukoko, Thorgan Hazard koronavírus-tesztje pozitív lett, Mats Hummels pedig eltiltott. Ebből egy elég korrekt kis csapatot össze lehetne állítani, ha lenne itt egy kapus is…

A Sporting legfontosabb hiányzója Sebastian Coates, mellette Jovane Cabral, Rúben Vinagre és Tiago Tomás nem lehet pályán. Neto pótolja majd a belső védőt, a többiek viszont nem fontos láncszemei a csapatnak, így a középpálya és a csatársor megszokott minőségében lehet majd ott.

Ennyi hiányzót egyetlen csapat sem bír el. Pláne, hogy a Sporting sorra nyeri a mérkőzéseit, hétvégén a Varzimot verték a kupában (B csapattal), előtte a Pacos Ferreira otthonából hozták el a három pontot.

A Dortmund is nyert 2-1-re hazai pályán, de a Stuttgartot megverni manapság nem akkora művészet, mint tavaly volt.

Az év vége borzasztóan is alakulhat Rose számára, kieshetnek a BL-ből. Véleményem szerint arra van a legnagyobb sansz, hogy a hazai pályán játszó portugálok otthon tartják a három pontot, és az utolsó fordulóban akár a továbbjutást is kiharcolhatják…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső