Sporting CP – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 11.
2022. október 12. szerda, 21:00 Estádio José Alvalade
Sporting
vs
Marseille

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Elég nagy most a katyvasz a Bajnokok Ligája D csoportjában, talán itt van a legtöbb nyitott kérdés. A Sporting CP – Olympique Marseille találkozó egy kicsit segíthet rendbe tenni a dolgokat, és közelebb vinni minket a legfontosabb válaszhoz: Ki juthat tovább ebből a négyesből?

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Sporting és a Tottenham, de messze még a vége, van még hátra három kör, és a csoportkör első felében is születtek érdekes eredmények. Mint például a két csapat előző meccse. A Marseille gólt sem rúgott, a Sporting gólt sem kapott, a Velodrome-ban mégis nagyon elhúzták a portugálok nótáját. Lentebb ki fogjuk fejteni ennek az okát.

Kifejezetten jó formának egyik csapat sem örvendhet, becsúsznak kínosabb eredmények is, mint például a Marseille-nek most hétvégén. Bár lehet, hogy fejben már a Sporting elleni meccsen jártak Hariték.

A fogadóirodák szoros találkozóra számítanak, de abban mindannyian egyetértenek, hogy nagy eséllyel a hazai csapat visszaadja a múlthetit, és megnyerik a mérkőzést. A Sporting Lisszabon győzelmére 2.30 körüli szorzó van, a döntetlenre 3.40, míg a Marseille-sikerre 3.10 körüli.

Ezt követően már csak egy meccsünk lesz, a Tottenham és az Eintracht Frankfurt találkozója.

Az előző héten történt

A Sporting eddig tökéletesen teljesített, kettőből kettőt nyertek meg, miközben gólt sem kaptak, a Marseille volt a portugálok inverze, ugyanis ők pontot nem szereztek, és még gólt sem rúgtak. Minden adott volt a vendégek harmadik győzelméhez, de Antonio Adán elintézte, hogy kicsit felpezsdüljön az élet a D csoportban.

Pedig minden úgy kezdődött, ahogy azt a Sportingnál szerették volna. Egy perc telt el a meccsből, amikor Trincao, a vendégek szélsője elhúzott a jobboldalon, befelé tört, majd nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt. Szép gól volt.

A francia szurkolók nem igazán bírják az ilyen gyenge teljesítményt, jött is a fújolás, ami nem a hazaiakat, hanem a vendégeket zavarta össze. Vagy a franc tudja, mi történt, de az biztos, hogy tíz perccel később Antonio Adán hibáját Alexis Sánchez használta ki. A kapushoz hátragurított labdát nem rúgta ki azonnal, megvárta, amíg Sánchez megtámadja, majd egyszerűen belerúgta a játékszert, ami a kapuba pattogott…

Három perccel később már a Marseille-nél volt az előny, egy remekbeszabott jobboldali beadásra Amine Harit érkezett, és fejelt a hálóba. Adán ebben is benne volt, hiszen elindult a beadásra, majd megtorpant, rosszul helyezkedett, és el sem vetődött a fejesre.

A 23. percben Adán feltette az I-re a pontot, egy hosszú Lopes-kirúgásra indult ki, kilépett a tizenhatoson kívülre, és kézzel ütött bele a bogyóba. Villant a piros, a Sporting tíz emberrel folytatta.

Az emberelőnyt hamar kihasználták, méghozzá Leonardo Balerdi révén, a védő egy Harit által elvégzett szögletet fejelt a kapuba.

A második félidőben a Marseille taktikusan futballozott, nem sietett sehová, a Sporting pedig nem tudott mit kezdeni azzal, hogy egyel kevesebben voltak a pályán.

A találkozó hajrájában egy másik védő, Chancel Mbemba is betalált, csatárokat megszégyenítő módon küldte el a vendég védőket a franciák játékosa, majd a vert helyzetben levő kapus mellett lőtt a hálóba.

A Marseille visszakapaszkodott, két vereség után nyerni tudott, ez az a csoport, ahol még semmi nem dőlt el…

Sporting CP

A Sporting sokat tehetett volna, ha nincs Adán töméntelen mennyiségű hibája. Előnyben voltak, nem játszottak rosszul, de láthatóan a társak nem tudtak jól reagálni a kapusuk bakijaira, a kiállítás után pedig már esélyük sem volt. A Sporting az első két fordulóban magabiztosan hozta a győzelmeket, simán verték a Frankfurtot, és a Tottenham ellen is megérdemelten nyertek, noha itt a győztes gólokra a mérkőzés legvégéig kellett várni.

Így most nyitott maradt a csoportelsőség, a Sportingnak pedig muszáj lesz a múltheti bakit kijavítani, mert könnyen a harmadik helyen találhatják magukat.

Az együttes mostanában stabil teljesítményt nyújtott, bár két vereség is becsúszott, előbb a Boavistától a bajnokságban, majd a Marseille ellen a BL-ben.

A bajnoki tabellán csak a hatodik helyet foglalja el Rúben Amorim gárdája, a hétvégén a Santa Clara otthonában tudtak 2-1-re nyerni. Góljaikat Morita és Nuno Santos szerezték.

Az edzőjük számára komoly problémát okoz a kezdő összetétele, hiszen hiányzókból van bőven. Egyrészt Adán eltiltás miatt nem játszhat, így megint a fiatal uruguayi, Franco Israel lesz a kapus, aki egy gólban eléggé benne volt a Marseille ellen. Aztán ott van Pedro Porro, aki még a kezdőbe kerülhetne, de sérülés miatt nem fog. Mellette Daniel Braganca, Luis Neto és Jovane Cabral sérültek.

A Man Citytől érkező jobboldali védőt/középpályást majd Ricardo Esgaio helyettesítheti.

A Sporting hazai pályán mondhatni remekel, bár augusztusban meglepő módon a Chavestől vereséget szenvedtek. Azon kívül viszont az összes többi meccsüket nyerték.

A várható kezdőcsapat:

Israel – St. Juste, Coates, Reis – Esgaio, Ugarte, Morita, N. Santos – Trincao, Paulinho, Pote

Előző meccs eredménye
2022.10.04.Bajnokok Ligája
marseille
4:1
sporting
Bajnokok Ligája
2018.07.28.Barátságos Mérkőzés
sporting
1:1
marseille
Barátságos Mérkőzés
2017.07.18.Barátságos Mérkőzés
marseille
2:1
sporting
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille

Igor Tudor együttese a BL-ben eddig nem teljesített túl jól, pontosabban, a Sporting elleni meccsig nem teljesítettek túl jól. Kikaptak a White Hart Lane-en, mondjuk ott nagyban hozzájárult a vereséghez Chancel Mbemba, akit kiállítottak. Ami talán meglepőbb volt, hogy később, a második fordulóban saját közönségük előtt szenvedtek vereséget az Eintracht Frankfurt együttesétől.

A Marseille a hétvégén a francia bajnokságban beérhette volna az éllovast, az AC Ajaccio csapatát fogadták otthon, de 2-1-re kikaptak, így hiába veszített pontokat a PSG is, minden maradt változatlan.

Nehéz a csapatot kiismerni, igazából még maga Tudor sem nagyon találta meg a legjobb csapatát, sokat változtat, nincs állandó kezdőcsapata, és ezért a forma is eléggé ingadozó, a játékosok nem tudnak összeszokni.

Az Ajaccio elleni meccs előtt két győzelmet is arattak, azelőtt viszont megint egy gyengébb periódusa volt a gárdának.

A győzelmüknek köszönhetően a BL-ben megnyílt az esély a továbbjutásra, hatalmas lépés lenne Lisszabonban győzni. A múltheti sikert viszont nem kell túlmisztifikálni, a piros lap rengeteget dobott a meccsen, no meg… Adán valóban hatalmas hibákat követett el.

Nemrégiben felépült Eric Bailly, és egyből a kezdőbe került, ezzel Gigot és Sead Kolasinac került ki, bár utóbbi sérült, ki tudja, melyikük lesz a nyerő, ha a bosnyák felépül.

Ő amúgy az együttes egyetlen sérültje.

A várható kezdőcsapat:

Lopez – Mbemba, Bailly, Balerdi – Clauss, Rongier, Veretout, Tavares – Payet, Gerson – Sánchez

Tippelde

A múltkori gólgazdag meccset nem fogják tudni lenyomni, a Sporting tizenegy emberrel sokkal taktikusabban fog futballozni. A Marseille-nek szerintem egy pont is elegendő lenne idegenben a csoport első helyezettje ellen, szóval nem fognak fejjel a falnak rohanni.

Visszafogottabb találkozóra számítok, innentől kezdve pedig kevés gólra. Szerintem 2,5 gól alatt végeznek majd a felek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső