Sporting CP – Tottenham: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 12.
2022. szeptember 13. kedd, 18:45 Estádio José Alvalade
Sporting
vs
Tottenham

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A D csoport két győztese fut össze Portugáliában, szóval mondhatjuk, hogy ez lesz a csoport rangadója. A Sporting a vártnál kisebb ellenállásba ütközött a Frankfurt pályáján, míg a Tottenham még úgy is csak nehezen darálta be a Marseille-t, hogy egy félidőt emberelőnyben játszhattak.

Most egymás ellen kell megmutatni, mire is képesek, és aki nyer, az pontelőnnyel lesz csoportelső. A döntetlen sem elképzelhetetlen eredmény, de a hazaiak részéről egészen komoly hiányzók vannak, vagy lehetnek, több alapember is apróbb sérüléssel bajlódik, és játékuk emiatt nem biztos.

A Tottenham pihentebb, ez egyértelmű, hiszen a Királynő halála miatt a teljes angol fordulót elhalasztották. Így kiesett egy Manchester City elleni mérkőzés, ami bizonyára megterhelő lett volna az együttes számára. Most ennek örülhetnek, majd a pótlásnál nem lesznek ilyen mosolygósok a londoniak.

A Sporting is pályára lépett, nyert is, a fáradtság döntő jelentőségű lehet ezen a fontos találkozón.

Ami a bukik szerint a Tottenham győzelmével fog véget érni. A tippmesterek kétszeres pénzt fizetnek az angol győzelemre, míg a portugálra a dupláját. A döntetlen meg a kettő között van jelen pillanatban.

Nézzük, mi lehet a Sporting CP – Tottenham találkozón!

Az előző fordulóban történt

Mint azt már mondtam, mindkét csapat győztesen hagyta el a pályát a múlt héten, a Sporting a Deutsche Bank Arénában tudott meglehetősen simán nyerni, míg a Spurs hazai környezetben. Bár az nem volt annyira sima.

A Sporting a Frankfurt vendégeként egy gól nélküli első félidőt követően tudta a félidő közepén megtörni a jeget, majd ezt egy gyors második találat követte, amivel lényegében eldőlt a mérkőzés. A Frankfurt támadni kényszerült, ami miatt megnyíltak, és a portugál ezüstérmes ezt követően még egy harmadik gólt is berámolt, így alakult ki a végeredmény.

A Tottenham szintén egy félidőt lehozott lőtt és kapott gól nélkül, majd a mérkőzés fordulópontját jelentette az, hogy Chancel Mbemba, a vendégek játékosa utolsó emberként szabálytalankodott a Tottenham játékosával szemben, ami miatt a kiállítás sorsára jutott.

Tudorék ezt követően is tartották magukat egy darabig, aztán a hajrában Richarlison találatával megszerezték a vezetést, öt perccel később meg megnövelték az előnyüket. A Spurs szenvedősen ugyan, de szintén hozta saját meccsét.

Sporting CP

Látványos, helyenként jó futballt mutatott be a Sporting, és teljesen megérdemelten nyerték meg az első meccsüket. Rúben Amorim együttese már három mérkőzés óta hibátlan, annyira, hogy még gólt sem kaptak: 2-0-ra verték az Estorilt, 3-0-ra a Frankfurtot, és a hétvégén 4-0-ra a Portimonensét. Akkor most a Tottenham ellen következik egy 5-0? Nem, nem fog.

A bajnoki meccsük simán alakult, Trincao már rögtön az elején a hálóba talált, majd a portugál a félidő végén még egyszer betalált. A hajráig tartották az eredményt a zöld-fehérek, de közben Inácio és Neto is megsérült, ami nyilván nem érintette jól a hazaiakat. A hajrában a csereként beállt Pedro Porro gólpasszt adott Pedro Goncálvesnek, vagyis Poténak, majd a BL-ben is betaláló Nuno Santos alakította ki a végeredményt.

Jó hír a hazaiak számára, hogy Paulinho egyre többet vállal, a hétvégén már félórán át a pályán volt, közeledik az idő, amikor újra kezdő lesz. Marcus Edwards egyébként sem befejező csatár, félig-meddig a szükség hozta úgy, hogy beálljon. De ő is jó volt a Frankfurt ellen, lehet, hogy most még megkapja az esélyt.

A leginkább a védelemben levők miatt van bajban Amorim: Kiesett Jeremiah St. Juste, illetve erősen kétséges Goncalo Inácio és Luis Neto játéka. Előbbire több esélyt látnak, de nem biztos, hogy végül tényleg pályára tud lépni.

Coates mellé Esgaiot hozzák majd hátra, és bíznak benne, hogy menni fog Inácionak. Pedro Porro kerülhet még be a kezdőbe, valamint az Edwards – Paulinho kettős egyike. Mi most már az utóbbira szavaznánk.

Sérült még Jovane Cabral, valamint Daniel Braganca.

A várható kezdőcsapat:

Adán – Esgaio, Coates, Inácio – Porro, Ugarte, Morita, Santos – Trincao, Paulinho, Pote

Egymás elleni meccsek:

Hát nincs sok meccs, ami alapján fel tudnánk állítani valamiféle mintát, összesen egyszer találkozott ez a két csapat egymással, az is egy sima barátságos meccs volt, és ami miatt még haszontalanabb ez számunkra az az, hogy tizenkét évvel ezelőtti meccsről volt szó.

Akkor, mint látjátok, nem bírtak egymással, az eredmény 2-2 lett. De ezzel most sokra nem megyünk, legyünk őszinték…

Előző meccs eredménye
2010.07.25.Barátságos Mérkőzés
sporting
2:2
tottenham
Barátságos Mérkőzés
2003.08.10.Barátságos Mérkőzés
tottenham
0:0
sporting
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham

A Spurs játékosai annak örülhetnek, hogy a hétvégén kipihenhették magukat. Novemberig nagyon sok mérkőzésen kell pályára lépniük, majd a keret egy része utazik a Világbajnokságra, tehát nem lesz pihenő egy darabig. Ahogy mondtam, a Manchester Cityvel játszottak volna, ami miatt a teljes kezdőt újra be kellett volna vetni, Guardioláék ellen nem lehet tartalékolni. Így viszont mindenki kipihenhette magát.

Az együttest Antonio Conte remekül összerakta. Van még néhány kérdés a kezdőcsapatot illetően, például Kulusevski és Richarlison párosa között dúl harc, valamint a középpályán a Bentancur – Höjbjerg – Bissouma hármasból egy a padon kell, hogy maradjon. Ez általában Bissouma szokott lenni, és holnap este is ő lesz majd az.

A gárdának egyetlen sérültje van, Lucas Moura, aki viszont egyébként sem számít már alapembernek, mióta tavaly télen Dejan Kulusevski megérkezett Angliába. És most még Richarlison is itt van…

Conte csapatában nem várunk tehát változást semmilyen téren, Richarlison a duplája után meg is érdemli, hogy a kezdőcsapatban maradjon.

A védelemben megint ott lehet Clément Lenglet, de lehet, hogy Davies visszaveszi a helyét. Ha van kérdés, akkor csak ez az egy…

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Romero, Dier, Lenglet – Emerson Royal, Bentancur, Höjbjerg, Perisic – Szon, Richarlison – Kane

Tippelde

A rossz forma már a múlté, a Sporting három meccsen kilenc gólt rúgott, remekelnek elöl, és a hátsó alakzat is rendben van. Már, amikor teljes létszámban az edző rendelkezésére állnak. Amennyiben Paulinho tudja vállalni a játékot, akkor veszélyesebbek lehetnek támadásban a portugálok, de ezt a védelmet Kane-ék biztosan fel fogják törni.

Így a tippünk most mindössze annyi, hogy mindkét együttes a hálóba fog találni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső