Sturm Graz – Dinamo Kijev: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 20:30 Stadion Graz-Liebenau
Sturm Graz
vs
Dynamo Kiev

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem igazán tudtuk, hogy a Sturm Graztól mire számítsunk. Végül egy góllal kaptak ki a Dinamo Kijevtől. Majdnem azt írtam, hogy a Kijev otthonában, ám ez nem fedi a valóságot, a Dinamonak hazai meccseit Lengyelországban kell játszania. Bár, mire a sorozat véget ér, talán meg is szokták a Miejskit.

Az ukrán bajnokság nem kezdődött el, a Dinamo megint rá tudott készülni erre a fontos találkozóra. A Sturm Graznak viszont muszáj volt bajnoki meccset játszania, ez talán fontos információ lehet.

Kettejük összecsapása az egy gól ellenére szórakoztató volt, bár olyan sok kaput eltaláló lövést megint nem jegyezhettünk fel.

A fogadóirodák megint nem az ukránokat favorizálják, ám ez a korábbiakban is így volt, a Fenerbahcénak kellett volna továbbjutni. Lehet, ha nincs a kiállítás azon a meccsen, akkor most Szalai Attiláék lennének itt, de ezen kár gondolkozni.

A Sturm Graz győzelmére 2.40-et fizetnek, a Dinamo Kijev sikere 3-szoros pénzt ér, míg a győzelem alig magasabb, 3.30 környékén mozog.

Izgalmas mérkőzés lesz, az biztos. A Sturm úgy gondolja, hogy most van lehetőség megfogni a Dinamot, akik viszont – mint a múltkor, Isztambulban – a lelküket a pályán fogják hagyni.

Jöjjön a Sturm Graz – Dinamo Kijev összecsapás!

Az előző mérkőzésen történt

A Fenerbahce kiütése joggal adott magabiztosságot a Dinamo Kijevnek, akik múlt héten a Sturm Graz gárdáját Lengyelországban fogadták. Már az előző mérkőzést is itt játszották, egy fokkal kényelmesebben léphettek fel, mint a vendégek, de azért ez nem hazai pálya…

Arra számítottunk, hogy sok gól nem fog esni a meccsen. Az ukrán védekezés rendben volt a törökök ellen, a támadások kevésbé. Amennyiben nincs az a kiállítás, kiestek volna, viszont volt, és az előző forgatókönyvet már sosem tudjuk meg.

A lényeg: Két és fél gól alatti eredményre fogadtunk.

Támadólag lépett fel a sógorok együttese, a találkozó eleje az övék volt, de igazi helyzet ehhez nem társult. Később is inkább ők domináltak, és egy hiba után majdnem vezetéshez is jutottak. Sydorchuk adta el a labdát, amivel Rasmus Hojlund iramodhatott meg, először elakadt Zabarnyiban, de aztán kapura lőtt, Bushchan pedig védett.

A következő komoly helyzetet is a Sturm rontotta el, megint Hojlund lőhetett, ezúttal közelebb volt, itt viszont kapu fölé tüzelt.

Ami a 28. percben volt, arra senki nem számított. Érett a vendégek gólja, mégis a Dinamo Kijev szerzett vezetést. Megint Oleksandr Karavaev talált a kapuba, az, aki a Fener elleni találkozón is gólt lőtt. Az a gól akkor továbbjutást ért. Lehet, hogy ez is azt fog… A találat maga gyönyörű volt, egy baloldali félmagas beadást ballal, egyből lőtt a jobb alsóba.

A találat után magabiztosabbá vált a Kijev, a Sturm visszaesett, és a félidő hátralévő részében az ukránok támadtak. Volt néhány ígéretes lehetőség előttük, ami az utolsó mozdulatokon csúszott el. Vagy odaért egy láb vagy pontatlan volt az utolsó passz.

A második félidő már kevesebb helyzetet hozott, kevesebb látványos támadást, a Dinamo Kijev például egyszer sem találta el a kaput, de a vendégek is csak egyszer. Az eredmény így nem változott, előnnyel fordulhat az ausztriai visszavágóra a Kijev együttese, de az itteni meccs tapasztalatai alapján kemény feladat lesz megállítani a Bundesliga második helyezettjét…

Mindent egybevetve a győzelem megérdemelt. Mezőnyben a Dinamo jobb volt, helyzetek terén meg inkább a vendégek. De amíg a Sturm elpuskázta a saját lehetőségeit (kettő komolyabb volt), míg a Kijev addig az egyetlen kaput eltaláló lövésével megnyerte a meccset.

Sturm Graz

Arra most sincs sok esély, hogy a Haladástól igazolt magyar fiatal, Tóth Milán pályára lépjen, pedig megnéznénk, mire menne mondjuk Zabarnyi mellett. A Sturmnál egy másik fiatal van most a középpontban, Rasmus Hojlund, aki négy góllal és két gólpasszal kezdett a szezonban.

A Sturm úgy veszítette el a mérkőzést, hogy könnyen nyerhettek volna, a meccs első felében két hatalmas ziccert is elhibáztak.

A gárda a hétvégén a Ried csapatához látogatott a Bundesligában, de nem tudtak nyerni, holott ők számítottak favoritnak. Lang góljával az előny is megvolt, ami nem tartott ki végig. Ilzer mester több helyen is változtatott, bekerült Ingolitsch, Schnegg, Demaku és Prass is, no meg a gólszerző Lang.

A hétközi találkozón visszakerülhet Dante, Gazibegovic, Hierlander és Hojlund is a kezdőcsapatba.

Nagy gond nem volt a játékukkal, a gól ugyan elkerülhető lett volna, és tényleg nagy ziccereket rontottak Bushchan kapuja előtt, de ez összességében rendben volt.

Nem épült fel még mindig Geyrhofer, Jantscher, Kiteishvili és Trummer sem.

A várható kezdőcsapat:

Siebenhandl – Gazibegovic, Affengruber, Wuthrich, Dante – Stankovic – Hierlander, Prass – Horvat Hojlund, Sarkaria

Előző meccs eredménye
2022.08.03.Bajnokok Ligája
dynamo kiev
1:0
sturm graz
Bajnokok Ligája
2018.01.23.Barátságos Mérkőzés
dynamo kiev
0:2
sturm graz
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Kijev

Keveset tudok elmondani a Dinamo Kijevről. Csak olyat, amit már korábban is mondtam. A szívük viszi őket előre, láthatóan a motiváció mellett egyfajta becsületbeli ügynek gondolják, hogy a BL csoportkörébe jussanak. Vannak gyengepontjaik, nem is vitás, de nagyot küzdenek, ezt pedig lehet értékelni.

A csapat háza táján nincs semmiféle változás, amit meg lehetne említeni. Mivel nem játszanak bajnoki meccset, nem fut az ukrán liga, ezért van lehetőségük pihenni, viszont így igazán nem is tudnak formába lendülni.

Ez most egy rövid kis bemutató, tényleg nem nagyon lehet róluk mit mondani. A kezdő tekintetében nem várok változást, Kedziora mellett láthatóan Karavaev is megfér, az ő szerepeltetésük okozott fejtörést a román edzőnek.

Elől Artem Besedin mellett Buyalskyy szerepelhet, mint ahogy eddig.

A várható kezdőcsapat:

Bushchan – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Dubichak – Sydorchuk – Karavaev, Shepelev, Shaparenko – Buyalskyy, Besedin

Tippelde

A Sturmnak sietősebb ez a találkozó, nekik kell kézbe venni az irányítást. Ami amúgy nehéz, így volt a Fenerbahce is, meg az odavágó is úgy telt, hogy a Sturm a kapu elé ragasztotta a Dinamo Kijevet, akik aztán valahogy mégis gólt szereztek.

Nem az ukránok számítottak esélyesnek, de megcsinálták. Most úgy gondolom, ha tartják magukat durván a 60. percig, akkor meglesz a következő forudló is, ha nem, akkor a hazaiak mennek majd tovább. Kevés gólra számítok ezúttal is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső