Szpartak Moszkva – Benfica: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 03.
2021. augusztus 04. szerda, 19:00 Otkrytie Bank Arena
Spartak Moskva
vs
Benfica

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A mai nap nem lesz már annyira feszített a Bajnokok Ligája szempontjából, hiszen már csak három mérkőzésünk van hátra, a ma esti hét meccsről meg már beszámoltunk. Kezdjünk a Szpartak Moszkva – Benfica meccsel, két új beszállóval, akik most kezdik meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában. Ezt követi még két találkozó (köztük a Fradi aktuális mérkőzése a Slavia Praha ellen), aztán átnyergelünk a másodikszámú kupába, kezdődik ugyanis az Európa-liga is.

A harmadik körben már nehezen találunk olyan csapatot, akik nem idevalók, így a Szpartak Moszkvára és a Benficára is. Előbbi az orosz Premjer Liga második helyén végzett a Zenit Szentpétervár mögött, míg a Benfica harmadik helyen végzett a Sporting és az FC Porto mögött.

Nem kispályások, mi pedig reménykedünk egy jó kis meccsben. Elképzeléseink bőven vannak már, de azért jó lenne ránézni pár dologra a két csapat háza táján, úgyhogy ezzel kezdünk most.

Mi történt korábban?

Vannak, akik még csak most szállnak be, így náluk a nyári témákat (igazolások, változások, felkészülési mérkőzések) feszegetjük, míg mások már jó ideje küzdenek a legrangosabb európai kupában.

Szpartak Moszkva

Ahogy ilyenkor szoktuk, az előző szezon eredményeivel kezdünk, végig haladunk a nyári felkészülésükön, valamint megnézzük az érkezők, valamint távozók listáját.

Azt már a bevezetőben elárultuk, hogy a Szpartak Moszkva az előző szezont a második helyen fejezte be, csak a Zenit végzett előrébb náluk. Nagy csata volt a második helyért, hiszen a városi rivális, a Lokomotiv Moszkva ott sertepertélt közvetlenül a Szpartak mögött, végül egy ponttal szereztek többet Domenico Tedescoék. Aztán – ha már szóba került a német mester – ő a nyáron elhagyta a csapatot, a helyére pedig a portugál Rui Vitóriát nevezték ki, aki korábban megfordult a Pacos Ferreira, a Vitória Guimares és az Al-Nassr kispadján, de most jön a virgács: Vitória négy éven keresztül irányította a Benfica együttesét.

Átigazolási apály van a moszkvaiaknál, hiszen összesen két új játékos érkezett a csapathoz. Egyikük nem is nagyon nevezhető új arcnak: Victor Moses már a talvayi idényt is az orosz fővárosban töltötte, aztán most ötmillió euróért cserébe végleg magukhoz vették a nigériait.

A másik új fiú a Szpartak második csapatából jött, Mikhail Ignatov már 2018-ban debütált a felnőttek között, de eddig nem tudta megvetni a lábát. Egyébként támadó középpályásként bevethető.

Hárman hagyták el véglegesen az együttest: Timofeevet az Akhmat Grozny vásárolta meg, Ayaz Guliev (Arsenal Tula) és Aleksandr Tashaev (Rotor-Volgograd) pedig ingyen távoztak.

Guus Tilt megint kölcsönadták, a tavalyi szezont a Freiburgban töltötte, az ideit a Feyenoordban fogja. Ugyancsak kölcsönbe ment Maksim Glushenkov, az orosz első osztályban szereplő KS Samarához.

Nagy mozgás tehát nincs, és szóbeszéd sincs nagyon arról, hogy Vitória szeretné-e jobban megerősíteni a csapatot.

A felkészülésük viszonylag jól sikerült, bár nehezen lendültek bele, utána nagy különbséggel nyerték a találkozóikat.

De kerüljön szó az új bajnoki idényre is, amit felemásan indítottak, Rui Vitória első tétmeccsén Kazanyban 1-0-ra kikaptak, majd a Krilja Szovjetov ellen tudtak javítani, szintén idegenben játszottak, és szűken tudtak nyerni.

A mostani keret legértékesebb, legjobb játékosai: Zobnin, Maksimenko, Sobolev, Kral és Dzhikiya, akik ott voltak az orosz válogatottal az EB-n, ahogy Quincy Promes is, bár ő a hollandokat erősítette, illetve ki kell még emelni a svéd Jordan Larssont, no meg Victor Mosest.

Előző meccs eredménye
2012.11.07.Bajnokok Ligája
benfica
2:0
spartak moskva
Bajnokok Ligája
2012.10.23.Bajnokok Ligája
spartak moskva
2:1
benfica
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Benfica

A portugál bajnokságot évek óta a Benfica és az FC Porto uralta. Kicsit sem meglepő módon tavaly ebbe beleszólt a Sporting, olyannyira, hogy el is orozta a bajnoki címet a két óriástól. A Benficának csak a harmadik hely jutott, ennek „köszönhetően” pedig arra kényszerülnek, hogy selejtezőt játsszanak, míg az FC Porto és a Sporting kényelmesen, páholyból várhatja a sorsolást. Lesz-e tehát harmadik portugál csapat a csoportkörben?

Megelőzni amúgy a két előttük végző együttest nem volt esélyük, Sergio Conceicao Portója öt ponttal szerzett többet, míg a bajnokcsapat 11-gyel.

A portugál együttesre nem lehet panasz igazolások terén, véleményünk szerint igencsak jó üzleteket ütöttek nyélbe. Vegyük például az Inter egykori játékosát, a brazil Joao Mariot, akit miután elüldöztek az olasz bajnokcsapattól a Benficánál talált otthonra.

Gil Diast, aki egyéves kölcsönjáték után végleg a bronzérmeshez került, Rodrigo Pinhot, akire maximum kiegészítő szerep vár, de érte sem kellett fizetni, illetve a két nagyágyú: Soualiho Meité, aki a Torinóból jött, illetve Roman Yaremchukot, akiért nem kevesebb, mint 17 millió eurót fizettek ki a Gent együttesének.

Jó kis támadó sor jöhet össze, hiszen az ukrán párja az a Haris Seferovic lesz, aki a tavalyi gólkirályi címről csak egy találattal maradt le. Ó, és majd elfeledkeztünk a német ígéretről, Luca Waldschmidtről, Jotáról vagy Carlos Viníciusról…

A portugál bajnokság egyelőre még nem fut, a barátságos meccsekről tudunk számot adni nektek. A gárda hét felkészülési mérkőzést játszott, biztató, hogy veretlenül hozták le ezeket, és többek között megverték a francia bajnok Lille-t 1-0-ra.

Összefoglalás

Kezdjük a sérültekkel! Három játékosára nem számíthat Jorge Jesus, Diogo Goncalves, André Almeida (mindketten jobbhátvédek) és Darwin Nunez (csatár) dőlt ki a meccs előtt, viszont ez a kezdőt nem igazán veszélyezteti.

A Szpartaknál Selikhov (kapus) és Maslov (belső védő) sérült, Ezequiel Ponce pedig még az olimpián van az argentin válogatottal.

Pikáns kis meccs lesz ez, már csak azért is, mert Rui Vitória ismerős arcokat láthat, valamint a visszavágón visszatérhet egykori „otthonába”. No meg azért, mert két jó csapatról beszélünk.

Most, a meccs előtt a fogadóirodák a Benfica továbbjutását jósolják, ezzel tökéletesen egyetértünk, ám az első meccs után ez nem biztos, hogy realizálódik is.

Első ötletünk az volna, hogy a mérkőzés döntetlennel ér véget. A Benficának elég kiadni a száz százalékot hazai pályán, és ne feledjük, hogy mindkét együttes számára még csak most kezdődik, illetve most kezdődött az idény, tehát még nem pörögtek fel teljesen.

Az is a döntetlent erősíti, hogy a portugálok két felkészülési meccsükön is ikszeltek a Belenenses és a Marseille ellen, utóbbi meccs volt kvázi a főpróba a BL-re.

Nem számítunk sok gólra, mert bár a Szpartak 4-5 gólokkal is nyert, ám olyan együttesek ellen, mint a Khimki, a Szocsi vagy a Sibenik. Jorge Jesus csapatának védelme jóval erősebb az említett csapatokénál.

Bár dicsértük a Benfica támadósorát, de ezúttal nem számítunk – még – kiugró teljesítményre tőlük, így a másik tippünk az, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső