Tottenham – Sporting CP: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 25.
2022. október 26. szerda, 21:00 Tottenham Hotspur Stadium
Tottenham
vs
Sporting

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A csoport másik meccsén már mondtam, most megint el kell mondanom. A D csoport nagyon kemény meccseket hozott eddig, és a maradék kettő körben is lesznek izgalmak. Itt ugyanis még semmi nem dőlt el. A Sporting nagyszerűen, magabiztosan kezdett, két győzelemmel, ám két vereséggel folytatták, ami az első helyről a harmadikra juttatta őket. A Tottenham össze-vissza meccseket játszott, mégis az élen vannak.

Közben egy pont választja az elsőt és a harmadikat. Ez talán a legizgalmasabb csoport, és a forduló végén is az maradhat.

Antonio Conte együttese az utóbbi hetekben kissé visszaesett, nem tudnak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, de még mindig ott vannak a tűz közelében a Premier League-ben, illetve a gyenge eredmények ellenére vezetik a tabellát a BL-ben.

A Sporting lehet, hogy hamarosan edzőjét veszti, állítólag az Aston Villa vezetősége Rúben Amorimot nézte ki a kispadra, miután menesztésre került Steven Gerrard. Lehet, hogy a mester az utolsó mérkőzését játssza a csapat kispadján?

Segíthetne Potééknak, hogy a csapat bekerüljön a legjobbak közé, és folytatódhasson a Bajnokok Ligája számukra tavasszal is.

Ehhez egy jó eredmény elengedhetetlen a White Hart Lane-en. Ahol egyébként hosszú ideje nem nyert senki, de a hétvégén a Newcastle igen, tehát itt a remek példa a vendégek előtt.

A fogadóirodák úgy gondolják, Kane-ék nyerik meg a mérkőzést, méghozzá elég határozottak, mivel csak 1.50-et fizetnek az angolok győzelmére. A Sporting sikerét 7-szeresen mérik, a döntetlen megközelíti az 5-ös szorzót.

Következzen a Tottenham – Sporting CP találkozó!

Az előző fordulóban történt

Nagyon eseménydús meccset játszottak a White Hart Lane-en is, mindkét csapat kitett magáért, a semleges szurkolóknak pedig ez egy jó kis este volt. A Tottenhamnek feltétlenül kellett a siker azután, hogy a múlt héten csak döntetlent játszottak a Frankfurt otthonában. Hozták is a kötelezőt, bár nem olyan könnyen, mint arra többen is számítottunk.

Főleg, hogy a mérkőzés tizennegyedik percében a vendégek szerezték meg a vezetést. Sebastian Rode volt nagyon okos, egy össze-vissza pattogó labdát ő is kapura lőhetett volna, de inkább a jobb helyzetben levő társat, Kamada Daichit választotta, aki öt méterről gurított az angolok kapujába.

Ez annyira felbőszített minden angolt, hogy hamarosan már 3-1-et láthattak a stadionban meg a tv képernyői előtt levők. A Spurs negyedóra alatt vágott hármat, először Szon Hung-min talált be, majd Harry Kane értékesített egy tizenegyest, végül megint a dél-koreai örülhetett. Szon második gólja igazán szépségdíjas volt, Pierre-Emile Höjbjerg beadását bombázta kapásból a léc alá.

A hazaiak a második félidőben még inkább megnyugodhattak, Tuta egy óra után begyűjtött hamar két sárgát (az elsőt az 57., a másodikat a 60. percben), így a maradék időben emberelőnybe kerültek.

Ennek ellenére nem adták fel, és a csereként beállt fiatal támadó, a 21 éves Faride Alidou a 87. percben közelebb hozta a németeket. Egyenlítésre már nem volt idő, sőt a 3-2-nek örülhetnek is Glasnerék, a 92. percben ugyanis Harry Kane második büntetőjét már nem tudta belőni.

A csoport másik meccsén a Sporting azon volt, hogy a Marseille-ben elszenvedett 4-1-es vereséget valahogy feledtessék. Gondolták, még egyszer nem lehetnek olyan pechesek, hogy hibát hibára halmoznak és még egy játékosukat is kiállítják. Hát de, voltak.

Ezúttal Ricardo Esgaio volt felelőtlen, a 16. és a 19. percben is kapott egy sárga lapot, második szabálytalansága ráadásul még tizenegyest is ért. Megint nem volt könnyű helyzetben a hazai csapat, a Marseille viszont óriási lehetőséget kapott. Matteo Guendouzi állt a labda mögé, és Franco Israel eltalálta a sarkot, a francia nagyon pontos volt, még a jobboldali kapufát is eltalálta a középpályás, de onnan befelé pattant a bogyó.

A 30. percben egy lesgyanús kiugratásból Amine Harit lódulhatott meg, majdnem az alapvonalig vitte a labdát, középen Alexis Sánchez érkezett, passzolt is a szélső, a chileinek pedig könnyű dolga volt, 0-2. Egy darabig úgy tűnt, tényleg lesről indult Harit, de végül megállapították, hogy a gólt nem előzte meg semmiféle olyan szituáció – így les sem -, ami miatt vissza kellett volna vonni.

A portugálok türelme elfogyott, kétszer is kiállítottak tőlük valakit, buta hibákat vétettek, így a csoport első helyéről a harmadikra estek vissza. Nem viselték ezt jól, és egy óra elteltével Pote is kiszállt. Ő gyorsabban szedte össze a két sárgát, mint Esgaio, ugyanis szabálytalansága csak sárgát ért, de nem bírta féken tartani a nyelvét, amit a játékvezető nem igazán díjazott. Vagyis igen, még egy sárgával. A Marseille tehát egymás után kétszer győzte le a Sportingot, és meg is előzték őket.

Tottenham

Fel kell oldódni a Tottenham játékosainak, mivel fontos meccs vár rájuk, az elmúlt két meccsükön viszont kétszer kaptak ki, nem jó előjelek a Sporting ellen. Dacára, hogy eddig hazai pályán jók voltak, a Newcastle ellen épp otthon veszítettek, 2-1-re bukták el ezt a mérkőzést.

A bajnokságban előtte a Manchester United is megverte őket, Antonio Conte feje felett tehát gyülekeznek a problémák.

Leginkább a sérülések okozzák a Tottenham visszaesését, négy stabil kezdőjátékosuk is kiesett, és ők holnap este sem lesznek bevethetők. A védelemből Cristian Romero, a középpályáról Pierre-Emile Höjbjerg, a támadók közül Dejan Kulusevski és Richarlison nem bevethető.

A szokásos 3-4-3-as felállást is be kellett áldozni, Kane és Szon mellett ugyanis nincs olyan támadó, akiben Conte megbízna. Ott van még Lucas Moura, de a brazil láthatóan kiesett Conte kegyeiből.

Ezért egy védekezőbb felfogású taktikára váltott az olasz, három belső középpályással, és ez várhatóan most is így lesz.

Bentancur az egyedüli ott, aki folyamatosan játszik, Yves Bissouma jó beugró, Oliver Skipp viszont alig játszott az idényben, főként a sérülése miatt, amiből nemrég épült fel.

A hétvégi csapathoz képest annyi változás lehet, hogy a széleken nem Emerson Royal és Sessegnon fognak játszani, hanem Ivan Perisic és Matt Doherty. Minden más viszont változatlan marad.

A BL-ben az élen álló Tottenham egy vesztes mérkőzéssel a kiesés szélére sodródhat, persze ez függ a Frankfurt – Marseille meccstől is. Mindenesetre a győzelem kellene Szonéknak, hogy biztos helyen maradjanak. Vagyis az élen.

A várható kezdőcsapat:

Lloris – Sánchez, Dier, Davies – Doherty, Skipp, Bissouma, Bentancur, Perisic – Szon, Kane

Egymás elleni meccsek:

A Tottenham és a Sporting az előző mérkőzésükön alig bírtak egymással, bár a portugál csapat végig jobb volt, a győztes gólt (gólokat) csak a legvégén tudták meglőni, mivel Hugo Lloris minden próbálkozást megállított. Aztán a 90. és a 93. percben már a francai vb-győztes sem tudott segíteni. Eddig a két csapat csak ikszelt egymással a nemzetközi kupákban, most is közel jártak hozzá…

Előző meccs eredménye
2022.09.13.Bajnokok Ligája
sporting
2:0
tottenham
Bajnokok Ligája
2010.07.25.Barátságos Mérkőzés
sporting
2:2
tottenham
Barátságos Mérkőzés
2003.08.10.Barátságos Mérkőzés
tottenham
0:0
sporting
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sporting CP

Mondtam már, hogy Rúben Amorim talán az utolsó meccseit játssza a csapat padján, hiszen az Aston Villa nézte őt ki magának. Ki kellene vásárolni a szerződéséből, és emiatt tízmillió font ütheti a csapat markát. Viszont egy olyan edzőt buknának el, aki évek alatt épített egy bajnokcsapatot, amely két évtized után ülhetett fel ismét a bajnokság trónjára.

A Sporting nincs jó formában, ezt is meg kell hagyni. A bajnokságban bukdácsolnak, lemaradtak a Portotól és a Benficától, most csak a negyedik helyen vannak, hátrányuk az első helyezettel szemben kilenc pont.

A BL-t jól kezdték, meggyőzően játszottak a Frankfurt és a Tottenham ellen, aztán a két Marseille elleni találkozóval ezt sikerült tönkre tenni.

A Sporting a hétvégén győzni tudott a Casa Pia ellen, hazai pályán nyertek 3-1-re. A gólokat Paulinho, Nuno Santos és Pote szerezték.

A csapatnak nagyon nem megy idegenben, általában ott bukják el a meccseiket. A legutóbbi öt meccsükből hármat is elveszítettek idegenben.

Van eltiltott a csapatban, hiszen a Marseille ellen Ricardo Esgaiot és Potét is kiállították. Sebastián Coates, Luís Neto és Daniel Braganca sérülés miatt hagyja ki az összecsapást, míg Jeremiah St. Juste játéka kérdéses.

Antonio Adán viszont visszatérhet Franco Israel helyett a kapuba, a csapat védelme viszont egészen fapados lesz, ha St. Juste sem játszhat. José Marsá és Matheus Reis játszik majd Inácio mellett.

Potét majd Edwards pótolja a szélen.

A várható kezdőcsapat:

Adán – Inácio, Marsá, Reis – Porro, Ugarte, Morita, Santos – Trincao, Paulinho, Edwards

Tippelde

Motiváltan fog pályára lépni mindkét csapat, de a Spursben jobban buzoghat a bizonyítási vágy. A középpálya és a támadósor ugyan tartalékos egy kicsit, ez rá fogja nyomni a béleygét a csapat minőségére.

De a Sportingnál sem sokkal jobb a helyzet, ott a védelem és Pote hiánya okoz problémát.

Szerintünk ezúttal nem számíthatunk minőségi futballra. Harcos meccs lesz, ahol a Spurs egy góllal lehet jobb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső