Trabzonspor – FC Köbenhavn: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 23.
2022. augusztus 24. szerda, 21:00 Senol Gunes Spor Kompleksi Yeni
Trabzonspor
vs
Copenhagen

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Nem tudom, tudtátok-e, de van egy Facebook-oldalunk, ahol időről-időre ki szoktunk rakni néhány tippet. A múltkor a Trabzon és a Köbenhavn meccsére írtakat is megosztottuk, melyben ugyebár a meglepetésre, tehát a vendégek győzelmére fogadtunk. Egyik követőnk, Tamás megjegyezte, kizárt, hogy a Trabzonspor nyerni tud, a török csapatok tudvalevő, hogy mennyire megbízhatatlanok. Bejött neki, amit mondott, mert a második mérkőzésre a dán bajnok utazhat előnnyel. Pedig nincsenek jó formában, elég ránézni a bajnoki tabellájukra, a középmezőnyben foglalnak helyet, elég kellemetlen eredményeket játszottak mostanában. Szemben a Trabzonnal, akik meg simán nyerték a Szuperkupát, majd két bajnokit is gond nélkül húztak be. Hogy aztán a BL-ben elért vereséget követően elinduljanak lefelé a lejtőn. Majd később erről is beszélünk.

Lüktető meccs volt ez, és a visszavágóra is valami ilyesmit várunk. A Köbenhavn Törökországban már kevésbé esélyes, ebből is látszik, hogy két viszonylag hasonló tudású csapat játszik egymással.

Míg az odavágón a török győzelem számított volna meglepetésnek, itt a dánoké. A Trabzon sikerére kétszeres az odds, a döntetlen három és félnél is magasabb, míg a Koppenhága győzelme épphogy csak nem éri el a négyszeres oddsot.

Talán a Trabzonspor – FC Köbenhavn lesz az egyik legizgalmasabb mérkőzés szerdán.

Az előző mérkőzésen történt

Magabiztosan vágtunk neki a mérkőzésnek, hiszen a Trabzon remek formában volt a Köbenhavn elleni meccs előtt, viszont a dánok azért elég sok kellemetlen meccsbe futottak bele mostanában, a mérkőzést megelőző bajnokijukon hármat kaptak otthon a Randerstől. Nem mellesleg kulcsjátékosaik estek ki, ami megint csak a törökök felé billentette a mérleg nyelvét. De a Süper Lig tavalyi bajnoka álmosan indított, és a tömött lelátók előtt a Koppenhága szinte azonnal gólt tudott szerezni. A 9. percben jártunk, amikor Biel harcolt meg egy labdáért a vendégek tizenhatosának előterében, estében még visszakanalazta Viktor Claesson elé, ő Falk Jensent választotta, majd robogott is tovább, hátha neki adják be a labdát. Így történt, a lapos passzra becsúszva érkezett a svéd válogatott, és a jobb alsóba lőtte a játékszert, 1-0.

A kapott gól sem rázta fel a vendégcsapatot, akik az első félórában szinte helyzetig sem jutottak. Jens Stryger Larsennek volt egy próbálkozása, ám azt nem lehet veszélyesnek nevezni, tekintve, hogy több méterrel ment fölé a labda.

Egy perccel a törökök lövési kísérlete után hatalmas gólszerzési lehetőség adódott ismét a Köbenhavn előtt, egy baloldali beadásra kimozdult a Trabzon kapusa, de nem érte el, így a hosszún érkező Hakon Arnar Haraldsonnak az üres kapuba kellett passzolnia. Ám nem tudta megtenni, csak az oldalhálót találta el.

A szünetre egy-null maradt az eredmény, de alig kezdődött el a második félidő, ez megváltozott. A 48. percben a Köbenhavn végezhetett el szögletet, az ívelést Dennis Vavro megcsúsztatta, a hosszún érkező Lukas Lerager pedig harminc centiről a hálóba tessékelte a játékszert.

A Trabzonspor a második gól után jött rá arra, hogy ha nem támadnak, akkor nem rúgnak gólt. Nem nagy felismerés, de nekik mégis későn esett le a futball legfőbb szabálya. Neki is kezdtek a támadásoknak, és az 52. percben Trézéguet szólója után Abdülkadir Ömür fejese majdnem a hálóban kötött ki. Csak majdnem, nem tudta a támadó középpályás jól megstukkolni a játékszert.

A szépítés a 80. percben sikerült, ekkor a görögök válogatott középpályása unta meg a totojázást, a passzolgatást, és ezért jó 25-ről kapura lőtte a labdát. Amúgy sem volt rossz kísérlet, de védhetetlenné azután vált Anastasios Bakasetas bombája, hogy egy hazai lábon megpattant. Emiatt Mat Ryan mozdulni sem tudott.

Ez volt a meccs utolsó fontos mozzanata, a Trabzon későn ébredt, a Köbenhavn remekül kihasználta a törökök lagymatag játékát.

Trabzonspor

Két győztesen megvívott bajnoki mérkőzést követően a Copenhagen elleni vereség megtörte a Trabzont, a hétvégén az Antalyaspor otthonában 5-2-es vereséget szenvedtek. Abdullah Avcinak nagyon nem tetszhetett, amit látott, ugyanis már az első félidőben kettőt cserélt, Bakasetas és Haspolat hagyta el a pályát, a helyükre Abdülkadir Ömür és Enis Bardhi álltak be. Bardhi aztán két gólt szerzett, amivel kiérdemelte a kezdőt a szerda esti meccsre.

Amúgy a Trabzonspor felállt a padlóról, az utolsó negyedórában – hosszabbítást is beleszámolva – három gólt kaptak…

A Köbenhavn elleni első félidőt is átaludták, Avci számára komoly feladatot jelent az, hogy összekapja őket, és a koncentráció már a kezdetektől a csapat része legyen. Különben kiesnek.

Hazai pályán már egy éve veretlenek, senki nem tudta legyőzni őket, igaz, a török bajnokság csapatai nem annyira kemények, mint egy Koppenhága. Bár játszottak a Besiktassal, a Galatával, az Istanbul Basaksehirrel, és ők sem tudták őket megverni.

Továbbra is sok a sérült a csapatnál, Bruno Peres és Marek Hamsik sem bevethető, ahogy Serkan Asan, Anders Trondsen és Huseyin Turkmen sem. Denswil az utóbbi időben nem játszik jól, arra gondoltunk, hogy Vitor Hugo párjaként majd Marc Bartra fog kezdeni.

A várható kezdőcsapat:

Cakir – Stryger Larsen, Vitor Hugo, Bartra, Elmali – Bardhi, Siopis, Bakasetas – Kouassi, Cornelius, Trezeguet

Előző meccs eredménye
2022.08.16.Bajnokok Ligája
köbenhavn
2:1
trabzonspor
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Köbenhavn

Meglepett bennünket a dánok győzelme, még akkor is, ha amúgy ők számítottak esélyesebbnek. A mostanság elért eredményeik alapján mást hittünk. Az már kevésbé volt meglepő, hogy a hétvégén a Lyngby együttesét simán elintézték. Viktor Claesson ezúttal kettő gólt szerzett, a harmadikat büntetőből Pep Biel rúgta.

A csapat így is csak a középmezőnyben foglal helyet, három siker mellett három vereségük is van.

Thorup számára ismét problémát okoz majd a sérültek száma, Mo Daramy mellett Nicolaj Boilesen, Kamil Grabara, Marios Oikonomou és Luther Singh sem játszhat.

A többséget sikerült pihentetni, és nem is számítunk nagy változásokra a kezdőt illetően, arra igen, hogy Kevin Diks visszatér a pályára.

A várható kezdőcsapat:

Ryan – Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen – Falk, Zeca, Lerager – Haraldsson, Biel, Claesson

Tippelde

Ezúttal már kevésbé vagyunk magabiztosak a törököket illetően, pedig a hazai pálya miatt egyértleműen ők számítanak esélyesnek. A hétvégi vereségük azért kicsit aggasztó, ahogy az első meccsen látottak is.

Biztosan neki fognak rontani a vendégeknek, és azt a Köbenhavn játékosai is tudják, hogy nullára nem valószínű, hogy lehozzák a mérkőzést, tehát nekik is hajtaniuk kell. Szerintünk a legjobb döntés az, ha arra fogadunk, hogy mindkét együttes be fog találni majd a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső