Villarreal – Liverpool: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 02.
2022. május 03. kedd, 21:00 Estadio de la Cerámica
Villarreal
vs
Liverpool

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Úgy tűnik, végéhez közeledik Unai Emery és csapata nagy menetelése. Leírni még mindig nem szabad őket, hiszen minimum 90 perc még hátra van, de kétgólos hátrányból kellene felállni a világ egyik legjobb csapata ellen. A Liverpool megállíthatatlanul halad a finálé felé, eddig összesen egy alkalommal kaptak ki az egész sorozatot figyelembe véve. Illetve egy döntetlenjük volt még, amit egy – szinte – minden mindegy meccsen értek el a Benfica ellen.

Miközben a bajnokságban nagyon nem megy a csapatnak, a BL-ben eddig szárnyaltak. A Villarreal vereséggel hangolt a visszavágóra, sejthetitek, hogy az Alaves elleni találkozót Emery feláldozta a Pool elleni visszavágó oltárán, akit lehetett, azt pihentette, hogy minél frissebbek legyenek.

Jürgen Kloppnak nem szabad a PL-t feláldozni, még mindig van esélyük az élre törni a Manchester Cityvel szemben. Miközben az FA Kupában döntőt fognak játszani, a Ligakupa meg már megvan. Igazán jó kis szezont tudhat magáénak a német, aki egyébként meghosszabbította szerződését, ez pedig garancia a vörösök sikeres jövőbeni szereplésére.

Mondanunk sem kell, hogy a La Cerámicában lejátszott mérkőzésen is az angol csapat a favorit. De a Villarrealra adott odds napok óta csökken. A Villarreal – Liverpool mérkőzéssel folytatjuk, ezt követi az Európa-liga és az Európa Konferencia-liga két elődöntője.

Az odavágó

Jürgen Klopp együttese a lehető legjobb összeállításában léphetett pályára a Villarreal ellen, a hétvégi, Everton elleni találkozóhoz képest három változás volt, bekerült a csapatba Ibrahima Konaté, Jordan Henderson és Luis Diaz. A másik oldalon felrúgta Unai Emery terveit az, hogy Gerard Moreno nem tudott pályára lépni, így a szokásos 4-3-3 helyett egy védekezőbb felfogású csapatot láthattunk, 4-4-1-1-es felállást választott a mester.

Az első félidőben gól nem esett, azonban helyzetek akadtak szép számmal. A hetedik percben egy hazai szögletet követően egy lefejelt labdát tudott majdnem elrúgni Sadio Mané, ám a támadó elcsúszott, így a védők menteni tudtak előle. Egy perccel később Mohamed Szalah fejelt fölé, ez már kevesebb veszélyt tartogatott magában.

A Villarrealt könnyen zavarba lehetett hozni a levegőben, a 12. percben Szalah elfutása után – majdnem – tökéletesen ívelt Mané fejére, a szenegáli egy kicsit gyorsabb volt, mint ahogy a labda érkezett, így nem tudta már jól irányítani fejesét.

A vendégek komoly nyomás alatt játszottak a teljes első félidőben, akadtak még veszélyes lövések, többek között Luis Diaz, Mo Szalah és Sadio Mané is próbálkoztak a tizenhatoson kívülről. Gól egyik esetben sem született, de egyre közelebb jártak hozzá a vörösök. A Villarrealon most nem lehetett látni azt az elszántságot, mintha kicsit megijedtek volna a Pooltól.

A legközelebb Thiago járt a gólszerzéshez, aki jó 25 méterről tüzelt a 42. percben. A lövését Rulli kapus nem tudta volna kiszedni, de a kapufa segített a portáson, maradt a gólnélküli döntetlen.

A második félidő elején Pau Torres fejelt majdnem öngólt, mondhatjuk, hogy minden ott folytatódott, ahol az elsőben abba maradt. A Pool támadott és egyre közelebb járt a gólhoz.

A 49. percben rezgett a háló, Fabinho talált a kapuba, ám előtte Virgil van Dijk lesen tartózkodott, úgy tálalt a társa elé, ezt is megúszták Emeryék…

Végül megtört a sárga tengeralattjáró, de olyan klisét is mondhatnék, hogy kapott egy torpedót. Sőt rögtön kettőt egymás után.

Az 53. percben egy szép akció végén Jordan Henderson adhatott be a jobboldalról, labdájába Pervis Estupinan beletette a lábát, ez tréfálta meg Geronimo Rullit, 1-0.

Két perccel később Mo Szalah adott hihetetlen körömpasszt a lyukra futó Sadio Manénak, a szenegáli pedig okosan pöccintett a kapuba, 2-0. Nem volt ideje feleszmélni a vendégeknek, azonnal kapták a következőt…

A maradék félórában még volt pár kisebb lehetőség, meg egy van Dijk-bomba, amit Rullinak kellett védenie. Gerard Moreno hiánya látványos volt, a Villarreal lényegében helyzet nélkül hozta le ezt a kilencven percet, Klopp megtalálta a sárgamezesek ellenszerét.

Villarreal

Mint mondtam feljebb, a Villarreal a hétvégén a spanyol bajnokság 34. fordulójában váratlan helyen szenvedett vereséget: Az Alaves otthonában. A vitóriai kiscsapat idén ki fog esni, ez több mint valószínű, de egy kicsi reményt jelent számukra, hogy a felforgatott kezdővel kiálló Villarrealt meg tudták lepni. Már fél óra után 2-0-ra mentek a hazaiak, és a sárga tengeralattjáró csak szépíteni tudott Samu Chukwueze révén.

A bajnokságban hetedikek, négy pontra vannak lemaradva a Real Sociedadtól, pedig most lehetett volna rájuk zárkózni. De úgy látszik, Unai Emery mindent a BL-re tett fel.

Csak a kispadon ült Etienne Capoue, Juan Foyth, Pervis Estupinan, Giovanni Lo Celso és Geronimo Rulli is.

Rossz hír a csapat számára, hogy Yeremy Pino, Gerard Moreno, Alberto Moreno, Francis Coquelin és Raúl Albiol is kidőlt, közülük elvileg a veterán Albiol ott lehet a pályán, a többiek erősen kérdésesek.

Hazai pályán a Juventus és a Bayern München sem bírt a Villarreallal, de az előző körökben mindig az első mérkőzésen játszott otthon a Villarreal, nem volt eredménykényszer. Most van.

A helyzet nélkül lehozott odavágó után bátrabb játékra van szükség tőlük, és lehetőleg egy korai gólra, másképp nem lesz esélyük a Pool ellen.

Emiatt elhagyhatják a 4-4-1-1-et, áttérhetnek a 4-2-3-1-re, ami azért egy fokkal támadóbb focit enged következtetni.

A várható kezdőcsapat:

Rulli – Foyth, R. Albiol, P. Torres, Estupinan – Parejo, Capoue – Chukwueze, Lo Celso, Trigueros – Danjuma

Előző meccs eredménye
2022.04.27.Bajnokok Ligája
liverpool
2:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2016.05.05.Európa-liga
liverpool
3:0
villarreal
Európa-liga
2016.04.28.Európa-liga
villarreal
1:0
liverpool
Európa-liga
2008.07.30.Barátságos Mérkőzés
villarreal
0:0
liverpool
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg a hétvégén a Liverpool, ezúttal a Newcastle United volt az ellenfél. A vártnál nehezebben, csak egy góllal tudtak a vörösök nyerni, de ez épp elég volt a három pont begyűjtéséhez, és más célja a csapatnak most nem is igazán volt. Naby Keita szerezte az egyetlen találatot, és láthatóan Jürgen Klopp is gondolt a Villarreal elleni visszavágóra, Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté, Thiago Alcantara és Mohamed Szalah is.

Ezzel a Pool továbbra is üldözi a Cityt, viszont fogynak a fordulók, egyre kevesebb rá az esély, hogy előzni tudnak. Az eredmény egyébként így is nagyszerű, pláne, hogy a BL-döntő kapujában az együttes, FA Kupa finálét fognak majd játszani, és megnyerték a Ligakupát.

December 28-án kaptak ki utoljára, a Leicester otthonában szenvedtek vereséget a bajnokságban, azóta 13 találkozón győztek vagy ikszeltek. Többnyire győztek… A BL-ben, az egyenes kieséses szakaszban az Intert és a Benficát is több góllal verték, jogosan gondolhatják, hogy Villa-realban is tudnak nyerni.

Roberto Firmino és Curtis Jones játéka kérdéses, az alapcsapatból nem hiányzik senki, bőven lehet, hogy ugyanaz a kezdő lesz a pályán, mint az odavágón. Talán egyedül a Jordan Henderson – Naby Keita kérdésben nem lehet biztos Klopp.

A várható kezdőcsapat:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Mané, Diaz

Tippelde

A Pool számára elegendő egy iksz is, és biztosan nem fogják széthajtani magukat a kétgólos előnyük tudatában. A Villarrealnak akkor lehet esélye, ha korán, mondjuk az első félórában betalálnak a hálóba, máskülönben esélytelen, hogy döntőbe jussanak.

Az odavágó alapján nem nagyon lesz esélyük a Liverpool kapuja elé keveredni, és mivel a vendégek nincsenek gólkényszerben, kinéz egy két és fél gól alatti eredmény.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.23 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.20 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.20 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső