Villarreal – Young Boys: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 01.
2021. november 02. kedd, 21:00 Estadio de la Cerámica
Villarreal
vs
Young Boys

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Mai utolsó mérkőzésünkön a Villarreal – Young Boys meccset mutatjuk be nektek. A spanyolok és a svájciak sincsenek kirobbanó formában, mióta utoljára találkozott a két együttes elég érdekes eredményeket produkáltak a felek.

Ott a Villarreal, akik három bajnoki mérkőzésükön egyetlen pontot szereztek, noha nem világverő együttesekkel találkoztak. Az Athletic Bilbao erős – főleg hazai pályán -, de nem verhetetlen, a Cádizt otthon gólokkal illett volna verni, míg a Valencia épp a sárga tengeralattjáró ellen tudta megszakítani negatív sorozatát.

A Young Boys sem lehet büszke arra, amit letettek az asztalra. Győztek a Lausanne ellen, de a vártnál sokkal nehezebben, mindössze 3-2-re. Ezt viszont két cikibb eredmény követte: Vereség és kiesés a kupából a Lugano ellen (2-1), aztán a St. Gallen tartotta otthon ellenük a három pontot.

Az első meccset a spanyolok 4-1-re nyerték, de az eredmény csalóka, ennyi nem volt a két csapat között, csak a Wagner-fiúknak nem ment a helyzetkihasználás, majd a meccs végére kitámadtak az egyenlítés érdekében, és kaptak gyorsan két gólt…

A Villarreal számára fontos meccs ez, megléphetnek az Atalantától, vagy akár meg is előzhetik az éllovas Manchester Unitedet, ha az olasz és az angol csapat ikszel egymással. Bárhogyan is, a kezdeti lelkesedés nem múlt el a svájciaknál, csak épp az eredmények nem jönnek. De hazai pályán elvárható az Európa-liga címvédőjétől, hogy ezt az akadályt sikerrel vegyék…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Young Boys – Villarreal: 1-4

G.: Elia ill. Pino, G. Moreno, A. Moreno, Chukwueze

Egy kicsit megzavart bennünket David Wagnerék győzelme a Manchester United ellen, így talán olyan tudással vérteztük fel a Young Boyst, ami igazából nincs is ott bennük. Vagy igen? Nos, a Villarreal elleni végeredmény alapján nincs, a mutatott játék azonban mást sejtet. Nem voltak rosszak a sárga-feketék, csak a befejezésekkel gyűlt meg a bajuk. Ami pont elég volt ahhoz, hogy súlyos vereséget szenvedjenek.

A kezdők:

Young Boys:

Von Ballmoos – Lefort, Camara, Lauper – Fassnacht, Aebischer, Martins Pereira, Garcia – Moumi Ngamaleu, Elia – Siebatcheu

Villarreal:

Rulli – Foyth, R. Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Coquelin, Capoue, Parejo – Pino, Moreno, Dajnuma

A mérkőzést a pirosmezes Villarreal kezdte jobban, már hat perc után gólnak örülhettek. Alfonso Pedraza szokásos módon a baloldalról adott be, a hosszúra érkező labdát Yeremy Pino, a spanyol válogatott egyik új üdvöskéje fejelte a kapuba.

Maradtak lendületben a spanyolok, tíz perccel a gól után Dani Parejo adott be, ezúttal pedig Gerard Moreno fejelhetett. Ebből is gól született, nagyon meglepték a svájciakat.

A két gyors gól után a hazaiak nem estek össze, mindent megtettek azért, hogy a félidőt ne kétgólos hátránnyal zárják. Ulisses Garcia berobbanó fejese nem sokkal kerülte el Geronimo Rulli kapuját, majd Michel Aebischer lövésén ámuldozhatott a világ. A svájci válogatottban is szerepet kapó középpályás lövése a két kapufa találkozásánál csattant, megakadályozva ezzel az egész idei BL-szezon egyik legszebb gólját. Végül még Jordan Siebatcheu próbálkozott, de ő sem járt sikerrel.

A támadásokat a Villarreal sem adta fel teljesen, Arnaut Danjuma lövését David von Ballmoos védte.

A második félidőben a Young Boys tovább próbálkozott a sárga tengeralattjáró megtorpedózásával, közben figyelni kellett arra is, nehogy újabb gólt kapjanak. Alfonso Pedraza rendkívül közel járt ehhez, de lövése a kapufáról jött ki, így tovább éltek a svájci remények. Meschack Elia aztán a hajrát izgalmassá tette, a 77. percben szépített.

De az egyenlítés nem sikerült már, Alberto Moreno a 88. percben visszaállította a két gólos különbséget, végül pedig Samu Chukwueze állította be az 1-4-es végeredményt.

Nem volt ez azért annyira sima meccs, a két korán bekapott gól nem törte össze a hazaiakat, viszont a helyzeteikkel nem jól bántak. Az, hogy a legvégén kaptak kettőt? Hát, ilyen a foci, kitámadtak, a Villarreal pedig ezt könyörtelenül kihasználta…

Előző meccs eredménye
2021.10.20.Bajnokok Ligája
young boys
1:4
villarreal
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Nagyjából a bevezetőben már kifejtettem, hogy milyen meccseket játszottak az elmúlt időszakban, ebből kiderült, hogy nincsenek túl jó formában csapataink. A Valenciát konkrétan a Villarreal rángatta ki a gödörből, a Turia-partiak egy hétmeccses nyeretlenségi sorozatnak vetett véget. A találkozón Gerard Moreno nem tudott részt venni, de ettől függetlenül szinte teljes csapattal vágtak neki a meccsnek a sárgamezesek, így a végeredmény sokakat meglepett. Mi is köztük voltunk.

Nem megy a La Ligában Unai Emery csapatának, 11 forduló alatt csak kétszer győztek (!), emellett van hat döntetlenjük (ennél több senkinek nincs, holtversenyben állnak az élen az Athletic Bilbaoval, a Cadizzal és a Levantéval), és háromszor vereséget szenvedtek, legutóbbi öt meccsükből hármat elveszítettek, volt egy döntetlenjük és csak a Betist tudták hazai pályán megverni.

A Young Boys egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az előtte levő Basel – Zürich kettős, de ha azt az elmaradt meccsüket (a Lugano ellen) pótolják, akkor sem állhatnak újra az élre, még akkor is két pont a difi köztük és a Basel között.

A St. Gallen elleni vereség tehát egyáltalán nem fért bele. Nem ment nagyon a csapatnak, az egyetlen góljuk is egy öngólból született. Jogosan juthat eszedbe, hogy esetleg tartalékoltak a keddi meccsre, de nem. Mindenki ott volt szinte, aki csak számít, és aki bevethető volt. Kitérünk a sérültekre máris, mert lesz miről beszélni, főleg a Young Boysnál.

Összefoglalás

Nem is várok vele tovább, jöjjenek a sérültek, a svájciak sérültjei. Talán a legfontosabb hiányzó David von Ballmoos, aki a csapat elsőszámú kapusa, helyettese majd az a Guillaume Faivre lesz, aki a St. Gallen ellen öngólt szerzett.

A többi sérültet már megszokhattátok – ha követtétek az eddigi YB tippeket: Jean-Pierre Nsame, Joel Monteiro, Cédric Zesiger, Esteban Petignat, Fabian Lustenberger és Mohamed Ali Camara nem bevethető a sárga-feketéknél.

A hazaiaktól ugyanazok nem játszhatnak, akik a Valencia ellen sem, vagyis Gerard Moreno és Juan Foyth. Illetve a szezon közben igazolt Serge Aurier sem, de ő azért, mert nem nevezték a Bajnokok Ligája-keretbe.

Emery kipróbálta, milyen az, amikor Yeremy Pino befejező csatárként szuperál, az eredményt ismerjük. Így Paco Alcacer lesz az szerintünk, aki Faivre kapuját próbálja meg bevenni, balról Danjuma, jobbról Pino támogatását élvezheti a spanyol támadó.

Több változtatás szerintünk nem lesz a hazaiaknál.

A vendégeknél egy az egyben ugyanarra a kezdőre számítok, mint a St. Gallen ellen.

Véleményem szerint a Young Boys neki fog esni a Villarrealnak. Egész egyszerűen azért, mert a három hátralévő mérkőzés közül ez a legkönnyebben hozható. És ez is piszok nehéz lesz. Az Atalanta és a Manchester United elleni pontszerzés csoda kategória lenne (még akkor is, ha az első meccset nyerték Cavaniék ellen a svájciak). A Villarreal dönthet úgy, hogy felveszi a kesztyűt és egymásnak esnek, vagy játszhat kivárásra, építhet kontrákra, mint az előző meccs második félidejében. Utóbbi veszélyes játék…

Nem tudnám megmondani, hogy ki nyeri meg a találkozót, ebben még a 4-1-es előző meccs sem segít dönteni, sőt inkább megnehezíti a döntésemet, mert csalóka az eredmény. Így a gólok mellett teszem le a voksom, a sok gól mellett. Mehet az over 2,5 erre a találkozóra!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső