Wolfsburg – Lille: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 07.
2021. december 08. szerda, 21:00 VfL Wolfsburg Arena
Wolfsburg
vs
Lille

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A Bajnokok Ligája H csoportja egyelőre egy katyvasz. Az eddigi eredmények miatt nincs egyetlen továbbjutó sem, aki most az első, az holnap háromnegyed tizenegy környékén kieső is lehet. Bizony, ennyire kiélezett ez a négyes, a Wolfsburg – Lille mindkét tagja azért küzd, hogy a tavaszt is valamelyik európai kupában töltse. Kellemes helyzetben a Lille, akik bár szenvednek, rengeteg bűnrossz meccsen vannak túl, de azért valahogy Jocelyn Gourvennec odavezényelte a srácokat az élre. Tiszavirág-életű is lehet ez az uralkodás, a Volkswagen Arénában nem mehetnek biztosra, még akkor sem, ha az edzőváltáson túleső farkasok most ismét visszatértek a mélybe.

Három mérkőzés óta csak kikapnak, demoralizáló lehet az a tudat is, hogy az utolsó forduló előtt nekik van a legkevesebb esélyük a továbbjutás kiharcolására, de legalább van. Szóval ez a félig tele-félig üres tipikus esete. Mit meg nem adna egy ilyen esélyért a Shakhtar Donetsk, a Malmö vagy épp a Dinamo Kijev… Vagy a Fradi az Európa-ligában…

Abban bízhatnak a franciák, hogy az odavágón az egész mérkőzést ők uralták, a Wolfsburg hozzá sem tudott szagolni az eseményekhez, csak sodródtak, és próbálták kihúzni a rohamokat. Sikerrel tették, ami őszintén szólva baromi nagy szó volt, látva, mennyire nyomtak a hazaiak.

A visszavágó lehet, hogy hasonló forgatókönyvet hoz? Ennek próbálunk meg utána járni. Következzen az utolsó mérkőzés, a holnapi napon pedig az Európa-liga legkiélezettebb csatáit vesszük majd górcső alá.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Sevilla – Wolfsburg: 2-0

G.: Jordan, R. Mir

A Bajnokok Ligájában sem a Sevilla, sem a Wolfsburg nem nyújtott eddig maradandót, mégis mindkettőnek esélye van a legjobb 16-ba kerülni az utolsó kör előtt. Igaz, a farkasok esetén ez egy elég kicsi esély, de még létezik, és amíg létezik, addig Florian Kohfeldték harcolni fognak érte. Ezúttal azonban hiába harcoltak, a jobb erőkből álló, taktikusabban futballozó Julen Lopetegui legénység legyőzte őket. Szerencsénkre a meccsen sok gól nem esett, egy az elején, egy a végén, így a tippünk bejött.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Montiel, Kounde, Diego Carlos, Acuna – Jordan, Reges, Rakitic – Ocampos, El Haddadi, Papu Gomez

Wolfsburg:

Pervan – Lacroix, Guilavogui, Brooks – Baku, Vranckx, Arnold, Roussillon – Nmecha, Gerhardt – Weghorst

A Sevilla három döntetlen, valamint egy vereség után lépett pályára hazai közönség előtt, és a Ramón Sánchez Pizjuán népe reménykedhetett, hogy meglesz az első győzelem. Meg is lett, a szurkolók elégedetten mehettek otthonukba. A találkozó különösen nagy iramot, különösen érdekes jeleneteket nem hozott, de két Sevilla gólt igen, és a piros-fehéreknek ezúttal csak ez számított.

A 12. percben egy jobboldali akció végén Ivan Rakitic ívelhetett középre, ahol üresen érkezett Joan Jordan, és Pavao Pervan lába mellett a kapuba is bólintott, 1-0. A Casteels helyett pályán lévő portás a gólról nem igazán tehetett, ez inkább a védők sara volt, nem fogták eléggé a spanyol középpályást.

A következő jelenetünk a 23. percből van, de ezúttal nem a Wolfsburg kapuja előtt zajlott a játék, hanem a másik oldalon. Lukas Nmecha volt az, aki egy izmos kis lövéssel kínálta meg a marokkói Bonot, aki egy pillanatra nem is tudta, hol van a labda, annyira szitált az a levegőben. Végül azért sikerült megkaparintania, illetve csak kiütnie. A levegőben lelassuló játékszer végül a kapufáról egy hazai játékoshoz került, aki felszabadított.

Ezen a meccsen nem volt sokkal több a vendégekben, a második félidőből egy helyzetüket sem tudjuk kiemelni. A Sevilla viszont bőszen próbálkozott lezárni a meccset, ez viszont egészen a lefújás előtti pillanatokig nem sikerült. Persze, biztosra akartak menni, mert egy gólt bármikor lehet találni, legyen bármilyen rossz az ellenfél.

Papú Gomez lövése könnyű zsákmány volt Pervannak, majd volt egy jó kísérlete a jobbhátvédnek Marcos Acunának, ezt is a kapuvédő állította meg.

Már a hosszabbítás perceit éltük, az ötperces ráadás hetedik (!) percében voltunk, amikor aztán lezárták a meccset a spanyolok, a kitámadó wolfsburgiak nem figyeltek Rafa Mirre, aki jobbról kapott egy zsugát Lucas Ocampostól, és a hálóba tessékelte a játékszert, 2-0.

Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Sevilla, és ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit.

Előző meccs eredménye
2021.09.14.Bajnokok Ligája
lille
0:0
wolfsburg
Bajnokok Ligája
2014.12.11.Európa-liga
lille
0:3
wolfsburg
Európa-liga
2014.10.02.Európa-liga
wolfsburg
1:1
lille
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Red Bull Salzburg: 1-0

G.: David

A forduló határozottan legrosszabb meccsét Franciaországban játszották, ahol a bajnoki címvédő Lille, és az osztrák bajnok Red Bull Salzburg csapott össze. A rendkívül gyenge színvonalú mérkőzéstől sokkal többet vártunk, például két gólt, amiből egyet a hazaiak, egyet pedig a vendégek szereznek. Csalódnunk kellett, mert ez a tippünk dugába dőlt, csak az egyikük tudott betalálni a kapuba.

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Djalo, Mandava – Weah, Sanches, Xeka, Bamba – Yilmaz, David

Salzburg:

Kohn – Kristensen, Onquene, Wober, Ulmer – Sucic, Camara, Aaronson, Seiwald – Sesko, Adeyemi

Nagyon nehéz volt már először is összefoglalót kreálni ebből a mérkőzésből, de a második alkalom felér egy vallatással. Igen, ennyire volt eseménytelen és unalmas ez a találkozó. Hiába vannak remek támadók mindkét csapatban, ezúttal nagyon gyengén muzsikáltak, és egy egyéni villanás elegendő volt ahhoz, hogy Jocelyn Gourvennec együttese otthon tartsa a három pontot. Nem akármilyen fontossággal bírt ez a találkozó, hiszen hazai győzelem esetén a franciák átvehették a vezetést a Salzburgtól… Ez meg is történt. És őket a legkevésbé sem érdekli, hogy milyen körülmények között.

Az első félidőben született a találkozó egyetlen gólja, amelyről hamarosan bővebben is szót ejtek, az előtte levő harminc percről csak annyit, hogy egy-két szögleten, gyengébb kivitelezésű lövésen kívül semmi olyan nem volt, ami plusz karakter leütését érdemelné. Talán úgy tűnik, haragszom erre a mérkőzésre vagy a csapatokra, és nyilván fáj, hogy veszni hagyták a tippem, de az benne van a pakliban a sportfogadás szerves része az, hogy néha veszítünk. De a játék… Na, amiatt haragszom.

Szóval, a gól… Fél óra telt el tehát a meccsből, amikor Burak Yilmaz egy partizánakcióba kezdett, egyedül próbált betörni a vendégek tizenhatosára. Nehezítette a dolgát, hogy a nyakán ott lógott egy védő, előtte meg még legalább három. A török azonban nem ijedt meg, és bátran belevágott a cselsorozatába, ami a szerencsét sem nélkülözte, sokszor egy osztrák lábról került vissza hozzá a játékszer, mint egy flippergép, úgy pattogott a bogyó ide meg oda. Az utolsó alkalommal már nem Burak Yilmazhoz, hanem a kanadai Jonathan Davidhez került a játékszer, aki nem illetődött meg, hanem egyből a kapu bal oldalába helyezett.

Bármennyire is szeretnék, a második félidőből nem tudok kiemelni egy Jonathan Bamba lövésen kívül mást, így zárom is ezt az összefoglalót a végeredménnyel: Lille – Salzburg: 1-0.

Összefoglalás

Nem áll túl jól a németek szénája, a kezdeti fellángolás után Florian Kohfeldt sem tudja azt nyújtani, amit ettől a csapattól el lehetne várni. Talán Mark van Bommel megérdemelt volna még egy esélyt? Sosem tudjuk már meg azt, mi lett volna, ha a holland a kispadon marad.

A meccsre előnnyel utazik a Lille, viszont ők idegenben eddig nem sokat tudtak mutatni, véleményünk szerint Németországban is szenvedni fognak.

Ami probléma wolfsburgi oldalról, hogy a formába lendülő Lukas Nmecha eltiltását fogja tölteni, így rá a mester nem számíthat, a helyére Yannick Gerhardt kerülhet be.

További hiányzók: William, Admir Mehmedi, Koen Casteels, Xaver Schlager és Bartosz Bialek.

A franciáknak két alapember eltiltott, Xeka, valamint Jonathan Bamba, ami azért rosszul érinti a csapatot, de ott van Ikoné és Timothy Weah is, valamint Xeka helyett a Benjamin André – Renato Sanches páros fog kezdeni, ebben biztosak vagyunk.

A főpróba a Lille-nek sikerült jobban, ők 2-1-re verték az újonc Troyes együttesét, míg a Wolfsburg idegenben kapott ki 3-0-ra Szalai Ádám együttesétől, a Mainztól.

Nem várunk csodát a németektől, de azt igen, hogy felvegyék a kesztyűt. Ismét egy olyan meccs, ahol a csapatoknak nem elég a döntetlen, tehát a védekező futballt ki lehet dobni az ablakon. Emiatt pedig gólokat várunk. Részünkről megy az over 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső