Wolfsburg – Red Bull Salzburg: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 01.
2021. november 02. kedd, 18:45 VfL Wolfsburg Arena
Wolfsburg
vs
Salzburg

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Ki a jó fene gondolta volna, hogy három forduló elteltével az osztrák Red Bull Salzburg lesz majd a Bajnokok Ligája H csoportjának az élén? Amikor olyan csapatok vannak még ott, mint a Lille, amely megnyerte tavaly a francia bajnokságot, illetve a Wolfsburg és a Sevilla, amelyek hazájuk pontvadászatában értek el negyedik helyezést. És a Bundesligát meg a La Ligát nem lehet egy kis könnyű bajnokságnak hívni.

Erre tessék, a fiatal együttes (az átlagéletkor a legutóbbi mérkőzésen 23 év volt!) egy fiatal edzővel elkápráztatja a világot. Nehéz sportfogadói szemmel vizsgálni ezt a csapatot, mert akarva-akaratlanul az ember elkezd szorítani a sikerükért. Nagyszerű eredmény lenne a továbbjutás, de az egész kezdete előtt szerintem már egy Európa-liga továbbjutással is kiegyeztek volna Adeyemiék. Most viszont már éhesek, és egyetlen győzelem kell ahhoz, hogy a csoda valósággá váljon. Mert a matematika jelen szabályai alapján nem lesz, nem lehet két csapat, amelyik megelőzi őket.

Épp ezért izgalmas a Wolfsburg – Red Bull Salzburg mérkőzés. Amely nem csak az osztrákoknak létfontosságú csata, de van Bommeléknek ugyanúgy. Ha kikapnak, akkor ugyan hivatalosan még nem estek ki (nyilván a másik eredményt is figyelni kell), de helyzetük reménytelenről még reménytelenebbé változik.

Az első meccset viszonylag simán nyerte a Salzburg. Mi lesz a visszavágón? Erre a kérdésre keressük a választ.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Red Bull Salzburg – Wolfsburg: 2-1

G.: Adeyemi, Okafor (2) ill. Nmecha

Oké, a Wolfsburg valóban gyenge formában van, így talán botorság volt a döntetlen, de az under 2,5 nem. Aztán tessék, a Red Bull Salzburg gyakorlatilag lejátszotta a farkasokat a pályáról, ezzel pedig a továbbjutás kapujába kerültek. Ha a Volkswagen Arénában is sikerül behúzni a három pontot, akkor csak a csoda mentheti meg a Wolfsburgot. Vagy az sem.

A kezdők:

Red Bull Salzburg:

Köhn – Kristensen, Onguene, Wöber, Ulmer – Sucic, Aaronson, Camara, Seiwald – Okafor, Adeyemi

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Vranckx, Arnold – Baku, Lukebakio, Steffen – Nmecha

Megszokhattuk, hogy a Red Bull Salzburg előszeretettel lövi góljait tizenegyesből. Ez persze csak vicc, akarnak ők akciógólt is rúgni, de mit lehet tenni, ha a gyors játékosaikat csak szabálytalanul tudják feltartóztatni az ellenfelek? A lényeg: Most egyik gólját sem büntető után szerezte az osztrák együttes.

Rögtön a harmadik percben sikerült már a kapuba találni, köszönhetően Karim Adeyeminek. A német válogatottban is bemutatkozó 19 éves csatár Seiwald kiugratásával lépett meg, majd a hálóba lőtt. Könnyű volt ez, a szélvészgyors támadó könnyedén futotta le védőjét, a befejezés számára rutinfeladat volt.

Nem sokkal később 2-0 lehetett volna az állás, John Brooks hibáját nem tudta kihasználni Noah Okafor.

2-0 helyett 1-1 lett az állás három perccel Okafor helyzetét követően, Lukas Nmecha a salzburgi védők között tudott a hálóba fejelni. Szépen asszisztáltak ehhez a gólhoz a hazaiak.

Nmecha a 39. percben újra villant, lövésébe az utolsó pillanatban tudtak belelépni, így maradt az 1-1-es állás.

A következő jelenetünkhöz ugranunk kell egy kicsit az időben, a második félidő 20. percében támadott a Salzburg, és szöglethez jutottak. A beívelt labda okozott némi kavarodást a tizenhatoson belül, Noah Okaforhoz került a játékszer, aki ismét az osztrákokat juttatta előnyhöz.

A támadó volt az, aki végül el tudta dönteni a találkozót, tíz perccel a gólja után hasonló helyzet végén talált be ismét, ezzel már 3-1 volt a hazaiaknak. A Wolfsburg innen már nem tudott felállni, a két gól már nekik is sok volt, pláne Wout Weghorst nélkül.

Előző meccs eredménye
2021.10.20.Bajnokok Ligája
salzburg
3:1
wolfsburg
Bajnokok Ligája
2007.01.20.Barátságos Mérkőzés
salzburg
0:1
wolfsburg
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Három fájó vereség után a Wolfsburg együttese a BayArénába látogatott, ahol a Bayer Leverkusen csapatát kellett elintézniük. Mi a tippünkben döntetlen eredményt tartottunk reálisnak, emellett pedig két és félnél kevesebb gólt. Ez utóbbi szépen jött, a meccset azonban a farkasok 2-0-ra behúzták. Annyiban hadd javítsam magam, hogy volt kis izgulnivaló a meccs végén, mert a Leverkusen a hosszabbításban tizenegyest rúghatott, de Lucas Alario kihagyta, így jött az under 2,5. A gólokat egyébiránt Lukas Nmecha és Maximilian Arnold szerezték.

Mark van Bommel legényeinek nagyon kellett ez a siker, kilenc mérkőzés óta nem tudtak nyerni, ez pedig rá tud telepedni az ember elméjére. Jöhet egy feltámadás a Bajnokok Ligájában is? A 16 csapatos Bundesliga hetedik helyét foglalják el, ami nem annyira vészes, tekintve, hogy mennyire nem ment nekik mostanában. Szerencséjükre a többiek is buktak itt-ott.

Nézzük az ellenfelet, nézzük a Salzburgot! Ott a veretlenség már hosszú-hosszú ideje tart: 2021. áprilisában vesztettek utoljára. Azóta lement 23 mérkőzés, ahol nem tudták legyőzni őket. Mondhatjuk, hogy az osztrák liga nem a legerősebb, és ez így is van, ettől függetlenül ez nagyszerű eredmény, amire büszkék lehetnek a Salzburgnál, pláne, hogy ilyen fiatal csapatuk van.

A mostani hétvégén nem sikerült győzni, a Ried elleni bajnokin két pontot hagytak a Josko Arénában Adeyemiék. Őrült meccs volt, hiszen Meisl a 9. percben a hazaiakat juttatta előnyhöz, a második félidő hajrájában Kristensen kihagyott egy büntetőt, majd Adamu és Okafor két perc alatt fordítottak, de a hosszabbításban Leo Mikic megmentett egy pontot a hazaiaknak.

Senkit nem lep meg, hogy a Red Bull Salzburg vezeti a bajnokságot, nem is kicsivel, nyugodtan használhatjuk azt a kifejezést itt, hogy utcahosszal. Tizenhárom meccsükből 11-et nyertek, emellett van két döntetlenjük, vagyis van 35 egységük, a mögöttük levő Sturm Graz csak 23-at tudott összeszedni ugyanennyi mérkőzés alatt.

Az tehát látszik, hogy Jaissle csapatának jobban megy, de a német és az osztrák Bundesligát összehasonlítani teljesen felesleges.

Összefoglalás

Minden azért nem jött helyre a Wolfsburgnál, egyetlen győzelem nem rántja őket ki a gödörből, de kezdetnek megfelel. A csapatnál továbbra is sok a hiányzó, Wout Weghorst játékára nagyon kevés esély mutatkozik, illetve biztosan nem játszhat Xaver Schlager, William és Bartosz Biatek. Új sérültek is vannak van Bommel keretében: Gian-Luca Waldschmidt, Jérome Roussillon és Admir Mehmedi.

Visszatérhet a kezdőbe Josuha Guilavogui, akit még a Lille elleni találkozón tiltottak el. A középpálya a hétvégi meccshez hasonlóan állhat fel, Max Arnold mellett játszik majd Guilavogui és Vranckx.

Rousillon helyett Otávio fog kezdeni, elől pedig Nmechát majd Gerhardt és Philipp (vagy Lukebakio) támogathatja.

A másik oldalon Nicolás Capaldo eltiltott, illetve akad egy-két sérült is: Benjamin Sesko, Sekou Koita, Kamil Piatkowski, Oumar Solet és Zlatko Junuzovic nem állhat az ifjú vezetőedző rendelkezésére.

Nem tartjuk valószínűnek, hogy Jaissle bármilyen fontosabb változtatást eszközöl, megvan a „bejáratott kezdője”.

A hétvégi siker Leverkusenben kissé elbizonytalanított bennünket, illetve egy olyan rutintalan, fiatal csapat, mint a Salzburg a nagy cél kapujában akár meg is ijedhet. Nem mernénk azt mondani, hogy a Salzburg nyeri a találkozót, mert nem gondoljuk, hogy ez így lesz. Viszont a Wolfsburg sikere sem magától értetődő. Lényeg a lényeg: Ezúttal a kimenetelt kihagyjuk.

Viszont a gólok tekintetében nagyon tetszik az, hogy mindketten betalálnak. Lukas Nmecha kezdi felvenni a ritmust, a másik oldalon van vagy négy-öt játékos, akitől félhetnek Brooksék. Az odds ennek megfelelően viszonylag alacsony, de még bőven megéri rakni, ebben bizony van érték.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső