Wolfsburg – Sevilla: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 21:00 VfL Wolfsburg Arena
Wolfsburg
vs
Sevilla

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az egyetlen csoport, ahol mindkét mérkőzés döntetlennel ért véget. A Wolfsburg örülhet ennek az egy pontnak, nagyon nem ment nekik a Lille együttese ellen, szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt a francia címvédő kapujára.

Más a helyzet a Sevillánál, akik ellen három tizenegyest is befújtak az első körben, azonban a Salzburg megtette azt a szívességet, hogy ebből kettőt kihagyott, így Julen Lopetegui együttesének sikerült az egyenlítés.

Ez talán a legnyitottabb csoport, ahol őszintén szólva mind a négy együttesnek van esélye a továbbjutásra. Nyilván, aki az első győzelmet megszerzi lépéselőnybe kerül, erre pedig most véleményünk szerint a spanyoloknak van esélye. Bár németföldön annyira nem szeretnek játszani – gondoljunk csak a tavalyi kiesésükre a Borussia Dortmund ellen -, azonban a Wolfsburg egy picit mintha gyengélkedne. Nem is picit, a hétvége folyamán 3-1-es vereséget szenvedtek a nem túl acélos Hoffenheim otthonában, utolsó öt meccsükből pedig csak egyet húztak be.

Nem úgy a Sevilla, akik a döntetlenparádét győzelmekre cserélték, a múlt héten diadalmaskodtak a Valencia, valamint az Espanyol ellenében is.

Izgalmas mérkőzésre van kilátás, a Wolfsburg – Sevilla mérkőzéssel zárjuk a napot.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Lille – Wolfsburg: 0-0

Nagyon egyoldalú meccset játszott egymással a Ligue 1-ben beragadó Lille és az élvonalat vezető Wolfsburg. Ezek alapján azt gondolhatnánk, hogy a németek a franciák fejére nőttek, és a Lille épphogy megúszta a vereséget. De ez pont fordítva történt. Jocelyn Gourvennec csapatának akarata érvényesült, a Wolfsburgnak momentumai nem voltak.

Az első félidőből három komolyabb lehetőséget jegyezhettünk fel, mindhárom a Lille-hez kötődik.

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Botman, Mandava – David, Benjamin André, Xeka, Ikone – Gomes, Yilmaz

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Baku, Philipp, Steffen – Weghorst

Az első félidőből három komolyabb lehetőséget jegyezhettünk fel, mindhárom a Lille-hez kötődik.

Először Burak Yilmaz baloldalról elvégzett szabadrúgását tolta ki oldalra Koen Casteels – amúgy a labda az oldalhálóban kötött volna ki -, percekkel később pedig Sven Botman fejese kerülte el a kaput. A Lille az egész félidőben nyomott, Wout Weghorsték labdát sem kaptak elől, nemhogy veszélyeztettek volna…

A félidő hajrájában még volt egy nagyon ígéretesnek tűnő Angel Gomes lövés, ami végül a jobboldali kapufa mellett suhant el, tegyük hozzá, hogy Casteels rajta volt a lövésen.

Ez az eredmény nekünk kedvezett, két és fél gól alatti eredményt tippeltünk.

A második félidő legelején jártunk, amikor Angel Gomes labdaszerzése után Burak Yilmaz fejére íveltek egy labdát. A török nem kapura, hanem a társhoz, Jonathan Davidhez továbbított, aki a hálóba lőtte a játékszert, ám a gólt végül nem adták meg, mint kiderült nem lesről volt szó vagy valamiféle szabálytalanságról, hanem arról, hogy Gomes kivezette az oldalvonalon kívülre a labdát még korábban. Mikre nem figyel ez a VAR…

Ezt követően is a Lille nyomott, és a 63. percben a farkasok megfogyatkoztak, miután John Brooks kézzel ért labdába, a játékvezető pedig emiatt felmutatta második sárga lapját. Vadul mentek előre a hazaiak, idő kérdése volt, hogy mikor roppan össze a Wolfsburg. Jonathan David, Burak Yilmaz és Yusuf Yazici is gólt szerezhetett volna, de egyikük sem tudta kicselezni a vendégek kapusát.

Végül a 96. percben egy büntetőt ítélt a bíró, ám ezt nem sokkal később visszavonta, mert a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt. Pedig Burak Yilmaz már ott állt a mészkörnél, labdával a kezében…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sevilla – Salzburg: 1-1

G.: Rakitic ill. Sucic

Sajnos ez a tippünk ment a levesbe, 2,5 gólnál többre számítottunk. A meccs képét látva az a meglepetés, hogy ez nem jött össze, no meg a végeredmény is annak tekinthető, a Sevilla hazai környezetben nem bírt a lelkesen, de sok hibával futballozó osztrákok ellen, akik kétszer is tizenegyest rontottak.

A kezdők:

Sevilla:

Bono – Jesús Navas, Diego Carlos, Koundé, Acuna – Jordan, Fernando, Rakitic – Suso, En-Nesyri, Papú Gomez

Salzburg:

Kohn – Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer – Sucic, Aaronson, Camara, Seiwald – Sesko, Adeyemi

A mérkőzés első félidejét Aleksey Bulgakov döntései uralták, a bolgár sípmester négyszer is büntetőt ítélt a csapatoknak 1-3 felosztásban. Először a 10. percben, ekkor Diego Carlos akasztotta meg azt a Karim Adeyemit, aki nemrégiben a német felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. A 19 éves támadó próbált meg Bono eszén túljárni, azonban kicsit szélesre vette a büntetőt, maradt a 0-0.

Tíz perc múlva Jesús Navas lökését is szabálytalannak ítélte meg a bíró, így ismét jöhetett büntetővel a Salzburg. Most Luka Sucic volt az ítélet-végrehajtó, és nagy erővel bombázott Bono kapujába.

Ugrunk egy kicsit az időben, mert volt még hátra két tizi is. Ezt is Karim Adeyemi hozta össze, most épp Bono taglózta le őt, a marokkói kapus teljesen feleslegesen indult meg a kapujából, ha a helyén marad, akkor azt minden bizonnyal megúszta volna a Sevilla. De így is szerencséjük volt, mert Luka Sucic másodszor már hibázott, a baloldali kapufát találta el a horvát fiú.

A félidő végére jött még egy Wöber szabálytalanság Yussuf En-Nesyrivel szemben, ez volt a negyedik büntető története. A befejezés pedig Ivan Rakitic nevéhez fűződik.

A fordulás után inkább a vendégek tették próbára az ellenfél kapusát, Benjamin Sesko próbálkozását Bono védte, majd nem sokkal ezután a Sevilla megfogyatkozott, mivel En-Nesyri feldobta magát. Járt érte a sárga, ami neki már a második volt.

Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, így végül csalódottabb az eredmény miatt a Salzburg lehet, nem egy és nem is két nagy lehetőséget kaptak a sorstól a három pont megszerzésére…

Összefoglalás

Valami félresiklott a Wolfsburgnál, az utóbbi időben nem akarnak jönni az eredmények, a Hoffenheim elleni sima vereség nem csak minket lepett meg. És most még itt vannak a sérültek is, Mark van Bommel öt játékosára sem számíthat. John Brooks mondjuk nem sérült, hanem eltiltott, de Xaver Schlager, William, Bartosz Bialek és Otávio kisebb-nagyobb bibi miatt nem lehet ott a pályán.

A Sevillánál ezzel szemben egyetlen sérült sincs, egyedül a Salzburg ellen kiállított En-Nesyrit kell pótolni. Erre tökéletesen alkalmas lehet Rafa Mir, aki a hétvégén góllal vette ki a részét a Valencia legyőzéséből.

A mostani forma alapján számunkra egyértelműnek tűnik, hogy ezt a csatát csak és kizárólag a spanyolok nyerhetik, de a Bajnokok Ligájában láttunk már olyat, hogy egy gyenge formában futballozó csapat nagy meglepetést okozott.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy a Wolfsburg egy jó csapat, és ha a vége vereség is lesz, nem fognak komolyan belefutni a pofonba. Szerintünk nagy erőpróba elé állítják Ocamposékat, egyetlen gól dönthet a találkozón. Így a Sevilla sikere mellett azt is megtesszük, hogy 2,5 gólnál kevesebb esik majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső