Young Boys – Atalanta: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 22.
2021. november 23. kedd, 21:00 Stadion Wankdorf
Young Boys
vs
Atalanta

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Micsoda utolsó forduló lenne, ha a Young Boys – Atalanta meccset nyernék a vendégek, míg a Villarreal – Manchester United találkozó döntetlennel érne véget. Abban az esetben lenne három nyolcpontos csapatunk a véghajrá előtt. Gian Piero Gasperiniék számára a legjobb viszont az lenne, ha a Manchester United mindhárom pontot elhozná a La Ceramicából, hiszen akkor saját kezükben lenne a sorsuk. Ők nyerik mindkét meccsüket, nyert ügyük van. Ha viszont hat forduló elteltével pontegyenlőség alakul ki valamilyen formában, akkor a Manchesterrel szemben nem nyerhetnek, az egymás elleni mérkőzések eredménye dönt. Abban meg a vörös ördögök jobbak. Szóval, elindul a nagy számolgatás, taktikázás, de a mostani meccsen nincs taktikzás. Nyerniük kell az olaszoknak, vagy csak az Európa-liga vár rájuk. Vagy még az sem.

A Young Boys remekül kezdett, hazai környezetben, remek játékkal győzték le a Manchester Unitedet, ezt követően viszont jött zsinórban három vereség.

Három pontjuk még így is jelenthet tavaszi hadjáratot, de ahhoz első körben le kell győzniük Murieléket.

Az F csoportban tehát szintén vannak hatalmas kérdőjelek, és biztosak lehetünk benne, hogy megannyi izgalom vár ránk.

Mai utolsó meccsünk jön, holnap pedig már a szerdai játéknapra fogunk koncentrálni.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Villarreal – Young Boys: 2-0

G.: Capoue, Danjuma

Nagyon kevés volt az odds erre a találkozóra, az 1.40-et sem érte el sehol. Talán jogos, Bernben a Villarreal 4-1-re tudott nyerni, de aki látta a találkozót tudja, hogy a Young Boys elég sok helyzetet hagyott ki, és csak akkor kaptak két gólt, amikor kitámadtak az egyenlítés érdekében. A visszavágó egy fokkal könnyebbre sikeredett, a két és fél gól feletti eredmény viszont nem jött… Pedig a helyzetek mennyisége és minősége alapján jöhetett volna.

A kezdők:

Villarreal:

Rulli – Mario Gaspar, Albiol, Torres, Alfonso Pedraza – Parejo, Capoue, Coquelin – Pino, Dia, Danjuma

Young Boys:

Faivre – Hefti, Burgy, Lauper, Garcia – Aebischer, Sierro, Rieder – Fassnacht, Elia, Moumi Ngamaleu

Gerard Moreno nélkül vágott neki a mérkőzésnek Unai Emery együttese, akit állítólag a Newcastle United új tulajdonosa csábít, hogy foglalja el a vezetőedzői széket. Márpedig lassan hozzá kell majd szoknunk, akit a szaúdiak akarnak, azt meg fogják szerezni, mert a pénz nem akadály. Elkalandoztam…

Szóval adott ez a két csapat, ahol a hazaiak az esélyesek, de az első helyzet a vendégeké. Egy jobboldali beadás után Christian Fassnacht lőhetett kapura, a válogatott támadó lábáról egy kicsit lecsúszott a labda, de azért veszélyes kísérlet volt.

A másik oldalon Dani Parejo kiváló keresztlabdájával Alfonso Pedraza iramodhatott meg, a szélvészgyors balbekk le is futotta védőjét, betört a tizenhatoson belülre, majd laposan a bal alsót célozta meg. Nem jól, a labda mellé ment.

Ugorjunk a 36. percre, amikor a sárga tengeralattjáró vezetést szerzett. Egy szöglet kanyarodott a hosszú oldalra, ahol Mario Gaspar érkezett. A jobbhátvéd nagyon okosan nem kapura fejelt, hanem középre, ahol Etienne Capoue előbb fejjel, majd lábbal próbálta meg bevenni Faivre kapuját. Fejjel nem sikerült, mert a hálóőr védett, lábbal már összejött a gól a védekező középpályás számára.

A szünet után kis híján egyenlítettek a vendégek. A Young Boys a saját térfelén szerzett labdát, majd egyből indították Meschack Eliát. A támadó a kifutó Rulli mellett akarta elfejelni a játékszert, de nem találta el. Rulli viszont igen, pont Fabian Rieder elé játszott, aki gondolkodás nélkül kapura emelt. A magas ívben szálló labda be is ment volna, ha Raúl Albiol nem fut vissza. De így tett, és szögletre tudott menteni, még annak árán is, hogy aztán nekiesett a kapufának.

Akadt védenivalója Faivre-nak a második félidőben is, egy jobboldali szögletnél Manu Trigueros erős fejesét ütötte ki, nagy védés volt.

A mérkőzés a 89. percben dőlt el, amikor Etienne Capoue hajtotta, űzte a Young Boys játékosát, aki képtelen volt saját tizenhatosa előtt szabadulni a labdától. A francia elpöckölte a labdát, ez pedig így tökéletes indítás lett, amit Arnaut Danjuma passzolt a rövidbe, 2-0.

Győzelmével a Villarreal továbbra is továbbjutó helyen, míg a Young Boys sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

Előző meccs eredménye
2021.09.29.Bajnokok Ligája
atalanta
1:0
young boys
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Manchester United: 2-2

G.: Ilicic, Zapata ill. C. Ronaldo (2)

Az Atalantának otthon sem sikerült. Az Old Traffordon 2-1-es előnyről kaptak ki, mivel a hajrában Harry Maguire és Cristiano Ronaldo is betalált, most pedig meg kellett elégedniük egy ponttal, ami az ő helyzetükben egyszerűen nem elég. Mérgesek lehetnek magukra, ismét a hosszabbításban kaptak egy gólt, Gian Piero Gasperini együttesének a koncentráció nagy ellensége idén, sokadik alkalom volt, hogy a lefújás előtt közvetlenül kapnak egy gólt, ami sokba kerül aztán…

A kezdők:

Atalanta:

Musso – de Roon, Demiral, Palomino – Zappacosta, Freuler, Koopmeiners, Maehle – Ilicic, Pasalic – Zapata

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Varane, Maguire, Shaw – Fernandes, McTominay, Pogba – Rashford, C. Ronaldo

Mint tudjuk, már nem Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United edzője, ez volt a hattyúdal a norvég számára, ekkor ült utoljára Bajnokok Ligája meccsen a vörös ördögök kispadján.

A negyedik perctől indulunk, ekkor egy Scott McTominay lövést láthattak a nézők, ami megpattant, és csak a szerencsén múlt, hogy nem pattant a hálóba, hanem a kapufáról kijött. Ezt követően a védők fel tudtak szabadítani.

A túloldalon is pechesek voltak a vendégek, mert Duván Zapata elfutását követően Josip Ilicic lőhetett. A szlovén csavarása nem volt túl életerős, David de Gea viszont rosszul ért hozzá, és lényegében saját kapujába továbbította. Potyagól a javából, 1-0 az olaszoknak.

Egyenlíteni a Manchester a félidő vége előtt tudott egy zseniális góllal. Nagyon szépen kipasszolták az Atalanta védőit a vörösmezesek, Bruno Fernándes pedig különösen higgadt volt, amikor gólhelyzetben lövés helyett – amolyan Gutis módon, ha valaki esetleg emlékszik rá – a mögötte érkező Cristiano Ronaldo elé varázsolta a labdát. A portugál összjáték vége egy szép gól lett.

Az első félidő 1-1-es eredményt hozott, ahogy a második is. Az 56. percben Duván Zapata kapott egy hosszú indítást Palominotól, Harry Maguire védőmunkája nem volt meggyőző, így David de Gea kiszolgáltatott helyzetben találta magát a kolumbiaival szemben. Zapata belsővel passzolta be az Atalanta – újbóli – vezetőgólját. A partjelző egyébként először lest mutatott, a VAR segített a bergamóiakon.

És akkor elérkezett a rettegett hosszabbítás, és a rettegett Cristiano Ronaldo újra megfosztotta az Atalantát a sikertől. Most 16-17 méterről, kapásból lőtt a jobb alsóba, Juan Musso a rengeteg előtte tornyosuló játékostól semmit nem láthatott.

Az Atalanta öt ponttal a harmadik. Lehet ebből még bármi. Első hely, második, de negyedik is…

Összefoglalás

Az iménti tippeknél említettem, mennyi csapat van, akiknek teljesen fel kell forgatniuk a csapatukat, mert sok a sérült. Különösen igaz ez a svájciakra, a Young Boysnál majdnem egy egész csapatra való játékos nem szerepelhet sérülés miatt. Christian Fassnacht, David von Ballmoos, Cédric Zesiger, Jean-Pierre Nsame, Mohamed Ali Camara, Fabian Lustenberger, Esteban Petignat, Abdullah Laidani és Joel Monteiro. Ők kilencen. Láthatjátok, hogy alapemberek hada fog hiányozni holnap.

Szemben az Atalantával, ahol „csak” Robin Gosens, Matteo Lovato és Hans Hateboer nem játszhat.

A két csapat közötti odavágó egy kicsit necces volt, mert bár a YB nem veszélyeztetett annyit, viszont az Atalanta nem tudta dűlőre vinni a találkozót, ezért a legvégéig ott lógott a levegőben, hogy a svájciak meglepetést okoznak. Itt egy döntetlen – vagy egy vereség – Gasperiniék BL kalandjának végét jelentené.

Ezt a forgatókönyvet ki kell húzni a listáról, csak a győzelem elfogadható. És ennek szellemében fog játszani majd az Atalanta.

Ó, jut eszembe, egyes portálok szerint Meschack Elia sem játszhat a hazaiaknál, ami aztán tényleg felérne egy katasztrófával.

Rendkívül rossz formában a Young Boys, három vereséget most egy döntetlen követett, látszik, hogy a sok hiányzó mennyire át tudja írni az erőviszonyokat, mennyire bele tud nyúlni egy-egy csapat életébe…

Minden Siebatcheu-ék ellen van, szó szerint minden. Így nehéz nem az olaszokra tenni a pénzünket. Rájuk fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső