Young Boys – CFR Cluj: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 09.
2021. augusztus 10. kedd, 20:30 Stadion Wankdorf
Young Boys
vs
CFR Cluj

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Amikor ez a két együttes utoljára Bernben, a Young Boys pályáján csapott össze, akkor igazán nem unatkozhattunk. Bár a futball kisebb szerepet játszott, helyette inkább a balhéké volt a főszerep. Három piros lapot hozott az a meccs, és a játékosokban bizonyára élénken él még az a találkozó.

Most, egy héttel ezelőtt már azért fociztak a srácok, de a találkozó döntetlen eredménnyel zárult. Fontos, hogy a meccs végén sikerült egyenlíteni, mert a Cluj a meccs legelejétől kezdve vezetett, és bár jobb volt a YB, ez sokáig, egészen a hosszabbításig nem látszott meg a gólokon. Végül azért Aebischer főszereplésével sikerült egyenlítenie a cserejátékosnak, Vincent Sierronak.

Nem jó hír, hogy a svájciak a hétvégén a Sion otthonában elszenvedte a bajnokságban az első vereségét, az pedig a kolozsváriaknak jelenthet reményt, hogy 07.13. óta veretlenek, akkor a BL-ben az első kör visszavágóján kaptak ki bosnyák ellenfelüktől.

Komoly, feszült csatát várunk a Young Boys – CFR Cluj találkozótól. Hogy ki fog továbbjutni? Ezt próbáljuk meg kideríteni most.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

CFR Cluj – Young Boys: 1-1

G.: Manea ill. Sierro

Feszült érdeklődéssel vártuk ezt a találkozót, mert az előzőn a fiúk is feszülten álltak a bulihoz. Végül most egy sokkal nyugodtabb hangulatú, ámde mégis izgalmas 90 percen vagyunk túl.

A kezdők:

CFR Cluj:

Arlauskis – Manea, Bouhenna, Cestor, Camora – Susic, Rodriguez, Sigurjonsson, Deac – Alibec, Omrani

Young Boys:

Von Ballmoos – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Moumi Ngamaleu, Aebischer, Martins Pereira, Fassnacht – Elia, Siebatcheu

Van ennek a párharcnak valami bája, ami folyton odaragaszt bennünket a képernyő elé. Most sem lehetett panasz a mérkőzésre, két gólt láthattunk, pár helyzet is akadt, a Kolozsvári Vasutas majdnem győzelemmel fejezhette be a találkozót, de végül a hosszabbítást már nem bírták ki és kapituláltak.

A Cluj elég hamar magához ragadta a kezdeményezést, és ez gólban is megmutatkozott részükről. A gól onnan jött, ahonnan kevesen számítottak rá, Deac szabadrúgását az előre húzódó Cristian Manea lőtte kapuba, csatárokat megszégyenítő mozdulattal szerzett gólt a bekk.

Ez nem zavarta össze a svájciakat, a hetedik percben a friss igazolás – hiszen tavaly még csak kölcsönben szerepelt a sárga-feketéknél -, Jordan Siebatcheu fejelt kapura, de Arlauskis, a hazaiak kapusa könnyedén fogta a labdát.

Úgy tűnt, jól összerakta Marius Sumudica csapatát, mégis bele kellett nyúlni, egy sérülés miatt Paun-Alexandru lépett pályára a félidő közepén. Cristian Manea nem csak az ellenfél, hanem a saját kapuja előtt is parádézott, a legnagyobb svájci helyzetnél méterekről repülve tudta blokkolni Meschack Elia lövését az utolsó pillanatban.

Az 50. percben újabb svájci lehetőség maradt ki: A védők röviden szabadítottak fel, az érkező Christian Fassnacht szemben állt Arlauskisszal, ám eltörte a labdát, így a litván hálóőr nyugodtan szemlélhette, ahogy a bogyó mellé száll.

Jött egy csendesebb időszak, a hajráig nem igazán tudott helyzetbe kerülni egyik fél sem. Egészen a 73. percig kellett várni egy újabb próbálkozásra, Meschack Elia távoli lövését védte a kapus, majd három perc múlva ismét Arlauskis győzedelmeskedett a két játékos különcsatájában.

Már-már úgy tűnt, meglesz a győzelem a románok számára, a 91. percben azonban Ciprian Deac 17 méterre a kaputól felrúgta a YB játékosát, szabadrúgással következhettek a vendégek. Michel Aebischer kapura tűzte a labdát, azt még Arlauskis kiütötte, de pont az érkező Vincent Sierro elé, aki a tátongó kaput nem hibázta el.

Nagyon fontos gól volt ez a párharc szempontjából, így azért egy fokkal könnyebb helyzetben vannak David Wagnerék.

Előző meccs eredménye
2021.08.03.Bajnokok Ligája
cfr cluj
1:1
young boys
Bajnokok Ligája
2020.12.10.Európa Liga
young boys
2:1
cfr cluj
Európa Liga
2020.10.29.Európa Liga
cfr cluj
1:1
young boys
Európa Liga
2013.01.25.Barátságos Mérkőzés
young boys
1:1
cfr cluj
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Biztosak vagyunk abban, hogy a visszavágó is rendkívül komoly harcot fog hozni, egyik oldalból sem nézzük ki, hogy simán veri a másikat. David Wagnernek egyelőre nem megy, a Young Boys a svájci Szuperligát ugyan győzelemmel kezdte, ám azóta becsúszott egy megbocsátható iksz a Grasshoppers ellen, most hétvégén viszont Vanczák Vilmos egykori csapatától, a Siontól szenvedtek 1-0-s vereséget.

Igaz, ahogy – nagyjából – a többi edző, úgy Wagner is próbált valamennyire rotálni: Aebischer, Siebatcheu, Moumi Ngamaleu, Garcia, von Ballmoos vagy Martins Pereira nem is játszott a találkozón.

Ott volt viszont a kolozsvári meccs hőse, aki itt is hőssé válhatott volna, ám tizenegyest rontott a meccs elején.

A Cluj viszont elhozta a három pontot a Miovani ellen, 1-0-ra nyertek, Sumudica is változtatott néhány helyen, így a többség itt is pihenőt kapott.

A svájciaknak eltiltottal nem kell számolni, viszont talán legnagyobb sztárjuk, Jean-Pierre Nsame még továbbra is sérült, ahogy Nico Maier, Joel Monteiro és Fabian Lustenberger is.

Sumudicának csak egy eltiltottja van, ő nem más, mint Alexandru Ionita.

Kicsit ijesztő a bajnokságban mutatott forma a YB-nál, azonban mi továbbra is bízunk bennük. Nsame nincs, de van Siebatcheu, Aebischer szintén jó formában van, és Meschack Elia sem játszott rosszul az odavágón, így nem félünk attól, hogy ne tudnák majd legyőzni a román együttest.

Hazai pályán egyébként is rendre jól szerepelnek, az elmúlt tíz meccsükből hetet hoztak le győztesen, egyszer, egy barátságos mérkőzésen kaptak ki.

Bár a Cluj sem szerepel rosszul, de azért azon fennakadtunk, hogy a Borac Banja Luka elleni BL-visszavágón (még az első körben) vereséget szenvedtek.

Eddigi két találkozójukon mindkét együttes szerzett gólt. A tét ezúttal hatalmas, a play off forog kockán, így mindkét csapat maximálisan oda fogja tenni magát. Szerintünk a Young Boysnak végül sikerül nyerni, de egyáltalán nem vagyunk azzal kapcsolatban meggyőződve, hogy ez sima lesz. Inkább egy kínkeserves eredményre számítunk, egy 2-1-gyel például kiegyeznénk, ugyanis szerintünk mindkét csapat gólt szerez, és az összgólszám is eléri a 2,5-et.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső