Young Boys – Ferencváros: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 16.
2021. augusztus 18. szerda, 21:00 Stadion Wankdorf
Young Boys
vs
Ferencváros

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A legjobbat, a számunkra legfontosabbat a végére hagytuk, jöjjön az utolsó Bajnokok Ligája meccs, a Young Boys – Ferencváros. Egyesek szerint a Fradi már túl van a legkeményebb ellenfélen a selejtezők alatt, ezen hangok azt mondják, hogy a Slavia Praha keményebb ellenfél, mint a svájciak. Mi erre megesküdni nem mernénk, egyre jobban találnak magukra, Jordan Siebatcheu félelmetes formába lendült, viszont tény és való, hogy hátul zavarba hozhatók.

A bajnokságban nem remekelnek, a Szuperliga legutóbbi fordulójában 1-0-s vereséget szenvedtek Vanczák Vilmos egykori együttesétől, a Siontól. Legutóbbi meccsüket pedig a svájci kupában játszották, a legjobb 32 között az FC Littauval találkoztak és nyertek 4-1-re. Önbizalomnövelésre jó volt ez a meccs, de másra nem. Mármint a soron következő meccsre komoly hatást nem gyakorolt ez a kupameccs.

A Fradi először ráijesztett a szurkolóira, majd hamar meg is nyugtatta őket, a Mezőkövesd nem tudott egyetlen pontot sem elcsenni az Üllői útról.

Egy lépésre az újabb álom, amit megérdemelnek a Fradi drukkerek, illetve megérdemlünk mi, magyarok. Ha esetleg az álom kapujában mégis megtorpanna a Ferencváros, akkor ott lesz az Európa-liga csoportkör, ami már így is nagy teljesítmény, de… Ilyenkor ez valahogy senki számára nem okozna kielégülést…

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Young Boys

Új vezetőedzővel vágott neki az idénynek a Young Boys, David Wagnert, a Schalke 04 egykori edzőjét nevezték ki a Bayer Leverkusenhez távozó Gerardo Seoane helyére. Wagner bejelentését követően voltak hangok, miszerint nem lesz képes azt a minőséget nyújtani, mint elődje, hiszen a Schalkéval egy döbbenetes negatív rekord részese volt, ám ott több problémáról volt szó, mint a vezetőedző személye. Emlékezzünk csak, Wagner után még négy másik edzőt megpróbáltak, de csodát senki sem tudott tenni.

A YB a második körben játszott először, ekkor a szlovák Slovan Bratislava volt az ellenfél. Az első meccsen – legnagyobb sajnálatunkra, hiszen a vendégekre fogadtunk – nem tudtak nyerni, a végeredmény 0-0 lett, azonban a visszavágó remekül sikerült. 3-0-ra is ment már a hazai csapat, ám a Slovan a padlóról felállva majdnem továbbjutott.

Őket követte a CFR Cluj, akivel már játszottak parázs csatákat, ez a mostani sem volt unalmas. Az első meccset Kolozsváron rendezték, 1-1-es döntetlen lett a vége, a visszavágón pedig már az első félidőben lerendezték a Clujt. Vendég vezetést követően Jordan Siebatcheu duplája és Moumi Ngamaleu gólja a sárga-feketék győzelmét hozta.

A bajnokságban bukdácsolnak viszont. Döntetlen a Grasshoppers ellen, vereség a Siontól, izzadós győzelem a Luzernnel szemben… Fogható az együttes! Ezt a mostani Fradi támadósornak kötelessége kihasználni.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ferencváros

A Fradi eredményeivel nagyjából minden magyar tisztában van, aki a futballt követi. Első körben a koszovói Prishtina FC, akiket kettős győzelemmel búcsúztattak Tokmacék, majd jött a litván Zalgiris, és ők sem úszták meg a verést. Mindkét párharc sima volt és még simább is lehetett volna.

Az igazán nagy erőpróbát a Slavia Praha jelentette, mert ők valóban erősebb szintet képviselnek, olyan játékosok játszanak náluk, mint a cseh válogatott Masopust.

Adjunk hálát Istennek, amiért az első mérkőzésen ekkora szerencséje volt a Fradinak. Nyilván a szerencse ide kevés lett volna, de vitathatatlan, hogy Fortuna istenasszony is fogta a hazaiak kezét. Vagy inkább elengedte a vendégekét.

Akik nagyon sokat tettek egy rúgott gólért, de a Fradi védelme parádésan védekezett, Dibusz Dénes megfogta azt is, amit lehet, hogy máskor nem fogott volna meg. A Fradi meg két olyan gólt rúgott, ami… Hát…

Szóval az színtiszta szerencse, amikor egy hazaadott labda egy göröngy miatt megvicceli a kapust, és az ő lábát kikerülve begurul a hálóba. Így járt Taras Kacharaba és Ondrej Kolar. A második ferencvárosi gólhoz is kellett Kacharaba, aki felrúgta Myrto Uzunit a tizenhatoson belül. Mivel az albán már a Prishtina ellen hibázott, így most újra Igor Haratiné volt a feladat. És az ukrán meg is oldotta…

A visszavágó kőkemény meccset ígért, nem is kellett csalódnunk. Maximum abban, hogy a Fradi végül nem szerzett gólt. Kevés lehetősége volt, de ha abból egy bemegy, akkor nem kellett volna 95 percig izgulni. Így viszont igen. Masopust első félidei gólja után egyre komolyabb volt a Fradi kapuján, ám végül ki tudták védekezni újabb kapott gól nélkül. Úgy is, hogy Eldar Civic a 84. percben kiszállt.

A bajnokságban a MOL Fehérvár FC elleni meccset elhalasztották, azonban a hétvégén már pályára kellett lépnie a Ferencvárosnak. Az ellenfél a Mezőkövesd volt, akik hamar vezetést is szereztek Nagy Dániel révén, ám a Fradi Franck Boli és Robert Mak góljaival még az első félidőben fordított. Pontosabban a hosszabbításban.

A második játékrészben Myrto Uzuni is belőtt egy tizenegyest, majd Boli duplázta meg saját góljainak a számát. Mondhatni, tartalékosan nyert nagyon simán a Ferencváros.

Összefoglalás

Ez mind szép és jó, de állítólag Tokmac Nguen a sárgák ellen megsérült, és így veszélyben van a játéka a Young Boys ellen. Bízzunk a legjobban, a norvég nagyon fontos láncszeme a Fradinak. Bár vasárnapra ígértek tájékoztatást, de… még a hivatalos honlapon sem találtam semmit.

Meglátjuk, van alternatíva, mondjuk Oleksandr Zubkov, de – ha olyan állapotban van – akár az új igazolás, Zeljko Gavric is pályára léphet.

Myrto Uzuni és Ryan Mmaee szereplése szinte megkérdőjelezhetetlen, bár lehet, hogy most is húz egy váratlant Stöger és egy megerősített középpályával küldi pályára fiait.

Számíthatnak még Franck Bolira is, aki a hétvégén duplázott.

Az még a nagy kérdés, hogy az eltiltott Civic helyén ki fog játszani? Csontos Dominik? Lehetséges, ám a védő még csak 18 éves, a rutin egy ilyen meccsen viszont aranyat érhet. Így akár eljöhet a Marijan Cabraja ideje is, akit a nyáron vettek kölcsön.

Lesz hiányzó, méghozzá fontos hiányzó a Young Boysnál is: Michel Aebischer eltiltása miatt nem lehet ott a találkozón. Fontos ő a középpálya közepén mind védekezésben, mind pedig támadásban, illetve a pontrúgásokat is rendre ő végzi el, ez a Fradi számára egy kifejezetten jó hír.

Jean Pierre Nsame nem bevethető továbbra sem, valamint Fabian Lustenberger és David von Ballmoos, ők pedig szintén kulcsemberek…

Fogható ez a Young Boys, még ha a bukik másként is gondolják. Jó lenne a szívünket egy kicsit félretenni – és itt jegyeznénk meg, hogy nem, nem vagyunk Fradi drukkerek, szimplán drukkolunk azért, hogy egy magyar csapat minél tovább jusson. Anno drukkoltunk az Újpestnek, a Puskás Akadémiának, a Vidinek, de még húsz évvel ezelőtt a Zetének is a Manchester United ellen -, és ha megtesszük, akkor sem gondoljuk másként. Stöger érti, a játékosok pedig tudják a dolgukat.

Nem számítunk sok gólra, a Fradinak egy döntetlen már jó eredmény lenne. Ha Blazicék meg tudják fogni Siebatcheu-t, akkor jók lehetnek egy ikszre. Mi pedig ezt meg is fogadjuk, mert bízunk a magyar együttesben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső