Young Boys – Slovan Bratislava: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 27.
2021. július 28. szerda, 20:15 Stadion Wankdorf
Young Boys
vs
Slovan Bratislava

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Térjünk rá a másik 0-0-val végződő mérkőzésre, pontosabban annak visszavágójára. Holnap negyed kilenctől rendezik a Young Boys – Slovan Bratislava összecsapást. Mi úgy hittük, a svájciak – a játékerőt, a hiányzókat és az előző meccseket figyelembe véve – képesek lesznek legyőzni a Holman Dávidot nélkülözni kényszerülő szlovákokat, ám ekkor tévedtünk. David Wagner együttese nem tudott túljárni északi szomszédunk védelmén és kapusán, így maradt a 0-0, ami ettől függetlenül nem rossz eredmény a YB számára.

A visszavágót hazai pályán játsszák, nincs olyan információ, amely alapján azt mondhatnánk, hogy a Slovan Bratislava számít a mérkőzés, illetve a párharc esélyesének.

A csoportkörig a Young Boys történelme során eddig csak kétszer jutott el, míg a Slovan Bratislava számára ez lenne az első alkalom. Persze, tudjuk, hogy még van hátra a selejtezőből is, csak eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha…

Melyikük lesz a boldogabb holnap este? Első blikkre a Young Boys csapatát mondanánk, lássuk, az összes tény megismerése után is így gondoljuk-e?!

Mi történt az első mérkőzésen?

Röviden, dióhéjban foglaljuk össze, hogy az Slovan Bratislava – Young Boys találkozó hogyan alakult.

Slovan Bratislava – Young Boys: 0-0

A találkozón a bukik éreztették, hogy a Young Boys az esélyes, de azt is, hogy piszok nehéz dolguk lesz. Végül utóbbi valóban realizálódott, a győzelem pedig nem jött össze, de a játékot tekintve voltak pozitív elemek, amikre építkezhetnek a visszavágón a svájciak.

A meccsen a csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Slovan Bratislava:

Chovan – Medvedev, Kashia, Bozhikov, De Marco – de Kamps, Cavric, Kankava, Weiss, Zmrhal – Ratao

Young Boys:

Van Ballmoos – Hefti, Camara, Zesiger, Garcia – Ngamaleu, Aebischer, Sierro, Meschack – Mambimbi, Siebatcheu

Fura meccs volt ez, annyi szent. Az első negyvenöt percben a Young Boys volt aktívabb az ellenfél kapuja előtt, ezt követően azonban fordult a kocka. Két jelenetet tudunk kiemelni a svájciaktól, előbb Michel Aebischer durrantott rá egy szabadrúgást, amit egy szép vetődéssel hárított Chovan kapus, majd Ngoumo Ngamaleu próbálkozása gurult el a kapu mellett.

Szlovák oldalról Jaromir Zmrhal játszott elfogadhatóan, előbb kihagyott egy nagyobbnak nevezhető ziccert, majd össze akart hozni egy tizenegyest, a játékvezető viszont simán átlátott a szitán és jelezte a szélső felé, hogy tessék szépen felállni és futballozni tovább.

A szünetben valami történt a hazaiakkal, mert a második játékrészre teljesen máshogy léptek ki. Jobbak voltak, a Young Boys fölé tudtak nőni, és ez bizony a kapura lövések számában is megmutatkozott.

Látható volt a YB fölénye, de a második félidőben az idősebb Vladimir Weiss valamit mondhatott a srácainak, mert teljesen másként léptek pályára, veszélyessé váltak. Így a csapat beszorult, és hosszú-hosszú ideig egyetlen kapu felé tartó lövést nem tudott bemutatni.

Érett a Slovan gólja, egy alkalommal például egy hatalmas kavarodás végén juthatott volna át a svájciak gólvonalán a labda, de a védők valahogy megoldották az esetet. Veszélyes helyzet volt ez. De a Young Boys csak nem tudta ugyanazt a játékot hozni, mint korábban. Egy alkalommal elszaladhattak, négyen voltak négy védővel szemben, és ami a legfontosabb, hogy Chovan kapus kint kószált a mezőnyben, miután sikertelenül próbálta meg Siebatcheu-t szerelni.

A vendégek viszont túlgondolták és túlkombinálták a helyzetet, valahogy senki nem akarta elvállalni a könnyűnek tűnő lövést, tili-toliztak addig, amíg egyikük nem hibázott és a Slovan védelme fel nem tudott szabadítani. David Wagner meg csak állt ott értetlenül. Nem csodálkozunk rajta.

A találkozó hajrájában végre azért láthattunk két jó lövést: A Slovan Bratislava részéről egy számunkra régi ismerős, a Vidinél és a Puskás Akadémiában is megfordult nigériai csatár, Ezekiel Henty csavart kapura, amit von Ballmoos ki tudott ütni, míg a Young Boysnál szintén egy csereember, Marvin Spielmann próbálkozott. Itt Chovanra nem volt szükség, mert a lövés elkerülte a kaput.

Összességében nem volt ez egy rossz meccs, a gól viszont hiányzott. Meglátjuk, hogy a visszavágón milyen játékra számíthatunk!

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi várható a visszavágón?

Mivel az első találkozón nem született gól, és úgy gondoljuk, hogy egyik együttes sem a tizenegyesrúgásokra bazíroz, így szerintünk ezúttal egy gólgazdagabb mérkőzést láthatunk. Egyrészt erre alapozzuk, hogy legalább 2,5 gólra számítunk, másrészt rákukkantottunk a csapatok hétvégi bajnoki mérkőzésére is.

A Young Boys idegenben játszott a Luzern otthonában, és fergeteges izgalmak közepette végül 4-3-ra nyert. A győztes gólt az új fiú, Theoson Siebatcheu szerezte a 93. percben. Szép bemutatkozás a bajnokságban!

A Slovan szintén idegenben kellett, hogy megküzdjön, bár itt a küzdelem talán erős kifejezés. A Loptovsky Mikulas otthonában négyet lőttek, de a kapott gólok száma itt csak egy volt. Azt az egy gólt pedig egy volt Slovan-nevelés, Pinte Patrik szerezte, aki nyolc mérkőzésen keresztül Magyarországon is focizott, a Szombathelyi Haladást erősítette, gólt nem szerzett. Ez csak egy kis kikacsintás volt, a BL meccsünkhöz semmi köze.

Véleményünk szerint – és ezt már az összefoglalónkban is említettük korábban – nyílt sisakos meccsre számíthatunk, ami nem csak az egyik oldalon eredményezhet gólokat. Ugyan a svájciak legjobbja, Jean-Pierre Nsame (ha lehet hinni a legfrissebb híreknek) továbbra sem bevethető.

De van ember, aki tudja pótolni, Theoson Siebatcheu már most elvarázsolta a szurkolókat.

A Slovanban látunk fantáziát. Nem arra, hogy továbbjutnak, mert az szerintünk nem fog összejönni. De egy alkalommal ők is kapuba találhatnak. Így a BTTS (both teams to score, azaz mindkét csapat szerez gólt) ülhet.

A harmadik, egyben utolsó tipp részünkről a svájci együttes továbbjutását jelentené. Szerintünk jobbak, de ha úgy fognak játszani, mint az első meccs második félidejében, akkor… Nos, akkor lesznek problémák.

A 2-1-et reális eredménynek tartjuk, de akár még hármat is vághat a hazai gárda. Bárhogy is legyen, az nekünk nem fáj, a svájci győzelem mellett tehát gólokban reménykedünk, mindkét oldalról.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső