Zalgiris – Bodö/Glimt: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 08.
2022. augusztus 09. kedd, 18:00 LFF Stadium
Zalgiris
vs
Bodø

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Kicsit kiszúrtak velünk a BL szervezői, mivel kedden bonyolítják le a harmadik forduló összes mérkőzését. Ez valahol jó, mert lesz tíz meccsünk, de valahol nagyon munkálkodós hétfőt hoztak így nekünk össze. Nem vagyok maradéktalanul boldog az odavágón mutatott teljesítményünkkel. Kedden kifejezetten rossz napot zártunk, de ezt tudta kompenzálni a szerda, amikor minden tippünk bejött.

Nehéz feladat lesz jól teljesítenünk holnap este. Leginkább azért, mert sok találkozó eldőlt. És ez fejvakarásra készteti az összes sportfogadót. Itt van a Zalgiris – Bodö/Glimt mérkőzés. Tudjuk, hogy a norvégoknak már megvan a továbbjutás, mivel az első meccset 5-0-ra megnyerték. Hogy fognak készülni a visszavágóra? Tartalékolnak? Teljes csapattal állnak ki? Közben nekik a bajnokságra is figyelniük kéne, szóval előbbire van nagyobb esély, de Knutsen máshogy is gondolkozhat.

A Zalgiris elengedi a meccset? Vagy a becsülete fontosabb? Szóval ilyen kérdések motoszkálnak bennünk, és ilyen összecsapásokból most volt bőven a múlt héten.

Az első meccs eredménye után sok sansza nincs a litvánoknak. a fogadóirodák közel ötszörös pénzt fizetnek, ha nyer a Zalgiris. A döntetlen 3.50 körül mozog, míg a Bodö győzelme 1.70 körüli pénzt fizet.

Kezdjünk ezzel a litván – norvég mérkőzéssel, és aztán sorra kerül az összes többi. Ne feledjétek, hogy hamarosan már kialakul a legjobb 32 mezőnye, már csak egy forduló van hátra.

Az előző mérkőzésen történt

Sikeres volt a szerdai napunk a BL-ben, minden tippünk jött. Így a Bodö/Glimt – Zalgiris mérkőzést is eltaláltuk. Nem is, hanem két tippünk volt. Igaz, hogy egyikkel sem vállaltunk túl nagy kockázatot, a Bodö sikere mellett azt tettük még meg, hogy a sárga-feketék nem fognak gólt kapni. Eszméletlen jók hazai pályán az utóbbi időben, és kezdik megvillantani tavalyi formájukat. Potyognak a gólok a meccseiken, előtt a Linfieldet 8-0-ra verték. És itt sem maradtak el attól az eredménytől sokkal.

A második tippünk majdnem egy perc elteltével ment a levesbe, a bátran kezdő Zalgiris Mathis Oyewusi révén majdnem betalált, a támadó fejjel veszélyeztetett, és a felsőlécet találta el.

Aztán a Bodö gyorsan rendezte a sorokat, és átvették az irányítást. Egy percen belül két ziccert hagytak ki, előbb Lars Salvesen, majd William Amahl Pellegrino lövését hárította Gertmonas. Ami érdekes volt, hogy Salvesen kezdett, Runar Espejord is csak a kispadon ült, Victor Boniface még ott sem.

Támadott tovább a hazai együttes, a litván reményeket kapusuk tartotta életben, aki legalább négyszer védett ziccert az első félórában. Mindent viszont ő sem foghat, és a 33. percben kénytelen volt maga mögé nyúlni. Történt ugyanis, hogy Bopesu rántotta le a büntetőterületen belül Pellegrinot, a bíró kis videózást követően tizenegyest ítélt, ezt pedig Hugo Vetlesen, a gólerős középpályás értékesítette.

Innentől kezdve a Zalgiris elindult a lejtőn, pár perccel később újabb gólt kaptak, William Amahl Pellegrino maga is betalált. Az érdem nem az övé volt, inkább a gólpasszt adó Saltnesé, aki három ember között is megtalálta a csapattársat.

A második félidőre úgy futott ki a vendég együttes, hogy innen még meg lehet fordítani a találkozót. Ez a lelkesedés egészen az 58. percig tartott, amikor Lars Salvesen is betalált, a támadó egy védelmi hibát követően tudott a hálóba lőni. És megint rövidzárlat következett a Zalgirisnél, mert a gól után kaptak még egyet. Most az egyik hátvéd, Marius Hoibraaten örülhetett, ő fejjel vette be a litvánok kapuját.

Teljesen széthullott a Zalgiris, lehetett volna ennél sokkal csúnyább is a meccs, volt itt még két nagy védés meg egy kapufa is, de az ötödik gól így is jött: Runar Espejord csereként beállva lőtte szét a jobb felsőt a hosszabbításban.

Azt hiszem, ez eldőlt… Bár nem volt elöl rossz a Zalgiris, a védelmük kritikán alul teljesített, nem is lehetett más a meccs vége, mint egy jókora vereség.

Zalgiris

A Zalgiris csapatánál pontosan tudják, hogy a Bajnokok Ligájában idén egyszer fognak még pályára lépni. Aztán jön az Európa-liga playoff-kör, ahol kiharcolhatják a csoportkört. Azzal, hogy a Malmöt legyőzték, már olyan magasságokba törtek, ahol nem igazán jártak idáig. És most a becsületükért fognak küzdeni.

A litván csapat egy hónapos kihagyást követően szerepelt ismét az A Lygában, a Banga csapatával játszottak és 2-1-re nyertek Ourega és Milickovic találataival. Azért is bravúr ez a győzelem, mert a hatodik percben kiállították Kashkent, szóval az egész találkozót emberhátrányban játszották végig.

Túlnőttek a bajnokságon, négy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a második helyezett, mégis ugyanannyi pontjuk van. Szóval készülhetnek arra, hogy a következő évben is szerepelhetnek a Bajnokok Ligájában.

Vladimir Cheburin csapatában nincs sérült, Kashken eltiltása mondanom sem kell, hogy a BL-re nem érvényes, játékára így számíthatunk, bár nem fog kezdeni szerintünk. Egy kissé támadóbb szellemű együttes fog pályára lépni majd, szükségük van egy gólra a szurkolók meg a saját önbizalmuk miatt is, közben figyelni kell arra, ne szórják meg őket.

Mathias Oyewusiban és Renan Oliveirában bízhatnak a hazaiak, ha valaki gólt szerezhet, akkor azok ők.

A várható kezdőcsapat:

Gertmonas – Bopesu, Pavelic, Ljubisavljevic, Mamic – Buff, Gorobsov, Milickovic, Ourega – Oliveira, Oyewusi

Előző meccs eredménye
2022.08.03.Bajnokok Ligája
bodö
5:0
zalgiris
Bajnokok Ligája
2021.08.26.Európa-konferencialiga
bodö
1:0
zalgiris
Európa-konferencialiga
2021.08.19.Európa-konferencialiga
zalgiris
2:2
bodö
Európa-konferencialiga
2020.09.17.Európa-liga
bodö
3:1
zalgiris
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bodö/Glimt

Elképesztő tempót diktál a Bodö/Glimt. A kezdet nehéz volt, kínos eredményeik voltak a BL-ben, valamint a bajnokságban is, de az utóbbi időben összeszedték magukat. Az elmúlt öt meccsükön 27 gólt rúgtak. Ez egy elképesztő szám. A hétvégén is megszórták ellenfelüket, hazai pályán 7-0-ra nyertek az Odds BK ellenében. Egyre közelebb kerülnek az éllovasokhoz, hamarosan a Lilleströmöt is megelőzik, ezzel pedig második helyen lesznek majd.

Nagyszerű formában van William Amahl Pellegrino, Ulrik Saltnes, Hugo Vetlesen és Victor Boniface is, akadnak jó kiegészítő emberek, mint mondjuk Runar Espejord vagy Lars Salvesen, Joel Muglisha… Knutsen együttesét most nem lehet megállítani.

A hétvégi meccsen Vetlesen hármat, Pellegrino kettőt vágott, míg mellettük Saltnes és Espejord talált be.

Nincs változás sérültek tekintetében: Sondre Fet, Morten Konradsen, Sery Larsen és Ole Solbakken nem szerepelhetnek.

Várható egy kis rotálás, ez egy olyan meccs, ahol azért lehet pihentetni is…

A várható kezdőcsapat:

Haikin – Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo – Vetlesen, Hagen, Saltnes – Mvuka, Salvesen, Pellegrino

Tippelde

A hazaiak támadni fognak, ebben biztosak lehetünk. Ezt a 0-5-öt minek őrizniük, igaz? Ezzel pedig lehetőséget adnak arra, hogy a vendégek kontrázzanak. Mivel remek formában vannak, a Bodö gólja egyértelműnek tűnik, és a győzelmük is valószínűsíthető.

Minket leginkább az érdekel, hogy a Zalgiris hálóba tud találni vagy sem… Szerintünk igen, egy gólra legalább jók lesznek. Szóval a tippünk az, hogy mindkét csapat szerez gólt. Emellett az over 2,5 és a vendéggyőzelem is jó opció lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső