Zenit – Juventus: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 19.
2021. október 20. szerda, 21:00 Gazprom Arena
Zenit
vs
Juventus

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A mai nap utolsó mérkőzésén a Juventus oroszországi vendégjátékát fogjuk górcső alá venni, vagyis következik a Zenit – Juventus találkozó. A csoportot egyelőre a Juventus vezeti két győzelemmel, a Malmö idegenbeli legyőzése után a Chelsea-t verték hazai pályán, ami csak azért tekinthető meglepetésnek, mert a torinói egylet elég gyengén kezdte a 2021/2022-es Serie A idényt. Viszont egyre jobbak és jobbak, Massimiliano Allegri úgy tűnik, érti a feladatát, nem hiába nevezték ki őt újra az öreg hölgy vezetőedzői székébe.

Viszont ez a Zenit nem lesz piskóta, ezt már a meccs előtt megállapíthatjuk. A Chelsea ellen csak egyetlen góllal kaptak ki – miközben a maguk helyzetei is megvoltak -, míg a svéd Malmö egy négyessel utazott haza Szentpétervárról.

Lehetséges, hogy az este egyik meglepetése Oroszországban lesz? Előfordulhat, hogy Dzyubáék meg tudják állítani Bentancurékat?

Erre keressük a választ, holnap pedig már az Európa-liga legjobb, leginkább értéket képviselő mérkőzéseivel folytatjuk.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Zenit – Malmö: 4-0

G.: Claudinho, Kuzyayev, Sutormin, Wendel

A mérkőzés előtt a Zenit győzelmére fogadtunk, arra azonban mi sem számítottunk, hogy ennyire könnyedén jutnak majd túl svéd ellenfelükön Claudinhoék. Kellett ehhez egy kiállítás is, de már előtte is látszott, hogy a két csapat között nagy a különbség. Lássuk hát, mi történt a találkozón!

A kezdők:

Zenit:

Kritsyuk – Barrios, Chistyakov, Rakitsky – Sutormin, Kuzyayev, Wendel, Santos – Malcom, Dzyuba, Claudinho

Malmö:

Dahlin – Larsson, Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson – Berget, Innocent, Christiansen, Rakip – Birmancevic, Colak

Nekünk a Zenit az első fordulóban is tetszett, ahol ugyan vereséget szenvedtek, de akár pontot is szerezhettek volna a címvédő Chelsea ellen. Nem volt sok helyzetük, de remekül védekeztek, egyes egyedül Romelu Lukaku tudta feltörni azt a védelmet. A Malmö pedig közben hármat kapott hazai pályán a Juventustól, többek között ezért is gondoltuk úgy, hogy az oroszok nyerhetnek.

A meccsen korán született az első gól, melynek szerzője Claudinho volt. A brazil szélső azután passzolt a kapuba, hogy a Malmö játékosai nem túl ügyes Sherlock Holmes-ként nyomozták a labdát, amit a Zenit eldugott előlük. Gyönyörű játék volt, higgadt befejezéssel.

További nagy helyzetekre nem került sor, és ekkor még teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a svédek a Zenitnek, kétszer is Kritsyuknak kellett védeni – egyik sem volt azért komoly helyzet.

A folytatás katasztrofálisan sikeredett a vendégek számára. Rögtön a második félidő kezdése után kettőre növelte előnyét a hazai csapat, Yaroslav Rakitsky labdáját Daler Kuzyayev fejelte át Dahlin kapus felett. Szép gól volt, hulló falevélként érkezett a labda a gólvonal mögé.

Innen is lehetett volna talán visszaút – bár inkább nem -, ha nincs Anel Ahmedhodzic kiállítása. A svédek egyik legfontosabb játékosa nagy hibát követett el, amikor utolsó emberként szabálytalankodott, konkrétan kézzel ütött bele a labdába. Először megúszta egy sárga lappal, viszont mivel szándékosságot vélt felfedezni a játékvezető, amivel gólhelyzetet akasztott meg, így leküldte a bosnyákot.

A Zenit a győzelem tudatában volt, megpróbálták kiszolgálni a Gazprom Arénába kilátogató szurkolókat. Sikerült nekik.

Aleksey Sutormin bombagólt lőtt távolról, lehetett vagy 20-22 méter a távolság, a hosszabbításban pedig a fáradt és kedvetlen Malmöt még Wendel is sokkolta, így alakult ki a 4-0-s végeredmény.

Előző meccs eredménye
2008.11.25.Bajnokok Ligája
zenit
0:0
juventus
Bajnokok Ligája
2008.09.17.Bajnokok Ligája
juventus
1:0
zenit
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – Chelsea: 1-0

G.: Chiesa

A játéknap egyik leginkább várt mérkőzése csalódást okozott számunkra. Helyzet alig volt, gólból is csak egy, ennek a végeredménynek a Chelsea szurkolói és a semleges, focit szerető közönség sem tudott örülni, viszont a torinóiak igen. Nehezen, vérrel és verítékkel megszerzett három pont volt ez, ami a továbbjutás – vagy akár az első hely – szempontjából nagyon fontos volt a Juventus számára.

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Locatelli, Rabiot – Chiesa, Bernardeschi

Chelsea:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, M. Alonso – Havertz, Zijes – Lukaku

Nagy érdeklődés övezte a mérkőzést, hiszen mégiscsak egy rangadóról volt szó, a játékosok azonban nem tudták megugrani a lécet, rendkívül gyenge színvonalú találkozót játszottak. Igen, tudom, minden mérkőzés nem lehet gólzáporos, de attól még talán többet vártam volna…

Az egész első félidőben egy kaput eltaláló lövés volt, melyet még a meccs elején hajtott végre Romelu Lukaku egy szöglet után. A Juventus nem is találta el a kaput, a legveszélyesebb lehetőség mégis az ő nevükhöz fűződik. A 20. percben Federico Chiesa a középpályán szerzett labdát, kihasználva gyorsaságát kapura tört, majd célba vette a hosszú alsó sarkot. Edouard Mendy repült, de végül nem volt rá szükség, mert a támadó célt tévesztett, a labda mellé ment.

A második félidő legeslegelején már jobban célzott a válogatott csatár, tíz másodperccel a kezdő sípszó után Federico Bernardeschi passzát bombázta a pipába. Szép gól volt, a büfében még sörért sorban álló szurkolók pedig lemaradtak a meccs legszebb jelenetéről.

Nem sikerült felpörögni a csapatoknak, Berardeschi a gólpassza után a 64. percben maga is betalálhatott volna, de ezen az estén a Juve játékosai nem igazán tudtak célozni. Nem mintha a Chelsea-nél jobb lett volna a helyzet, sőt…

Az utolsó tíz percre két lehetősége maradt a londoniaknak. Romelu Lukaku befordulása után, majd bombázott kapu fölé, végül pedig Kai Havertz fejesét emelném ki a hosszabbításból, a német válogatott játékos szintén a kapu fölé juttatta a labdát.

Kissé meglepetés, hogy a Juve nyerni tudott, hiszen gyengén indítottak, ez a győzelem nagy valószínűséggel rendkívül sokat dobott az önbizalmukon.

Összefoglalás

Egyetlen hiányzója lesz a hazai csapatnak Magomed Ozdoev személyében, viszont a Juventus mestere nem számíthat Matthijs de Ligtre, Adrien Rabiot-ra és Paulo Dybalára sem. Felépült viszont Alvaro Morata, ő lesz majd elől Moise Keannel párban.

A Juventusnál beindulni látszanak a dolgok, hét mérkőzés óta veretlenek, abból hatot meg is nyertek. Nem nagy sikerek ezek, a Chelsea-t, a Torinot és az AS Romát is 1-0-ra gyűrték le, de látszik, hogy a fejek már rendben vannak.

A Zenit pedig egy hosszú győzelmi sorozat után kezdett el veszíteni, előbb a Sochitól, majd az Arsenal Tulától szenvedtek 2-1-es vereséget. Ez azért ijesztő, főleg, hogy mi itt meglepetésben gondolkozunk. A csapat iráni sztárjátékosa, Sardar Azmoun nem szerepelhetett a Tula ellen, de nincs akadálya annak, hogy a zebrák ellen pályára lépjen. És ő lehet az egyik meglepetésember, őt kell megfognia a Bonucci – Chiellini párosnak.

Ugyanolyan kemény, ellentmondást nem tűrő védelmet fogunk látni, mint a Chelsea ellen, ebben biztosak lehetünk. Nagyon nehéz lesz feltörni a védelmet, ha egyáltalán sikerülni fog… Szerintünk ez egy tipikusan egygólos mérkőzés, azt az egyet pedig bárki szerezheti, akár még a Zenit is. Nem merünk kockáztatni, nem merünk a Zenit sikerére fogadni, pedig higgyétek el, viszket a tenyerünk miatta. Maradjunk inkább annyiban, hogy 2,5 gólnál kevesebb lesz, arra nyugodtabban fogadunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső