Zenit – Malmö: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 28.
2021. szeptember 29. szerda, 18:45 Gazprom Arena
Zenit
vs
Malmö

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

A második koraesti mérkőzéssel folytatjuk, ez pedig a Zenit Szentpétervár – Malmö találkozó lesz. Mindkét együttes vereséggel futott neki a Bajnokok Ligájának, és bár a svédek esetén bíztunk a csodában, végül nagyon nagyot koppantunk. Ebben a csoportban a két továbbjutó nem lehet kérdéses, a Chelsea és a Juventus – akiknek holnap esti összecsapásáról is írunk majd – messze jobb, mint mostani főszereplőink. A kérdés tehát az, ki folytathatja az Európa-ligában.

Innentől kezdve ez nem csak egy olyan mérkőzés, amire legyintenünk kell, van tét, van cél, mi pedig megpróbáljuk kitalálni, hogy melyikük szerepelhet jobban.

A fogadóirodák szerint a Zenitnek van nagyobb esélye, és ha csak a formából indulunk ki, akkor igazat kell adjunk nekik. Artem Dzyubáék az orosz Premjer Liga küzdelmeit veretlenül vezetik, senki nem tudta még megszerezni tőlük a három pontot, egyet is csak két csapat szerzett ellenük.

A Malmö viszont az utóbbi időben kapta össze magát, előtte volt egy viszonylag gyenge periódusuk.

Vessük bele magunk a dolgok mélyére, derítsük ki, melyik volna a legcélravezetőbb tipp!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Chelsea – Zenit: 1-0

G.: Lukaku

A címvédő hazai pályán kezdhette meg a szereplését, ez pedig lehetőséget adott a játékosoknak, hogy megmutassák a tavalyi zsákmányt, a BL trófeát, nem mellesleg pedig játékosaikat is díjazta az UEFA elnöke. A parádé elmaradt, a Zenit szívós volt és kemény, a Chelsea épphogy be tudta törni őket.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Kovacic, Jorginho, Alonso – Mount, Zijes – Lukaku

Zenit:

Kritsyuk – Sutormin, Chistyakov, Rakitsky, Santos – Malcom, Wendel, Barrios, Kuzyayev, Claudinho – Azmoun

Mielőtt a mérkőzés összefoglalójába belevetnénk magunkat, említsük meg, hogy az eseményen részt vett tehát Aleksandr Ceferin, az UEFA elnöke, akit a Stamford Bridge közönsége egyébként kifütyült. Az elnök azért érkezett Londonba, hogy személyesen adja át a díjakat, amiket a kékek bezsebeltek. Edouard Mendy lett a legjobb kapus, N’Golo Kanté a legjobb középpályás, Jorginho a legjobb játékos, Thomas Tuchel pedig a legjobb edző.

Egy ilyen ünnepélyes hangulatra a koronát egy gólzáporos hazai győzelem tehette volna fel, ez viszont elmaradt. Óvatosan, ismerkedősen kezdődött a találkozó, az első húsz-huszonöt percben az égadta világon semmi nem történt, egyáltalán nem volt dolga sem Mendynek, sem pedig Kritsyuknak.

A 38. percben láthattuk az első kaput eltaláló lövést, a Zenit védője, Yaroslav Rakitsky húzódott fel egy támadáshoz, a csavarásában ugyan volt erő, de nem volt helyezve, így könnyű zsákmány volt Edouard Mendy számára.

A túloldalon egy Mason Mount szöglet okozott riadalmat a vendég védők körében, de megúszták, ezzel pedig a végére is értünk az első félidő történéseinek.

Ritka volt a kapura lövés, mint a fehér holló, de a második félidő ebben le tudta körözni az elsőt. Hakim Zijes kapáslövése például kifejezetten üdítő volt, bár Kritsyuknak azért nem kellett megizzadnia. A mérkőzés legszebb jelenetét egy védő, név szerint Antonio Rüdiger szállította, aki saját térfeléről megindulva robogott át az egész pályán, lövése viszont elkerülte a kaput. Ha ez gól lett volna… De nem lett.

Gól lett viszont Romelu Lukaku 69. perces fejeséből, amelyet a cséká, César Azpilicueta varázsolt a belga fejére.

Ezt követően tíz percig megint szinte semmi, a 80. percben pedig Artem Dzyuba majdnem egyenlített, nem sokkal maradt le egy centerezésről. Más kérdés, hogy aztán ütközött Edouard Mendyvel, aki hosszú ideig volt a földön, nagyon beleszállt az orosz.

Az eredmény a hármas sípszóig nem változott, győzelemmel sikerült kezdeni az új idényt, de azért a szurkolók évek múltán nem fognak erről a meccsről beszélni a gyerekeiknek…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Malmö – Juventus: 0-3

G.: Alex Sandro, Dybala, Morata

Tippünkben nagyon bíztunk a svédekben, meglepetésre számítottunk, mivel Max Allegri újabb regnálása eddig nem egy sikersztori. A két csapat közötti különbség viszont nagyon hamar kijött, megilletődötten játszott a Malmö, a sokkal rutinosabb zebrák pedig a bizonytalanságokat gólokkal büntették.

A kezdők:

Malmö:

Diawara – Berget, Ahmedhodzic, Nielsen, Brorsson, Rieks – Bonke Innocent, Christiansen, Rakip – Birmancevic, Colak

Juventus:

Szczesny – Danilo, de Ligt, Bonucci, Alex Sandro – Cuadrado, Locatelli, Bentancur, Rabiot – Dybala, Morata

Az igazság az, hogy ez a meccs már negyvenöt percnyi játék után eldőlt. A Malmö ugyanis sokkal gyengébb produkcióval rukkolt elő, mint azt vártuk tőle. Rendezetlen, szervezetlen védekezés jellemezte a csapatot, amit a Juve háromszor is meg tudott büntetni.

Nem a tizedik percben, akkor Paulo Dybala még hibázott, a 23. percben viszont Alex Sandro fejese már a hálóban kötött ki. A brazil balbekktől indult az akció, szépen körbejárt a labda, mint a kézilabdában, majd Rodrigo Bentancur beadását szinte a földről fejelte a kapuba a Juventus játékosa.

A gól nem tett jót az amúgy is zilált hazaiaknak, Alex Sandro öt perccel gólja után a duplázásra hajtott rá, de lábbal nem ment annyira, mint fejjel, lövése mellé szállt.

A félidő végén jártunk már, egészen pontosan a 43. percben, amikor Alvaro Morata ugrott ki a leshatárról egy hosszú indítással. Lasse Nielsen követte a spanyol csatárt, majd szabálytalanul állította meg, a bíró pedig sárga lapot adott a védőnek, tizenegyest a Juvénak. A labda mögé Paulo Dybala állt, aki bár elcsúszott a lövés közben, Diawara nem tudott hárítani.

A hazaiak már a szünetről vizionáltak, a Juve pedig megszerezte harmadik gólját, a sokat szidott Alvaro Moratat ünnepelhették társai.

A második félidőben látványosan visszavettek a zebrák, átadták a területet a Malmönek, akik viszont nem tudtak szépíteni sem. Sőt, közel jártak a negyedik bekapott gólhoz, ám Moise Kean találatát a játékvezető érvénytelenítette.

Összefoglalás

Mindkét csapatból három-három hiányzóval kell számolnia a vezetőedzőknek. Orosz részről Magomed Ozdoev, Dejan Lovren és Vyacheslav Karavaev nem játszhat, míg a svédektől Ola Toivonen, Jonas Knudsen és Oscar Lewicki fog hiányozni.

Ahogy már fentebb említettem, az oroszok formája kielégítő, a Bajnokok Ligájában szenvedtek egyedül vereséget – a címvédő otthonában, ezt se felejtsük! -, míg a Malmönek azért meggyűlik a baja az Allsvenskan küzdelmeivel. Vagy legalábbis meggyűlt, mert utóbbi két meccsüket magabiztosan hozták.

A hétvégén 5-1-re páholták el az Örebro együttesét, előtte pedig az Elfsborg otthonában sikerült 1-0-ra nyerni.

Dahlin meggyógyult, így vissza fogja venni a helyet minden bizonnyal Diawarától, a bajnokságban legalábbis ő védett. Jon Dahl Tomassonnak van egy alapcsapata, akiben bízik, azokat fogja pályára küldeni, akik a Juventus ellen is játszottak.

Beszéljünk egy kicsit a Zenit bajnoki teljesítményéről is. Mint mondtam, veretlenek, a hétvégén a Krilja Sovjetov gárdáját intézték el, 2-1-re nyertek hazai pályán.

Sergey Semak formációt váltott, így fennáll a „két dudás egy csárdában” tipikus esete, Claudinho és Malcom a szélekről támogatják az egy szem éket, aki vagy Artem Dzyuba, vagy az iráni Sardar Azmoun lesz.

A két csapat most először fog egymás ellen megmérkőzni, így korábbi meccseikből ihletet nem tudunk meríteni.

A Gazprom Aréna még a nagyoknak is kemény terep lesz, hát még a Malmönek. Szerintünk ezúttal a bukik nem tévednek, esélyesebb, hogy a Zenit megnyeri a találkozót. Így hát a mérkőzésre ez a tippünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső