Zürich – Qarabag: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 július 26.
2022. július 27. szerda, 21:00 Stadion Letzigrund
Zurich
vs
Qarabag

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Az egyik legjobb mérkőzést az azeri és a svájci bajnok biztosította számunkra, gólok tekintetében ez volt a legerősebb mérkőzés. És nyílt maradt a visszavágó, kösöznhetően annak, hogy a Zürich 3-0-s hátrányból is fel tudott állni.

A visszavágón is hasonló iramra, hasonló színvonalra számítunk, és semleges szurkolóként akkor is örülni fogunk majd, ha esik pár gól a meccsükön…

A Qarabag eddig elég meggyőző volt, három mérkőzésen láthattuk őket, remekül játszanak, és nagyon könnyen elintézhették volna, hogy a visszavágó csak formaság legyen, de nem tették, ezzel pedig jelentősen megnehezítették a saját dolgukat. Meg egy kicsit a miénket is.

Azért is kell kiemelten figyelnünk az FC Zürich – Qarabag mérkőzésre, mert a győztes majd a Fradi – Slovan továbbjutójával játszik. És hát nincs jó helyzetben Stanislav Cherchesov együttese, nem lehetetlen Pozsonyban győzni.

A fogadóirodák azt mondják, hogy a Zürich esélyesebb, és emlékezzünk, a Qarabag hiába játszott jól az első fordulóban a Lech Poznan otthonában, gólt nem voltak képesek rúgni. Igazából most nem is kell nekik feltétlenül, ha meg tudják állítani a svájciak támadásait, és lehozzák kapott gól nélkül a találkozót.

Mindkét csapat a támadó futballjáról híres, az első meccsen is odatették magukat, joggal gondoljuk, hogy ez egy gólgazdag, frankó kis találkozó lesz. Kezdjünk is neki!

Az előző mérkőzésen történt

Már a mérkőzés elején nagyon sok dolga volt a Zürich kapusának, Yanick Brechernek, a Qarabag nekiesett ellenfelének. Ennek mi pedig örültünk, mivel a hazaiak győzelmét vártuk a mérkőzéstől. Már az első percben nyújtóznia kellett a portásnak, Wadji lövését tolta szögletre. Az első negyedórában még többször játékba kellett avatkoznia, az azeriek nagyon akarták az első gólt. És aztán a 18. percben, a brazil Kady révén meg is szerezték a vezetést. Szerintem ebben a gólban nyakig benne volt Brecher, meg legalább két védő is. A hazaiak szélsője ugyanis éles szögből, erőből bombázott a rövid felsőbe. Egyrészt ezt a védőnek illett volna lekövetnie, másrészt egy kapus a rövid felsőbe abból a szögből nem kaphat gólt.

Az első félidő folytatásában maradtak támadásban a hazaiak, a Zürich néha tudott csak eljutni a kapujukig, ha mégis megtették, akkor vagy a védők, vagy a kapus avatkozott közbe. Mahammadaliyevnek egyszer egy szabadrúgást kellett védenie, ennyi dolga volt a könnyen megjegyezhető nevű kapusnak.

A 36. percben lényegében megismétlődött, ami az első gólnál. Brecher megint bekapott egy gólt a rövid felsőbe, ám most egy kissé kiszolgáltatott helyzetben volt. Ibrahima Wadji a pálya közepéről indult meg ördöngős cselekkel, három védőt is lerázott, betört a tizenhatoson belülre, majd nagy erővel bombázta szét a svájci kaput. Fantasztikus szólógól volt, a forduló egyik legszebb találata.

A mérkőzés ezen szakaszában a Zürich nagyon maga alatt volt, akár 4 vagy 5 góllal is elmehetett volna a Qarabag, és onnan már nem tudtak volna felállni. Brechernek volt még egy komoly bravúrja, amikor Ozobic fejesét ütötte ki, szerintem a fekete mezben játszó vendégek alig várták a félidőt.

A szünet után egy másik Zürichet láthattunk, bátrabban és összeszedettebben futballoztak, a Qarabag pedig határozottan visszavett a lendületből. Kétszer is Mahammadaliyevnek kellett közbe avatkozni, jó kifutásokkal állította meg a Zürich csatárait.

Ám mindig ő sem segíthetett, a 65. percben szépítettek a vendégek, Lindrit Kamberi volt a gól szerzője, egy szabadrúgás után bólintott a kapu jobb oldalába.

Hamar elcsendesítették a svájci drukkereket, mert a Qarabag a középkezdésből megrúgta a harmadikat, megint Ibrahima Wadji talált be.

A Zürich a végén tett róla, hogy izgalmas legyen a visszavágó, illetve inkább a játékvezető, aki befújt egy – amúgy jogos – tizenegyest a 83. percben. A tizit Mirlind Kryeziu váltotta gólra.

A vége 3-2, abszolút nyitott a párharc, de a Zürich formáját látva nem biztos, hogy sikerül fordítani…

Zürich

Franco Foda eddigi szerepvállalása az FC Zürich élén finoman szólva sem tökéletes, még egy meccset sem nyert meg az egykori osztrák szövetségi kapitány a csapattal. Oké, de, felkészülési meccset, ami a kutyát nem érdekli. A Young Boys elleni rangadót úgy veszítették el, hogy négy gólt kaptak és egyet sem rúgtak, a Qarabagtól megint kikaptak, és a hétvégén a Luzern ellen – hazai pályán – csak egy gól nélküli döntetlenre voltak képesek.

Nem túl bíztató, hogy úgy mondjam…

A svájciak nem teljesen esélytelenként futnak majd ki a gyepre, az a két gól nagyon sokat segített, de ha a Qarabag megint úgy belekezd, mint tették azt az első meccsen, akkor az esélyeik hamar a nulla felé kezdenek majd konvergálni.

Leginkább amiatt kéne aggódnia Fodának, hogy egyelőre nincs, aki gólt szerezzen. Az elmúlt három meccsükön kétszer találtak be, ez már eleve kevés, de ha még hozzátesszük, hogy mindkét alkalommal egy védő volt eredményes… Az már tényleg aggasztó. Wilfried Gnonto sem hozza azt a szintet egyelőre, amit elvárnak tőle, a nyáron szerződtetett Marchesano szintén nem mutatott még sokat. Van még feladat, és ezt a gólínséget mindenki meg fogja bocsátani a csapatnak, ha legyőzik a Qarabagot.

Egy sérültje van Fodának, Becir Omeragic nem fogja tudni vállalni a játékot.

A várható kezdőcsapat:

Brecher – Kamberi, Kryeziu, Aliti, Guerrero – Boranijasevic, Hornschuh, Dzemaili – Rohner, Marchesano, Gnonto

Előző meccs eredménye
2022.07.19.Bajnokok Ligája
qarabag
3:2
zürich
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Qarabag

Lehetne ez egy sokkal könnyebb meccs is, de a Qarabag magára húzta a második félidőben a Zürich együttesét. Maguknak köszönhetik, hogy így jártak, pedig Wadji és Kady nagyot mentek az első találkozón. A gyors játékosokra nem igazán volt ellenszere a Zürichnek, és most is arra számíthatunk, hogy majd ők – kiegészülve Zoubirral – meglógnak majd a svájciak mellől.

Erre fog építeni a Qarabag, felesleges kockázatot addig nem vállal, amíg a mérkőzés 0-0. Ha hamar betalálna a hazai csapat, akkor módosítani kellene az elképzeléseket.

Az azeri bajnokság nem megy, a Qarabag játékosai koncentrálhattak teljesen a szerdai mérkőzésükre.

Gurban Gurbanov mesternek abból a szempontból könnyű dolga van, hogy nincs sérültje, egy dilemma mégis akad a kezdőt illetően. Nemrégiben szerződtették Julio Romaot, aki belső középpályásként bevethető. És bár az első mérkőzésen nem léphetett még pályára, most már szabad a gazda, akár be is mutatkozhat. Ám ebben az esetben Richard Almeidát vagy Marko Jankovicot kellene kitenni a kezdőből.

A várható kezdőcsapat:

Mahammadaliyev – Vesovic, Medina, Medvedev, Bayramov – Almeida, Romao – Kady, Ozobic, Zoubir – Wadji

Tippelde

Hogy jobb csapat-e a Qarabag? Igen, szerintem jobb. Jobban egyben is vannak, ami megint az ő malmukra hajtja a vizet. Foda láthatóan még nem találta meg az összhangot a legényeivel, emiatt korán búcsúzhatnak. És szerintünk búcsúzni is fognak. Nem mondom, hogy a Qarabag idegenben is nyerni tud, véleményem szerint leginkább most a védekezéssel lesznek elfoglalva, kontrákra építenek, és abból próbálnak előnyt szerezni.

A meccstől két és fél gól feletti eredményt várok, kissé veszélyes, mert, ha sokáig nem születik gól, akkor esélytelen, hogy bejöjjön. Emellett nagyon szimpatikus az X2, pont azért, amit fent is elmondtam. A Zürich még nincs teljesen összeszokva, ez okozhatja majd a vesztüket.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső