Anglia – Dánia: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 05.
2021. Július 7. Szerda, 21:00 Wembley Stadium
Anglia
vs
Dánia

It’s coming home… – egyre nagyobb az angolok körében a futball-láz, a háromoroszlánosok elődöntőbe kerültek, és innentől már a döntő hét zajlik, magyarul minden egyes mérkőzésnek a Wembley stadion ad otthont, hazai pályán lehetnek európa-bajnokok Gareth Southgate-ék. Erre minden esélyük megvan, az eddig lejátszott öt mérkőzésük egyikén sem kaptak gólt. Remekül szuperál a védelem, Pickford jó formában, a középpálya tengelye – Declan Rice és Kalvin Phillips – is rengeteget besegít, és az elől játszók is magukra találtak. Pontosabban Harry Kane talált magára, ő pedig egy egyszemélyes hadsereg…

Az, hogy Dánia a legjobb négybe került óriási meglepetés. Már alapból is, de a történtek fényében ez még nagyobb fegyvertény, látva, hogy az utolsó csoportkör előtt tökutolsók voltak nulla ponttal. Ezért is szép játék a foci. Most már megjött az étvágyuk, nem elégszenek meg az elődöntővel, Simon Kjaerék szeretnének döntőt játszani.

Négy nagyon jó csapat maradt az elődöntőben, kicsit mindegyikért fájni fog a szívünk, ha kiesnek. Márpedig két csapat ki fog esni. Egy kedden, egy pedig szerdán.

Most a szerdai mérkőzéssel fogunk foglalkozni, jöjjön az Anglia – Dánia európa-bajnoki elődöntő!

Mi történt a negyeddöntőben?

Dánia egy másik szimpatikus csapatot ejtett ki, míg az angolok ezúttal megmutatták, hogy miért ők a torna nagy favoritjai, valósággal szétszedték Ukrajna együttesét!

Ukrajna – Anglia

Nem számítottunk gólesőre, Ukrajna szép menetelése azonban csúnya véget ért, egy zakóval utazhatnak haza Andriy Shevchenkoék. Ezúttal nem úgy haraptak, mint mondjuk a svédek ellen, Rice-ék pedig már egy korai góllal összezavarták őket, innen egyenes volt az út az angol siker felé.

Ukrajnából a svédek ellen borzalmas sérülést szenvedő Artem Besedin és az Atalanta játékosa, Ruslan Malinovsky hiányzott, az angoloknál nem tudta vállalni a játékot Reece James, Bukayo Saka és Dean Henderson.

Gareth Southgate a kezdőbe nevezte Mason Mountot és Jadon Sanchot is, Shevchenko pedig Mikolenkot rakta a csapatába.

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris talpra ugorhatott a Stadio Olimpico egy része: A 4. percben az egyébként nagyon jól játszó Raheem Sterling kavargatott, egy csel után pedig kiválóan ugratta ki a csapatkapitányt. Harry Kane becsúszva érte el a labdát, de ez is elég volt, hogy Bushchant átverve megszerezze a vezetést. Hidegzuhany rögtön az elején az ukránoknak…

A maradék negyvenpár perc további találatot nem hozott, de a találkozó ettől még jó volt. Mezőnyben gyűrték egymást a felek, az ukránok persze próbáltak egyenlíteni, ehhez a legközelebb Roman Yaremchuk járt a 16. percben, miután az angolok labdát veszítettek. A támadó próbálkozását végül Jordan Pickford ütötte szögletre.

Még kiemelhetünk egy Declan Rice és Jadon Sancho lövést az egyik oldalról – mindkettőt Bushchan védte -, a túloldalon pedig Shaparenko lövése zúgott el a baloldali kapufa mellett.

Az ukránok nem csak az első, de a második félidő elején is beragadtak. Ezúttal négy percet sem kellett várni az angol gólra, Luke Shaw szabadrúgását Harry Maguire úgy fejelte kapuba, hogy szinte fel sem kellett ugrania. És ezzel nagyjából el is dőlt a mérkőzés…

De ha még lett volna sárgamezes, aki bízott volna a fordításban, ő is hamar feladta. Az 50. percben Luke Shaw második gólpasszát osztotta ki, most Harry Kane mattolta a kapust, ezzel már 0-3 volt az eredmény.

És ez a mérkőzés a fejesgólokról szólt, a 62. percben kialakult a végeredmény, Jordan Henderson egy szöglet után első válogatott gólját szerezte meg. Ukrajna szimpatikus játékot mutatott be a torna során (kivéve, amikor Yarmolenko nem engedte, hogy Yaremchuk kezet fogjon Maguire-rel…), de ezen a meccsen végig alárendelt szerepet játszottak.

Teljesen megérdemelten került az elődöntőbe Anglia.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.14.Nemzetek Ligája
anglia
0:1
dánia
Nemzetek Ligája
2020.09.08.Nemzetek Ligája
dánia
0:0
anglia
Nemzetek Ligája
2014.03.05.Barátságos Mérkőzés
anglia
1:0
dánia
Barátságos Mérkőzés
2011.02.09.Barátságos Mérkőzés
dánia
1:2
anglia
Barátságos Mérkőzés
2005.08.17.Barátságos Mérkőzés
dánia
4:1
anglia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Csehország – Dánia

Két nagyon szimpatikus csapat menetelését láthattuk, illetve azt, hogy az egyikük számára tovább folytatódik az álom, míg a másiknak véget ért. Hát, ezt már a meccs előtt tudtuk.

Mi a dánok győzelmére tippeltünk, és ez végül jött is, de a végén azért nem volt egyszerű dolog feltartóztatni a cseheket, közel volt a hosszabbítás, ám a Kjaer vezette védelem kitartott végül.

Kezdők tekintetében nem volt meglepetés, Jan Boril a cseheknél visszatért a kezdőbe, Kasper Dolberg, Jens Stryger Larsen és Mikkel Damsgaard pedig megtartotta a helyét a dánoknál.

A negyeddöntők háromnegyedén volt korai gól, ezen a mérkőzésen is. Az ötödik percben Jens Stryger Larsen végzett el szögletet a jobb oldalról, Thomas Delaney pedig nagyon üresen volt, a csehek abszolút elfeledkeztek a Borussia Dortmund középpályásáról, 0-1.

Nem egészen tíz perccel később a 21. születésnapját ünneplő Mikkel Damsgaard duplázhatta volna meg csapata előnyét, Vaclik eszén túl is járt, ám a gólvonal előtt még elcsípte a labdát Coufal.

Pörögtek az események, a 17. percben Sevcik révén a csehek, Delaney révén a dánok szerezhettek volna gólt, de maradt az eredmény.

A felek úgy játszottak, ahogy arra számítani lehetett, megalkuvást nem ismerő, nagyszerű támadófocit láthattunk, élvezetes volt a mérkőzés. És milyen élvezetes volt Kasper Dolberg gólja?! A csatár Joakim Maehle tanári beadását lőtte a léc alá, a lefújás előtt 2-0-ra vezettek a skandinávok.

Jött a szünet, ahol Silhavy felrázta a srácait, olyannyira, hogy már a fordulás után egyből szépítettek: A gólkirály-aspiráns Patrick Schick a 49. percben ismét nyílttá tette a mérkőzést közeli góljával.

Csehország a gól után egyre több kockázatot vállalt, több sem kellett a gyors szélsőknek és szárnyvédőknek, több lehetőség is volt, amikor Hjulmandék eldönthették volna a csatát. Poulsen kétszer is veszélyeztetett, de a legnagyobb helyzetet Joakim Maehle hagyta ki a hajrában.

A hatperces hosszabbítás sem segített Schickéknek, akik a lefújás után a gyepen szomorkodtak. Az egyik legkellemesebb meglepetés az ő játékuk volt, büszkék lehetnek magukra!

Összefoglalás

Anglia ellen soha nem könnyű, de a Wembleyben… Nem irigyeljük a dán srácokat. Négy nagyszerű csapat maradt az EB-n talpon, és eljutottunk oda – legalábbis mi -, hogy már bárki megnyerheti, mert mindegyikük megérdemli. Talán a spanyolok lógnak ki egy kicsit, de ők is megmutatták, hogy mire képesek.

Ha minden igaz, akkor a korábbi sérültek közül csak Dean Henderson nem tud pályára lépni az angoloktól. Alaposan átrendeződhetett volna az angol kezdő, ha a Rice – Maguire – Phillips – Trippier négyes sárga lapot kap, ám megúszták, így játszhatnak az elődöntőben.

A dán csapatból senki sem hiányzik – nyilván Eriksen igen -, Kasper Hjulmand pedig ugyanúgy ragaszkodhat a kezdőjéhez, mint a lyukas pulóveréhez.

Anglia még gólt sem kapott, így első körben az a kérdés: Fog-e egyáltalán? Na, nem mintha nem lehetne kiesni kapott gól nélkül, de azt elképzelhetetlennek tartjuk, hogy a jó formába kerülő Kane, és az eddig is jól játszó Sterling ne találnának be. Vagy valaki más…

Esélyesebbnek ítéljük meg az angolok döntőbe jutását, ám a dán együttes csapatként legyőzheti Southgate-éket. Mi azt gondoljuk, hogy megtörik a jég, és Pickford ezúttal gólt kap, ahogy Anglia együttese is betalál. Ha ez megvan… Onnantól győzzön a jobb!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső