Anglia – Horvátország: Fogadási Tippek és Euro 2020 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 június 10.
2021. Június 13. Vasárnap, 15:00 Wembley Stadium
Anglia
vs
Horvátország

Kiveséztük a pénteki egyetlen meccset, valamint a szombati hármat, következzen a vasárnapi Európa-bajnoki meccsek tippje. Időrendi sorrendben haladunk, így első mérkőzésünk az Anglia – Horvátország rangadó lesz. A vasárnapi játéknap leginkább várt mérkőzése, ez egyértelmű, a bombaerős angolok, és a 2018-as oroszországi VB-n ezüstérmet szerző horvátok csatája rengeteg izgalmat hordoz magában.

Gareth Southgate együttesének ráadásul hazai pályán, a Wembley stadionban kell megküzdeni Luka Modricékkal. Nem csak ezt a találkozót rendezik itt, hanem az összes csoportmeccsüket, és ha igazán kijön számukra a lépés – értsd: ha megnyerik a csoportjukat -, akkor az egész Európa-bajnokságot hazai ebben a létesítményben játsszák le. Ez pedig hatalmas fegyvertény.

Amúgy sem egy gyenge csapatról beszélünk, de erre még rátesz egy lapáttal a saját környezet, a hazai közönség.

A horvát válogatott majdnem csúcsra jutott 2018-ban, a keret magja pedig most is itt van. A 26 játékosból 12 már Oroszországban is játszott, több a 30 feletti kulcsember (Modric, Perisic, Vida), de összességében még így is egy kiemelkedő keretet hozott össze Zlatko Dalic szövetségi kapitány.

Lehet, hogy erős, de az angol jelenleg erősebb. Plusz ott a hazai pálya, meg egy csomó, sikerre éhes oroszlán… Ez nem túl biztató déli szomszédaink számára…

Anglia

Kis híján a meghívót nem kapó, illetve a bő keretből kieső játékosokból össze lehetne egy olyan angol csapatot, amely nem vallana szégyent ezen az Európa-bajnokságon. Gareth Southgate munkája kezd beérni, pedig a kezdet kezdetén a szurkolók nem igazán hittek benne, hogy ütőképes csapatot tud összehozni. A siker még várat magára, de ha valamikor, akkor most van esély a végső győzelemre.

A fogadóirodák jelenlegi oddsai alapján a franciák után őket tartják az egész EB favoritjának, és ez bizony jogos. A csapathoz tartozik a torna gólkirály-aspiránsa, Harry Kane, a bukik szerint neki hatalmas esélye van az Aranycipőre (Romelu Lukakuval és Kylian Mbappéval együtt).

Az angol futballról sokáig az juthatott eszünkbe, hogy nem túl látványos, kvázi célfutball, rengeteg beadással, brusztoló, harcos játékosokkal a pályán. Ez mára teljesen megváltozott, rég volt ennyire élvezetes a háromoroszlánosokat nézni.

A selejtezőben relatíve könnyű csoportba kerültek, az egyedüli nehezebb ellenfél Csehország válogatottja volt. És még őket is 5-0-ra verték kezdésként. Később aztán kikaptak tőlük, de így is magabiztosan, hét győzelemmel lettek csoportelsők.

Két meccsük volt a felkészülés során, mindkét találkozót 1-0-ra nyerték meg. Az elsőt nyugati, a másodikat a keleti szomszédaink ellen. Gareth Southgate pihenőt adott a legjobbjainak, lényegében mindkét meccsen a B keret szerepelt, az EB-n szereplő csapatból talán csak Luke Shaw és Marcus Rashford kezdetésére van esély.

Egy biztos: Számolni kell az angolokkal, de a csoport rangadóját követően leszünk igazán okosak. Vagy nem…

Előző 5 meccs eredménye
2018.11.18.Nemzetek Ligája
anglia
2:1
horvátország
Nemzetek Ligája
2018.10.12.Nemzetek Ligája
horvátország
0:0
anglia
Nemzetek Ligája
2018.07.11.Világbajnokság 2018
horvátország
2:1
anglia
Világbajnokság 2018
2009.09.09.VB-selejtező 2010
anglia
5:1
horvátország
VB-selejtező 2010
2008.09.10.VB-selejtező 2010
horvátország
1:4
anglia
VB-selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Horvátország

Zlatko Dalic keretét fentebb dicsértük, de tény és való, hogy ez a csapat erősebb lenne a VfB Stuttgart játékosával, Borna Sosával. A Horvátországban született, ám évek óta Németországban játszó balbekk játékára számított is volna Dalic, ám az ifjú Sosa inkább úgy döntött, hogy feléget maga mögött minden hidat, és megpróbál német válogatott lenni. Oliver Bierhoff közölte vele a rossz hírt, hogy ez nem lehetséges, de addigra Sosa mindent megtett, hogy eredeti hazáját elidegenítse magától.

Hiába kért bocsánatot, Dalic büszke ember lévén nem válogatta be.

Azért így sem panaszkodhatnak a horvátok, a csoportból kötelező a továbbjutás, tekintve, hogy Anglia mellett Skóciával és Csehországgal kell megküzdeniük. Mindkettő kellemetlen ellenfél, de hozni kell a kötelezőt.

A csapat motorja természetesen itt van, Luka Modric még mindig hihetetlen teljesítményt tesz le az asztalra, a tíz évvel fiatalabbak is megirigyelhetnék akaratát, futómennyiségét és harcosságát.

Kramaricék a selejtezőben magabiztos teljesítményt nyújtottak, csak tőlünk, a magyar válogatottól szenvedtek vereséget, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy ki végez majd az első helyen.

A Nemzetek Ligájában összesen 1 győzelmet aratva is sikerült kiharcolni az A divízióban maradást, de a sorozatban mutatott teljesítményük rávilágított, hogy a legeslegjobbakkal nem tudják felvenni a versenyt. Hogy még nem, vagy már nem, az nagy kérdés, de a horvát szurkolók egy része az utóbbit gondolja.

A felkészülésük nem kifejezetten volt sikeres, Örményországgal 1-1-es döntetlenre végeztek, míg Belgiumtól 1-0-ra kikaptak.

A góllövéssel hadilábon állnak, hiába szerepelnek olyan játékosok náluk, mint Ante Rebic, Ivan Perisic vagy Andrej Kramaric… Ezen kell elsősorban javítani.

Összefoglalás

Nem számítunk gólfesztiválra, még akkor sem, ha az angoloknál kezdeni fog Harry Kane, minden bizonnyal Phil Foden, akár Marcus Rashford. Egyik csapat sem akar majd túlságosan bátor lenni, itt egy hiba is végzetes lehet, így mindketten biztonsági játékot fognak játszani, ebben szinte majdnem biztosak vagyunk.

Korábbi találkozásaikból szemezgettünk, a horvátoknál a győzelem legutoljára 2007-ben, már tizennégy éve sikerült utoljára, azóta enyhe fölényben van a döntetlenek száma, és volt még két angol győzelem is. A Nemzetek Ligájában egy csoportban voltak 2018-ban, akkor még csak hármas csoportok voltak, az angolok végeztek az élen, Horvátország lett a harmadik… Papíron tehát kiestek volna, de a sorozatot átalakították, így maradtak az A divízióban.

A múlt héten írtunk két főszereplőnkről egy bemutatkozást, ha jobban utána szeretnétek járni a két csapatnak.

Az elképzeléseink azóta sem változtak, szerintünk az ott leírtak ülnek, és azokra a kezdőkre nagy esély van.

Ha tippelni kell – márpedig ezért vagyunk itt -, akkor szűk angol győzelmet mondanánk, de mindenképp 2,5 gól alatti hazai győzelmet. Kombiban is rakható remek szorzóért, de maga az angol győzelem is jól fizet jelen pillanatban.

Ha speciális fogadásra vágytok, akkor a sárga lapokat is érdemes megnézni, egyik csapat sem kisasszonyfocit játszik, valamint az, hogy Harry Kane a mérkőzés során bármikor gólt szerez szintén remek oddson fut.

Összességében egy harcos meccset várunk, ahol a hazaiak legyőzik a VB ezüstérmesét, és megindulnak a győzelemhez vezető úton.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső